Prijedlog Open Source projekta

poruka: 151
|
čitano: 54.460
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

tracer nemogu se registrirat na forum.

pise mi : (Ovu) e-mail adresu koristi [prije] registriran/a korisnik/ca.

a nisam registriran

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Prijedlog Open Source projekta
nadimak888 kaže...

tracer nemogu se registrirat na forum.

pise mi : (Ovu) e-mail adresu koristi [prije] registriran/a korisnik/ca.

a nisam registriran

koja email adresa? javi pp-om ako je privatno.
16 godina
neaktivan

eh, ja sam se regao, ali još nisam dobio mail za potvrdu računa a prošlo je pola sata. hoće li doći?

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
16 godina
protjeran
sauron_15 kaže...

eh, ja sam se regao, ali još nisam dobio mail za potvrdu računa a prošlo je pola sata. hoće li doći?

koji nick?
16 godina
neaktivan

Sauron. još nisam potvrdio račun jer nisam primio mail.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
16 godina
protjeran

Probaj se ponovo prijaviti. Sada sam stavio da je aktivacija računa automatska.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Ovdje još niti jednom nisam stavio informacije o napretku projekta pa evo sada...Beta verzija instalacije.

Mnoge stvari još nisu do kraja rješene (komande za neke gumbe, akcije i sl.), no zato i jest beta verzija :) . Ali aplikacija u pravilu radi ono što treba. Testeri bi već sada mogli malo početi kuditi :)

INSTALL KLIJENT BETA (Build 312)

U rar-u se nalaze 3 datoteke:

OpenInstalKlijent.exe - instalacija
data.cab - testne datoteke za instalaciju
uninst.exe - deinstalacija

Nakon raspakiravanja rar-a postupak je:

1) Pokrenite instalaciju (OpenInstalKlijent.exe), odaberete direktorij i instalirajte testne datoteke.
2) Provjerite da li se kreirao odabrani direktorij i da li su u njemu testne datoteke.
3) Provjerite da li se program nalazi u Add/Remove programs listi
4) Deinstalirajte program iz Add/Remove liste
5) Provjerite da se program deinstalirao (maknuo iz liste i direktorij s datotekama da je obrisan).

Za sada to je to. U planu je još dodati podršku za kreiranje shortcut-a za instalacijske datoteke, dodavanje fullscreen pozadine, odabir jezika itd.. Prijedlozi i kritike su dobrodošli.

Detaljnije o projektu možete pogledati na

http://programiranje.big-forum.net/open-install-open-source-projekt-f50/

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.4.2009 13:36 (Tracer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

malo još dizajn uredit :S

ja sam htio dizajnirat al nestignem sry

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

nemam nešto puno iskustva u photoshopu al bi mogo probat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Za sad igleda kao obični install. Čudi me što je malo na engleski, malo na hrvatski (kad se ne prihvati licenca). Folder s fileovima je kreirao, custom path unesen ručno u textbox. Cancel button ne radi, next i back rade. Uredno prikazuje sve fileove koje je instalirao. Ne pita me za overwrite kad drugi put instaliram (ovo moram još provjeriti, jer mi se čini da sam napravio grešku da nisam na isti path instalirao), niti me upozorava da je stvarčica već instalirana. Finish button radi. Pojavio se u Uninstallu (Windows 7). Deinstalacija opet na hrvatski. Nikakav indikator da je deinstalacija uspješno završena. Fileovi koji se brišu se ne pokazuju (kao npr. u instalaciji), tj. nema uopće ništa uvezi deinstalacije osim onog textboxa. Kad se nešto 2x instalira, na 2 različita patha, obriše se samo ono što se zadnje instalirao, a ono prije ostaje (što je valjda normalno O_o).

Nisam imao vremena za detaljno testiranje, ali mislim da je i ovo od male koristi :)

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
protjeran

Itekako ;) Zahvaljujem.

U ovoj verziji sam se orijentirao na osnovnu funkcionalnost, a sada će se stvari profilirati, ispravljati i usavršavati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

svaka čast!!!

to je predobra stvar...čini mi se da je sada projekt u odmakloj fazi pa se ipak neču uključivat...

thunder in my room :prijevod: Moja mama viče! 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% m

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ustvari nije, Tracer radi na klijent aplikaciji ali manager nismo ni počeli. Koje jezike, tehnologije poznaješ, koliko iskustva imaš?

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Htio bih pitati,preko čega povezujete klijent aplikaciju i manager aplikaciju?

Neznam,ali mislim da se mora povezat zbog izgradnje izvršne datoteke klijenta.

16 godina
protjeran

preko datoteke. možda i access baze podataka

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ukoliko treba pomoc imam znanja u photoshopu neznam dali mogu pomoc ako tamo nešto dizajniram? :)

Takodjer totalni sam pocetnik u c++ imam znanje petlji i nekih jednostavnijih stvarcica

www.diabolic-servers.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nazalost sam tek sada vidio temu.Sramim se

Znam nesto C-a,php i opcenito web dizajna,ali me i c++ zanima,pa ako nije kasno da se prikljucim?Osmijeh

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Lion King kaže...

Nazalost sam tek sada vidio temu.Sramim se

Znam nesto C-a,php i opcenito web dizajna,ali me i c++ zanima,pa ako nije kasno da se prikljucim?Osmijeh

"Koliko" C-a znaš?
The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.
16 godina
neaktivan

U skoli ucimo 2,3 razred C.Sad u trecem smo radili od pretrazivanja,preko funkcija,pokazivaca,struktura i datoteka.

Tesko mi je rec koliko znam jer nemogu to s necim usporediti,a zadaci koje radimo u skoli su vise manje banalni.

Mogu rec da mi nije nista problem nauciti,a ovo sto sam ucio,to dobro znamOsmijeh

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ok, regaj se na forum pa postaj u neku temu. Vjerojatno ćemo raditi u C# .NET (ili čak VB), ne bi ti trebalo biti veliki problem naučiti osnove.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
thaNaab kaže...

Ukoliko treba pomoc imam znanja u photoshopu neznam dali mogu pomoc ako tamo nešto dizajniram? :)

Takodjer totalni sam pocetnik u c++ imam znanje petlji i nekih jednostavnijih stvarcica

Dobar dizajn bi nam svakako trebao ;)
16 godina

puca pri deinstalaciji :)

ne moze pronaci log fajlove i pukne

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
tnakir kaže...

puca pri deinstalaciji :)

ne moze pronaci log fajlove i pukne

?
Nema uopće nikakvih log fajlova jer se sve čita iz win registry-a.
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.5.2009 16:44 (Tracer).
16 godina

tako mi je javilo poruku pri deinstalaciji. WinXP masina

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
tnakir kaže...

tako mi je javilo poruku pri deinstalaciji. WinXP masina

Evo baš pogledao i nema nikakve takve poruke u source code-u... Kakav je točan tekst poruke bio?
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.5.2009 17:38 (Tracer).
16 godina

Nesto unable to find logs. unable to continue with deinstallation. ne mogu se sjetit. to sam na curinom kompu instalirao.

Mozda je njoj do kompa... individualan slucaj.

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.5.2009 17:54 (tnakir).

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
tnakir kaže...

Nesto unable to find logs. unable to continue with deinstallation. ne mogu se sjetit. to sam na curinom kompu instalirao.

Mozda je njoj do kompa... individualan slucaj.

Ne. Ovakve poruke nema. Deinstalacija je čisto jednostavan proces: Čitanje putanje iz win registry-a i zatim brisanje kompletnog foldera "nevidljivim" procesom preko cmd-a. Ako ikome bude pokazalo nešto slično svakako neka javi pa ćemo ako treba preći svaku naredbu, dio po dio :)
16 godina

Ma kazem ti, individualni slucaj mozda...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
tnakir kaže...

Može biti... jer jedino mi pada na pamet da je to generirao nekakav exception, ali jedina greška koja može nastati jest da si ručno pobrisao podatke iz registry-a (ako korisnik uopće zna gdje su spremljeni). Budemo vidjeli da li će se još itko javiti sa sličnim problemima.
16 godina
Tracer kaže...
tnakir kaže...

Može biti... jer jedino mi pada na pamet da je to generirao nekakav exception, ali jedina greška koja može nastati jest da si ručno pobrisao podatke iz registry-a (ako korisnik uopće zna gdje su spremljeni). Budemo vidjeli da li će se još itko javiti sa sličnim problemima.
 Vjerovatno Exception... MsgBox mi je izletio. Ne, nisam nista rucno dirao. Jedino... pokrenu sam uninstall exe prije nego sam isao uninstall preko Cpanela. Uninstall mi je javio da uninstaliram preko Cpanela uredno. isao sam preko add/remove i onda mi je ispalilo MsgBox.
I'm going woo woo
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice