Termalne paste - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 1.420
|
čitano: 481.300
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Termalne paste - pitanja i odgovori

kučište standardno crno, nemam pojma  model, otvorena bočna stranica.

jedan vent 80mm na prednjoj strani dolje upuhuje, jedan isti takav na zadnjoj strani ispuhuje, lc cc 95 ispuhuje prema zadnjoj strani kučišta...

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.9.2015 20:10 (osvit).

0 0 hvala 1
14 godina
Re: Termalne paste - pitanja i odgovori
osvit kaže...

otvorena bočna stranica.

Jesi probao sa zatvorenom bočnom stranicom?

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
14 godina
odjavljen

nisam , probat ću.

sad su mi trenutno temp pod prime 95, 12 min, max na 56-57 C , dva stupnja niže nego danas

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.9.2015 21:56 (osvit).

0 0 hvala 0
12 godina
osvit kaže...

nisam 

probaj

Sami sebi smo najveci neprijatelji
13 godina
protjeran
osvit kaže...

Već mi je krivo što sam dao 100 kuna za LC CC 95, koji mi ništa nije spustio temperaturu, još da na pastu trošim...

Uzeo sam danas ovu jeftinu Coolermaster, temperature pod Prime 95 su pale sa 63-64C jučer, na 58-59C danas s ovom novom pastom.

Sve u svemu loše, jedino što se buke tiče ok.

neznam kakvih problema imas no kod mene na svim primjercima intel procesora doticni cooler je skinuo minimalno 10°c do max 15°c, da ne govorim koliko je taj cooler tisi od stocka!...

ako je ovo

stock cooler koji imas onda definitivno nesto krivo radis...jer je  doticni neusporediv s ovom mrcinom lc-om 95!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
odjavljen

Već sam 3 puta mjenjao pastu, i montirao.

Nemoguće da sam svaki put krivo.

Mislim da je možda stvar u tome što stock AMD cooler pod testom radi na 3300RPM, dok LC pod testom radi na  2100 RPM.

Iako je LC veći tower cooler, možda se tu gubi razlika u stupnjevima jer je stock radi na većim RPM.

Osim toga, ti si naveo na svim Intel, a ovo je AMD, možda su mu jednostavno temp pod opterećenjem tu negdje oko 60 C , stupanj, dva gore dolje?

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2015 8:25 (osvit).

0 0 hvala 0
17 godina

Da nije možda slab airflow u kućištu?

Samo mi nemoj reći da je napajanje odmah izna hladnjaka...

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
odjavljen

Napajanje je na za to predviđenom mjestu, pri vrhu, sa stražnje strane kučišta.

Hladnjak je postavljen na proc tako da ispuhuje prema zadnjoj strani,alernativa je prema unutra, što nema smisla.

Između hladnjaka i napajanja ima mjesta. 

Mislim da je LC CC 95 jeftini cooler koji radi na samo 2100RPM pod prime 95, i zbog toga loše hladi.

p.s. probao i sa zatvorenom bočnom stranicom, CPU 59-60 C, nema razlike u odnosu na stock AMD cooler!

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2015 11:45 (osvit).

0 0 hvala 0
17 godina

Uopće ne hladi loše.

Kod tebe je problem što ti u kućištu nemaš dovoljno svježeg zraka a stražnji ventilator, LC i napajanje ti se otimaju za isti zrak.

Okreni stražnji vent da je upuh i okreni vent na LC-u da je na strani tog stražnjeg ventilatora; time će ti pastii temperatura procesora i temperatura napajanja.

I što prije nabavi neko normalno kućište; napajanje smješteno odgore muči cijeli komp.

14 godina
odjavljen
191x7 kaže...

Uopće ne hladi loše.

Kod tebe je problem što ti u kućištu nemaš dovoljno svježeg zraka a stražnji ventilator, LC i napajanje ti se otimaju za isti zrak.

Okreni stražnji vent da je upuh i okreni vent na LC-u da je na strani tog stražnjeg ventilatora; time će ti pastii temperatura procesora i temperatura napajanja.

I što prije nabavi neko normalno kućište; napajanje smješteno odgore muči cijeli komp.

Hladi loše.

Kod mene nije problem da nema svježeg zraka jer je stalno otvorena bočna stranica, osim sad kad sam jednom testirao sa zatvorenom.

Vent na LC i jest okrenut da puše prema nazad.

Ne pada mi na pamet , prvo uzimat cooler, pa pastu, pa sad još i kučište.

LC CC 95 je jeftin i radi samo na 2100 RPM u prime 95,  u odnosu na stock AMD 3300 RPM pod prime 95 testom.

Nečujan je, ali nema razlike u temperaturama pod testom.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2015 12:00 (osvit).
17 godina

Opet ti po svom.

Kažeš da nije problem da nema svježeg zraka a odmah iza toga napišeš da ti je bočna stranica stalno otvorena. Kontradiktoran si.

Kažeš vent na LC-u ti je okrenut da puše ka nazad, a ja sam ti jasno napisao da ga staviš na stranu ka stražnjem ventilatoru DA PUŠE KA NAPRIJED (ka prostoru za ODD).

Ne pada ti na pamet kupovati kućište? Što onda pitaš za savjet za hlađenje? Kućište ti je faktor koji ti ograničava hlađenje jer ti je protočnost skoro nikakva.

Opet trkeljiš za brzinu vrtnje. Uopće nije bitno koliko je sve dok je protok i statički tlak dobar. Možeš imati ventilator s 5000 okretaja koji u minuti progura 30 kubika zraka, a možeš imati s 1500 koji u minuti duplo od toga.

14 godina
neaktivan
osvit kaže...
191x7 kaže...

Uopće ne hladi loše.

Hladi loše.

Kod mene nije problem da nema svježeg zraka jer je stalno otvorena bočna stranica, osim sad kad sam jednom testirao sa zatvorenom.

LC CC 95 je jeftin i radi samo na 2100 RPM u prime 95,  u odnosu na stock AMD 3300 RPM pod prime 95 testom.

Nije mi jasno što pokušavaš? Imaš cooler koji je ispod 100 kn i socijanlu pastu a želiš pingvine u kućištu. E pa ne ide to tako. Temperatura ti je možda malo viša nego bi trebala biti, ali ni blizu 71 stupnja na koliko taj CPU usporava.

14 godina
odjavljen
191x7 kaže...

Opet ti po svom.

Kažeš da nije problem da nema svježeg zraka a odmah iza toga napišeš da ti je bočna stranica stalno otvorena. Kontradiktoran si.

Kažeš vent na LC-u ti je okrenut da puše ka nazad, a ja sam ti jasno napisao da ga staviš na stranu ka stražnjem ventilatoru DA PUŠE KA NAPRIJED (ka prostoru za ODD).

Ne pada ti na pamet kupovati kućište? Što onda pitaš za savjet za hlađenje? Kućište ti je faktor koji ti ograničava hlađenje jer ti je protočnost skoro nikakva.

Opet trkeljiš za brzinu vrtnje. Uopće nije bitno koliko je sve dok je protok i statički tlak dobar. Možeš imati ventilator s 5000 okretaja koji u minuti progura 30 kubika zraka, a možeš imati s 1500 koji u minuti duplo od toga.

Pa normalno da ću po svom ako mislim da sam u pravu

Ako je bočna stranica otvorena ima više nego dovoljno svježeg zraka, tako sam naučen od servisera računala da preko ljeta otvorim radi lakšeg cirkuliranja zraka..

Coooler je loš, i ne vrijedi ga kupovat za hlađenje, jer loše radi svoj posao.

Ili odmah treba staviti napomenu: treba vam i novo kučište ako želite neke rezultate!

Pitat ću za savjet koga me volja, nečeš mi ti određivat šta mogu šta ne mogu tražit, jel si ti neki bog ovdje,jeli ovo tvoj forum?

Da cooler valja temp bi pod prime 95 bila znantno niža, ali ne valja.

I zato nemoj lupetat gluparije o lošoj protočnosti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2015 12:35 (osvit).
14 godina
odjavljen
axos kaže...
osvit kaže...
191x7 kaže...

Uopće ne hladi loše.

Hladi loše.

Nije mi jasno što pokušavaš? Imaš cooler koji je ispod 100 kn i socijanlu pastu a želiš pingvine u kućištu. E pa ne ide to tako. Temperatura ti je možda malo viša nego bi trebala biti, ali ni blizu 71 stupnja na koliko taj CPU usporava.

Nije mi jasno šta tebe boli k.. šta ja pokušavam?

Pokušavam ljudima objasnit da LC CC 95 ne hladi dobro, to jest da je to moje isksutvo.

U čemu je tvoj problem?

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2015 12:34 (osvit).
17 godina
osvit kaže...

Pa normalno da ću po svom ako mislim da sam u pravu

Ako je bočna stranica otvorena ima više nego dovoljno svježeg zraka, tako sam naučen od servisera računala da preko ljeta otvorim radi lakšeg cirkuliranja zraka..

Coooler je loš, i ne vrijedi ga kupovat za hlađenje, jer loše radi svoj posao.

Ili odmah treba staviti napomenu: treba vam i novo kučište ako želite neke rezultate!

Pitat ću za savjet koga me volja, nečeš mi ti određivat šta mogu šta ne mogu tražit, jel si ti neki bog ovdje,jeli ovo tvoj forum?

Da cooler valja temp bi pod prime 95 bila znantno niža, ali ne valja.

I zato nemoj lupetat gluparije o lošoj protočnosti.

Misliti je q znati. Tako bi rekao jedan moj poznanik. To što misliš da znaš ne znači da znaš.

Ne, ako je bočna stranica otvorena onda nema dovoljno svježeg zraka jer je zrak statičan, nema cirkulacije odnosno protoka.

Nisu za bezveze u zatvorenom kućištu s dobrim protokom niže temperature. Čista termodinamika.

Serviser ti nema pojma ako ti je takvo što preporučio.

Cooler nije loš jer jedna lasta ne čini proljeće. Tebi nije dobar, al tebi ni vodeno ne bi pomoglo JER kao što navodim nemaš protoka zraka.

Ne, nije moj forum, ali tema jeste moja i znanje koje imam jeste moje. A tvoja arogancija je samo tvoja.

I da staviš cooler od 300 Kn ne bi dobio ništa značajno niže temperature. Toplim zrakom ne možeš ohladiti!

I ponavljam, to što misliš da je nešto gluparija ne znači da to jeste gluparija. 

14 godina
odjavljen

Ma opet ti po svom, u redu to je tvoje mišljenje, gospodaru teme, ali se s njim ne slažem.

Kraj rasprave!

0 2 hvala 0
14 godina

meni se čini da tu nešto drugo ne štima (montaža, defekt neki itd...), ovdje imaš review vs phenom box hladnjaka http://www.pcaxe.com/forum/showthread.php?p=178221, ali koliko sam gledao manje više svi dobiju cca 10 stupnjeva niže temperature nego sa stock hladnjakom

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
osvit kaže...
axos kaže...
osvit kaže...
191x7 kaže...

Uopće ne hladi loše.

Hladi loše.

Nije mi jasno šta tebe boli k.. šta ja pokušavam?

Pokušavam ljudima objasnit da LC CC 95 ne hladi dobro, to jest da je to moje isksutvo.

U čemu je tvoj problem?

Zato jer si postao u javnoj temi. Ako ne želiš da nekog boli k za nešto onda nemoj ni postati. Jednostavno laprdaš bez veze i iznosiš pretpostavke kao činjenice.

Micanje stranice će doprinjeti nižim temperaturama ako imaš loš protok zraka, ali kod dobrog protoka rezultati su bolji kad je stranica stavljena.

Imaš krivi pristup. Cooler nevalja i to je to tu ne prolazi. Ljudi ti žele pomoć, i saznat nešto usput a ti se bahatiš. Taj cooler se kupuje da skineš koji stupanj i izbjegneš zujanje stock coolera na višim temperaturama. To si i dobio. Da staviš bolju pastu izvukao bi još par stupnjeva i to je to. Da si pitao ekipu u ovoj temi i rekao im da želiš bitno bolje temperature dali bi ti preporuku za nešto tipa LC-CC-120 i mx-4 pastu. Isprsio bi cca 220kn za sve i bio u miru. Umjesto toga si uzeo cooler i pastu od cca 100kn i imao nerealno velika očekivanja.

14 godina
odjavljen

Zato jer si postao u javnoj temi. Ako ne želiš da nekog boli k za nešto onda nemoj ni postati. Jednostavno laprdaš bez veze i iznosiš pretpostavke kao činjenice.

Micanje stranice će doprinjeti nižim temperaturama ako imaš loš protok zraka, ali kod dobrog protoka rezultati su bolji kad je stranica stavljena.

Imaš krivi pristup. Cooler nevalja i to je to tu ne prolazi. Ljudi ti žele pomoć, i saznat nešto usput a ti se bahatiš. Taj cooler se kupuje da skineš koji stupanj i izbjegneš zujanje stock coolera na višim temperaturama. To si i dobio. Da staviš bolju pastu izvukao bi još par stupnjeva i to je to. Da si pitao ekipu u ovoj temi i rekao im da želiš bitno bolje temperature dali bi ti preporuku za nešto tipa LC-CC-120 i mx-4 pastu. Isprsio bi cca 220kn za sve i bio u miru. Umjesto toga si uzeo cooler i pastu od cca 100kn i imao nerealno velika očekivanja.

A šta da neću tebe pitat jer mogu postat u javnoj temi? oš mi ti dat dozvolu prvo? bahati se doma svojima s kojima si naučio tako komuncirati, nisam s tobom ovce čuvao.

To u vezi stranice je tvoje mišljenje ali ne i drugih ljudi koji dugo rade s računalima prema tome nisi ti neupitni autoritet po tom pitanju.

Imaš ti krivi pristup , misliš ako netko posta da ga moš posrat. Bahatiš se i soliš mi pamet, a nitko te ništa ne pita, aj vozi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2015 14:09 (osvit).
14 godina
odjavljen
191x7 kaže...

Hvala , bio je u pravu što se tiče montaže coolera. U tome je bio problem.

Dakle ja sam ga montirao sa licem, plastičnim dijelom di je etiketa, prema nazad, da puše prema vani,a trebalo je prema unutra, prema optical driveu...

Sad kad je pravilno montiran, temp pod prime 95 su 51-52 C, što je nekih desetak niže od AMD stock coolera.

Dakle moja je greška što sam ga montirao na krivu stranu, a ne kučište, pasta itd.

Hvala još jednom.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2015 14:40 (osvit).
14 godina
neaktivan
osvit kaže...

A šta da neću tebe pitat jer mogu postat u javnoj temi? oš mi ti dat dozvolu prvo? bahati se doma svojima s kojima si naučio tako komuncirati, nisam s tobom ovce čuvao.

To u vezi stranice je tvoje mišljenje ali ne i drugih ljudi koji dugo rade s računalima prema tome nisi ti neupitni autoritet po tom pitanju.

Imaš ti krivi pristup , misliš ako netko posta da ga moš posrat. Bahatiš se i soliš mi pamet, a nitko te ništa ne pita, aj vozi.

Ako želiš odogovore od određenih članova onda postoji PM za to. Ja nisam neupitni autoritet ili ikakav autoritet, ali mi je jasno da ti fizika nije jača strana. Btw nisam ja onaj koji ima problema s temperaturama računala nego ti

12 godina

Splićo ajde oladi malo i razmisli zašto napadaš ljude koji ti pokušavaju pomoć a ni vent neznaš stavit kako triba. Kolega 191x7 ti je sve dobro objasnio i šta je triba još ti i nacrtat, sve o protoku zraka, statici, cirkulaciji je savršeno točno napisa a to šta ti je "serviser" reka da otvoriš bočnu stranicu je samo zato da te se otarasi (doduše na kućištima s nikakvom cirkulacijom to zna malo i pomoć)

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2015 16:49 (nicky.sl).
Moj PC  
3 0 hvala 3
14 godina
osvit kaže...

ne vičem al ne volim da netko sere po meni ako ga nešto pitam,odgvoriš lipo ili me zaobiđi, i to je to...onaj gore sere da imam socijalnu pastu, šta je to nego preseravanje, kakvu pastu moran imat da bi moga pisat po forumu? 

Nisi u pravu u ama baš ničemu, učio te netko tko očito isti nema pojma, a joj se sada i svađaš sa ljudima koji su itekako u pravu.

ps. ekipo, uzalud trud, idemo dalje, svi smo ovdje ugradili taj hladnjak mnogo puta, zna se za što je sposoban.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2015 17:30 (Valentin17).

3 1 hvala 3
13 godina

Corsair Graphite 600T,jedan 200 mm vent sprijeda,jedan 120 mm zada,2 x 120 mm na vrhu!

i7 3770K 4.4GHz

Zatvoreno Zatvoreno
otvoreno otvoreno
AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
osvit kaže...

Hvala , bio je u pravu što se tiče montaže coolera. U tome je bio problem.

Dakle ja sam ga montirao sa licem, plastičnim dijelom di je etiketa, prema nazad, da puše prema vani,a trebalo je prema unutra, prema optical driveu...

Sad kad je pravilno montiran, temp pod prime 95 su 51-52 C, što je nekih desetak niže od AMD stock coolera.

Dakle moja je greška što sam ga montirao na krivu stranu, a ne kučište, pasta itd.

Hvala još jednom.

NISAM pretpostavio da si krivo montirao cooler ili što već. Ali i nisam napisao ništo krivo...

volegradele kaže...

Corsair Graphite 600T,jedan 200 mm vent sprijeda,jedan 120 mm zada,2 x 120 mm na vrhu!

i7 3770K 4.4GHz

Sve ovisi kako su ventilatori orjentirani i koliko su snažni (što se tiče protoka).

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2015 19:44 (191x7).
14 godina
neaktivan

Meni je razlika 1.5 stupnjeva u korist zatvorenog, s time da imam samo 3 ventilatora i pozitivan tlak.

3 0 hvala 2
13 godina

Da,meni je razlika u 1-3 stupnja,rekao bih zanemarivo!

AUDIOFIL
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

Trebam promijeniti cpu, a imam neku termalnu pastu staru 5-6 godina u ladici pa me zanima mogu li ju iskoristiti ili da kupim novu (koju)?

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.10.2015 9:17 (tintin).

0 0 hvala 0
17 godina
tintin kaže...

Trebam promijeniti cpu, a imam neku termalnu pastu staru 5-6 godina u ladici pa me zanima mogu li ju iskoristiti ili da kupim novu (koju)?

Ako ti stoji načeta već 5-6 godina bolje kupi drugu. Moja preporuka Arctic Cooling MX-2 ili MX-4.

16 godina
Mislim da je MX2. Stoji u tubi zatvorena od kad sam zadnji put montirao cpu.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice