Dakle zanima me hoće li na moju matičnu pasati AMD Athlon II X3 440 (matična mi je Gigabyte GA-M61SME-S2) jer na cpu support listi od moje matične piše da je on am3 socket i naravno piše da am3 ne paše na nju a vidio sam na stranici od te firme gdje ga ima za kupit da je taj athlon II x3 440 am2+/am3 kompatibilan tak da sam sad zbunjen pa budući da moja matična isto podržava am2 i am2+ socket trebalo bi odgovarat? Bojim se da ako kupim pa da neće radit .. ili bi mi mogli preporučiti neki dobar proc do 800 kn? sa kojim bi bio miran barem 2 god.? lol
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Što se navedene ploče tiče, možeš zaboravit podršku za AM3 procesore.
Dakle, da bi stavio AM3 procesor, valjalo bi uzet i neku noviju ploču.
E sad, vidim da imaš 2gb DDR2 memorije. Znači, u slučaju da želiš ostavit postoječu memoriju (nemaš para za novu), onda bi morao ič na neku AM2+ ploču. Kad bi išao na AM3 ploču, morao bi mijenjat i RAM (DDR3).
Moj ti je savjet da se strpiš još malo, skupiš štogod novaca i prodaš to šta imaš. Zatim uzmeš neku AM3 ploču i neki fini procesor. Naravno, tu bi došla i nova DDR3 memorija.
U slučaju da želiš ostavit ovu ploču kakvu imaš, onda ti ne gine oglasnik za traženje procesora. A s takvim procesorom se nečeš usrečit na neke duže staze. Mada ne znam čemu je tvoje računalo namjenjeno u te buduče dvije godine??
Vidim da je grafa HD4670. Dakle, ako se radi o igrama, onda nisi onaj od zahtjevnih.
Znači, za nekih 1100-1150kn se da složit fina solucija (MBO+CPU+RAM). A ti več imaš 800kn. Prodaš to šta imaš, i to je to.
Neka ploča do 400kn sa mogučnosti unlocka dodatnih jezgri. Recimo Asrock!! Procesor Athlon II x3, te 2gb DDR3 memorije. Probaš otključat dodatnu jezgru, i ako bude sreče, voila.
preporučiti neki dobar proc do 800 kn? sa kojim bi bio miran barem 2 god.? lol
Na tvoju sadašnju ploču idu stari Phenomi max uz update BIOSa. To se više ne može kupiti, a nije ni neki upgrade.
Tako da bi najbolje bilo da uzmeš i novu ploču.
Procesor Athlon II X3 445 ili 450, totalni best buy, ispod 600kn.
Još uvijek se nađe AM2+ ploča, tak da nije nužno da mijenjaš i memoriju.
Hvala ljudi..puno ste mi pomogli ...izgleda da cu onda skupit još vise para pa prodam ovu svoju kantu pa ću već nešto iskombinirati.
Hvala ljudi..puno ste mi pomogli ...izgleda da cu onda skupit još vise para pa prodam ovu svoju kantu pa ću već nešto iskombinirati.
Pazi ja volim kante ako hoces prodaj mi proc ili ramja necu ic na x3,i5 ili i7 ostat cu na ovom jer mi za moje potrebe nije potrebno jedino ak nadem koji proc 4000+ pa nadalje do nekih 5600+(max) kad ga nadem ostajem dok se ne pokvari a to ce bit cinka-5-6god nadam se jer ima garanciju 2god!
Pazi ja volim kante ako hoces prodaj mi proc ili ramja necu ic na x3,i5 ili i7 ostat cu na ovom jer mi za moje potrebe nije potrebno jedino ak nadem koji proc 4000+ pa nadalje do nekih 5600+(max) kad ga nadem ostajem dok se ne pokvari a to ce bit cinka-5-6god nadam se jer ima garanciju 2god!
Hajde vidjet ćemo.. ako ne nađem kupca blizu sebe... ti si onda prvi na listi.. ako si u okolici zagreba
Imam još jedno pitanje..da li bi bilo razumno prodat moju matičnu za 400 cpu za 400 a rame za 300 ...vec sam naso kupca koji bi htio tak kupit... a sebi bi onda za tih 1900 kn šta bi ušparao kupio ovo http://www.protis.hr/products/details/cpu-desktop-athlon-ii-x4-645-31ghz2mb95wam3-box/37915
http://www.protis.hr/products/details/kingmax-4gb-1x4gb-modul-ddriii-1333-nonecc-cl90-128mx8-flff/38282
http://www.protis.hr/products/details/maticna-ploca-sam3-asrock-770-extreme3--amd-770-amd-sb710-atx-fsb-2600-dual-channel-4xddr3/33201
to sve skupa je 1781 kn
Ako si našao kupca za tu cifru, po meni je to i više nego extra.
Osobno bi jedino možda ubo nekog Phenoma II x4 i jedan keks od 2gb rama. A kasnije kad smogneš još 200-injak kn, ubodeš drugi keks. Mada je solucija sa Athlonom II x4 640 + 2x2gb DDR3 isto odlična.
Onda ću zasad ubost jedan "keks" vec sam nasao
http://www.protis.hr/products/details/memorija-ddr3-1600mhz-2gb-kingmax/12078 još je jeftiniji a veća je frekvencija a više ću ušparati a kasnije će onda doći drugi keks...
BTW. kakvo napajanje imaš??
Napajanje mi je staro nisam ga mijenjao odkad sam kupio komp....sad sam pogledao ispod haube...piše da je 500 W ali ne vidim nigdje da piše koja je marka... gledao sam sa svih strana nigdje ne pise
Dobro, zasad ako nemaš novaca ostavi to napajanje. Najvjerovatnije nečeš imat problema, jer će u tvom slučaju jedini pravi potrošač bit procesor (TDP 95w).
Ali računaj na to da vjerovatno nemaš neko kvalitetno napajanje (ne nalaziš ništa o proizvođaču), te da uz to još ima i godina u nogama (kažeš da je staro). Dakle, kod sljedeče nadogradnje (neka grafa recimo), ili čim stigneš, ubodi neki kvalitetniji komad napajanja. Bar neki LC power od 250-ak kn.
Tako ću onda napraviti... inače napajanje je staro 2 god. ....Hvala puno na pomoći!!