Novi procesori

poruka: 8
|
čitano: 2.230
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Novi procesori

Molim da mi napišete sve što znate o procesorima koji bi trebali izaći uskoro na tržište (pogotovo Intel).

Mislio sam uzeti jači komp prije nekoliko dana, ali su me u firmi u kojoj uzimam savjetovali da pričekam, jer će uskoro

izaći novi Intel i Amd procesori. Tražim Vaš savijet, jer mislim samo u kućište (kompletno) uložiti oko 10000kn.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Novi procesori

Misliš da imamo "čarobnu kuglu" uglavnom malo proguglaj imaš sve na netu.Smatram da je bezveze čekati jer skroz izlazi nešto novo i nemožeš pratiti toliko brzo hardwer(novčano) koliko on brzo izlazi.Zavisi za što trebaš komp

sastavi kupi i uživaj u svim njegovim mogučnostima{#}.S obzirom na iznos da se sastaviti prava mašina koja će te odlično služiti 3-4god. bez problema eventualno uz neku sitnu nadogradnju(glede grafike i igranja ostalo će sve dobro služiti).

MSI 460 GTX Hawk Thalon Attack
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
RE: Novi procesori

Nemam u planu dugo čekanje  (maksimum 2 do 3 mjeseca).

Kada kupim eventualno ću staviti dodatnu ram memoriju.

Grafičku bi uzeo 6970, ali opet moram čekati da vidim cijene.

17 godina
neaktivan
Novi procesori

Malo fantazije nije na domet{#}, i malo je to neka jaća firma koja ti je predložila čekanje pa tako možeš do mirovine.Kad budeš htjeo pomoć i savjet da ti se sastavi konfiguracija i kad imaš pare onda fino postaj pa će ti se nešto složiti za to vrijeme skupljaj informacije pomoću kristalne kugle ili "svemočnog googla", i pusti priće "kad bi i ako bi i što preporučate da kupim za XY mjeseci" jer ko živ, a tko mrtav do tada.{#}

Uzmeš neki X6 CPU i MBO koja podržava SLI ili Crosfire ili još bolje oboje na socketu 1366 i gore grafu pa kad oslabi još jednu i priće gotova.

MSI 460 GTX Hawk Thalon Attack
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Novi procesori

INTEL Sandy Bridge  {#} Smiley sve govori  {#}

0 0 hvala 0
17 godina
filip1 kaže...

Tražim Vaš savijet, jer mislim samo u kućište (kompletno) uložiti oko 10000kn.

Koja će biti primarna namjena stroja od oko 10000 kn ako se smije znati? Ako se planiraš uglavnom igrati mislim da ti nije pametno toliko novaca trošit, al opet , tvoji novci pa ih ti potroši kako želiš  {#}

Ja sam prije 4 godine dao cca. 10000 kn dao za komp (s tim da sam tad radio u jednom informatičkom dućanu pa sam imao max. popusta) da bi mi na kraju taj komp služio uglavnom za slušanje mp3-ca i gledanje filmova iako sam se namjeravao "ozbiljnije" bavit obradom videa. 

16 godina

Komp koristim za sve. Trenutno radim na nekim slikama koje skeniram i koje moram skenirati na većoj kvaliteti, a to je muka obrađivati na ovom kompjuteru (radi se o nekoliko stotina slika).  Nedavno sam spajao neki video i to mi je uzelo cijeli dan. Normalno je da bih vrtio i igrice, a naći će se još zadataka koje bi stroj morao raditi (office, internet, glazba, prijenos podataka...). Mislim da ću ostati na Intelu,jer mi se Amd nije svidio (imao sam prilliku probati nekoliko puta komp sa Amd procom). Poštujem sve koji vole Amd i nije mi namjera nikoga uvrijediti.  

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.11.2010 20:18 (filip1).
15 godina
filip1 kaže...

Komp koristim za sve. Trenutno radim na nekim slikama koje skeniram i koje moram skenirati na većoj kvaliteti, a to je muka obrađivati na ovom kompjuteru (radi se o nekoliko stotina slika).  Nedavno sam spajao neki video i to mi je uzelo cijeli dan. Normalno je da bih vrtio i igrice, a naći će se još zadataka koje bi stroj morao raditi (office, internet, glazba, prijenos podataka...). Mislim da ću ostati na Intelu,jer mi se Amd nije svidio (imao sam prilliku probati nekoliko puta komp sa Amd procom). Poštujem sve koji vole Amd i nije mi namjera nikoga uvrijediti.  

sad ak mislis kupovat ... best buy intel je i5 750 ....a amd,  phenom II X4 955 ... između ta dva u igrama nema razlike, a sto se tice obrade videa i svih tih stvari sto nema veze sa igrama intel i5 dere AMD ..... AMD - ova konfa je jeftinija u odnosu na intela .....

uskoro (navodno pocetkom iduce godine) izlaze novi procevi od AMD-a .... Buldozer (AM3+ socket) , koji ce po svim najavama pojest trenutnu intelovu ponudu ....

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice