Mugen2 ili Noctua NH-U9B

poruka: 36
|
čitano: 4.215
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Mugen2 ili Noctua NH-U9B

kao sto naslov kaze, koja dva coolera izabrati s obzirom da se gleda koji je od navedena dva tisi i bolji po nekim vasim zapazanjima i koji od ova dva moze stat na 

maticnu foxconn A78AX 3.0 i procesor amd phenom II x4 965 

hvala !!  

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Mugen2 ili Noctua NH-U9B

Pozz..

Oba hladnjaka su vrhunska i definitvno će dobro hladiti Phenoma...

Možda da uzmeš scythe njinju 3 -- cca 330 kuna sam ga platio

ovu subotu u Linksa a u ADM-je i jeftiniji... Jedina mana je instalacija koja

uključuje micanje originalnog bracketa  za proc te potom stavljanje njegovog

iza tj. podno matične...

Govorim ti za ovaj hladnjak jer je odličan a jeftiniji i od noctue i mugena...

Što se tiče matične po slikama na webu mi se čini da sva tri stanu bez problema no

npr. njinja 3 bi bio dosta blizu pasivnom hladnjaku čipseta jer je masivan

(šokirao sam se kada sam doša o doma i izvadio ga iz kutije)....

15 godina
neaktivan
Mugen2 ili Noctua NH-U9B

ima jos neko za dobar komentar ? kao predhodni :D hvala 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mugen2 ili Noctua NH-U9B

Ako ti je tišina bitna nemaš šta razmišljati, uzmeš Noctua-u. Noctua ventovi su debelo kvalitetniji od Scythe-a.

I'll be back
Moj PC  
9 0 hvala 2
14 godina
4it kaže...

Jesi siguran kako ti Noctua paše na mbo?

Imam Noctua nh 12 bla se 2 i sasvim je ok tiho dobro hladi sve ok preporuka

Od ova dva Noctua ali ako si kratak s lovom Mugen 2 je isto zvjer

15 godina
neaktivan
Tiby kaže...
4it kaže...

Jesi siguran kako ti Noctua paše na mbo?

Imam Noctua nh 12 bla se 2 i sasvim je ok tiho dobro hladi sve ok preporuka

Od ova dva Noctua ali ako si kratak s lovom Mugen 2 je isto zvjer

nez dali pase to vas pitam :D a sto se tice love.. ;) 

17 godina
Mugen2 ili Noctua NH-U9B

Na matičnu bi trebalo pasati, jedino bi rami mogli smetati ako imaš na njima hladnjake. Ali jedino gdje bi Mugen/Noctua mogao smetati bi bila širina kućišta, pogledaj koliko je tvoje, tj do koje visine stane hladnjak.

I'll f*ck you till' you love me! - Mike Tyson
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mugen2 ili Noctua NH-U9B

sto se tice toga mislim da bi trebalo pasati :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mugen2 ili Noctua NH-U9B

Ha, zahebana sitoacija.

Noctua ventovi su fakat odlicni,ali imao sam priliku koristiti Mudgena2.

Cooler je do jaja!

Ako skemijas da uzmes mudgena2 i ventove od noctue.....

Ili uzmes Nuctua NH-D14 i razvalis.

Mogao bi naci neku vec za 350-400kn rabljenu

Big Bad Boys Drive Big Bad Toys
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Mugen2 ili Noctua NH-U9B

Nisam imao prilike koristiti Noctuu, tako da nemam iskustva s njom. Sigurno je samo da razara.

Imam Mugena2 i prezadovoljan sam s njim, najviše me oduševljava tišina, tj. to što uopće ni ne čujem da mi je u kompu. Temperature su također odlične, cooler je zaista super za tu cijenu (350-tak kn). Za njega imam samo riječi hvale, ne bih ga ni za što (osim Noctuu NH-D14, naravno) mijenjao i sve preporuke za njega!  {#}

Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Mugen2 ili Noctua NH-U9B

Imam Noctuu NH-D14 i mogu ti reći da je odlična, ljepo hladi, tiha je sve 5 pa tako vjerujem da je i ta tvoja NH-U9B dobra nisam imao priliku isporbat Mugena ali njega isto puno njih hvala.

Vote:

19 Mugen 2
20 Noctua NH-U9B
Kruger
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...

Nisam imao prilike koristiti Noctuu, tako da nemam iskustva s njom. Sigurno je samo da razara.

Imam Mugena2 i prezadovoljan sam s njim, najviše me oduševljava tišina, tj. to što uopće ni ne čujem da mi je u kompu. Temperature su također odlične, cooler je zaista super za tu cijenu (350-tak kn). Za njega imam samo riječi hvale, ne bih ga ni za što (osim Noctuu NH-D14, naravno) mijenjao i sve preporuke za njega! {#}

zahvalio sam na lojepom odgovoru usput da te pitam kakve su temperature ? :) pozz

15 godina
neaktivan
nick54312 kaže...

Imam Noctuu NH-D14 i mogu ti reći da je odlična, ljepo hladi, tiha je sve 5 pa tako vjerujem da je i ta tvoja NH-U9B dobra nisam imao priliku isporbat Mugena ali njega isto puno njih hvala.

Vote:

i ja imam pik na nju ali mi je problem mozeli stat na moj mb

14 godina
neaktivan
4it kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Imam Mugena2 i prezadovoljan sam s njim, najviše me oduševljava tišina, tj. to što uopće ni ne čujem da mi je u kompu. Temperature su također odlične, cooler je zaista super za tu cijenu (350-tak kn). Za njega imam samo riječi hvale, ne bih ga ni za što (osim Noctuu NH-D14, naravno) mijenjao i sve preporuke za njega!  {#}

zahvalio sam na lojepom odgovoru usput da te pitam kakve su temperature ? :) pozz

Svih 6 jezgri trenutno ima temperaturu između 18,5 i 19,5 stupnjeva (neke imaju 18,5, a neke 19,5). Ukupna potrošnja procesora je 61,22W. Provjerio sam si na CPUID Hardware Monitor Pro. Ja jako zadovoljan.

14 godina
neaktivan
4it kaže...

i ja imam pik na nju ali mi je problem mozeli stat na moj mb

Da, naravno da stane, bez ikakvih problema.

17 godina
Mugen2 ili Noctua NH-U9B

Za tu Noctuu trebaš imati kućište u koje stane najmanje hladnjak visine 160mm koliko je visok pa si pogledaj po netu specifikacije da vidiš, ili jednostavno izmjeri visinu od procesora do kraja kućišta.

A temperature su odlične bilo Mugena ili Noctue, koji god uzmeš nećeš pogriješiti. Drastično su niže s time da imaš mogućnost velikog overclocka bez da se bojiš da će ti se procesor pregrijati.

Sad kolike su točno, to ovisi o sobnoj temperaturi i slično. Meni je u idleu oko 30ak stupnjeva, u full loadu dok vrtim Lynx oko 50ak.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Caesar et Brutus kaže...

Svih 6 jezgri trenutno ima temperaturu između 18,5 i 19,5 stupnjeva (neke imaju 18,5, a neke 19,5). Ukupna potrošnja procesora je 61,22W. Provjerio sam si na CPUID Hardware Monitor Pro. Ja jako zadovoljan.

Ma da? Kolika je onda kod tebe temperatura u sobi? 12 stupnjeva? Ako nije, ne valja ti onda senzor, nema teorije da je temperatura proca niže nego što je sobna. Ili ako ga ne hladiš vodenim {#}

16 godina
neaktivan
Mugen2 ili Noctua NH-U9B
Ja imam Noctuu i takodjer sve preporuke. Odlicn hladi i jako je tiha. Ja sam ju nabavio polovnu za 240kn.

A Mugnea takdjer svi hvale, ali moje misljenje je da je Noctua rang vise od Scythea.
Xfire - izzy904
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Ma da? Kolika je onda kod tebe temperatura u sobi? 12 stupnjeva? Ako nije, ne valja ti onda senzor, nema teorije da je temperatura proca niže nego što je sobna. Ili ako ga ne hladiš vodenim {#}

15-tak stupnjeva maximum, više nije sigurno temperatura okoline kompa. Nije komp u sobi, nego u hladnoj blagavoni koja se nalazi na sjevernoj strani kuće. Nije vodeno, nego Mugen 2.

U vezi senzora, možda si čak i u pravu. U svakom slučaju moram provjeriti jel sve u redu s mjeračem temperatura, iako najvjerojatnije je, kažem prostorija je fkt hladna s obzirom da je 5. mjesec (valjda zbog vlažnih zidova), a ja trenutno na svom Asusu na krevetu.  {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.5.2011 9:06 (Caesar et Brutus).
14 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Za tu Noctuu trebaš imati kućište u koje stane najmanje hladnjak visine 160mm koliko je visok pa si pogledaj po netu specifikacije da vidiš, ili jednostavno izmjeri visinu od procesora do kraja kućišta.

A temperature su odlične bilo Mugena ili Noctue, koji god uzmeš nećeš pogriješiti. Drastično su niže s time da imaš mogućnost velikog overclocka bez da se bojiš da će ti se procesor pregrijati.

Sad kolike su točno, to ovisi o sobnoj temperaturi i slično. Meni je u idleu oko 30ak stupnjeva, u full loadu dok vrtim Lynx oko 50ak.

Ako meni Mugen 2 stane u ovo: http://digitalnisvet.rs/wp-content/uploads/2010/07/specialct-225x300.jpg, stat će i njemu Noctua. {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.5.2011 9:25 (Caesar et Brutus).
15 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...
4it kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Imam Mugena2 i prezadovoljan sam s njim, najviše me oduševljava tišina, tj. to što uopće ni ne čujem da mi je u kompu. Temperature su također odlične, cooler je zaista super za tu cijenu (350-tak kn). Za njega imam samo riječi hvale, ne bih ga ni za što (osim Noctuu NH-D14, naravno) mijenjao i sve preporuke za njega! {#}

{#}

15 godina
neaktivan
Mugen2 ili Noctua NH-U9B

cuo sam da je noctua tesko instalira pa dali je to istina ? :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...
4it kaže...
Caesar et Brutus kaže...

LOL meni je unutar kućišta po danu temperatura od 27-30, a sad od 24-27/28. Procesor 35, 32, 30, 30.

Kruger
14 godina
Caesar et Brutus kaže...
Pero Dinamit kaže...
Caesar et Brutus kaže...

15-tak stupnjeva maximum, više nije sigurno temperatura okoline kompa. Nije komp u sobi, nego u hladnoj blagavoni koja se nalazi na sjevernoj strani kuće. Nije vodeno, nego Mugen 2.

U vezi senzora, možda si čak i u pravu. U svakom slučaju moram provjeriti jel sve u redu s mjeračem temperatura, iako najvjerojatnije je, kažem prostorija je fkt hladna s obzirom da je 5. mjesec (valjda zbog vlažnih zidova), a ja trenutno na svom Asusu na krevetu. {#}

PA to je ok temperatura po jezgri meni je 16 stupnjeva a ukupno CPU 37 

15 godina
4it kaže...

mrvičak lakša montaža od mugena2.

ja glasam za mugena2 ,izvrstan cooler(zapraf ,oba coolera su izvrsna)

ali po meni se ne isplati dat 50-100 kn više za noctuu zbog 2-3 stupnja razlike!pretpostavljam da je noctua nekih 400-450kn,jeli?

bolje tu lovu uloži u kakav dobar vent ili bolju pastu...

drži mi x6 na cca.33c u idle a max 45c u loadu,vetilator tih ,i ovisno o ploči,ima mjesta uokolo.

izvoli članak na PCE ,malo proštudiraj i onda kupuj!

http://www.pcekspert.com/articles/764-1.html

Ugrabi dok još nije otišlo , 250kn,bagatela ,ostane ti još i za vent i pastu :D     i pivu...

http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-oprema/prodaja-scythe-mugen-2-rev-b/100164.aspx?page=0&jumpto=1954712&sort=asc&view=flat

napokon dočekao DNF!
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.5.2011 22:05 (vrx).
17 godina
Ivanjino96 kaže...

Gdje vi držite kompove? U hladnjači? {#}

Daj sliku HWmonitora ili nešto slično da vidim te temperature. Osim ako i ti ne držiš negdje na tavanu ili slično gdje je temperatura 15ak stupnjeva. Meni je na sobnoj temp (26 otprilike) temp proca 30ak stupnjeva u idleu. I šta ti ovo znači ukupno CPU? Pa ne zbrajaju se temp jezgri ako si na to mislio. Znači jedna jezgra 16, druga 20 i ukupno CPU 36, ako si na to mislio naravno. Ajd sliku lupi plz samo ;)

16 godina
neaktivan
4it kaže...

U mom slucaju ne. Imas fino kit za monitaranje na AM2/3 i soc. 775 i upustva, sve je jednostavno, jedino sam ja trebao skinuti plocu, ali meni to nije problem. 

A kit za 1155(6) i 1366 se mogu naknadno kupiti, cijena oko 40kn.

Xfire - izzy904
17 godina
Gman kaže...
U mom slucaju ne. Imas fino kit za monitaranje na AM2/3 i soc. 775 i upustva, sve je jednostavno, jedino sam ja trebao skinuti plocu, ali meni to nije problem. 

A kit za 1155(6) i 1366 se mogu naknadno kupiti, cijena oko 40kn.

Ja sam sa svojom dobio i kit za 1155(6) i za 1366, mislim da je samo drugačija verzija (piše koje sockete podržava) ali je cijena ista. Barem za ovu moju Noctuu.

Inače jako lagana montaža, treba samo iza matične postaviti držače i to je to.

15 godina
Pero Dinamit kaže...
Ivanjino96 kaže...

Gdje vi držite kompove? U hladnjači? {#}

Daj sliku HWmonitora ili nešto slično da vidim te temperature. Osim ako i ti ne držiš negdje na tavanu ili slično gdje je temperatura 15ak stupnjeva. Meni je na sobnoj temp (26 otprilike) temp proca 30ak stupnjeva u idleu. I šta ti ovo znači ukupno CPU? Pa ne zbrajaju se temp jezgri ako si na to mislio. Znači jedna jezgra 16, druga 20 i ukupno CPU 36, ako si na to mislio naravno. Ajd sliku lupi plz samo ;)

valjda već ko papagaj ponavljam{#} ,

kod amd procova se gleda jedino i isključivo CPU temperatura  jer ima samo jedan senzor na samom procesoru ,

a temperatura jezgri (core) se izračunava po "amd-ovoj formuli" i ima odstupanje otprilike 10 do 12c

kako kolega pero kaže : temperature procesora nemogu biti niže od sobne temperature ,barem što se tiće zračnog hlađenja!

napokon dočekao DNF!
15 godina
Caesar et Brutus kaže...
4it kaže...
Caesar et Brutus kaže...

ne gledaj molim te temperaturu jezgri jer one ni nemaju senzor nego im se temp raćuna prema nekoj formuli , aida64 ce ti ocitat pravi cpu senzor pa ces vidit temp , mom 1055t su jezgre na 18 u idleu a u sobi 22 , jeah right , cpu tep u idleu mu je 33-35 , load 50 na 3.5ghz bez diranja napona. EDIT: pretekao me kolega vrx

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2011 9:41 (athlon64).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice