Loša termalna pasta na AMD A10 stock hladnjaku

poruka: 11
|
čitano: 1.609
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Nakon 2 godine od kupovine AMD A10 procesora odlučio sam provjeriti stanje termalne paste jer sam primjetio povećanje temperature procesora. Stock hladnjak je došao sa već nanešenom pastom. Već prilikom skidanja hladnjaka primjetio sam da je otpao vrlo lagano. Ono što sam našao od termalne paste malo me iznenadilo. Naišao sam na tvorevinu sličnu kredi a ne pastu. Iz istog razloga upozoravam vlasnike A10 i sličnih stock hladnjaka da provere termalnu pastu nakon nekog vremena.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

A šta si ti očekivao nakon 2 godine? Sa tom pastom je sve OK, dobro da je i toliko izdržala.

5 0 hvala 0
14 godina

Otpao vrlo lagano.... Imao si sreće. Na sestrinom kompu sam jednom izvadio cooler i iščupao ga skupa s procesorom (dosta takvih slučajeva ima što se tiče AMD-a) toliko se sve skupa ''zapeklo'', srećom bez posljedica. A to što kolega iznad kaže, ništa čudno da je pasta takva nakon toliko vremena. Ja ju mjenjam jednom godišnje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2016 13:17 (vrinho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Na ovom mom Phenom II X4 965 BE sam svega 2 puta mijenjao pastu i to prvi puta 2010. kada sam kupio Scythe Mugen 2 i stavio Scythe pastu koja je došla uz hladnjaka i drugi puta prije nekih mjesec dana  kada sam skinuo hladnjak da vidim što se desilo sa pastom.  U tih 6 godina pasta se nije zapekla, više se prorijedila ali je i dalje bila relativno tečna i mogao sam je kompletno obrisati tuferom. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran

kvalitetnu pastu se ne mora godinam mijenjati...ovo sto dobijes s coolerom je bala iz nosa!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
Re: Loša termalna pasta na AMD A10 stock hladnjaku
Stjepanj kaže...

kvalitetnu pastu se ne mora godinam mijenjati...ovo sto dobijes s coolerom je bala iz nosa!

Kakva su ti iskustva sa tim scythe pastama koje dođu uz njihove coolere? 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
14 godina

Ekipa pitat ću ovdje pošto je ovo zadnja aktivna tema za pastu što mi je podletjela pod ruku,ovako imam tu 3870 rastavljenu pred sobom,idem mjenjati pastu no pasta je kao KAMEN,alkoholom ju pokušavam skinuti nejde,pokušavao sam s heat gunom opet nejde(na cooleru se stisnula pasta i neda se očistiti).

Dont drink and drive...keep grass and fly !PEACE!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Ako je na cooleru , fini smirgl i smirglaj dok ne ispoliras 1000-2500 gradadacija
17 godina
kruskar kaže...

Ekipa pitat ću ovdje pošto je ovo zadnja aktivna tema za pastu što mi je podletjela pod ruku,ovako imam tu 3870 rastavljenu pred sobom,idem mjenjati pastu no pasta je kao KAMEN,alkoholom ju pokušavam skinuti nejde,pokušavao sam s heat gunom opet nejde(na cooleru se stisnula pasta i neda se očistiti).

Pa jbt jel' to ljepilo ili pasta? 

Probaj nakapati par kapi na cooler i ostaviti malo da alkohol omekša pastu, vjerojatno će nakon 10-tak minuta omekšati pa očisti. 

Ako neće ni tako probaj pažljivo sa žiletom samo budi oprezan da se ne porežeš i da ne napraviš oštećenja na cooleru u vidu ogrebotina. 

14 godina
boxer kaže...
kruskar kaže...

Pa jbt jel' to ljepilo ili pasta? 

Probaj nakapati par kapi na cooler i ostaviti malo da alkohol omekša pastu, vjerojatno će nakon 10-tak minuta omekšati pa očisti. 

Ako neće ni tako probaj pažljivo sa žiletom samo budi oprezan da se ne porežeš i da ne napraviš oštećenja na cooleru u vidu ogrebotina. 

Pasta ista kao što bude na chipsetu pa se skori,ostavio sam cooler u alkoholu 10tak minuta i otpalo samo.

Kartica je trenutno na testiranju u mojoj kanti za sada šljaka.

Dont drink and drive...keep grass and fly !PEACE!
14 godina

Ja osobno sa svakoga (Intel ili AMD) stock hladnjaka prije ugradnje skinem tvorničku pastu, nanesem

normalno na procesor Noctua H1 ili AC MX-4, instaliram hladnjak i gotovo.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice