Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.674.320
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
9 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

Kad vidim da ekipa baca pare na Corsair vodena znoj me oblije, tolko ima boljih hlađenja u ponudi i s apuno manje problema tako da uopce ne vidim smisao kupovanja icega od Corsaira, od problema su tu losi ventovi koji brzo prozuje, nekvalitetne tube, bugovit program za kontroliranje samog AIO, i performanse koje nisu u razini cijene i konkurencije.

Best buy je Arctic liquid freezer 240 za 600kn (vani jos i manje), jaci je gotovo od svega sta ima Corsair sa puno tisim ventovima i pumpom u radu, kasnije ako se zeli ici bas u extremne vode za overklok kupe se CM jet flo ventovi i onda se ubija sve zivo i mrtvo sa tim hladnjakom.

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?
Lucidius kaže...

Kad vidim da ekipa baca pare na Corsair vodena znoj me oblije, tolko ima boljih hlađenja u ponudi i s apuno manje problema tako da uopce ne vidim smisao kupovanja icega od Corsaira, od problema su tu losi ventovi koji brzo prozuje, nekvalitetne tube, bugovit program za kontroliranje samog AIO, i performanse koje nisu u razini cijene i konkurencije.

Best buy je Arctic liquid freezer 240 za 600kn (vani jos i manje), jaci je gotovo od svega sta ima Corsair sa puno tisim ventovima i pumpom u radu, kasnije ako se zeli ici bas u extremne vode za overklok kupe se CM jet flo ventovi i onda se ubija sve zivo i mrtvo sa tim hladnjakom.

Što tebe briga što ljudi rade sa SVOJIM novcima neka kupe što žele a tebe ako obljeva znoj od ranog jutra otiđi potražiti stručnu pomoć dok nije kasno.

9 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

Ajde malo smiri ton njofra, sve nas je ovdje briga na sta ljudi trose novce zato jer ovamo i dolaze prvenstveno zbog nasih savjeta i da prođu najbolje za svoj novac, sve sta sam rekao ej na mjestu, a ako je to tebe pogodilo jer si vlasnik jednog takvog proizvoda nije moj problem ;)

Moj PC  
3 1 hvala 0
12 godina

Znaš onu: Svaki cigo svoga konja hvali.

Aj reci mi kako da preporučim nešto što sam vidio samo na slikama?

Ja kad preporučam onda preporučam ono što sam probao i za što znam da je dobro.

Taj tvoj hladnjak neznam i nemogu reć da je dobar ako neznam jel dobar a što se tiće Corsaira znam jako dobro što nudi i što može.

14 godina
Lucidius kaže...

Ajde malo smiri ton njofra, sve nas je ovdje briga na sta ljudi trose novce zato jer ovamo i dolaze prvenstveno zbog nasih savjeta i da prođu najbolje za svoj novac, sve sta sam rekao ej na mjestu, a ako je to tebe pogodilo jer si vlasnik jednog takvog proizvoda nije moj problem ;)

Zato što imam corsa misliš da me to pogodilo što si napisao???

Boli me racku, radim primam plaću i kupujem samo ono što se meni sviđa i paše mi vizualno u moju kantu, a ti ako misliš kako si neka faca za preporuke tu na forumu malo griješiš jer ako trebam savjet znam od koga ga potražiti jer nisam tu par mjeseci.

Nisam fanboy ničega i malo prati što pojedini članovi foruma pišu i na koji naćin sudjeluju u raspravama...

9 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

Znaš onu: Svaki cigo svoga konja hvali.

Aj reci mi kako da preporučim nešto što sam vidio samo na slikama?

Ja kad preporučam onda preporučam ono što sam probao i za što znam da je dobro.

Taj tvoj hladnjak neznam i nemogu reć da je dobar ako neznam jel dobar a što se tiće Corsaira znam jako dobro što nudi i što može.

Prijetelju, ta kod mene ne pali, ja nikad ne hvalim nesto samo zato jer to posjedujem, vec po tome jer je to stvarno tako i opce mi nije problem da te pozovem dans kod sebe ili bilo koga odavdje pa da se uvjeri u to sta pricam, moja vrata su vam otvorena samo se najavite na PM.

Ovaj hladnjak sta ja imam je dobio na vise mjesta jako dobre preporuke, evo jedna dobra domaca recenzija klik ima i stranih recentija, to sta hladnjak nije toliko razvikan je zato jer je prilicno kratko na trzistu i nova je roba pa se nije uspijelo toliko cuti za njega među manje upucenom publikom.

Za Corsaira također ne lupam napamet zato jer ima prijetelj H100i, i znam kakva je situacija u dlaku, a da ne pricam o masu krtika na ventove i BUG-ovit program za upravljanje, toga je pun PCEkspert, isto tako ima dosta zalbi na crijeva, kazu da ih sa vremenom voda "pojede" neznam kako bi se tocno izrazio...

EDIT:

Tiby

Ti si se uopce bespotrebno i ukljucivao ovdje, i eventualni kupac nista pametnoga od tebe nije procitao sta bi mu pomoglo u kupnji... A to od koga ces  ti traziti savjete po forumu me uopce ne ineteresira, ja netrebam nicije preporuke imam dovoljno znanje da oko svega sam odlucujem, i uopce nemam neko napuhano misljenje o sebi kako ti mislis, oduvjek ulazim u svaku raspravu sa argumentima a ne bacam prazne price bez da ista konkretno kazem kao ti sada. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.5.2016 9:52 (Lucidius).
12 godina

Ne kažem ja da ti nemaš znanja al tvrdim da nemaš iskustva jer vjeruješ kojekakvim (plačenim) recenzijama prema kojima teče med i mlijeko.

Ja nisam rekao da tvoj hladnjak nevalja već sam rekao da ga nisam probao i zbog toga ga ne mogu preporučit.

Sviđa mi se njegova cijena i svakako ću ga uskoro probat i ditektno sučelit s mojim h100i po kojem ti pljucaš dok naprotiv meni radi savršeno (daleko od toga da je nečujan ali nije ni prozuja a ima mu barem 2 godine).

Kad ih direktno sučelim moći ću nastavit ovu bespotrebnu raspravu.

Iskustvo me naučilo da recenzije bez obzira iz koje (kuće) dolazile uzimam s rezervom jer ti "stručnjaci" su me nebrojeno puta "opekli".

9 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

Pa ja sam ti odma rekao da uopce ne donosim zakljucke po recenzijama, rekao sam ti da kolega ima H100i i da sam od njega prvog dobio takva iskustva koja sam naveo, a isto tako ima masu toga po internetu gdje se ljudi zale na Corsair vodena.

Stvar je u tome sta su stock ventovi koje dobijes sa njima kratkog vijeka tj. brzo prozuje i na to je najvise kritika, a da ne pricam koliko su glasni u full loadu, isto tako i pumpa, pa onda BUG-ovit program za kontroliranje, a ima žalbi i na crijeva kao sta sam vec naveo, a performanse nisu nista posebno i cijena je uvijek vislja od konkurencije.

A recenzije tesko da ce biti placene protiv Corsaira kada je on prakticki i najpopularnija firma među tom ekipom koja prodaje AIO sisteme, vecim djelom zbog šireg asortimana (kucista ventovi, napajanja) a velike igrace se uvjek postedi na recenzijama i malo umota u celofan konacni zakljucak, tako da se glavna stvar doznaje iskljucivo od kupaca na cijim iskustvima i temeljim sve ovo o cemu pricam, a sve to lako mozete i sami naci i provjeriti.

EDIT:

Slobodno naruci Arctic 240 vodenjaru, ja ti dajem svoju rijec, ako se razocaras slobodno me prozovi ponovo ovdje na temi.

Zaboravio sam ti rec da uz njega dobivac i Arctic MX-4 pastu u malom paketicu gdje imas dovoljno za tri nanosenja, tako da je i to bonus na sve ostalo sta nudi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.5.2016 10:24 (Lucidius).
Moj PC  
4 0 hvala 2
12 godina

OK

14 godina
Lucidius kaže...

Tiby

Ti si se uopce bespotrebno i ukljucivao ovdje, i eventualni kupac nista pametnoga od tebe nije procitao sta bi mu pomoglo u kupnji...

U redu hvala na kritici, pa ću probati malo pomoći a ne pasivno čitati temu i zadnje postove.

Naime reci koliko traje jamstvo na taj ALF 240?

Kada se pročita recenzija koju si linkao i kada se skinu 2 ventilatora kako bi dobio tišinu i još smanjiš broj okretaja na ventilatorima ponovo kako bi dobio manju buku kolika je onda razlika s H110i GTX?

Evo ja se spremam kupiti novi AIO i samo me zanima da je garancija 5 godina, radijator da je 280mm, da na pumpi svjetli logo i da je dobavljivo u Zagrebu, možeš li mi nešto preporučiti?

Novac nije problem jer želim kupiti ono što ispunjava sve moje zahtjeve.

Hvala na preporuci unaprijed.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.5.2016 20:16 (Tiby).
15 godina
protjeran
Tiby kaže...
Lucidius kaže...

Tiby

Ti si se uopce bespotrebno i ukljucivao ovdje, i eventualni kupac nista pametnoga od tebe nije procitao sta bi mu pomoglo u kupnji...

U redu hvala na kritici, pa ću probati malo pomoći a ne pasivno čitati temu i zadnje postove.

Kada se pročita recenzija koju si linkao i kada se skinu 2 ventilatora kako bi dobio tišinu i još smanjiš broj okretaja na ventilatorima ponovo kako bi dobio manju buku kolika je onda razlika s H110i GTX?

Evo ja se spremam kupiti novi AIO i samo me zanima da je garancija 5 godina, radijator da je 280mm, da na pumpi svjetli logo i da je dobavljivo u Zagrebu, možeš li mi nešto preporučiti?

AC Freezer 240 je daleko tisi od Corsair-ovih AIO-a tako da nema nikakvog razloga micat ventove zbog tisine. Lol, zasto bi radijator bio 280 ako sa 240 ima iste performanse? Uvijeti su ti kao iz namjestene javne nabave 

13 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

Lucidus dobro veli za corsair aio, stvarno je glasno i zbagirano u sto sam se i sam uvjerio s h80i gt( no glasnocu mozemo prepisati i 2x brzim ventovima)! no ako se zeli cijeli komplet ljepote, kvalitete i stvarno maximalne perfomanse corsair je bog i batina, makar to bilo i za 2°c razlike!

no Freezer 240 je stvarno izniman proizvod sto se tice samih perfomansi i za te novce NE POSTOJI bolje vodeno, sebi sam bas gledao takoder odlicnu 120mm verziju no nazalost u ovoj nasoj rupi ga nema!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.5.2016 20:59 (Stjepanj).
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Tiby kaže...
Lucidius kaže...

Tiby

Ja sam ga kupio u Uzi shopu i dobio sam 2 godine garancije jer tamo tako na sve daju, a inace dobijes 6 godina jamstva sta pise i na kutiji ali se moras registrirati kod Arctica za to, nesto slicno kao i za EVGA napajanja.

Nemas sta skidati ventove sa Arctica kada su necujni, neznam o cemu ti pricas, taj Corsair sta ti imas sa ta dva venta se cuje kao lokomotiva u full loadu i preko 3 puta su glasniji od Arcticovih, isto tako ima i glasniju pumpu od Arctica koja zna imati jako iritantan zvuk.

Sta se tice arctica da njemu stavis te SP ventove on bi imao jos bolje rezultate nego sa ovim obicnim AF ventovima tako da se moze samo jos vise odljepiti u performansama, a gledajuci cijenu naspram Corsaira bez problema zamjenis sa CM Jet flo ventovima (80kn komad) ove stock i onda si dobio jos 4-5 stupnjeva manje temperature. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ti kupujes vise zbog izgleda nego performansa, to je nesto sasvim drugo, velicina radijatora i ventova i ne igra neku ulogu sta se vidi i po rezultatima, a ako ti se zbog svijetleceg loga daje 500kn vise mogu ti samo skinut kapu....

Ako ti bas novac nije nikakav problem, onda ides na NZXT Kraken X61 sta se tice 280mm, imas za slicne novce i Fractal kelvin S36 360mm, samo racunaj da ti svi hladnjaci imaju jake i glasne SP ventove, pa je pitanje kolko buke mozes podnjeti za kolke performanse... Iskreno ovo sve je cisto bacanje para, al dobro svako ima svoje afinitete.

Ako patis na izgled baci oko na DeepCool Gamer Storm Captain 360.

Inace mozes nabaviti sve sta ti treba preko Uzi shopa izvana, preuzimas u Zagrebu u poslovnici ili ti salju postom doma, garancija je 2 godine a za sve vise od toga postizes registracijom proizvoda na sluzbenim stranicama samog proizvođaca.

9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Lucidus dobro veli za corsair aio, stvarno je glasno i zbagirano u sto sam se i sam uvjerio s h80i gt( no glasnocu mozemo prepisati i 2x brzim ventovima)! no ako se zeli cijeli komplet ljepote, kvalitete i stvarno maximalne perfomanse corsair je bog i batina, makar to bilo i za 2°c razlike!

no Freezer 240 je stvarno izniman proizvod sto se tice samih perfomansi i za te novce NE POSTOJI bolje vodeno, sebi sam bas gledao takoder odlicnu 120mm verziju no nazalost u ovoj nasoj rupi ga nema!lp

Ima ga https://www.uzishop.hr/vodeno-hladenje-aio/6667-arctic-liquid-freezer-120.html ali za 100kn manje od 240mm verzije se nikako ne isplati

14 godina
ansha kaže...

AC Freezer 240 je daleko tisi od Corsair-ovih AIO-a tako da nema nikakvog razloga micat ventove zbog tisine. Lol, zasto bi radijator bio 280 ako sa 240 ima iste performanse? Uvijeti su ti kao iz namjestene javne nabave 

Iz vrlo jednostavnog razloga što sam investirao u Noctua ventove koje sam stavio na radijator.

A zašto bi bilo nešto namješteno ja to želim i nije me briga za lovu a ne vidim ništa pametno po preporukama, samo nesuvisli komentari.

Edit: Kraken na linku 24 mjeseci garancije, 360mm radijator mi ne stane jer ne želim vaditi dvd pržilicu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.5.2016 21:34 (Tiby).
9 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

A gle tih 5 godina ja mislim da samo Corsair daje direktno u ducanu, ovi svi ostali po 2-3 godine, a za ostalo se regaš na sluzbenoj stranici. Mislim opcenito ta garancija na vodenima i netreba biti uzimana zdravo za gotovo jer vecinu toga ti ne pokriva niti ce ti ju uvaziti na temelju ovih nekih problemcica koji su uglavnom standardni u radu na svakom AIO (glasnoca pumpe, zujanje ventova, zbagan program za kontrolu). 

Uglavnom ako vodeno od prvog dana radi kako treba radit ce i narednih par godina, a ovi problemi o kojima pisem su opcenite prirode i na to obracas paznju prije kupnje jer ti ih garancija nebude pokrila.

Problem je i sta je kod nas ponuda za AIO sistem malena, ako bi narucivao iz Uzi shopa izvana po narudzbi i ako mozes zanemariti 5 godina garancije iz ducana onda mozes izvuci jos barem 4 dobra AIO sistema, u suprotnom garancija je ono sta te veze na Corsair, sa kojim ces opet imat sve one standardne probleme a sva ta garancija ti nece tu nista pomoci tako da ti je to sve relativno.

EDIT:

Sta ce ti przilica danas u kompu iz 21 stoljeca, bezveze se "sramotis" sa time... danas svi imaju neki laptop uz komp ili neki stariji komp pa u njemu drze przilicu ako bas dođe do toga da je potrebna, mada danas sve ide putem USB-a, od Windowsa do multimedije i glazbe za auto

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.5.2016 22:01 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Lucidius kaže...

EDIT:

Sta ce ti przilica danas u kompu iz 21 stoljeca, bezveze se "sramotis" sa time... danas svi imaju neki laptop uz komp ili neki stariji komp pa u njemu drze przilicu ako bas dođe do toga da je potrebna, mada danas sve ide putem USB-a, od Windowsa do multimedije i glazbe za auto

Ubacujem se ovako bezveze i nepozvan, ali moram reć da kao što nema smisla čovjeka popljuvati za njegov izbor kriterija za izbor vodenog hlađenja, ili bilo čega drugog, tako ne vidim ni smisla da se propituje njegova potreba i/ili želja za pržilicom, a pogotovo da se to etiketira sramoćenjem, sa ili bez navodnika.

Pa čovjek zna što želi i/ili treba. Ako želiš pomoć daj mu koji savjet, koju preporuku, daj i svoje viđenje nekih njegovih izbora ako moraš, ali ne ovako da ga popljuješ "na fino".

Ja imam komp iz 21. stoljeća i imam pržilicu i ne mogu bez nje baš nikako, dapače trebam je gotovo na svakodnevnoj bazi, i to i za poslovne i za isključivo privatne potrebe.

Još da spomenem da mi i dalje više od polovice kupaca kod kupnje novog stolnog PC-a napominje da obavezno pržilica mora biti u njemu, oni koji ne napomenu njih pitam pa se velika većina njih čudi u smislu šta nije pržilica standard...i da naravno da je ugradim jer im treba.

Isto tako kod laptopa, većina kupaca mi posebno naglašava da im treba model sa pržilicom, kao što su svi počei u zadnje vrijeme naglašavati i da im treba model sa više od dva USB-a...

Po tebi se većina "sramoti" sa tom pržilicom u novim uređajima i trebali bi što...pržilicu izbaciti van, i imati/uzeti još neki drugi stari komp ili laptop koji ima pržilicu, ili pak kupiti neku vanjsku pržilicu...

11 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Naruceno je artic a dok sam gledao pobudu naletio sam i na raijintek triton hladjenja. Vizualno nisu losa ali vidio sam dosta komentara da procure tako da sma ih otpisao u startu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ako ti lova nije problem moja preporuka je :

http://www.ekwb.com/predator/

mozes i gpu hladjenje gurat na ovo i modularno je.

15 godina
protjeran
Vory kaže...

Ako ti lova nije problem moja preporuka je :

http://www.ekwb.com/predator/

mozes i gpu hladjenje gurat na ovo i modularno je.

Performansama nikako ne opravdava cijenu, a i garancija bi mogla biti duza..

9 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

miki

Kuzim ja sve, kazem kome je przilica bas potrebna neka si ju stavi, ali gotovo 90 posto njih koji kupuju przilicu koriste ju 2 puta godisnje, a da ne kazem kako su kupci danas u vecoj mjeri laici i "staromodni" po pitanju kompjutera i neki ni neznaju da se moze sve preko USB-a i shvacaju przilicu kao da je must have.

Svejedno meni tko sta ima u kompu, al tih 150kn se uvijek moze bolje uloziti, a da ne pricam kako skoro pa svi imaju doma neki laptop uz komp ili stariji komp pa je na njemu przilica...

Da se vratim na temu, imao je i taj predator problema u prvoj reviziji sa curenjem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Lucidius kaže...

A gle tih 5 godina ja mislim da samo Corsair daje direktno u ducanu, ovi svi ostali po 2-3 godine, a za ostalo se regaš na sluzbenoj stranici. Mislim opcenito ta garancija na vodenima i netreba biti uzimana zdravo za gotovo jer vecinu toga ti ne pokriva niti ce ti ju uvaziti na temelju ovih nekih problemcica koji su uglavnom standardni u radu na svakom AIO (glasnoca pumpe, zujanje ventova, zbagan program za kontrolu). 

Uglavnom ako vodeno od prvog dana radi kako treba radit ce i narednih par godina, a ovi problemi o kojima pisem su opcenite prirode i na to obracas paznju prije kupnje jer ti ih garancija nebude pokrila.

Problem je i sta je kod nas ponuda za AIO sistem malena, ako bi narucivao iz Uzi shopa izvana po narudzbi i ako mozes zanemariti 5 godina garancije iz ducana onda mozes izvuci jos barem 4 dobra AIO sistema, u suprotnom garancija je ono sta te veze na Corsair, sa kojim ces opet imat sve one standardne probleme a sva ta garancija ti nece tu nista pomoci tako da ti je to sve relativno.

EDIT:

Po tebi recimo ako imaš AIO i garanciju recimo 2 godine i nakon 20 mjeseci procuri radijator ili pukne crijevo i nastane kvar od cca 10.000 Kn (rikne gpu,mbo i tko zna što može još povući) to ne pokriva jamstvo samoga AIO-a?

S ovime svojim editom oko prže sve si rekao o sebi...

9 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

Jamstvo ne pokriva nastalu štetu na ostalim komponentama, a to sta si rekao za puknuce radijatora i slicne stvari, pa to je prakticki i nemoguce, neznam u kojem postotku se to uopce dogodilo do sada, danas je to sve usavrseno i ako ti od prvog dana sve radi dobro radit ce i narednih par godina, obicno ako sa AIO bude nesto to bude odma cim ga kupis ili enbude uopce.

Za przilicu sam rekao svoje misljenje, kome se sviđa ok kome ne mogu se nositi sa time, przilia i HDD su posljednje stavri koje drze moderne kompujtere u proslosti.

Moj PC  
0 2 hvala 0
12 godina
odjavljen
Koji CPU cooler kupiti?

Tiby pusti ti priče, odi na corsaira ako želiš :) . Lucidius, inače su ti komentari na mjestu, ali nekad se i ti brate zaletiš glavom kroza zid. Prvo, pričaš napamet o garanciji sa Corsairom. Opće je poznato da ta firma ima izvrsnu podršku. Pogledaj malo forum pa ćeš vidjet da ljudi redovito i susretljivo odgovaraju, rješavaju reklamacije, a nerijetko čak i ističu neke nedostatke svojih proizvoda. A bilo je slučajeva da su pokrili štetu koja je nastala curenjem. Nema tu prevelike filozofije, ako AIO ima grešku koja uzrokuje curenje i štetu na drugom hw-u, corsair jamči nadoknadu. Naravno, takve stvari se ne događaju često. Ne znam kakva je Arctic firma, pa neću komentirat. Prema recenzijama, taj AIO hladi odlično. Da, Corsair je dosta skuplji i ima mane od kojih ste neke i naveli. Ali, kako si ti s razlogom preporučio taj hladnjak kojeg imaš, evo i ja ću reći kolegi Tibiju da slobodno ode na skupljeg corsaira. Znam da čovjek voli imat dobar hardware i potrošit na to; razumijem to jer sam sličan.

Tiby  ako želiš 280mm AIO od corsaira, a koristiš 1550 socket odn. haswella, računaj da će ti taj AIO bit teški overkill. Nekoliko recenzenata je dobilo naputak od Corsaira da ne koriste ove nove h110i gt/x hladnjake na i7 4770/4790 procesorima jer jednostavno ne "umaraju" ovaj hladnjak. Inače, istina je da su fanovi loši kad se nafrlje. Jesu! Ali u principu su "samo" glasni, dok svoj posao - "puhanje zraka" - rade bolesno dobro... Ali nitko ne govori da ovi ventilatori mogu biti na doslovno minimumu od 400-500rpm i imati brutalne performanse. Znači možeš ih doslovno držat na minimumu i nemati brige za performanse na normalnom OC-u. Ja sam svoje zamijenio sa Venturi hp14 jer, eto, htio sam :) ... Razlike u performansama su neprimjetne, i mogu reći da sam "bacio 300kn"... Doduše, Venturi su tiši na maximumu i imaju gumirane rubove, jednostavno su premium proizvod. 

Performanse? Pa ukratko, sa 1.25v na 4.6ghz - procesor nikad nije prešao 60C u BF4 ili C3. Pumpa? Čuje se, tiho i nije neugodno. Zapravo, to je jedini zvuk koji čujem s obzirom da mogu ugasit sve fanove osim venturi-a koji su ionako tihi. Ali ponavljam - ništa iritantno, glasno ili nepodnošljivo. 

Stjepanj je spomenuo probleme sa Corsair Linkom? Ako se ne varam, sporni h80i gt ima asetekovu pumpu koja je softverski ograničenija od one koja se nalazi u h110i gt kakvog sam uzeo i sam, a uzeo sam ga između ostalog i zbog te razlike. H110i gtx također koristi asetekovu pumpu i performansama su oba identična. Razlika je u fleksibilnosti cijevi i navedenom softveru. 

Led gimmick je cool, čisto radi estetike i to također razumijem. Lucidius,  kažeš da je glupo "baciti" 500kn na led/izgled, a onda poslije na Pascal temi komentirašda bi rado kupio karticu radi dizajna i estetike (između ostalog)... Pliiiiz :/

TLDR - Ako želiš Corsair Tiby, go for it! 5 godina gare, izvrsne performanse, brutalno dobar tubing, software bez greške!!!, stock ventovi izvrsne performanse ali na maxu bučni... i da, rgb LED :)

Preporučit ti mogu h110i gt jer ga imam, ali ne zato što ga želim hvalit već jer sam zadovoljan s njim. Jesam li mogao proći jeftinije? Pa mogao sam ostavit stari hyper 212... no ponavljam, mnogi ovdje kupuju hardver ne samo iz pragmatičnih razloga, već i estetskih. Ipak sjediš pokraj pc-a, i želim kao i mnogi da im je svakodnevno okruženje ugodno i lijepo u svakom pogledu, jel tako Lucidius, dobro bi ti došla nova Zotac u crveno-crnu konbinaciju? :P

edit: Nadoknada štete uzrokovane curenjem.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.5.2016 18:37 (eywa33).
Moj PC  
6 0 hvala 5
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Neznam sta fali corsairu jest da jesu skuplji AIO rjesenja ali sve u svemu stvarno 5 godina garancije je vise nego ok neznam koji jos AIO daju tolko gare.

Mislim placa se tu dosta i ime al mislim oni su dosta poznati proizvodjac i nevjerujem da bi si isli na stetu i stavljali lose kvalitete materijale i recimo losu kvalitetu izrade samog proizvoda.

A i sto kaze kolega iznad imaju super podrsku i zamijenit ce ti proizvod ako je problematican i nesto nije u redu s njime.

Jedina zamjerka im je sto su im banana stock ventovi no i ja sam svoje stock ventove zamjenio stavio noctua 140 i corsair sp140 jbg platio sam to nekih nekih 75 eurica al ja zadovoljan sad uglavnom dok su na 40 % vrtnje su necujni.

Ja imam h110i gtx i svog i7 5820k drzim na 4.4ghz i temp kad su mi ventovi na 55-60 % neide preko 44C recimo kad gejmam preko 4-5 sati.

Jedino sto sam skuzio da mi jaku buku stvara vent od napajanja nakon dugurocnog igranja xfx core edition 750w bronze i mislim da cu to morat da mjenjam uskoro mozda na evga g2 supernova 750w il mozda superflower leadex 750w gold.

http://www.bug.hr/forum/topic/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/299.aspx?page=309&jumpto=4917248&sort=asc&view=flat
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.5.2016 18:53 (marac1988).
Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

Pa kako se zaletim glavom kroz zid kada je samo na PCEkspertu pun kufer zalbi na Corsair, po stranim forumima isto, ima i po youtubu videa i prituzbi na glasnu pumpu, ventove itd...

Sta se tice ventova mozes ti njih smanjiti ali onda gube na performansama i to dosta i opcenito Corsair ventovi nisu neki odabir. 

Ove stvari o cemu ti pricas sta govore na recenzijama to je valjda svima jasno da se tu masu toga bitnog izostavlja, a ti svi testovi su sa pumpom i ventovima na max, a pumpa je glasna na perormance modu sta god ti rekao, o ventovima necu ni pricat kad se krenu kovitlat na 2000+RPM.

Za manje pare ima boljih izbora samo je problem sta je kod nas ponuda u banani.

EDIT:

To sta pise za nadoknadu stete je isto upitno, mozes si misliti kako bi oni tebi stetu od par tisuca kuna samo tako nadoknadili, to je vise stvar reklame, a i vec sam rekao da su to jako rijetki slucajvi da ce ti procurit, ako bude sta sa AIO bit ce odma po vađenju iz kutije, ako odpocetka normalno radi nece ni biti problema u buducnosti u 95 posto slucajeva.

Ono sta sam pricao za graficku je druga stvar, one ce ionako sve kostati relativno podjednako sta se tice custom modela.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.5.2016 18:51 (Lucidius).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Lucidius kaže...

Jamstvo ne pokriva nastalu štetu na ostalim komponentama, a to sta si rekao za puknuce radijatora i slicne stvari, pa to je prakticki i nemoguce, neznam u kojem postotku se to uopce dogodilo do sada, danas je to sve usavrseno i ako ti od prvog dana sve radi dobro radit ce i narednih par godina, obicno ako sa AIO bude nesto to bude odma cim ga kupis ili enbude uopce.

Za przilicu sam rekao svoje misljenje, kome se sviđa ok kome ne mogu se nositi sa time, przilia i HDD su posljednje stavri koje drze moderne kompujtere u proslosti.

Zahebo bi se i to pošteno pa baš je Corsair jedan od njih koji to pokriva i ne skriva to.. To je samo jedan od razloga i to veliki razlog zašto uzeti Corsa.

Osim toga mom kolegi s posla je riknuo h80 nakon isteka hr garancije, kontaktirao direktno corsair i oni mu poslali drugi .

Njihov Support je puno bolji od konkurencije i imaju dužu garanciju koliko god to tebi blesavo zvucalo no sigurno ulaze u obzir kod kupovine AIO

Ventove druge je nalakse izmjeniti...

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.5.2016 19:04 (toxic).
9 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

Da ventove je najlakse zamjeniti, samo sta i to treba platiti dodatnih 300kn ako zelis dobre ventove, a sa time ti cijena tog Corsaira ide iznad 1400kn pa si ti misli.

Uglavnom to za support stoji, ali previse je tu novaca i premalo peformanssa u cijeni da se razmatra Corsair i to jos pored svega ostaloga sta sam nabrojao.

Ja tvrdim da moj Arctic sa tihim AF ventovima od 30kn i necujnom pumpom u full loadu bolje hladi od bilo kojeg Corsaira sa puno glasnijom pumpom i 5 puta skupljim ventovima i isto tolko puta glasnijim, i to sve po cijeni duplo manjoj od Corsaira.

Evo moj test vrelog Haswella i5 4670k na 4.5GHz nakon 15 minuta (vidi se gore da je test poceo u 18:25, a dole na satu je 18:40) Prime-a 95 v26.6 small FFT, ventovi na kucistu su na minimum.

Da ne pricam kako se bez problema kupe CM Jet Flo ventovi za hladnjak umjesto ovih stock i skine jos 5 stupnjeva, a cijena ce opet biti manja nego jedan Corsair, samo sta ce ga tek onda Arctic razvaliti kako spada, ali ce narasti i buka na onu od Corsairove.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.5.2016 19:16 (Lucidius).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

Eto nek eywa33 ugasi ht, stavi taj 4790k na 4,5ghz@1,25v i ventove na isto kao i ti pa nek odvrti?!ocemo test

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina

Kad bi moj starćić na 4.5ghz uvatija 70 celzija isti momenat bi hladnjak bacija u smeće (što se svojevrimeno dogodilo prvoj generaciji CM hyper 612).

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice