Zelim kupit i5 6600k ali vidio sam da dolazi bez hladnjaka,ness sam gledo i naiso na coolermasterov hyper air cooler.Dodje negdje oko 190kn ako moze neki komentari ili sugestije.
Koji CPU cooler kupiti?
- poruka: 7.968
- |
- čitano: 1.674.336
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zelim kupit i5 6600k ali vidio sam da dolazi bez hladnjaka,ness sam gledo i naiso na coolermasterov hyper air cooler.Dodje negdje oko 190kn ako moze neki komentari ili sugestije.
Neće bit problema, al koji je Hyper, pretpostavljam 212 EVO. Ako je, nisi falia, ja imam D92, malo jači od 212 EVO na 6700K, i hladi ga bez problema, prime 95 do 60 stupnjeva, nakon šta sam spustia voltažu na 1.21. Dok je bia na 4.5 GHz, nije prelazilo 60 i nešto stupnjeva.
Puno hvala samo do koliko bi ga otprilike mogao overklokat
Puno hvala samo do koliko bi ga otprilike mogao overklokat
A ić će na 4.2 sigurno ako mene pitaš, ako ne i jače. Taman koliko i triba, ostalo preko toga je 'preseravanje', pod navodnike da me ko krivo ne shvati :)
Hvala
Koji od ovih coolera je najbolji kaj se tiče tišine, a opet da opet nije baš i totalna šljuka kaj se temperatura tiče...
Nemam namjeru clockat, samo bi htio bolju tišinu od stock intel coolera.
Ako ne mislite clokat ona slobodno uzmite lc 95 ili lc 120
Koji od ovih coolera je najbolji kaj se tiče tišine, a opet da opet nije baš i totalna šljuka kaj se temperatura tiče...
Nemam namjeru clockat, samo bi htio bolju tišinu od stock intel coolera.
Od navedenih najtiši je Thermaltake a najbolje hladi Cooler Master Hyper 212 Evo.
Ako neces klokat uzmi LC-cc-120 kako je kolega hrčak već naveo jer apsolutni je best buy.
Problem je kaj moram u ADM-u uzet jer sam tam konfu slagao. A oni ne dozvoljavaju da sam mijenjam išta, jer gubim one naljepnice s garancijom.
Da, trebao sam u Futuri kupovat. Glup sam.
Problem je kaj moram u ADM-u uzet jer sam tam konfu slagao. A oni ne dozvoljavaju da sam mijenjam išta, jer gubim one naljepnice s garancijom.
Da, trebao sam u Futuri kupovat. Glup sam.
Ako je tako ja glasam za CM Hyper 212 Evo (najbolji i najdraži mi je od ponuđenih)
Ne kuzim koja to sila mora natjerat covjeka da sve djelove kupi i onda ostavi da mu trgovci to sastave ?! Normalno... nakelje naljepnicu na kuciste i onda se pravdaju gubitkom garancije ako se dira...
Pa molim ljepo, svaki dio ima svoju garanciju, kutiju, pakiranje i specifikaciju.
Sta nisi svaki dio kupio i rekao im da nista ne sastavljaju nego da se sve posalje zapakirano ??
Sastavis sam ili platis kolegi nekom pivu/dvije... sta kad se prasine nakupi u kucistu za 1g ? Slat cete ga postom da ga oni usisaju ?!
Nevjerojatno kako si neki ljudi zakompliciraju zivot, doduse ne cudi me kako prije par godina gledah u susjeda gdje pod miskom nosi "kutiju" u servis, jedno 2mj je tako nosao.
Slažem se. Bilo mi je izuzetno hitno. Složili su mi kantu za 3 sata i sad je to kaj je.
Ne razumijem te naljepnice, stvarno.
Naročito jer bih si htio održavat računalo i čistiti, a ovako ne mogu. Stavili mi naljepnice na obje strane kućišta.
Futura to ne radi.
Ne kuzim koja to sila mora natjerat covjeka da sve djelove kupi i onda ostavi da mu trgovci to sastave ?! Normalno... nakelje naljepnicu na kuciste i onda se pravdaju gubitkom garancije ako se dira...
Pa molim ljepo, svaki dio ima svoju garanciju, kutiju, pakiranje i specifikaciju.
Sta nisi svaki dio kupio i rekao im da nista ne sastavljaju nego da se sve posalje zapakirano ??
Sastavis sam ili platis kolegi nekom pivu/dvije... sta kad se prasine nakupi u kucistu za 1g ? Slat cete ga postom da ga oni usisaju ?!
Nevjerojatno kako si neki ljudi zakompliciraju zivot, doduse ne cudi me kako prije par godina gledah u susjeda gdje pod miskom nosi "kutiju" u servis, jedno 2mj je tako nosao.
Svaka komponenta ima svoju garanciju, a ona naljepnica koju zaljepe trgovci je samo garancija na diagnostiku. Tako da u slucaju kvara ne trebas "sam" trazit koja je komponenta crkal vec lijepo odneses cijelu kantu u servis i onda oni pronalaze kvar.
Ako ... znaci SAMO ako imas racun od svake komponente izrazen na papiru onda i treba kraj svakoga artikla pisati koliko ima garanciju.
U tom slucaju naljepnice mozes strgat slobodno jer ako se ista pokvari turis pod nos racun.
Nisi ga kupio u Emezeti kao gotovu konfiguraciju gdje ta naljepnica onda nesto i znaci i opravdano je tamo.
U buducnosti ako bi i bilo problema samo zaprijetis prijavom prema nadleznom inspekotaru, mogu sa tom naljepnicom dupe obrisati ako na racunu ne pise da si kupio gotovu konfiguraciju i ako na racunu sada ne stoji da je garantni rok 1 ili 2g na konfiguraciju. Znaci ako imas na racunu djelove i svaki sa svojom garancijom koje nisu naravno iste za svaki dio - trgaj naljepnice slobodno.
Znaci trebam biti malouman ako mi rikne grafika i biti bez racunala 4-5 dana dok se oni bave dijagnostikom i zamjenom iste a slucajno imam neku drlju doma da ubodem u zamjenu dok cekam da se rijesi problem sa neispravnom grafickom ?!
ljudi trebam pomoc, imam hyper 212 evo i kad ga stavim, ploca (asus z97 deluxe) ne cita 1 i 2 utor rama uopce a 3 i 4 cita, javlja q-code 55, kad skinem one sarafe i sve, normalno cita svaki ram utor, u cem je problem? btw nisam jako stegnuo cooler, tek tolko da ne ispadne kad sam probao, al nista
ljudi trebam pomoc, imam hyper 212 evo i kad ga stavim, ploca (asus z97 deluxe) ne cita 1 i 2 utor rama uopce a 3 i 4 cita, javlja q-code 55, kad skinem one sarafe i sve, normalno cita svaki ram utor, u cem je problem? btw nisam jako stegnuo cooler, tek tolko da ne ispadne kad sam probao, al nista
Može biti da si jako stegao ali najprije će biti da si negdje napravio kratki spoj.

Recimo da je to jedan od problema s asus plocama sto se zna desiti, ako je pod garancijom objasni ljudima sta se desava i nek oni vide sta je tu problem.
Sta ti mozes da uradis je:
- resetuj bios
- bios upgrade
- rastavi sve i ponovo sastavi
- cpu izvadi ocisti socket isto
- isto tako moze biti da si pogresno stavio cooler, zarotiraj ga
Recimo da je to jedan od problema s asus plocama sto se zna desiti, ako je pod garancijom objasni ljudima sta se desava i nek oni vide sta je tu problem.
Sta ti mozes da uradis je:
- resetuj bios
- bios upgrade
- rastavi sve i ponovo sastavi
- cpu izvadi ocisti socket isto
- isto tako moze biti da si pogresno stavio cooler, zarotiraj ga
sve sam to vec napravio, al nista nije pomoglo, sad sam uspio slozit, greska je u serafima koji idu na prenju stranu ploce, nisu izolirani, stavio sam malo izolir trake i proradilo je, to je greska kod serafa, jer izgleda da dolaze serafi u kontakt sa maticnom, eto,lp
Znaci trebam biti malouman ako mi rikne grafika i biti bez racunala 4-5 dana dok se oni bave dijagnostikom i zamjenom iste a slucajno imam neku drlju doma da ubodem u zamjenu dok cekam da se rijesi problem sa neispravnom grafickom ?!
Sta se grafe tice, da kaj si reko - bio bez kompa dok ti ne zamijene graficku. Al imas i gorih stvari gdje komp odjednom baca blue screen , il se gasi/ pali sam od sebe a da neznas koja je greska, e tu je dobro onda imat diagnostiku, pogtovo ako ti se ne da zajebavat i trosit svoje vrijeme. Ram, procesor, maticna, hdd, napajanje ...bezbroj problema pa ti nadi onda gresku. Budes je nasao al trebas imat volje i slobodnog vremena. Graficka u tome svemu je najmanji problem.
Evo jedan moj primjer koji je bio na starijem kompu: Navacer sam ga uredno ugasio, sve radilo kak spada. Ujutro se probudim, upalim komp, pocinje ucitavanje i kod prvog podizanja windowsa on se ugasi. Bez ikakvog zvucnog signala, bez ikakve poruke na ekranu, nista!Al nakon kaj se ugasio, ponovno ga ja upalio i radilo je bez problema. Ko da se nista nije dogodilo...sve testove je prolazilo bez problema( Memtest, aida, furmark). Sve moguce sam testirao, izmjenjivao ramove i testirao ih, pa procesor , HDD , mislio sam da je u napajanju problem, zamjenio i njega. Pokusam sutradan i opet mi se ugasio, izludio sam. Nakon sam izmjenio i isprobao sve moguce kombinacije, testove... i sve je prolazio bez greske, raspi*dio sam se i instalirao sam nove windowse. Poslije friske instalacije windowsa nikakvih gasenja ni nis slicno. Nasao sam problem, al to me kostalo 3 dana mog vremena. Sada kada radim, ne vjerujem da bi mi se dalo zaje*avat i trosit svoje vrijeme. Odnesem komp na diagnostiku, platim 150kn i boli me briga. Ono kaj je krepalo posaljem na servis i 10 dana sam na laptopu :D ! Mislim da 150kn nije neka lova a ustedio si svoje vrijeme i najvaznije zivce Evo i video:
Meni osobno nosit komp na dijagnostiku je zadnja opcija!!Hardwer mi je u krvi,i kad je sve uredu s konfom ja uvik nesto kopam po njoj!Jedan put sam se debelo opekao,naime imao sam problema s maticnom I nakon sto sam sve isprobao odnio sam konfu u Links na dijagnostiku i RMA,na putu do ZG mi se skrivila grafika prilikom transporta,otisao pcie utor na ploci i grafici!!
Maticna kupljena u Linksa a grafika u ADMa,2 miseca proslo dok nisam sve rijesio!
Meni osobno nosit komp na dijagnostiku je zadnja opcija!!Hardwer mi je u krvi,i kad je sve uredu s konfom ja uvik nesto kopam po njoj!Jedan put sam se debelo opekao,naime imao sam problema s maticnom I nakon sto sam sve isprobao odnio sam konfu u Links na dijagnostiku i RMA,na putu do ZG mi se skrivila grafika prilikom transporta,otisao pcie utor na ploci i grafici!!
Maticna kupljena u Linksa a grafika u ADMa,2 miseca proslo dok nisam sve rijesio!
Zato sam napisao gore. Tko ima volje, zelje, znanja i zivaca samo neka izvoli. Btw, kak si uspio iskrivit grafu prilikom transporta LOL! Ja vozio kantu na skuteru izmedu nogu sa otvorenom bocnom stranicom hahaha! Like a Boss
A je ti ruzna ta noktua;)
Zato sam napisao gore. Tko ima volje, zelje, znanja i zivaca samo neka izvoli. Btw, kak si uspio iskrivit grafu prilikom transporta LOL! Ja vozio kantu na skuteru izmedu nogu sa otvorenom bocnom stranicom hahaha! Like a Boss
A zamisli treskanje cilog kompa na relaciji St-ZG,vjerovatno su stavili uspravno komp a ne na leđa, npr.evo sad kad gledam grafika uvik stoji malo prema dole,ova Asus Strix GTx 970 nije baš malena i lagana!! (btw skrivila se MSI GTX 570)
kako da znam da li ce mi case Thermaltake element T stati Coolermaster tx3 evo CPU cooler.
kako da znam da li ce mi case Thermaltake element T stati Coolermaster tx3 evo CPU cooler.
Stati će, ali šta će ti tx3 pored boljeg LC-cc-120 http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lc-cc-120

Da li je Coolermaster TX3 EVO kompitabilan sa novim lga 1151 skyleak socketom, jer na nekim stranicama pise da je a na nekim da nije. :)
Ali sve vise razmisljam o kupnji ovog koji ste se mi preporucili CC CL 120
Da li je Coolermaster TX3 EVO kompitabilan sa novim lga 1151 skyleak socketom, jer na nekim stranicama pise da je a na nekim da nije. :)
Kompatibilan je kad je razmak rupa isti kao i na 1150/1155.
Ove stranice gdje piše da nije kompatibilan nisu ažurirale podatke.
ps. čemu CM kad imaš bolji LC CC 120? Kolega ti da bolju preporuku i ti opet po svome, a vidim da blage nemaš.
hvala
Moram pohvalit ovog CoolerMaster Hyper D92. Kuler ubija na overkloku, znači, razlika između LOAD temperature između stock i kloka na 4.5-4.7 je maks 7-8 stupnjeva nakon sat i pol Prime95 SmallFTT-a. Stvarno dobro ladi. Čudi me da ga više nigdi nema za nabavit, ni kod nas u nabavi, a ni na ComputerUniverseu i Alzashopu ga nisam naša.
Moram pohvalit ovog CoolerMaster Hyper D92. Kuler ubija na overkloku, znači, razlika između LOAD temperature između stock i kloka na 4.5-4.7 je maks 7-8 stupnjeva nakon sat i pol Prime95 SmallFTT-a. Stvarno dobro ladi. Čudi me da ga više nigdi nema za nabavit, ni kod nas u nabavi, a ni na ComputerUniverseu i Alzashopu ga nisam naša.
Volio bi vidjeti kod noktue taj direct contact, tj da imaju obje verzije pa da vidimo koliko to zapravo doprinosi boljoj disipaciji topline! inace na koliko su ti temperature u primeu na 4,7, mislim znam da trebaju biti na 100°c s tim 92mm cooleromlp