Intel Xeon soc. 771 na soc. 775

poruka: 704
|
čitano: 162.893
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Intel Xeon soc. 771 na soc. 775

Takodjer i ja

razlika je sto ja necu prodavati u bescjenje 775 vec cu ga zadržat za HTPC,  a strina dolazi iz amerika u 8 mjesec i pitala me sinko sto da ti kupim?  GTX 1070 strino draga, GTX 1070!

pa uparit sa polovnim i7 2600k ili i7 2700k, taman se da naci povoljno sa pločom.

noob al volim učit
14 godina
neaktivan
kruskar kaže...
nicky.sl kaže...

Neću ja moju konficu prodavat jer baš mi je lipo sila za pomoćni komp koji mi služi za sve osim za igranje.

Ja vrijedno radim i skupljam lovu za novu kantu,vrijeme je da se maknem s 775 socketa(od 2006te sam s 775 u ljubavi).Iako dan danas guram svaku igricu s tom konfom ali nije to to,mući se xeonče na 3.9.

stipara kaže...
kruskar kaže...
stipara kaže...
kruskar kaže...

Ako već planiraš ostati na 775 odi i nabavi si negdje za 150-200kn P5Q Pro Turbo ili sličnu ploču,mene je moja P5Q Pro Turbo izašla 229kn s poštarinom.

Gdje je nađe za te novce,,ebay?

Ne znam dali sam imao toliko sreće ali na njušci sam ju ugrabio za 200kn i 29kn poštarine bilo,full bundle,bios,kablovi,račun,mediji,apsolutno sve što je dolazilo s pločom kad se kupi u trgovini,sve ispravno i da ne ureknem kuca još uvijek s x5450 na 3.9 i ocz i corsair kitovima rama od 1066mhz.

Vjerojatno si imao sreće da naletiš na nekog ko možda prelazi na noviju konfiguraciju pa mu nije bilo bitno,ja sam dugo tražio sličnu ploču ali s ddr 3 memorijom ,cijene dvije ploče koje sam našao su bile neisplative ,više se isplatio prelazak na novu platformu.

Tako će biti vjerojatno i samnom,99% da neću tražiti za p5q pro turbo+x5450+ocz reaper hpc 2x2 1066 i corsair xms2 1066 više od 700kn.

Dok gledam sada na njušci takav xeon 250kn,ramovi 400tinjak kn i ploča isto tako 400tinjak kn(pretjerano).

Nadogradio sam i ja na p5q asus xeon 5440,klokao ga najprije na 3.2 ghz ,kasnije na 3.4 uz podizanje napona i tu priča završava, revizija procesora koji sam kupio bila je c0,dakle lošije "klokabilna" verzija,sada za igrice mog sina to nije dovoljno i ostaje prelazak na novu  konfiguraciju koju će malo pričekat jer ima i važnijih stvari. 

14 godina
stipara kaže...
kruskar kaže...
nicky.sl kaže...

Neću ja moju konficu prodavat jer baš mi je lipo sila za pomoćni komp koji mi služi za sve osim za igranje.

Ja vrijedno radim i skupljam lovu za novu kantu,vrijeme je da se maknem s 775 socketa(od 2006te sam s 775 u ljubavi).Iako dan danas guram svaku igricu s tom konfom ali nije to to,mući se xeonče na 3.9.

stipara kaže...
kruskar kaže...
stipara kaže...
kruskar kaže...

Ako već planiraš ostati na 775 odi i nabavi si negdje za 150-200kn P5Q Pro Turbo ili sličnu ploču,mene je moja P5Q Pro Turbo izašla 229kn s poštarinom.

Gdje je nađe za te novce,,ebay?...

Nadogradio sam i ja na p5q asus xeon 5440,klokao ga najprije na 3.2 ghz ,kasnije na 3.4 uz podizanje napona i tu priča završava, revizija procesora koji sam kupio bila je c0,dakle lošije "klokabilna" verzija,sada za igrice mog sina to nije dovoljno i ostaje prelazak na novu  konfiguraciju koju će malo pričekat jer ima i važnijih stvari. 

Ne znam,moj X5450 na 3.93GHz žvače sve no pomalo se pati,ali opet za te pare koliko koštaju ti xeoni to je iznenađujuće ;)

Ja još cca 3-4mj skupljam novčeke i slažem konfu s kojom ću biti miran barem 5 godina. Dual xeon 8core po cpu,32/64g rama,SLI.

Otkupljujem/Popravljam Smartphone-ove kontakt na PM ili evilmage007@gmail.com 097/673/27-41
13 godina

Bi išo ovaj vražičak na ovu ploču? Čito sam rezne stvari na forumima šti se tiče FSB-a, zat sam i tražio xeon-a s manjim FSB-om, neki se kunu da rade, neki ne. Sama činjenica kad gledam chipset ja iskreno mislim DA BI trebalo raditi..

Da čujem vaša mišljenja?

Imam navedenu ploču(dobio ju bespl, radi, testirana je u aidi 72h pod full opterećenjem), samo treba mjenjat kondiće na njoj - što mi se iskreno neda raditi jer su skoro svi napuhani, imao bi ovak motivaciju ak ide xeon na nju..............

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige

0 0 hvala 0
14 godina
ramzocro-HCR kaže...

Bi išo ovaj vražičak na ovu ploču? Čito sam rezne stvari na forumima šti se tiče FSB-a, zat sam i tražio xeon-a s manjim FSB-om, neki se kunu da rade, neki ne. Sama činjenica kad gledam chipset ja iskreno mislim DA BI trebalo raditi..

Da čujem vaša mišljenja?

Imam navedenu ploču(dobio ju bespl, radi, testirana je u aidi 72h pod full opterećenjem), samo treba mjenjat kondiće na njoj - što mi se iskreno neda raditi jer su skoro svi napuhani, imao bi ovak motivaciju ak ide xeon na nju..............

Ja sam 99% siguran da će raditi pošto je ajmo reć ekvalent Q6600 a on je na listi podržanih.

Otkupljujem/Popravljam Smartphone-ove kontakt na PM ili evilmage007@gmail.com 097/673/27-41
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.5.2016 17:23 (kruskar).
13 godina
kruskar kaže...

Ja sam 99% siguran da će raditi pošto je ajmo reć ekvalent Q6600 a on je na listi podržanih.

Da, to isto stoji...

Ali, skeptičan sam. Bilo bi odlično kad bi neko to mogao s foruma potvrditi iz prve ruke, ali jako teško.. Očito ću ja taj netko morati biti. 

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
11 godina
neaktivan
Srle22 kaže...

Nedavno sam kupio polovan ACER brand komp

model VERITON M480G

MBO Acer MG43M
Chipset G43
775 sockett
BIOS P01-B2L
CPU Intel E5700

RAM 4GB DDR-3

HDD Hitachi 320GB

Da li neko zna moze li na ovoj ploci da radi Xeon E5440? Znam da treba da se modifikuje sockett I da se stavi stiker na procesor, ali ne znam da li Xeon moze da radi sa ovim BIOS-om.

Problem je sto za ovu plocu na Netu ne mogu da nadjem informacije o BIOS-u, niti o eventualnim novijim update-ima istog.

Mozda neko ima prakticno iskustvo sa ovom plocom pa mi moze pomoci savetom.

Takodje me interesuje, koliko bi se realno poboljsao (ubrzao) rad kompa sa ovim procesorom u odnosu na postojeci tj, da li mi se isplati zamena, ako Xeona mogu nabaviti za nekih 30-ak EUR? 

Unapred hvala na savetu i odgovoru.

Evo samo da prijavim......Nasao na Acer sajtu novi BIOS, ubaceni mikrokodovi za Xeon, zalepljen stiker, secnut socket, sve radi SAVRSENO. Ova ploca nema u BIOS-u mogucnost za overclock komponenti, ali i ovako na fabrickih 2,83 GHz radi znatno brze od E5700 koji sam imao do sada.

Svaka preporuka za ovaj mod. Za svega 20EUR koliko kosta ovaj proc sa stikerom, dobijate racunar koji je po performansam ravan znatno skupljim masinama.

17 godina
Nisi napisao koji je procesor, lretpostavljam e5462? Ja narucio e5440 koji je odmah izrezan i pripremljen za 775 socket.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
11 godina
neaktivan

Pise u delu posta koji sam citirao. U pitanju je Xeon E5440 2.83GHz. Ne znam koji procesor sada imas na toj ploci (pretpostavljam neki dual core) ali sam siguran da ces biti jako zadovoljan sa tim Xeonom.

12 godina

Ovaj moj x5450 gaće para najnovijim i3-cama kloknut pogotovo (barem u Cinebenchu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
nicky.sl kaže...

Ovaj moj x5450 gaće para najnovijim i3-cama kloknut pogotovo (barem u Cinebenchu.

Moj 5450 na 3.9 opere gaće I5 2400s na stocku ;)

Lega ima 2400s i HD7870 i ta radeonka daleko bolje radi s mojim xeončetom neg s njegovom I5 com :)

12 godina
kruskar kaže...
nicky.sl kaže...

Lega ima 2400s i HD7870 i ta radeonka daleko bolje radi s mojim xeončetom neg s njegovom I5 com :)

Čudno mi je to ipak je njegov punokrvni quad, aj reci mu da zavrti Cinebench r15 baš da vidim kako će se u tome pokazat a moga bi i CPU-Z benchmark zavrtit.

Po mojoj procjeni tribali bi bit blizu al ipak bi i5 2400 triba bit malo brži.

14 godina
nicky.sl kaže...
kruskar kaže...
nicky.sl kaže...

Čudno mi je to ipak je njegov punokrvni quad, aj reci mu da zavrti Cinebench r15 baš da vidim kako će se u tome pokazat a moga bi i CPU-Z benchmark zavrtit.

Po mojoj procjeni tribali bi bit blizu al ipak bi i5 2400 triba bit malo brži.

Odvrtit ću kad odem na kahfu kod njega,za sada smo sam u igrama testirali.

12 godina

To mi je drago ćut jer planiram u dogledno vrime i drugu i7-micu dat djeci a ja ću neko vrime bit samo na xeonu.

13 godina
neaktivan

Ima tko iz Osijeka da koristi xeona na 775 ploci?

0 0 hvala 0
12 godina
testerica kaže...

Ima tko iz Osijeka da koristi xeona na 775 ploci?

E yebga ja sam iz Šibenika, al ako kako mogu pomoć tu sam.

14 godina

Testerica ima ima,X5450+P5Q Pro Turbo :)
Javi se na PM što te zanima,15km sam od samog grada :)

EDIT
kolega nicky.sl,napravim cb na i5 2400s u nedjelju,pošto svaki dan po 12 sati lomljenja na poslu :/

Psihički izmori 12 sati rada na utovarivaču,još hanomag urliče dok radi :P
A i onaj odozgo s suncem se ne šali :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2016 21:35 (kruskar).
Moj PC  
3 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Imam problem, nakon sto sam stavio xeona x5460 u P5Q3, pc mi ne daje sliku dok ne izvadim ram i vratim ga nazad. A sa q6600 je sve normalno radilo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2016 10:30 (testerica).

0 0 hvala 0
14 godina
testerica kaže...

Imam problem, nakon sto sam stavio xeona x5460 u P5Q3, pc mi ne daje sliku dok ne izvadim ram i vratim ga nazad. A sa q6600 je sve normalno radilo.

Si ubacio mikro kodove u bios?

Si probao s drugim ram-ovima?

Možda je do cpu-a,valjalo bi ga ubosti na drugu ploču pa vidjeti.

13 godina
ramzocro-HCR kaže...

Da čujem vaša mišljenja?

Ja eto naručio X3220, budemo vidili za cca dva tjedna šta bude od te priče. 

Kondenzatore za ploču sam isto morao naručivati izvana, upošto u Holexu bi mi isto trebali naručiti i opet bi me isto izašlo gledajući troška i čekanja... 

14 godina
ramzocro-HCR kaže...
ramzocro-HCR kaže...

Da čujem vaša mišljenja?

Ja eto naručio X3220, budemo vidili za cca dva tjedna šta bude od te priče. 

Kondenzatore za ploču sam isto morao naručivati izvana, upošto u Holexu bi mi isto trebali naručiti i opet bi me isto izašlo gledajući troška i čekanja... 

Na PM mi napiši točno koji kondići,99% sam siguran da ih imam doma,napišeš mi koji i koliko komada.

L.P.

13 godina
kruskar kaže...

Na PM mi napiši točno koji kondići,99% sam siguran da ih imam doma,napišeš mi koji i koliko komada.

L.P.

Sad mi to govoriš, naručio sam nove prije tjedan-dva. I to sam uzeo 50 komada upošto znaju zatrebati, i već je bilo situacija kad je trebalo, ali tada sam ih uzeo u Holexu jer su bili na stanju...

820μF 6.3v

14 godina
ramzocro-HCR kaže...
kruskar kaže...

L.P.

Sad mi to govoriš, naručio sam nove prije tjedan-dva. I to sam uzeo 50 komada upošto znaju zatrebati, i već je bilo situacija kad je trebalo, ali tada sam ih uzeo u Holexu jer su bili na stanju...

820μF 6.3v

Imam punu kutiju takvih kondića(300tinjak komada).

Kad sam tek sad vidio tvoj post :(

13 godina
neaktivan

Ubacio sam mikrokodove. S drugim ramima nisam probao. Ali ovi su testirani i ispravni. 

9 godina
neaktivan

Zdravo ljudi,

Ovako, planiram kupiti Xeon X5472 procesor. Zanima me koju ploču preporučate za taj procesor(nisam bas upucen u to sto trebam gledati na specifikacijama maticne , a da pase određeni Xeon na nju, pa ako mi moze netko objasniti ukratko).Te da li ima neka matična , a da se na nju može staviti barem 16 gb ram-a(DDR3)  jer koliko vidim maticne uglavnom imaju limit 8 gb? 

Ja sam nasao ovu, koja supporta 1600 FSB - GA-EP43T-UD3L 

Svima lijep pozdrav i hvala unaprijed na odgovoru .

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.6.2016 12:50 (old05snake12).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
testerica kaže...

Ubacio sam mikrokodove. S drugim ramima nisam probao. Ali ovi su testirani i ispravni. 

Ja bih rekao da ti je to do rama,sad sam se sjetio da je i meni tako bilo s g.skill i kingston memorijama,nekad hoće nekad neće i sad od kako je gore OCZ Reaper HPC i Corsair XMS2 radi bez problema.

11 godina

Može li mi netko reći isplati li se danas uzeti e5440(dual) ili e5450(dual)?? Vidim da se mogu uzeti za vrlo male novce.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Chico12 kaže...

Može li mi netko reći isplati li se danas uzeti e5440(dual) ili e5450(dual)?? Vidim da se mogu uzeti za vrlo male novce.

Isplati se ako imas plocu na koju mozes ubaciti bios za xeon. I nisu dual nego quad core. Ja sam uzeo e5440. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
12 godina
Patrick_cro kaže...
Chico12 kaže...

Isplati se ako imas plocu na koju mozes ubaciti bios za xeon. I nisu dual nego quad core. Ja sam uzeo e5440. 

Ja sam sklopio jednog s x5450 i držim ga na 3.6 GHz a nijedna i3-ica mu se ne može niti približit tako da smatram to itekako isplativom nadogradnjom.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.6.2016 5:47 (nicky.sl).
11 godina
Znam da je quad ali mislio sam na dual processor. Imam jos jednu opciju za 1366 socket. Pase li u z400 workstation six core xeon? Znaci dolazi sa w3565 procesorom ali bih ga izbacio ukoliko bih mogao uraditi upgrade na six core xeon.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice