Evo kao što sam i pretpostavljao to se desilo otprilike onda kad sam upalio Hyper-V da mogu vrtit WP emulator. Sad sam ugasio Hyper-V jer trebam bootat OS X vm i gle čuda procesor ide do 4 GHz u Task Manageru. Isto tako na Rainmateru piše drugačiji clock. Ne kužim baš kako i zašto Hyper-V utječe na ovo al eto veoma zanimljivo.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo kao što sam i pretpostavljao to se desilo otprilike onda kad sam upalio Hyper-V da mogu vrtit WP emulator. Sad sam ugasio Hyper-V jer trebam bootat OS X vm i gle čuda procesor ide do 4 GHz u Task Manageru. Isto tako na Rainmateru piše drugačiji clock. Ne kužim baš kako i zašto Hyper-V utječe na ovo al eto veoma zanimljivo.
sto vece opterecenje za cpu, u ovom slucaju paljenje hyper-v haswell spusta taktove na srednje vrijednosti iz vise razloga(uglavnom vezan uz potrosnju i zagrijavanje); to recimo mozes i forsirati da ti svih 8 thredova rade na 4ghz no onda ce ti se extremno znatno povecati deklarirani tdp(potrosnja i zagrijavanje)!lp
Sve jezgre na 4ghz ne traze puno napona tako da je potrosnja/zagrijavanje mizerija. Naravno, treba napon namjestit manualno a ne ostavit na auto.
Evo i ja se uclanjujem u ovaj ELITNI klub i7 procesora.Moj novi proc je i7 l640 2.13ghz!!! Mali i mobilan al pali :P
Meni ti je bio problem da je CPU-Z poludio doslovno, BCLK je skakao konstantno od 93 do 101, a znao je i nekada pasti na 80MHz, a s njim je naravno i frekvencija procesora ludovala jer su povezani.
U task manageru mi je isto možda bilo kao tebi, ne sjećam se tog.
Uglavnom ja nisam imao pojma zašto se to događa, slučajno sam našao na google-u da je to do Hyper-V-a kojeg sam bio uključio radi potreba faksa.
Koliko sam skužio Hyper-V ili poremeti senzore tj. zapravo je sve u redu, ali neki programi poput CPU-Z poblesave i javljaju krive vrijednosti ili Hyper-V stvarno poremeti cijeli procesor jer nekima su se javljali BSOD-ovi.
Ja nikakih problema nisam imao dok je Hyper-V bio uključen, tako da bih rekao je da ovo prvo, ali svejedno sam ga isključio jer mi ne treba, ali stvarno je koristan i jednostavan feature i sviđa mi se više od VMware-a.
Evo i ja se uclanjujem u ovaj ELITNI klub i7 procesora.Moj novi proc je i7 l640 2.13ghz!!! Mali i mobilan al pali :P
Mislio sam da u ovom klubu ne brojimo i7-ice koji imaju manje od 4 jezgre. No ok :D
To mi je isto kao sto je i5 ULV s 200MHz vecim taktom prozvan i7.

i7 je i7 pa nije ga sam tako nazvao, stoga želim mu dobrodošlicu u klub
inace su mobilne i7ice čisti ripoff jer mnogo ljudi ne zna da kod mobilnih mora biti QM da bude pravi quad,isto ko i sa i5icama mobilnim pa gotovo isto dodje ko i i3,sve dualci pa aj
Asrock je predstavio dvije ploce za nadolazece intelove skylake procesore,
http://www.anandtech.com/show/9299/asrock-at-computex-2015-z170-motherboards-and-4t4r-router
ploce im izgledaju fenomenalno, no izgleda da cu pricekati nove i7(broadwell) koje se odlicno klokaju na zraku pa se nadam da se vidimo ponovno u 5ghz klubu...
Asrock je predstavio dvije ploce za nadolazece intelove skylake procesore,
http://www.anandtech.com/show/9299/asrock-at-computex-2015-z170-motherboards-and-4t4r-router
ploce im izgledaju fenomenalno, izgleda da cu pricekati nove i7 koje se odlicno klokaju na zraku pa se nadam da se vidimo ponovno u 5ghz klubu...
Jesi ti to vidovit? Odakle ti da ce se skylake odlicno clockat?
joj gle stvarno pomjesao sam imena...kreten!
na ovom linku ima nesto oko klokanja tog novog intela
nisam intelovac al eto pokusavam pratit oba cpu i njihov razvoj
ako je toliko mali napredak, tih 4-8 posto u odnosu na hasu, onda je to pizharija
broadwell je trebao biti jači od hase za 5-10 posto (ili tih 4-8, svejedno) na istom taktu, a skylake s promjenom arhitekture još bar toliko jači od broadwella
dakle, skylake je od hase trebao biti jači najmanje 10-15 posto na istom taktu, ako ne i više, obzirom da se mijenja i arhitektura i proizvodni proces
očito se čeka zen da se izbace malo jači aduti
Nema nista "oko klokanja" na ta dva linka...
ako je toliko mali napredak, tih 4-8 posto u odnosu na hasu, onda je to pizharija
broadwell je trebao biti jači od hase za 5-10 posto (ili tih 4-8, svejedno) na istom taktu, a skylake s promjenom arhitekture još bar toliko jači od broadwella
dakle, skylake je od hase trebao biti jači najmanje 10-15 posto na istom taktu, ako ne i više, obzirom da se mijenja i arhitektura i proizvodni proces
gledaj malo bolje, gore u linku je usporedba 4,2ghz vs 4,4ghz, dakle razlika bi bila jos veca u postotcima da je novi i7 na 4,4ghz, moj primjer usporedbe s svojim starim i7 4770s na istom taktu u poprilicnom broju igara s istom grafom imam ravno 20% vece perfomanse naspram i7 2600k...u svijetu hw to uopce nije losem dakle da ce skok s Sandyja recimo na Broadwella biti vec vidljiv jer po defaultu dolazi s visokim taktom naspram recimo popularnog i7 2600k!lp veselim se nadolazecoj zimi i OC!
gledaj malo bolje, gore u linku je usporedba 4,2ghz vs 4,4ghz, dakle razlika bi bila jos veca u postotcima da je novi i7 na 4,4ghz, moj primjer usporedbe s svojim starim i7 4770s na istom taktu u poprilicnom broju igara s istom grafom imam ravno 20% vece perfomanse naspram i7 2600k...u svijetu hw to uopce nije losem dakle da ce skok s Sandyja recimo na Broadwella biti vec vidljiv jer po defaultu dolazi s visokim taktom naspram recimo popularnog i7 2600k!lp veselim se nadolazecoj zimi i OC!
http://www.ocaholic.ch/modules/smartsection/item.php?itemid=1164
Ja ovdje ne nađoh nigdje da je više od 10%, a 70% igara izgleda isto. A da zaboravio sam da ti osjetiš razliku između 158fps i 173fps.
Je Stjepanje, al znamo svi da je default takt nebitan i da se sandy clocka daleko bolje od haswella koji dolazi sa po defaultu vecim taktom. Temperature da ne spominjemo..
pa piše od 4-8 posto, dodaj i tih 0,2 ghz i dobiješ max 10 posto - a rekao sam da bi bilo u redu najmanje 10-15 posto, a kamo li tih 20 posto što ti imaš s hasom u odnosu na 2700k
dakle, kad bi skylake bio za 20 posto jači od hase, to bi bilo donekle u redu
ako bude od 5-10 onda to nije skok od dvije generacije, nego od jedne i to je još gore nego dosadašnji intelov napredak u generacijama
al dobro, šbbkbb... vidjet ćemo
a u multi-core aplikacijama je za 8% brzi naspram i7 4790k(intel navodi da su to dosta poboljsali "8%" nije zanemariva razlika), meni dovoljno kao i uvjek, samo neznam di u toj prici ugurati nadolazeci broadwell
a u multi-core aplikacijama je za 8% brzi naspram i7 4790k(intel navodi da su to dosta poboljsali "8%" nije zanemariva razlika), meni dovoljno kao i uvjek, samo neznam di u toj prici ugurati nadolazeci broadwell
pa to ti i govorim, broadwell je taj koji je trebao biti za tih 8 posto jači
skylake je dvije generacije iza hase i treba imat barem dvaput toliki skok u perfomansama - toliko koliko tvoj haso ima u odnosu na 2700k
ili da postavimo pitanje drukčije - jel bi ti bilo dovoljno da tvoj 4770 ima max 8 posto bolje perfomanse u odnosu na 2700 na istoj brzini
Nedavno sam malo proba jednog Hasu i7 4790k na stock frekvenciji s turbo bostom (do 4,4ghz) i u Cinebenchu postize rezultat za koji je mom i7 2600k potrebno 4,8ghz sto i nije neki pretjerani napredak po mom misljenju.
Nemogu se sitit tocnog skora imam ga na kompu pa mogu veceras provjerit ako triba.
Poanta svega je bila da vidim koliko triba papra mom Sandyu da stigne stock Hasu i osta sam ugodno iznenađen (Sandyem naravno)

Nedavno sam malo proba jednog Hasu i7 4790k na stock frekvenciji s turbo bostom (do 4,4ghz) i u Cinebenchu postize rezultat za koji je mom i7 2600k potrebno 4,8ghz sto i nije neki pretjerani napredak po mom misljenju.
Nemogu se sitit tocnog skora imam ga na kompu pa mogu veceras provjerit ako triba.
Poanta svega je bila da vidim koliko triba papra mom Sandyu da stigne stock Hasu i osta sam ugodno iznenađen (Sandyem naravno)
evo, ovdje je haso 15-26 posto (ovisno o testu) jači od sb
http://www.anandtech.com/show/7003/the-haswell-review-intel-core-i74770k-i54560k-tested/6
A ovdje se krasno vidi koliko haswell razvaljuje stari sandy:
da bi ga stigao na "mizernih" 4,4ghz 2600/2700k moraju kucati na 5,1-5,2ghz...malo nerealan klok! no cpu snaga se ipak vidi tamo di treba!
http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/cinebench-r15/196013.aspx
A ovdje se krasno vidi koliko haswell razvaljuje stari sandy:
da bi ga stigao na "mizernih" 4,4ghz 2600/2700k moraju kucati na 5,1-5,2ghz...malo nerealan klok! no cpu snaga se ipak vidi tamo di treba!
http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/cinebench-r15/196013.aspx
Da, to svi znamo, ali kakve to ima veze sa igricama?
nisu sve igre igrice...
u vezi mobilne i7-ice...htio bih nadograditi lap s i3 na i7.hoce li to šljakati ako bi TDP razlika bila za 10W veća? htio bih si piknuti neki i7-720qm
lp
u vezi mobilne i7-ice...htio bih nadograditi lap s i3 na i7.hoce li to šljakati ako bi TDP razlika bila za 10W veća? htio bih si piknuti neki i7-720qm
lp
Jedno je TDP drugo je potrosnja, tako da se ja ne bih igrao... Ali ajde reci konkretno s kojeg i3 na kojem laptopu?