Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.278
|
čitano: 3.088.165
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
16 godina
Re: Intel i7 Club
Chico12 kaže...
Stjepanj kaže...

A ovdje se krasno vidi koliko haswell razvaljuje stari sandy:

da bi ga stigao na "mizernih" 4,4ghz 2600/2700k moraju kucati na 5,1-5,2ghz...malo nerealan klok! no cpu snaga se ipak vidi tamo di treba!

http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/cinebench-r15/196013.aspx

Da, to svi znamo, ali kakve to ima veze sa igricama?

Evo temperatura, zauzeća i ostalo na GTA V.

GTA V GTA V
... there is no spoon ...
14 godina
neaktivan
Mojpismonosa kaže...
tumba kaže...

u vezi mobilne i7-ice...htio bih nadograditi lap s i3 na i7.hoce li to šljakati ako bi TDP razlika bila za 10W veća? htio bih si piknuti neki i7-720qm

lp

Jedno je TDP jedno je potrosnja, tako da se ja ne bih igrao... Ali ajde reci konkretno s kojeg i3 na kojem laptopu?

Asus K72JR,trenutni proc je i3 350M.i još jedna stvar.Na intelovoj str piše da je potrošnja proca 35W a u aidi64 25W.sad mi to nije baš jasno...ovaj i3 ima GPU dok i7 nema.jel bi i to stvaralo problem?

lp

14 godina
neaktivan
tumba kaže...
Mojpismonosa kaže...
tumba kaže...

u vezi mobilne i7-ice...htio bih nadograditi lap s i3 na i7.hoce li to šljakati ako bi TDP razlika bila za 10W veća? htio bih si piknuti neki i7-720qm

lp

Jedno je TDP jedno je potrosnja, tako da se ja ne bih igrao... Ali ajde reci konkretno s kojeg i3 na kojem laptopu?

Asus K72JR,trenutni proc je i3 350M.i još jedna stvar.Na intelovoj str piše da je potrošnja proca 35W a u aidi64 25W.sad mi to nije baš jasno...ovaj i3 ima GPU dok i7 nema.jel bi i to stvaralo problem?

lp

sad sam na poslu,pa nisam siguran.uglavnom piše 25W,sad ne znam jel to potrošnja.a na službenoj str piše da je TDP 35W.progooglal sam malo,pa mi je jasno kaj je TDP

eh sad,voltaža i3 350m je 0.8-1.4 a i7 720qm je 0.65 - 1.4

16 godina
neaktivan
tumba kaže...

sad sam na poslu,pa nisam siguran.uglavnom piše 25W,sad ne znam jel to potrošnja.a na službenoj str piše da je TDP 35W.progooglal sam malo,pa mi je jasno kaj je TDP

TDP je thermal dissipation (ili design) power, dakle snaga grijanja procesora, a kako procesor svu snagu ne pretvara u toplinu,

input power bi mu mogao biti znatno veci. Vidim da postoji taj model najjace s i7 640M (sto zapravo nije i7 jer ima 2 jezgre).

U svakom slucaju lutrija je to, ako mozes prvo probaj, i zadrmaj ga necim na 100% 2 sata stavi ga na prozracno mjesto pa mu pozorno prati temperature.

Ne znam ni bi li napajanje to trpilo. Takoder, ni TDP ne predstavlja maksimalnu snagu disipacije vec normalnu, kad ne mucis procesor do jaja.

tako da bi se moglo desit da ti CPU gucne i preko 40W. Jos bi bilo dobro da u hwmonitoru pratis te neke snage kaj pisu tamo

jer iako nisu mjerodavne, usporediti ih mozda vrijedi. Napajanje koje snage imas za taj laptop?

mojpismonosa
14 godina
neaktivan
Mojpismonosa kaže...
tumba kaže...

TDP je thermal dissipation (ili design) power, dakle snaga grijanja procesora, a kako procesor svu snagu ne pretvara u toplinu,

input power bi mu mogao biti znatno veci. Vidim da postoji taj model najjace s i7 640M (sto zapravo nije i7 jer ima 2 jezgre).

U svakom slucaju lutrija je to, ako mozes prvo probaj, i zadrmaj ga necim na 100% 2 sata stavi ga na prozracno mjesto pa mu pozorno prati temperature.

Ne znam ni bi li napajanje to trpilo. Takoder, ni TDP ne predstavlja maksimalnu snagu disipacije vec normalnu, kad ne mucis procesor do jaja.

tako da bi se moglo desit da ti CPU gucne i preko 40W. Jos bi bilo dobro da u hwmonitoru pratis te neke snage kaj pisu tamo

jer iako nisu mjerodavne, usporediti ih mozda vrijedi. Napajanje koje snage imas za taj laptop?

pogledat cu kasnije doma,mogu ti se javit u pm?

16 godina
neaktivan
tumba kaže...

pogledat cu kasnije doma,mogu ti se javit u pm?

Mozes samo ne vidim razloga za to, ima tu i vecih majstora od mene, ja samo pokusavam doprinjeti

na nacin da te cimnem da nam malo vise podataka das. Evo konkretno snagu napajanja, i cijenu te i7-ice

mojpismonosa
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

Mislim da sam upravo rezervirao jednog i7 4790K , jbga nisam izdrzaolp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
6 0 hvala 0
14 godina
Stjepanj kaže...

Welcome back 

Daj čovječe trebaš si nabaviti i dobru Z97 matičnu. Javi nam koji je #Batch.

Zmaj od Bosne
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.6.2015 22:19 (Puls3).
13 godina
Stjepanj kaže...

lijepo bome :D a po kojoj cijeni ak se smije znat?

mogao bi i ja svoj i7 malo upregnut,nikad nije ni bio clockan,otkad je kupljen drzim ga na stocku

13 godina
protjeran
Puls3 kaže...

Welcome back 

Daj čovječe trebaš si nabaviti i dobru Z97 matičnu. Javi nam koji je #Batch.

ako ce mi se dati, budem!

d4rkd3atH kaže...

mogao bi i ja svoj i7 malo upregnut,nikad nije ni bio clockan,otkad je kupljen drzim ga na stocku

djabe neznam cemu uopce takvo hladenje i ploca ako nisi mislio ici debelo klokati, evo oces se mijenjati za moju h81LP

13 godina
d4rkd3atH kaže...

djabe neznam cemu uopce takvo hladenje i ploca ako nisi mislio ici debelo klokati, evo oces se mijenjati za moju h81LP

Za posao naravno a i zato šta volim imat bolju matičnu ploču i hlađenje a ne ono smeće od ploče šta sam imao prije MSI z97 Mpower

13 godina
protjeran
Intel i7 Club

d4rkd3atH pa kaj nije valjalo s msi-jevom mpower plocom?

Puls3 kaj s batchom? mislis da se neki bolje klokaju? citao sam o tome no to me uopce nezamara jer na kraju krajeva nemogu ga mijenjati sto dobijem ide do kraja...

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.6.2015 23:11 (Stjepanj).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Prije je batch imao veze, sada je prakticki svejedno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Evo i mene! Konačno je i7-4790k dobio da stavi nešto pod sebe (matičnu) pa se može reći da sam i ja sad dobrodošao u klub :) ..... Prede ko BMW M5 :P

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Stjepanj kaže...

Puls3 kaj s batchom? mislis da se neki bolje klokaju? citao sam o tome no to me uopce nezamara jer na kraju krajeva nemogu ga mijenjati sto dobijem ide do kraja...

Pitam zato jer je kolega Ivan77Ever na 14 stranici ove teme rekao :

Napomena svim budućim kupcima i7-4790K:

Ako želite što bolje temperature i bolji overclock gledajte da vam Batch broj bude što viši (pogotovo brojka iza slova L), taj se broj nalazi na kutiji procesora. Moj je: Batch#: L331C516 i temperature nisu baš sjajne. Neki L4 primjerci imaju čak do 10°C manje temperature.

Zmaj od Bosne
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2015 10:28 (Puls3).
13 godina
Stjepanj kaže...

kao prvo ploca je kao od papira napravljena,drugo nije mi htjela primit rame na 2 i 4 slotu,trece graficka nije radila na vise od x8 a da ne pricam o driverima za chipstet koji se nisu mogli instalirati kak spada....

11 godina
Intel i7 Club

Ima u mene rođak msi mpower z97, on prezadovoljan pločom. Vjerovatno si lošu sreću imao.

Hejjjjj
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Intel i7 Club

koja bi voltaza bila najbolja ako bi oc i7 4770s na 4.4Ghz ???

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Intel i7 Club

A kako bi ti to oc-ao non-k i7??

Moj PC  
8 0 hvala 0
12 godina
Stjepanj kaže...

Mislim da bi ti moja mpower max jebeno sjela 

Šteta kaj mi je pukla kopča od H110 pa ju moram ljepit, a još nisam ulovio vremena.

EDIT: 
Isusek još imaš i 780 munju 

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2015 11:56 (Paradox1).
12 godina

Koja kopča ti je pukla?

Sami sebi smo najveci neprijatelji
12 godina
Intel i7 Club

http://i.imgur.com/3nwbQ0K.jpg

http://i.imgur.com/JwmEkz0.jpg

http://i.imgur.com/Prqmd3e.jpg

Stal sam na nju, ostavila je osjecaj Legiča.

Samo kaj Legiči nikad ne pucaju, samo te dobro piknu

javil sam se supportu, rekli da ima kit za kupit, za socket 2011 pa od tog uzmem,... meh budem probo pokeljit i tjt.

i7 niš ne dela više, stavit cu samo hladnjak, bez ventilatora, ugazio boost, stavio na 3,5 GHz, samo ju grafulja ludača grije, kojoj sam isto snizil takt na 900MHz i stock voltaža (290 Gaming). 

...i još uvijek rijetko kad pada ispod 60fps a na BFu, maxed out 

Budem pitao u pravu temu za kopču, sad sam se sjetil.

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Gdje mogu stavit oglas za svoj i7 ?

Vjerujem da ovo nje bas pravo mjesto za takvo što.

lp,Goran

16 godina
neaktivan
Naguljizov kaže...

Gdje mogu stavit oglas za svoj i7 ?

Vjerujem da ovo nje bas pravo mjesto za takvo što.

lp,Goran

Mali oglasi možda?

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
12 godina

Kako di ?!!? Pa u male oglase

Sami sebi smo najveci neprijatelji
14 godina
neaktivan

Ok ok :)

Hvala

14 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Prije 2 dana sam montirao nh d 15 u kučište i za sada sam zadovoljan coolerom. No ono što me čudi je da temp. se dosta sporo spušta, za razliku od vodenog i to što ne primječujem neku veliku razliku u temperaturama kada cooler radi na min. rpm i max rpm. Razlika je MOŽDA nekih 2°C. E sad, temp. u sobi mi je bila cca 22°C, a cpu(i7 4790K 4.0Ghz) na min. 28°C i to dok je rpm bio na max. Dok je rpm na min. je od 30-32°C. Čini mi se da je ok, ali da bi mogli biti i bolje. Što se tiće buke, na min. rpm je deslovce tih, dok na max rpm. se bome čuje.

Pitanje, nebi li trebalo biti razlike da se primjeti baš u temp. između min. rpm i max. rpm. ? i koliko bi trebala biti razlika u temp. između sobne temp. i temp. cpu dok je u idle i igrama na min. i max. rpm?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Intel i7 Club

Idle temperatura je nebitna, skini prime95 28.5 i odvrti small ftt test pa javi temperaturu..

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Nigdje ne mogu pronaci koliko bi mogli kostati ovi novi Skylake procesori

i7 6700K

i5 6600K

Ovo ce mi biti prekretnica za odluku....da li uzeti x99 chipset ili z170

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan