Ovisi za sta ti triba, meni je clockanje gust a ne potreba.
S cca300mhz vise koliko je moguce izvuci iz tog oc fail cpu-a nije vrijedno spomena niti pokusaja! Dobio bi 2 sek...

Ovisi za sta ti triba, meni je clockanje gust a ne potreba.
S cca300mhz vise koliko je moguce izvuci iz tog oc fail cpu-a nije vrijedno spomena niti pokusaja! Dobio bi 2 sek...
pozz ljudi,
koja vam je max temp sa 4790K (moj je batch L4) u PRIME-u (blend test) nakon 15min i koje hlađenje imate? Meni nakon 15min max 77 stupnjeva.
Meni je idle 29-34, u loadu je 60-62.
Open Hardware Monitor temperature (PRIME test):
kaj mislite dali je Cooler Master Seidon 120V(u push-pull-u) dovoljan da ohladi novi i7 4790K na 5ghz, trenutno vec duze vrijeme (i sad dok ovo pisem:) vrtim prime95 na svom i7 4770S i temperature su stale na 51°c (3,5ghz @ 0,897V) pumpa mi je na najjace kao i RPM na vodenom hladenju?? dali je moguce da temperature skoce za jos 40+°c za 1,5ghz i 0,600+mv+ više na 4790k??
kaj velite?
kaj mislite dali je Cooler Master Seidon 120V(u push-pull-u) dovoljan da ohladi novi i7 4790K na 5ghz, trenutno vec duze vrijeme (i sad dok ovo pisem:) vrtim prime95 na svom i7 4770S i temperature su stale na 51°c (3,5ghz @ 0,897V) pumpa mi je na najjace kao i RPM na vodenom hladenju?? dali je moguce da temperature skoce za jos 40+°c za 1,5ghz i 0,600+mv+ više na 4790k??
Sve dok je ispod IHS-a pasta sve je moguće. Eto sad ti i7 ode do 50C a mogu se kladit da ti je Siedon hladan na dodir.. tako da u slučaju Haswella ti možeš imat ne znam kakav hladnjak a temperature će i dalje biti ogromne jer je prijenos topline sa jezgre na pastu pa na IHS pa na pastu pa na bazu coolera pa na vodu pa na radijator nikakav.
je pravo zboris! ništa, nemrem izdrzati vise moram probati yebe me taj 4790k koji nemre dalje od 4,8-4,9ghz...zelim pisano izdanje haswell u bug-u@5ghz(ak ce mi faliti koji mhz i koji stupanj nize icu i delidati)! hihi!lp
Sve dok je ispod IHS-a pasta sve je moguće. Eto sad ti i7 ode do 50C a mogu se kladit da ti je Siedon hladan na dodir.. tako da u slučaju Haswella ti možeš imat ne znam kakav hladnjak a temperature će i dalje biti ogromne jer je prijenos topline sa jezgre na pastu pa na IHS pa na pastu pa na bazu coolera pa na vodu pa na radijator nikakav.
Istina grije se strelovito, mislio sam kako je fx 8350 grijalica, ali ovaj 4790k je termo-peč.
Istina grije se strelovito, mislio sam kako je fx 8350 grijalica, ali ovaj 4790k je termo-peč.
Grije se jezgra, a jel ti radijator od H110 bude zagrijan manje ili više nego što je bio sa FX-om?
Grije se jezgra, a jel ti radijator od H110 bude zagrijan manje ili više nego što je bio sa FX-om?
Interesantno je to što mi pokazuje temperaturu cca 80° a radijator nije baš toliko topli, možeš komotno držati ruku na njemu.
Da se razumijemo toplo je ali nije vruće, isto tak je bilo i s fx makar su jezgre bile puno hladnije dok je ona famozna socket temperatura bila oko 60°.
Edit: jučer mi se srušio u Crasys 3 kad sam nafrljio video postavke na max. s 4.6 GHz s 1.200V, tak je tu negdje jer ćim smanjim video postavke radi ok bez crasha.
mogao bi biti stabilan do 1.250V tu negdje
prošvrljo sam netom i skoro svi primjerci 4790k na 5ghz su napravljeni na z87 plocama a ne na z97...
prošvrljo sam netom i skoro svi primjerci 4790k na 5ghz su napravljeni na z87 plocama a ne na z97...
Daj nabaci link.
Daj nabaci link.
evo imas dosta toga na overclock.net u devils klubu naravno:) no i na ostali forumima dosta hvale z87 ploce, ove su tek izasle pa najvjerojatnije koji updejt bude popravio stvari kao i inace...
bas gledam ovu ultra jeftinu Asrock Z87 Killer za sebe..
evo imas dosta toga na overclock.net u devils klubu naravno:) no i na ostali forumima dosta hvale z87 ploce, ove su tek izasle pa najvjerojatnije koji updejt bude popravio stvari kao i inace...
Ne znam jesi primjetio Silenta, prvog na tablici. 4.7GHz @ 1.25v, max temp 52C. Naravno custom vodeno, ali uz delid. Ostatak ekipe sa sličnim naponima, taktovima, vodenim ali bez delida imaju u najboljem slučaju 70ak C.
Come to papa bro. heh
Ne znam jesi primjetio Silenta, prvog na tablici. 4.7GHz @ 1.25v, max temp 52C. Naravno custom vodeno, ali uz delid. Ostatak ekipe sa sličnim naponima, taktovima, vodenim ali bez delida imaju u najboljem slučaju 70ak C.
Pogledaj s ćime je testirao IEXTU i moj proc grije desetak stupnjeva manje od primea ili ibt-a.
Provjerio sam.
Pogledaj s ćime je testirao IEXTU i moj proc grije desetak stupnjeva manje od primea ili ibt-a.
Provjerio sam.
Da vidio sam. On kaže oko 20C drop, da je i 10C puno je, jer s većim clockom(odnosno naponom) raste i generirana toplina(otprilike eksponencijalno), tako da svaki dodatni postotak efikasnijeg prijenosa topline sa jezgre na hladnjak puno znači.
kad se delida procesor, jel se da natrag zaljepit taj dio koji se skine da se ne skuži pod garancijom :P
Daj nabaci link.
Pa hebem ti misa maloga Stipane,pa diš jeftinu Asrokicu na i74790k,triba tu malo bolja ploća!!! Ja bi svog moga deledat uskoro,s macom! :)
kad se delida procesor, jel se da natrag zaljepit taj dio koji se skine da se ne skuži pod garancijom :P
Da, ali jako teško. Al što će ti uostalom garancija na procesor, nije baš da crkavaju osim ako ih ne zakolješ s naponom.
Koja je radna (normalna) temperatura i7 3770k? Odnosno u kojem rasponu temperature znam da mi je hladnjak kojeg imam dovoljen?
pa koliko sam vidio ta je ploca i vise nego dovoljna, ima sve sto mi je potrebno za oc! nije to kao prije di su ti trebale ploce od 16+ faza za max oc...lp
jeli ok dati za i7 4790K 2000kn? sinoc sam probao i5 4590(box/1200kn) i to se djubre u crajsisu3 zagrijalo do 86°c s stock coolerom...u jako losem kucistu bez ventilacije i grafa(7870 ghz) je prepolovila kuciste na pola koja isijava takoder paprenu toplinu, naravno sve prem gore! inace prime95 mi je davao cca 80°c...pa nema sanse da ohladim max overklokani i7 4790K na pristojne brojke...?lp
Prije bi bilo kontra. LP.
jeli ok dati za i7 4790K 2000kn? sinoc sam probao i5 4590(box/1200kn) i to se djubre u crajsisu3 zagrijalo do 86°c s stock coolerom...u jako losem kucistu bez ventilacije i grafa(7870 ghz) je prepolovila kuciste na pola koja isijava takoder paprenu toplinu, naravno sve prem gore! inace prime95 mi je davao cca 80°c...pa nema sanse da ohladim ovorklokani i7 4790K na pristojne brojke...?lp
Gdje je to i7 4790k 2 soma?
jeli ok dati za i7 4790K 2000kn? sinoc sam probao i5 4590(box/1200kn) i to se djubre u crajsisu3 zagrijalo do 86°c s stock coolerom...u jako losem kucistu bez ventilacije i grafa(7870 ghz) je prepolovila kuciste na pola koja isijava takoder paprenu toplinu, naravno sve prem gore! inace prime95 mi je davao cca 80°c...pa nema sanse da ohladim ovorklokani i7 4790K na pristojne brojke...?lp
Gdje je to i7 4790k 2 soma?
prek mene, ak netko zeli mogu na pm dati preporuku:)!
Zaključio sam da ću ipak ić na jeftiniju matičnu,što mi omogućava da uštedim 500ak kn (jer još k tome ne moram kupovati novu zvučnu).. dakle,mogu ući u i7 klub.
Samo me zanima.. gledao sam malo temperature i koliko struje guta.. nekako si razmišljam da uzmem i7 3770. Dajem mu malu prednost ispred i7 47XX,jer troši 8W manje,a i max. temperatura je 105°C naspram 72°C.
Zanima me samo.. ako ne mislim koristiti nikakvo ultra skupo vodeno hlađenje,nego samo stock ventilator (niti ne mislim overclockat). Koji je omjer temperature na istim postavkama u nekoj igri? Ne mogu nigdje naći podatke o tome. Svi prikazuju FPS razliku u igri,a mene to ne zanima. :(
Ako itko ima ideju za temperature,dobro bi mi došli neki podaci.
Koga boli briga za struju kada se kupuje i7?
To su tak' simbolične potrošnje (od novijih genereacija) da se može zanemarit.
Pitanje temperatura je jednostavno:
3770 se manje grije.
Tko normalan drzi i7 na stocku?
Nemreš držat ferraria na bio gorivu.
Ako se ima za i7,ima se i za neki cooler od ~100kn,mada bi bilo ok dat i više-Kolko para tolko mjuze.
Ja znam da se moj u 9. mjesecu prošle godine.u bf4 peglao na 80°.
Ako se vrte igre koje traže cpu,ici ce do 80,ak' ne i više.Stock cooler nije nešto previše.
http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/temperature-vasih-pc-grijalica/26857.aspx
U navedenoj temi pomocu tražilice nađi željene rezultate.
Zaključio sam da ću ipak ić na jeftiniju matičnu,što mi omogućava da uštedim 500ak kn (jer još k tome ne moram kupovati novu zvučnu).. dakle,mogu ući u i7 klub.
Samo me zanima.. gledao sam malo temperature i koliko struje guta.. nekako si razmišljam da uzmem i7 3770. Dajem mu malu prednost ispred i7 47XX,jer troši 8W manje,a i max. temperatura je 105°C naspram 72°C.
Zanima me samo.. ako ne mislim koristiti nikakvo ultra skupo vodeno hlađenje,nego samo stock ventilator (niti ne mislim overclockat). Koji je omjer temperature na istim postavkama u nekoj igri? Ne mogu nigdje naći podatke o tome. Svi prikazuju FPS razliku u igri,a mene to ne zanima. :(
Ako itko ima ideju za temperature,dobro bi mi došli neki podaci.
i7 3770 nije po "nicemu" bolji od i7 4770, osim u zanemarivo manjem tdp-u, kaj se tice temperature o kakvih 105°c pricas( nesto si zamjenio), kad vec uzimas uzmi novi a ne stari socket...LP