Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.267
|
čitano: 3.066.868
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
13 godina
Intel i7 Club

Uf,to je stvarno loše!!!{#}

AUDIOFIL
Moj PC  
3 1 hvala 1
10 godina
neaktivan
Re: Intel i7 Club
volegradele kaže...

Da ga vodim doktoru? sto ako na zimu bude pothladen? {#}

13 godina
pcnoob12 kaže...
volegradele kaže...

Da ga vodim doktoru? sto ako na zimu bude pothladen? {#}

Prosljedi dalje!!

AUDIOFIL
13 godina
protjeran
8ax kaže...
Stjepanj kaže...

8ax di si ga toliko kuhao{#}? nemres imati tolike temperature na toj frekvi, to je stvarno previse s obzirom da imas ogromnog erebossa s 12 heat-pipova!

Ma loš primjerak sam dobio, moram ga dignut na 1.45v da je stabilan na 4.6GHz.

temperature jesu lose, ali primjerak svakako nije los nego "normalan", to je najnormalnija voltaza za 130w sandy-e procesor na tom taktu, neki mijesaju neke stvari!

evo moj stari i7 3820 (sadasnji 4820k:)

1.56V za normalan rad(istina na 5ghz, neam ni jedan ss na manjem taktu:) no u loadu ide prek 1,65-1,68V!

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.8.2014 22:32 (Stjepanj).
17 godina
Intel i7 Club

ma normalno je da je obično jedna jezgra toplija, to je obično povezano sa loadom, 
evo i kod mene se sad tu vidi kako je na onoj sa većom temperaturom veći load.
Iako upravo radim rend preview videa u afterima, to se uglavnom vrti u grafičkoj pa je većina jezgri u idleu.
Btw. što kažete na prikazani TDP i na coretemp ime procesora?
:) 

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Stjepanj kaže...
8ax kaže...
Stjepanj kaže...

8ax di si ga toliko kuhao{#}? nemres imati tolike temperature na toj frekvi, to je stvarno previse s obzirom da imas ogromnog erebossa s 12 heat-pipova!

Ma loš primjerak sam dobio, moram ga dignut na 1.45v da je stabilan na 4.6GHz.

temperature jesu lose, ali primjerak svakako nije los nego "normalan", to je najnormalnija voltaza za 130w sandy-e procesor na tom taktu, neki mijesaju neke stvari!

evo moj stari i7 3820 (sadasnji 4820k:)

1.56V za normalan rad(istina na 5ghz, neam ni jedan ss na manjem taktu:) no u loadu ide prek 1,65-1,68V!

Mislim da nisi upravu,to su daleko veće voltaže od normalnog,a o loadu da ne govorim,kojih 1.65-1.68V??

Btw ko uopće drži na auto voltažu,tako se procesor sprži dok kažeš keks!!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.8.2014 22:52 (volegradele).
13 godina
Intel i7 Club

Ovo su puno normalnije voltaže!!

AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
overhaul kaže...

ma normalno je da je obično jedna jezgra toplija, to je obično povezano sa loadom, 
Iako upravo radim rend preview videa u afterima, to se uglavnom vrti u grafičkoj pa je većina jezgri u idleu.

Veci load veci temp, to mi je jasno. evo ti load  na 100% punih 30min, ista stvar :)

17 godina
pcnoob12 kaže...
overhaul kaže...

Veci load veci temp, to mi je jasno. evo ti load  na 100% punih 30min, ista stvar :)

Čemu furmark za cpu:) I izreži samo prozore sa podacima, jer bug smanji sliku do nečitljivosti. 
I u loadu će neke jezgre imati veću temperaturu jer "glavne" i dalje još u pozadini moraju obavljati servise, i plus toga neke jezgre su 
"stisnute" između dvije aktivne susjedne pa nemaju tako efikasan odvod topline kao neke koje su bliže toplovodu i imju "slobode".
Uvijek sam na višejezgrenim procesorima svih vrsta imao temperaturne diskrepancije. 

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
13 godina
protjeran
volegradele kaže...

Mislim da nisi upravu,to su daleko veće voltaže od normalnog,a o loadu da ne govorim,kojih 1.65-1.68V??

x79 se kloka malo drugacije tocnije ovisi o bclk i strap postavkama, strap postavka pak utjece na brzinu sabirnice i o njoj ce ovisiti dali ce biti potrebno vise ili manje voltaze, naravno kao i mala promjena u perfomansama koja se jasno vide u benchevima(dakle ak pogledas qpi link/fsb vidjet ces da ne prati overklok zato i takve manje voltaze da je sinkronizirano voltaza bi osla u nebesa:) !da ne zaboravim, to sve utjece i na memoriju koja je u ovom slucaju u quad channel modu...tako da 8ax i njegov i7 4820k@4,6ghz@1,45V i nije nista strasno, x79 ima brdo opcija za regulaciju napona koje se trebaju fino namjestiti da proc previse ne overvolta, i kaj se tice auto voltaze neznam na sta si mislio:(, x79 cipset podnosi speedstep i turbo pod normalno na maximalnom overkloku za razliku od ostali di to nije preporucljivo! tako da nema nikakve bojazni! tko nije probao x79/2011 socket nezna sta je propustio{#}my all time favorite{#}!LP

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.8.2014 15:06 (Stjepanj).
15 godina
volegradele kaže...

Ovo su puno normalnije voltaže!!

cime je ovo hladeno??? meni na vodi sada po ljeti ide do 77 pri 4,3 i 1.256 , sobna 29 trenutno 

EDIT: Jel pametno stavit neki slabiji peltier na proc pa vodeno na njega , a da se pritom izbjegne rošenje

Prodajem I5 4670K
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.8.2014 15:25 (zagy15061984).
13 godina
Stjepanj kaže...
volegradele kaže...

x79 se kloka malo drugacije tocnije ovisi o bclk i strap postavkama, strap postavka pak utjece na brzinu sabirnice i o njoj ce ovisiti dali ce biti potrebno vise ili manje voltaze, naravno kao i mala promjena u perfomansama koja se jasno vide u benchevima(dakle ak pogledas qpi link/fsb vidjet ces da ne prati overklok zato i takve manje voltaze da je sinkronizirano voltaza bi osla u nebesa:) !da ne zaboravim, to sve utjece i na memoriju koja je u ovom slucaju u quad channel modu...tako da 8ax i njegov i7 4820k@4,6ghz@1,45V i nije nista strasno, x79 ima brdo opcija za regulaciju napona koje se trebaju fino namjestiti da proc previse ne overvolta, i kaj se tice auto voltaze neznam na sta si mislio:(, x79 cipset podnosi speedstep i turbo pod normalno na maximalnom overkloku za razliku od ostali di to nije preporucljivo! tako da nema nikakve bojazni! tko nije probao x79/2011 socket nezna sta je propustio{#}my all time favorite{#}!LP

Naravno da podržava speedstep i turbo,kad se radi OC namještaš manualno gotovo sve bitnije postavke!

Offset je isto bitan,naravno ako ne možeš nać stabilan clock sa offsetom lockaš voltažu i ideš dalje!!

x79 socket nema veze sa max mogučnosti voltaže koju procesor može podnjeti,ti govoriš o ekstremnim voltažama(preko 1.6) gdje se dolazi vrlo blizu do kritične točke i ako se nema adekvatno hlađenje od sve u kujac!!

AUDIOFIL
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

kaj velite na novi x99 cipset, tocnije Haswell-E? zanima me osnovni i pocetni 6/12 i7 5820k( stara braca i7 3820, i7 4820k), koji bi trebao zamjeniti starije i pre skupe 6/12 jezgrene i7 ali po cijena kao 4/8 jezgreni! bit ce ludnica, i da ne zaboravim tu je i ddr4 napokon{#}LP

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.8.2014 0:33 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

koliko je to otprilike nešto,kad spominješ 4/8 jezgrene,i praviš usporedbu,otprilike naravno tvoja očekivanja....i da DDR4 izlazi slijedeći mjesec,koliko će to koštati naspram DDR3 uopče??da sačekamo misec da vidimo ...{#}

13 godina
protjeran
johnyaces777 kaže...

koliko je to otprilike nešto,kad spominješ 4/8 jezgrene,i praviš usporedbu,otprilike naravno tvoja očekivanja....i da DDR4 izlazi slijedeći mjesec,koliko će to koštati naspram DDR3 uopče??da sačekamo misec da vidimo ...{#}

vele da ce pocetni i7 5820k(6/12) kostati od 300-350$, dakle kao novi 4/8 i7 4790K cca 2500kn!

11 godina
Stjepanj kaže...
johnyaces777 kaže...

vele da ce pocetni i7 5820k(6/12) kostati od 300-350$, dakle kao novi 4/8 i7 4790K cca 2500kn!

Super, samo što je ploča duplo skuplja. I još moraš mijenjati ram. Opet bezveze...{#}

Hejjjjj
16 godina
Pricekas par mjeseci i uzmes rabljenu... Ja sam moju P9X79 Deluxe nekoristenu sa full bundleom piknuo za 1200kn, a nova X79-Deluxe je bila 2700kn nova zadnji put kad sam gledao.
Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // 4820K@4.6GHz // 6GB DDR3 // R9 280X // Ereboss // Define Mini
11 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Treba čekati da dođu DDR4 RAM ploče,za godinu-dvije kad se tržište sredi,bit će ok.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Intel i7 Club

zar ce stvarno ploče bit tako skupe,baš duplo??u nas uglavnom su do 2k kn,ima ih naravno povrh,ali nemaju široku klijentelu ipak...koliko su pretpostavke da ce DDR4 kostat u buducnosti otprilike??koliko bi dakle set toga košta otprilike...mbo+proc+ram...700+350+350 je 1400$ otprilike??

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
johnyaces777 kaže...

zar ce stvarno ploče bit tako skupe,baš duplo??u nas uglavnom su do 2k kn,ima ih naravno povrh,ali nemaju široku klijentelu ipak...koliko su pretpostavke da ce DDR4 kostat u buducnosti otprilike??koliko bi dakle set toga košta otprilike...mbo+proc+ram...700+350+350 je 1400$ otprilike??

Evo ti:

http://www.newegg.com/Product/ComboDealDetails.aspx?ItemList=Combo.1758558

Ova matična je creme dela creme od x79

i još dodaš minimalno 16gb rama u quad channelu, ovako nešto:

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820231315

i to ti je 1160 dolara, a kod nas je 30% skuplje.

Ko ima može mu se. Znači bolje je uzeti neki dobar i7 z97 sistem i još si možeš kupiti neku dobru grafičku. Razliku nećeš osjetiti nikakvu(jedino ako si profesionalac i živiš od toga).

x99 platforma će u početku biti još skuplja.

Hejjjjj
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.8.2014 20:36 (Chico12).
12 godina
neaktivan
11 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Cijene će padati dosta kad DDR4 bude standard. Ovo je jedina firma koja dosad ima DDR4. Kad počinje DDR4 era,Crosair,G. Skill,Kingston i ostala kompanija će se definitivno natjecati u tome tko napravi bolji RAM za manje para.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.8.2014 16:15 (DuckyYou).

2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

a nisan primjetio da padaju za DDR2,recimo,cijena dođe ista ka za DDR3 u radnji,ponegdje čak i skuplje,recimo neki keksi od 4gb DDR2 su ka 8GB DDR3,pa ne znan...volio bi ja da te poslušaju,pa da cijene snize za jedno 30%,iako ja sumnjam da hoće...neče biti nekih radikalnih promjena,samo če ovi biti u ponudi,uz ove stare...

16 godina
johnyaces777 kaže...

a nisan primjetio da padaju za DDR2,recimo,cijena dođe ista ka za DDR3 u radnji,ponegdje čak i skuplje,recimo neki keksi od 4gb DDR2 su ka 8GB DDR3,pa ne znan...volio bi ja da te poslušaju,pa da cijene snize za jedno 30%,iako ja sumnjam da hoće...neče biti nekih radikalnih promjena,samo če ovi biti u ponudi,uz ove stare...

Pa past će cijena DDR4, ne DDR3.

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // 4820K@4.6GHz // 6GB DDR3 // R9 280X // Ereboss // Define Mini
12 godina
neaktivan

pa još nije ni izašla da bi pale cijene,ili...

15 godina
neaktivan
Intel i7 Club

jučer delidao uspješno 4790K, preznojio sam se ko svinja. {#}

U PRIME-u su mi sad max temperature kod pokretanja small FFT najviše oko 78 nakon pol sata, što je ~20stupnjeva razlike. Kada sam pokretao prije delidanja temp su skočile odmah na 95-105.

Koristio sam onu foru sa čekićem i stegom. IHS ima malo tragova od stege koja ga je držala, ali ok je.

Između čipa i IHS sam koristio CLU (coolabratory liquid ultra) i između IHS i hladnjaka MX2. Danas ću promijeniti MX2 i staviti liquid ultra, jer sam negdje našao na forumima da su čak bolje temp.

Intel extreme utility je bila max temp 56, prije 62.

Sve je na stock.

Slike skidanja IHS nemam, jer imam uvijek peh kad nešto snimam da ode u onu stvar. {#}

Danas ću se poigrat klokanjem, pa postavim slikice.

Pozz

EDIT: ovaj moj baš i nije neki kloker, držim ga trenutno na 1.25 Vcore 4.6 GHZ temp u AIDI max 67..

• Intel Extreme Tuning Utility

Vcore: 1,234 V
Clock: 4600 Mhz
Max temp: 62

http://s4.postimg.org/81jqgldnx/Intel_R_Extreme_Tuning_Utility.jpg

Vcore: 1,288 V

Clock: 4700

Max temp: 68

http://s28.postimg.org/o8czp20il/Intel_R_Extreme_Tuning_Utility_4_7.jpg

Vcore: 1,372 V

Clock: 4800

Max temp: 74

http://s7.postimg.org/gdh5o3zmz/IETU_4_8.jpg

• Aida64 Extreme

Vcore: uzima mi 1,288 (uvijek dodaje 0,05 na postavljenu voltažu kada se odabere Adaptive mode)

Clock: 4600 Mhz

Max temp: 70 (temp bi bila ispod 70 da je uzeo pravu voltažu)

http://s21.postimg.org/55uj4eabr/AIDA64.jpg

Sa istom voltažom (manual):

Vcore: 1,288 V

Clock: 4700Mhz

Max temp: 73

http://s30.postimg.org/4uzl5hbi9/AIDA64_4_7.png

Clock: 4800Mhz

Max temp: 81

http://s7.postimg.org/5hprsrep7/AIDA64_4_8.png

• Intel Burn Test

Clock: 4800 Mhz

Max temp: 92

http://s7.postimg.org/4cvpnds8b/IBT_4_8.png

• Cinebench

Clock: 4800 Mhz

Max temp: 76

http://s7.postimg.org/fdqusekh7/Cinebench_4_8.png

No pain no gain
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.8.2014 21:14 (streamg).
Moj PC  
9 0 hvala 6
15 godina
Intel i7 Club

jel pametno uzet neki peltier / slabiji  i stavit ga na cpu, a na njega vodeno. nemam iskustva s njim pa ne znam jel bi došlo do rošenja??? 

H2O Forever
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Intel i7 Club

Core i7 5820K - 389$ (6 cores, 12 threads)
Core i7 5930K - 583$ (6 cores, 12 threads)
Core i7 5960X - 999$ (8 cores, 16 threads)

5 1 hvala 2
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

izgleda da ce stvarno ovaj entry-level i7 5820k kostati kao najskuplji haswell 4790k{#}

Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
protjeran
Intel i7 Club

Informaciju dobio od Intela,direktno,to ne znači da će ovakve cijene bit kod nas.

2 1 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice