Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.296
|
čitano: 3.109.678
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
23 mjeseca
Re: Intel Club (opća tema o procesorima)
Boris grozni kaže...

U samu srž problema s AMD-om i njihovim polu proizvodima stavio sam i u AMD temu no tamo ce sigurno ici prijava za trolanje, plačljivci

7 godina
Inochulum kaže...

Boris Grozni: sad na 4k ekranu se moze potegnuti s FSR-om i do 16k +ako igra u sebi ima skaliranje rezolucije.
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.11.2023 7:36 (3dfx).
16 godina
Intel Club (opća tema o procesorima)

Bitno dioničarima i poltronima.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
forumaš kaže...

Ocito da je bitno i nekom drugom,  ako su toliko bolji, sta se ne prodaju vise?

23 mjeseca
3dfx kaže...
Inochulum kaže...

Ono kad boli činjenica da amd ima bolji proizvod, pa se vade nekakvi market share grafovi. 

16 godina
sfc_PsychQ kaže...
forumaš kaže...

Zbog iracionalnog straha od nepoznatog...

7 godina
Inochulum kaže...

Ono kad boli činjenica da amd ima bolji proizvod, pa se vade nekakvi market share grafovi. 

Mene koji imam Mac Mini sa M1 i Minisforum AMD racunalo, apsolutno jedino sto boli je taki 

Pogotovo me boli taki za tvoje misljenje koje pokusavas progurati kao cinjenicu.

Cinjenica je upravo ono sto sam pokazao, dakle trzisni udio prodaje procesora, i cinjenica je recimo Steam statistika, i cinjenica je recimo kolicina YouTube kreatora, Twitch streamera, Esports igraca, koji u vecini imaju Intel - Nvidija kombo, a ne te po tvome misljenju bolje proizvode od AMD-a 

Cijene, pozicije na bench tablicama i slicne pizdarije ne cine neki proizvod "boljim" od nekog drugoga, bez obzira na Intel, AMD ili Nvidia, a svi znamo sto zanci bolji prizvod, ako ne znas zaprati me za vise savjeta ili se javi u PM da nismo offtopic

hvala unaprijed

Boris Grozni: sad na 4k ekranu se moze potegnuti s FSR-om i do 16k +ako igra u sebi ima skaliranje rezolucije.
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.11.2023 10:35 (3dfx).
23 mjeseca

Ne se pjenit. Vjeruj mi, ako nekoga boli kita o tome ima li Intel ili AMD bolji CPU - taj sam. U trenutku kad kupujem CPU gledam proć najbolje, ti. uzet ono što neću mijenjati 5 godina. Zadnji mi je bio Intel jer je kad sam ga uzimao - bio najbolji, tj. najbrži. Trenutno je to AMD. Oni kojima je to teško prihvatiti nek se upitaju zašto - njih volim malo žicat 

12 godina
neaktivan

AMD korisnici su kao Linux korisnici, uvjeravaju sve da je proizvod bolji, a desetljecima ni pomaka, u smislu baze korisnika.

Stvarno je cudno da bolji proizvod ljudi ne zele 

Moj PC  
4 0 hvala 0
23 mjeseca
Timo kaže...

AMD korisnici su kao Linux korisnici, uvjeravaju sve da je proizvod bolji, a desetljecima ni pomaka, u smislu baze korisnika.

Ja ne znam zašto ljudi danas, kada su informacije dostupne instantno, pišu stvari a da ih ne provjere?! AMD unatrag 6-7 godina povećava svoj udio na tržištu. 

https://www.cpubenchmark.net/market_share.html

U desktop segmentu se popravio, mobilni i ne baš, ali i tu je neki napredak.

15 godina
forumaš kaže...
sfc_PsychQ kaže...
forumaš kaže...

Zbog iracionalnog straha od nepoznatog...

Par threadova troubleshooting sranja na forumu nisu iracionalan strah od nepoznatog, vec poznatog :D

12 godina
neaktivan
Inochulum kaže...

Ja ne znam zašto ljudi danas, kada su informacije dostupne instantno, pišu stvari a da ih ne provjere?! AMD unatrag 6-7 godina povećava svoj udio na tržištu. 

https://www.cpubenchmark.net/market_share.html

U desktop segmentu se popravio, mobilni i ne baš, ali i tu je neki napredak.

AMD ubija brate, napredak je ogroman 

ne mogu proc 10% for fak sake dude

napises tu recenicu, i onda bubnes graf iz baze Pasmark CPU benchmarka. da li ti znas sto je Passmark i sto taj graf pokazuje?

da ti pomognem, posto se ni sam ne vodis recenicom koju si napisao: "

• This graph counts the baselines submitted to us during these time period and therefore is representative of CPUs in use rather than CPUs purchased.
  • The Quarters are by the calendar year rather than financial. (i.e. Q1 starts January 1st)
  • Baselines can be submitted from anywhere therefore these are global statistics.
  • We do receive a small number of submissions of CPU types other than AMD and Intel however the percentage is so small as to make it not worth graphing. This combined with rounding off the percentages to 2 decimal places will account for each quarter not always adding up to exactly 100%.
  • This chart only includes x86 processors and does not include other chip architectures these manufacturers may sell.
  • This chart only includes CPUs installed into PCs and does not include game consoles.
  • PerformanceTest Linux results were included starting in Q1 2021. Before this time as the only results PerformanceTest Windows are reflected.
  • The figures don't represent just new CPU sales. They also reflect to some degree the installed base from the last 5 to 10 years. So large monthly swings in CPU sales will take time to convert the installed base.
  • As the chart is updated daily, but data points are for the quarter, the first few days of a new quarter will only have a few samples. i.e. The first few days of a new quarter are less accurate compared to the end of a quarter.
  • Due to insufficient Server CPU data pre-2008, the server chart starts at Q1 2008.

TLDR: graf pokazuje odnos korisnika koji salju bencheve u Passmark bazu, graf ne pokazuje trzisni udio prodaje procesora

/EOD

23 mjeseca

Ok, postotak je manji, nisam skužio taj važni detalj, ali ništa nisam falio, kad govorimo o općenito udjelu na tržištu unatrag 10ak godina. Pa i onaj graf od kolege što linka da se sprda sa amd-ovim mizernim udjelom na tržištu - što zapravo pokazuje? Pa ono što sam rekao, a to je da amd povećava svoj udio. Intel i dalje ima nadmoć, pa nismo slijepi života ti. Ali je isto činjenica da je amd sa ryzenom napredovao. 

btw, članak tom's hardwarea (isti kojeg je kolega gore linkao):

"But while AMD remains a threat to Intel's market share and continues to chip away slowly, it is even more of a threat to Intel's margins. ...AMD also just launched its Ryzen 7000X3D chips, which take the lead in gaming over Intel's competing Raptor Lake chips. While those 7000X3D chips are comparatively expensive and will likely ship in much lower volumes, AMD's ability to now claim it has the best CPU for gaming will restrict Intel's ability to command premium pricing for its competing chips."

lol, eod

7 godina

kao sto sam napomenuo prije nekoliko dana, nakon protjerivanja korisnika sa foruma, ova i ovakve teme se vracaju na niske grane, na kojima su vec godinama

amd je bolji = graf, nije intel je bolji = graf, nije amd je bolji = bench, nije intel je bolji = bench, amd je bolji = jer meni radi, nije intel je bolji = jer meni radi, amd je bolji = vidi ovo, nije intel je bolji = vidi ovo, amd je bolji = cijena, nije intel je bolji = cijena.....

kretenizam, ukljucujuci i mene

umjesto da u temama pisemo na primjer: e kak da smanjim temperature 7000 serije AMD-a, jer mi smeta buka koju radi ventilator od hladnjaka, iako znam da je normalno da 7000 radi na 90 stupnjeva, meni je problem buka a ne temperatura, i onda netko odgovori i pokaze mu sta i kako, na svome primjeru ili linka relevatno rjesenje

zatim, da li mi je bolje 12400F ili 13600k procesor, na 4070 grafu, i onda netko odogovir tipa, ako igras na 1440 ili vise rezolucije, mislim da se razlika ne isplati s obzirom na razliku u cijeni procesor i ploce za K verziju, a dobijes relativno malu razliku u FPSu i onda pokaze na svome primjeru ili llnka web rjesenje, a ne pokaze genericke recenzije i benchmarkee sa 4090 grafom, gdje razlika izmedu ta dva nije ista kao sa 4070 u istom scenariju, i pomogne covjeku da ne baca lovu bezveze

da da znam i sam sa kreten koji se stalno rasporavlja bezveze oko gluposti, bas sam sada isao odgovarati i nesto komentirati u starom stilu, ali mi se vise gadi i pisati tako i citati takve postove, jer realno to samo ubija zelju za uopce dolaskom ovdje, a tako forum umire

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.11.2023 13:05 (3dfx).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Timo kaže...

Ljudi biraju što jednostavnije prije svega i po marketingu što se trpa. A najmanje po tome što valja i što je bolje .

23 mjeseca

Kad je netko emocionalno vezan za intel/nvidiu/amd... onda je materijal za ismijavanje. I nastojim ne propustit priliku šprdat se sa takvima.

3 godine
neaktivan

Ja sam mislio da Intel kupuju samo bogati, a kad ono Intel budget brand, prodaju svoje proizvode s minimalnim profitom ili pak gubitkom, danas ih može svatko kupiti, nije to to, nije Intel što je nekad bio.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.11.2023 14:17 (Trilogija).

1 0 hvala 0
4 godine

Dajte ljudi moji.

Na AMD temi sam pitao je li bolji CPU za profi obradu glazbe, produkciju i ljudi su mi rekli da je bolji Inel.

Pošteno.

合氣道 Tražim ŽĐevojku,...oooo daleeeekooo bilooo....
Moj PC  
3 0 hvala 0
4 godine
suspendiran
Pa naravno da je bolji, pogledaj recenzije u debeloj vecini je intel dominantan, o stabilnosti i kompatibilnosti da,ne pricamo.
Stovise i sam sam doznao da u app novi intel s malim jezgrama bolje funkcionira+ intelova integrirana grafika u nekim app rastura tj pomaze kod procesiranja.
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

Ja kupujem jedne i druge, gledam kaj je najbolje za moj džep. Jedino mjerilo je uloženo/dobiveno....sve ostale pizdarije o mjerljivoj kvaliteti, problemima i strahovima su ok ovaj birtijaški forum i zajebanciju. Ali kad je lova u pitanju onda samo uloženo/dobiveno pa bilo i made in EI Niš i zvao se kompjuter Orao. Ak daje više fpsa po uloženoj kuni onda je to, to. Naravno bez virusa zvanog ray tracing koji zakolje cpu i gpu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
23 mjeseca
Boris grozni kaže...
Pa naravno da je bolji, pogledaj recenzije u debeloj vecini je intel dominantan,....

Osim u gamingu 

16 godina

Intel je OK ak cijeni samo velike jezgre, jer male mi ne trebaju 😂

S druge strane amd 3d keš naplaćuje više od lijeka za sidu ..tak da kupujem kad bude po diskontnim cijenama 😂

Moj PC  
2 0 hvala 0
23 mjeseca
forumaš kaže...

Intel je OK ak cijeni samo velike jezgre, jer male mi ne trebaju 😂

S druge strane amd 3d keš naplaćuje više od lijeka za sidu ..tak da kupujem kad bude po diskontnim cijenama 😂

Pa to je dokaz da su SVE čip-kompanije iste. Kad imaš najbržeg konja nabiješ mu cijenu u nebo. Da amd ima najbržu grafu, što mislite da bi je dao za soma eura? lol

4 godine
Boris grozni kaže...
Pa naravno da je bolji, pogledaj recenzije u debeloj vecini je intel dominantan, o stabilnosti i kompatibilnosti da,ne pricamo.
Stovise i sam sam doznao da u app novi intel s malim jezgrama bolje funkcionira+ intelova integrirana grafika u nekim app rastura tj pomaze kod procesiranja.

OK, već saznao sam daje Itnet bolji i kupit ću bolji CPU od moga 11500.

Ne možeš vjerovati koliko u profi obradi glazbe znači CPU.. 

合氣道 Tražim ŽĐevojku,...oooo daleeeekooo bilooo....
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.11.2023 15:19 (Zaporožac).
3 godine
Zaporožac kaže...
Boris grozni kaže...

OK, već saznao sam daje Itnet bolji i kupit ću bolji CPU od moga 11500.

Ne možeš vjerovati koliko u profi obradi glazbe znači CPU.. 

Svjestan si da uz CPU moraš kupiti i novu matičnu a moguće i memoriju. Također razmisli i o budućnosti platforme odnosno o eventualnim budućim nadogradnjama a i o specifičnim programima koje koristiš.

4 godine

Tko se bavi obradom videa nema se što razmišljati:

2 0 hvala 0
3 godine
BinaryJesus kaže...

Tko se bavi obradom videa nema se što razmišljati:

Meni je trebala dzera da se odlučim za intela upravo radi toga ali me je kratki vijek platforme i dijeljenje resursa između jedinog gen5 m.2 i gen5 x16 pcie slota odvratilo od kupovine iako ne koristim niti gen 5 grafiku niti disk.

12 godina
neaktivan
Inochulum kaže...
Boris grozni kaže...
Pa naravno da je bolji, pogledaj recenzije u debeloj vecini je intel dominantan,....

Osim u gamingu 

niti jedan profesionalni e-sport team, ne koristi AMD procesore niti graficke, niti jedna liga, svjetski kup ili svjetsko prvenstvno ne koristi AMD procesore niti graficke

ako ljudi koji zive od igranja na racunalu, gdje im je bitan svaki fps, svaki 1% fpsa, svaki 0,1% fpsa, sto nize latencije, sto nizi input lag, sto bolja stabilnost cijelog sistema, izbjegavaju AMD u sirokom luku, samo neinformirani krajnji korisnik moze kupiti AMD proizvod, za igranje

ne trebas linkati nikakve grafove, pogotov ne jubito kanala koji nemaju pojma o testiranju proizvoda

toliko o gamingu

16 godina

guglao par sekundi

PSG Talon unveils partnership with AMD - Esports Insider

PSG Talon is preparing to compete in the Summer Split of the Pacific Championship Series (PCS) League of Legends competition and will utilise AMD PC components to assist with hardware performance during practice and competitive play.

Znači ima barem jedan profi tim kojem su platili da koriste njihov hardver u svrhu reklame. Koliko platiš toliko imaš timva, tko plati više ima ih više. Reklama.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Timo kaže...
Inochulum kaže...
Boris grozni kaže...

Osim u gamingu 

niti jedan profesionalni e-sport team, ne koristi AMD procesore niti graficke, niti jedna liga, svjetski kup ili svjetsko prvenstvno ne koristi AMD procesore niti graficke

ako ljudi koji zive od igranja na racunalu, gdje im je bitan svaki fps, svaki 1% fpsa, svaki 0,1% fpsa, sto nize latencije, sto nizi input lag, sto bolja stabilnost cijelog sistema, izbjegavaju AMD u sirokom luku, samo neinformirani krajnji korisnik moze kupiti AMD proizvod, za igranje

ne trebas linkati nikakve grafove, pogotov ne jubito kanala koji nemaju pojma o testiranju proizvoda

toliko o gamingu

Gaming, profi gaming, gaming na konzoli su 3 iste rijeci, a 3 razlicita pojma. Nije ta logika o intel profi gamingu bas sveopce primjenjiva na casual privatne korisnike.

Meni cak taj zakljucak navodi da svatko ko nije bas profi gamer slobodno koristi upravo AMD.

Zasto, pa jer sam kupuje konfu, ili ne vidi, nema korist od razlike prema gamingu na intelu.

Lps

maximum effort
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice