Ryzen me ne zanima, nema integrirku..
Ma nekaj malo gledam ponude, a i coffee lake je blizu, pa bumo vidli kaj on donosi..
jel moguce da mi je nešto u kompu bottleneck za gledanje 4k videa....skinuo sam neki 4k demo od sonya za pogledat i pustio ga u kojem god plejeru video šteka ? BS plejer ga nece ni pokrenut ..gom pokrene al steka itd
jel moguce da mi je nešto u kompu bottleneck za gledanje 4k videa....skinuo sam neki 4k demo od sonya za pogledat i pustio ga u kojem god plejeru video šteka ? BS plejer ga nece ni pokrenut ..gom pokrene al steka itd
Pokreni task manager pa vidi kaj je na 100%?, trebalo bi sve super raditi..lp
Pozz ako bi ko minja i5 6600k racun garancija kutija i moja doplata za i7 6700k ili 7700k
Ili komplet msi tomahwk z170 procesor i vodeno jako povoljno i hitno
Pozdrav..
Pošto imam i5 3570k, pokrenem 4k HDR HEVC 10, proc skoči na 100% i naravno film trza itd..
Ako nabavim grafu, koja ima (rx550) podršku za navedene (HEVC, HDR10, 4k, x265) tehnologije, dal će doć do rasterećenja procesora?
Pozdrav.
Pitanje: kako su nagurali ovaj i5 4460 na 3,6 GHz?? BCLK fora? http://www.cpu-world.com/CPUs/Core_i5/Intel-Core%20i5-4460.html
Ako je BCLK, koliko jezgri bi išlo na 3,6 GHz? Linkana stranica, inače, navodi da mu je boost max 3,4 GHz na 1 i 2 jezgre.
Znam da je mnogima od vas ovo starudija ali ipak...
Hvala.
Pozdrav.
Pitanje: kako su nagurali ovaj i5 4460 na 3,6 GHz?? BCLK fora? http://www.cpu-world.com/CPUs/Core_i5/Intel-Core%20i5-4460.html
Ako je BCLK, koliko jezgri bi išlo na 3,6 GHz? Linkana stranica, inače, navodi da mu je boost max 3,4 GHz na 1 i 2 jezgre.
Znam da je mnogima od vas ovo starudija ali ipak...
Hvala.
da tocno, no ako izvuces stabilnih 100mhz vise i to ti je previse, neznam gdje si to vidio da je 4460 na 3.6ghz? koliko ces jezgri uspjeti drzati na odredenom taktu ovisi o primjerku!LP
Pa na cpu-world... Pogledaj što su napisali, tu je link...
Usput, pliz pogledaj moje pitanje u "Popusti, akcije P&O..."
Taj cpu je i dalje poprilično relevantan, nikakva starudija to nije. A ovog oc-anja pomoću BCLK-a se najbolje kloni. Jednostavno nije vrijedno potraćenog vremena i rizika prženja više komponenti - radi čega, 100 mhz? Ugh..
Pitanje za ostale članove: Kolika je okvirna cijena i5 4670k i 4690k u nas? Uz pretpostavku da nemaju garu i da nisu vidjeli preko 1.25v. Hvala!
Taj cpu je i dalje poprilično relevantan, nikakva starudija to nije. A ovog oc-anja pomoću BCLK-a se najbolje kloni. Jednostavno nije vrijedno potraćenog vremena i rizika prženja više komponenti - radi čega, 100 mhz? Ugh..
Pitanje za ostale članove: Kolika je okvirna cijena i5 4670k i 4690k u nas? Uz pretpostavku da nemaju garu i da nisu vidjeli preko 1.25v. Hvala!
vise od 700-800kn ne vrijedi pored novih ryzena, onome koji nadograduje platformu je ok izbor
ima li tko i5 6600k po mogucnosti i da je uparen sa Asus plocom (maximus ranger) trebao bi neke savjete oko overclockanja i postavkama na takvim plocama..
ima li tko i5 6600k po mogucnosti i da je uparen sa Asus plocom (maximus ranger) trebao bi neke savjete oko overclockanja i postavkama na takvim plocama..
Uzmi postavke iz ovog gore videa i cache ostavi na default
Ja imam iste rezultate ko ovaj post s reddita pa se po tome ravnam,probaj stavit 1.25V za 4.5ghz dal je stabilno za prvi pokusaj
i kakav je novi i5? jel to sad 6core ili? cijena?usporedba sa ryzenom?
Solidan je performance-wise. Bolji za high refresh gaming, odlično se kloka, relativno vruć (no lakše ga je hladit nego i7), ali ograničen si na kupnju isključivo skupih ploča, treba uložit u dobro hlađenje i skuplji je nego prošla generacija. Spominju se cijene oko 2300kn.
Solidan je performance-wise. Bolji za high refresh gaming, odlično se kloka, relativno vruć (no lakše ga je hladit nego i7), ali ograničen si na kupnju isključivo skupih ploča, treba uložit u dobro hlađenje i skuplji je nego prošla generacija. Spominju se cijene oko 2300kn.
znaci kod nas 2500keka+
lol doslo to na cijenu i7 polako a i7 bude onda 3keke+
neisplativo po meni.neznam.. vasa misljenja? ryzen 1700 8/16 je 2500kn lol
znaci kod nas 2500keka+
lol doslo to na cijenu i7 polako a i7 bude onda 3keke+
neisplativo po meni.neznam.. vasa misljenja? ryzen 1700 8/16 je 2500kn lol
evo što je isplativo, i5 8400 za 1.600 kunića u alzashopu - link
još pričekati jeftinije ploče, odabrati neku h350 sa enhanced turbo boost i za sitnu lovu imaš šestjezgraša sa 4ghz na svim jezgrama
s druge strane imaš i rižu 1600 koja također ima 6 jezgri, ali dodaje i 12 threadova za slične pare
slatke muke za one koji kupuju novi hw, eto što je konkurencija
eh kad se sjetim da sam i7 860 uzeo za 1700kn now u protisu..
to je bilo na rijetkim primjercima i sam intel je rekao da tim nacinom rada se prelazi deklarirani tdp od procesora i oni se ograduju od bilo kakve stete!lp
opet smecarski potez intela, kao morali promijeniti pin konfiguraciju tako da 100,200 serija maticnih ne odgovara
to je bilo na rijetkim primjercima i sam intel je rekao da tim nacinom rada se prelazi deklarirani tdp od procesora i oni se ograduju od bilo kakve stete!lp
nisam baš siguran da su toliko rijetke, no ovo drugo što si rekao pokazuje koliko nas je intel "istrenirao" da smo već počeli ponavljati njihove idiotarije
pa jebote, to je toliko minimalni oc da stvarno nije vrijedno spomena i da ikojim slučajem to može nanijeti štetu, onda nikad niti jedan proc ne bi klokali
to je stupidarija kojom oni pravdaju smećarsku politiku svojih zaključanih procesora, jer da nisu zaključani itekako bi ih ljudi dizali daleko više nego tu bijedu 100 mhz na trećoj ili 200 na četvrtoj jezgri
Pozz, pitanje...
Hoće li i5 6600k Skylake biti 'bottleneck' na GTX 1080? Pošto imam namjeru ovih dana da kupim dotičnu grafu, pa da opet pitam jel dovoljan ovaj procesor?
Hvala.
Ak se igra na 60Hz onda nece biti nikakvog bn-a. Za tu kombinaciju najbolje neki 60 hz 1440p monitor.