Intel i5 Club zaključana tema

poruka: 3.606
|
čitano: 615.122
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
13 godina
protjeran
Re: Intel i5 Club
Croshadow1234 kaže...

Koliko mogu dobiti za i5 4690 (nije K, vec obicni), star oko 8 mjeseci.. ima garanciju, racun, kutiju (hladnjak i sve uz to dolazi), kupljen u hgspotu, skroz ispravan?

ja sam ih na njuski uzimao za maximalno 1300-1400kn! ovisi o hitnosti :)

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
Intel i5 Club

1900kn je nov...ispod 1500kn ja osobno ne bih dao. Ali sve zavisi od tebe, kolko ti se zuri sa prodajom. Btw..gledao dns cijene procesora i rama u trgovinam, znaci woow, bas sam ostao sokiran. Najjaci i5 u Skylakeu dode 2200+kn dok je prije 2 i pol godine kod izlaska Ivy procesoera najjaca verzija i5 3570k 1750-1800kn. 

Za ram memoriju da ne spominjem. Dns za istu cijenu 1x4GB ddr3 sam prije 2+ godine mogao uzet 2x4 Gb ddr3

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.10.2015 20:42 (Sandro HR Zagorje).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Intel i5 Club

lol, do prije 1g+ sam za 1600 kupovao nove novcate i7 4770, 4771, 4770s, i 4770k(1700kn)...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Stjepanj kaže...

lol, do prije 1g+ sam za 1600 kupovao nove novcate i7 4770, 4771, 4770s, i 4770k(1700kn)...

To je bilo prije godinu dana...

12 godina
Intel i5 Club

Dolar nas zeznija, narasta on narasle i cijene

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Stjepanj kaže...

JA ne poznajem nikog tko je kupio po ovoj cijeni,pari mi ko urbana legenda!!

AUDIOFIL
13 godina
volegradele kaže...
Stjepanj kaže...

JA ne poznajem nikog tko je kupio po ovoj cijeni,pari mi ko urbana legenda!!

bogami ja se ni ne sjecam da je uopce imao 4770k,znam samo za 4770s i ove i5 šta je imao,ja sam za 1900kn uzeo prije godinu dana i7 4790k i to iz njemačke

13 godina
protjeran
Tray pakiranja...vise forumasa je uzelo poprilicno i5 i i7 prek mene...kao sto vidis 4790k si uzeo za 1900 u njemackoj, toliko je i kod nas kostao u tray pakiranju ali bez papira naravno! No kako vele svemu dode kraj!:(
14 godina
Intel i5 Club
I always tell the truth, even when I lie.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Planirao sam upgrade na 6600k ali vidim da su makli one u cijenovnom rangu 2100 - 2200kn pa sam odustao pošto nemam baš love. Ali sam naišao na 6500 nije K ali je full jeftin, a vidim da je single i multi (barem u cinebenchu) brzi od 4690k. Ima li ko kakvog iskustva i isplati li se prelaziti na to ?

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
11 godina
D3lBoy
Ako je za gaming, onda i5 6500 i neku jeftiniju plocu sasvim dovoljno. Moje neko misljenje je da se samo za gaming ne isplati uzimati k i5 i z ploce. Bespotrebno davanje novca za nesto sto nema nekog uticaja u igrama. Bolje je uvijek dati vise novca za bolju grafiku, pa i nove i3-ce sasvim dobro iskoristavaju nove graficke karte iz gornje srednje klase.
Hejjjjj
15 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Planirao sam upgrade na 6600k ali vidim da su makli one u cijenovnom rangu 2100 - 2200kn pa sam odustao pošto nemam baš love. Ali sam naišao na 6500 nije K ali je full jeftin, a vidim da je single i multi (barem u cinebenchu) brzi od 4690k. Ima li ko kakvog iskustva i isplati li se prelaziti na to ?

Po meni ti se taj sidegrade nikako ne isplati. Ubodi polovni i7 i zdravo, ovaki ces vrlo brzo ponovo doci u napast upgrade-at.

4690K nema smisla usporedjivati na stocku kad nikad nece radit na stocku.

Sta se samih i5-ica tice, i dalje ces imat cpu bneck u odredjenim naslovima (gta npr.) pa bi te to moglo razocarat..

12 godina
D3lBoy kaže...

pa ako ekipa fx-aša ne kenja da im procovi vrte skoro sve bez problema, uz sitne izuzetke, ne vidim razloga za trošit lovu bezveze

za razliku od kolege koji sa e8400 pita za upgrade na skylake i kojem to stvarno treba, pa mu tvoj "imenjak" Del_Boy97 savjetuje čekanje do zen-a, ti baš imaš vremena pričekati

14 godina
neaktivan

novi i5 skylake da cemu bneckat.. Tesko..

smc
11 godina
Dajte ljudi nemojte s..t i5 i bottleneck. To je procesor za igre i to je to. Ima mi rodjak haswell i3 i procesor nema problema ni sa jednom jedinom igrom. Koja je svrha uzimati i7 samo za gaminga?! Nikakva!!! I sto ce nekomu i7 samo za benchanja i tih stvari a pola nas ih ima samo radi licne satisfakcije. Cast izuzetcima kojima trebaju za posao, a ovih ostalih 90% ih ima samo jer im se moze. Govorim iz licnog iskustva jer imao sam i7 sandy bridge i taj j....i procesor u 95% slucajeva nisam uspio opteretiti kako mu dolikuje. I brzo je otisao.
I5 pa cak i novije i3, 8gb ram, gtx 950-960 su idealne komponente za sklopiti gaming masinu za malo novca.
Hejjjjj
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Chico12 kaže...
Dajte ljudi nemojte s..t i5 i bottleneck. To je procesor za igre i to je to. Ima mi rodjak haswell i3 i procesor nema problema ni sa jednom jedinom igrom. Koja je svrha uzimati i7 samo za gaminga?! Nikakva!!! I sto ce nekomu i7 samo za benchanja i tih stvari a pola nas ih ima samo radi licne satisfakcije. Cast izuzetcima kojima trebaju za posao, a ovih ostalih 90% ih ima samo jer im se moze. Govorim iz licnog iskustva jer imao sam i7 sandy bridge i taj j....i procesor u 95% slucajeva nisam uspio opteretiti kako mu dolikuje. I brzo je otisao.
I5 pa cak i novije i3, 8gb ram, gtx 950-960 su idealne komponente za sklopiti gaming masinu za malo novca.

Covjek vec ima fx 83xx @ 4.6ghz i prelazit mu ima smisla samo na i7 osim ako mu je uzasno bitna neka igra koja je singlethreaded. Meni je framerate sa 40-60fps na 4690K @4.5ghz skocio na 60fps lock (vsync) sa i7 u gta V. Daleko od toga da se ne moze igrat sa i5, al cinjenica je da ce u odredjenim situacijama biti bn kao sta mu je sa trenutnim procom.

16 godina
Intel i5 Club

pozdrav ekipa...

jedno pitance...imam laptop lenovo thinkpad t530 s procesorom i5 3320m e ali ima oznaku VPRO....sta to tocno znaci VPRO?

FC Barcelona
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
ansha kaže...
Chico12 kaže...

Covjek vec ima fx 83xx @ 4.6ghz i prelazit mu ima smisla samo na i7 osim ako mu je uzasno bitna neka igra koja je singlethreaded. Meni je framerate sa 40-60fps na 4690K @4.5ghz skocio na 60fps lock (vsync) sa i7 u gta V. Daleko od toga da se ne moze igrat sa i5, al cinjenica je da ce u odredjenim situacijama biti bn kao sta mu je sa trenutnim procom.

To sto je tebi bitno mozda nekom drugom nije. Meni je bitno da mi igre rade fluidno a to sa svojim trenutnim procesorom i grafickom imam. Ne opterecujem se framovima ni sekundu, samo ukljucim fraps kad prvi put igram neku igru da vidim kako se grafika ponasa i to je to. Pa ne igraju ljudi samo gta v?! Eto ja sam ga igrao sa ovom svojom konfiguracijom da nikakve trzaje nisam osjetio. I da, i3 u dosta igara parira fx83.. a u nekim je cak i bolji a o i5ici da ne pricam. Sta mu vrijedi fx kad mu je snaga jezgre 3 puta slabija od skylakea.

Hejjjjj
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.11.2015 13:31 (Chico12).
11 godina
neaktivan
ansha kaže...
Chico12 kaže...

Muci me ono sto sam vec pricao, sto mi 290X nemoze u svim igrama raditi na 100%, ali ajde to di je preko 60fpsa, dok npr. Kingdom Come deliverance koji cekam više od icega trenutno (u alphi) koristi samo jednu jezgru i to je mizerija za igrat, vidim samo prva jezgra 80% ostale 10ak. Prešao sam Witcher 3 na ultra i sa Hairworksom bez beda, sad igram Witcher 2 i laga bolesno, takodjer igram dosta Armu 3 znam da je ona na svima katastrofa ali bar da imam konstantnih 30+ fpsa gdje god bio. Upgradeao bi za nešto novo npr. 6600 i ddr4 ram, znam da mi taj ram nece nista pomoci, ali bar da sam koju godinu miran, dok sa ovim FXom nikad neznam u nekim igrama razbija u nekim (ugl. starijima) je užas

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.11.2015 13:56 (D3lBoy).
11 godina
odjavljen
ansha kaže...

Ja sam sa fx 8320 preso na i5 4690K prije pol godine i osjetio sam skok.Po meni se definitivno isplati.Usput Nice to see you here D3lBoy ;)

17 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...
ansha kaže...
Chico12 kaže...

Muci me ono sto sam vec pricao, sto mi 290X nemoze u svim igrama raditi na 100%, ali ajde to di je preko 60fpsa, dok npr. Kingdom Come deliverance koji cekam više od icega trenutno (u alphi) koristi samo jednu jezgru i to je mizerija za igrat, vidim samo prva jezgra 80% ostale 10ak. Prešao sam Witcher 3 na ultra i sa Hairworksom bez beda, sad igram Witcher 2 i laga bolesno, takodjer igram dosta Armu 3 znam da je ona na svima katastrofa ali bar da imam konstantnih 30+ fpsa gdje god bio. Upgradeao bi za nešto novo npr. 6600 i ddr4 ram, znam da mi taj ram nece nista pomoci, ali bar da sam koju godinu miran, dok sa ovim FXom nikad neznam u nekim igrama razbija u nekim (ugl. starijima) je užas

Witcher 2 je loše optimiziran, štuca i na starijem intelu, svakako isključi ubersempling u igri, to ju zakolje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.11.2015 22:51 (XXX).
11 godina
neaktivan

Da primjetio sam kad to ugasim skoci jako, ako je upaljeno u onoj prvoj bitci imam 8-10 fpsa... Kako god mi je smiješno da tu igru ne mogu igrati na konstantnih 60+fpsa, a trojku mogu, baš samo jedna jezgra radi katastrofa.

11 godina
odjavljen
Intel i5 Club

Sjecam se prije kad sam bio zadovoljan sa 30 lokanih fps-a,a sad kad sam osjetio 60 doslovno mi je ne igrivo 30.Sve to steti mom novcaniku :( Poor guy.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Nakon malo jednosmjernog natezanja sa Extreme Digitalom pošto mi ne odgovaraju na mail, telefon, facebook... Maknuo sam jednu Asrock maticnu iz narudžbe jer prilikom narucivanja je pisalo da je raspoloživa, kako sam ja narucio i5 6600 i tu maticnu - nakon par min piše da ju više ne prodaju. Reko "a dobro valjda sam ja zadnju pokupio" ali ne u narudzbi piše i5 6600 stize u roku 2 radna dana, a maticna: Narudžba. Pokušao sam ih kontaktirati na sve moguce nacine ali nigdje odgovora, tako da sam iz narudžbe izbrisao maticnu i ostavio samo procesor, nadam se da mi nece sad poslat i maticnu :D.

Ugl u HG spotu sam uzeo Msi b150m Pro-DH maticnu i 2x Crucial ddr4 2133mhz 1.2v, a u EX.Digitalu i5 6600. Nisam uzeo K iako sam planirao prije dok ga se moglo naci za 2100kn, sada je naj jeftiniji skoro 2500 + dobra Z170 maticna za OC puno veca cijena. Čak i DDR3L verzije su skupe, pa reko kad prelazim, a skoro su iste cijene idem i na DDR4. Pametan ili glup potez cijele nadogradnje ? Ne bih rekao da je glup jer koliko je dobar ovaj 8320 toliko je i loš, ima on dosta prostora za svakakve zahtjevne operacije, ali ga jednostavno ništa nemože normalno upogonit. Dok u određenim igrama se vidi slabi single core performance. A i nije pre velika razlika u lovi - prodao sam svoju maticnu, FX i rame i necu morati doplacivati nesto pretjerano jer ova nova maticna i rami su relativno budget dijelovi :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2015 18:15 (D3lBoy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Nadam se da si ostavio rezultate nekih testova da vidimo usporedbu
11 godina
neaktivan

Imam nešto Cinebencha ali tu je FX gotovo jednak 4770k, u ne sintetičkim situacijama je lošiji

12 godina
D3lBoy kaže...

Imam nešto Cinebencha ali tu je FX gotovo jednak 4770k, u ne sintetičkim situacijama je lošiji

Imam ja i FX i i7 2600k i u cinebenchu FX još nije stiga mog 2600k a kamoli da će stić 4770k

Sami sebi smo najveci neprijatelji
11 godina
neaktivan

Moj OCan je bio brzi od 3770k stock ali opet 

15 godina
protjeran
Intel i5 Club

U cinebench-u ce i5 biti dosta sporiji od clockanog fx-a, al dobro, nije da je cinebench bitan.

Moj PC  
1 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice