Koliko mogu dobiti za i5 4690 (nije K, vec obicni), star oko 8 mjeseci.. ima garanciju, racun, kutiju (hladnjak i sve uz to dolazi), kupljen u hgspotu, skroz ispravan?
ja sam ih na njuski uzimao za maximalno 1300-1400kn! ovisi o hitnosti :)
Koliko mogu dobiti za i5 4690 (nije K, vec obicni), star oko 8 mjeseci.. ima garanciju, racun, kutiju (hladnjak i sve uz to dolazi), kupljen u hgspotu, skroz ispravan?
ja sam ih na njuski uzimao za maximalno 1300-1400kn! ovisi o hitnosti :)
1900kn je nov...ispod 1500kn ja osobno ne bih dao. Ali sve zavisi od tebe, kolko ti se zuri sa prodajom. Btw..gledao dns cijene procesora i rama u trgovinam, znaci woow, bas sam ostao sokiran. Najjaci i5 u Skylakeu dode 2200+kn dok je prije 2 i pol godine kod izlaska Ivy procesoera najjaca verzija i5 3570k 1750-1800kn.
Za ram memoriju da ne spominjem. Dns za istu cijenu 1x4GB ddr3 sam prije 2+ godine mogao uzet 2x4 Gb ddr3
lol, do prije 1g+ sam za 1600 kupovao nove novcate i7 4770, 4771, 4770s, i 4770k(1700kn)...
lol, do prije 1g+ sam za 1600 kupovao nove novcate i7 4770, 4771, 4770s, i 4770k(1700kn)...
To je bilo prije godinu dana...
Dolar nas zeznija, narasta on narasle i cijene
JA ne poznajem nikog tko je kupio po ovoj cijeni,pari mi ko urbana legenda!!
JA ne poznajem nikog tko je kupio po ovoj cijeni,pari mi ko urbana legenda!!
bogami ja se ni ne sjecam da je uopce imao 4770k,znam samo za 4770s i ove i5 šta je imao,ja sam za 1900kn uzeo prije godinu dana i7 4790k i to iz njemačke
http://www.njuskalo.hr/procesori/intel-core-i5-760-8m-cache-2.80-ghz-quad-procesor-x4-oglas-15320822
dal' se to isplati?
Planirao sam upgrade na 6600k ali vidim da su makli one u cijenovnom rangu 2100 - 2200kn pa sam odustao pošto nemam baš love. Ali sam naišao na 6500 nije K ali je full jeftin, a vidim da je single i multi (barem u cinebenchu) brzi od 4690k. Ima li ko kakvog iskustva i isplati li se prelaziti na to ?
ne,nikako za te pare.
Planirao sam upgrade na 6600k ali vidim da su makli one u cijenovnom rangu 2100 - 2200kn pa sam odustao pošto nemam baš love. Ali sam naišao na 6500 nije K ali je full jeftin, a vidim da je single i multi (barem u cinebenchu) brzi od 4690k. Ima li ko kakvog iskustva i isplati li se prelaziti na to ?
Po meni ti se taj sidegrade nikako ne isplati. Ubodi polovni i7 i zdravo, ovaki ces vrlo brzo ponovo doci u napast upgrade-at.
4690K nema smisla usporedjivati na stocku kad nikad nece radit na stocku.
Sta se samih i5-ica tice, i dalje ces imat cpu bneck u odredjenim naslovima (gta npr.) pa bi te to moglo razocarat..
pa ako ekipa fx-aša ne kenja da im procovi vrte skoro sve bez problema, uz sitne izuzetke, ne vidim razloga za trošit lovu bezveze
za razliku od kolege koji sa e8400 pita za upgrade na skylake i kojem to stvarno treba, pa mu tvoj "imenjak" Del_Boy97 savjetuje čekanje do zen-a, ti baš imaš vremena pričekati
novi i5 skylake da cemu bneckat.. Tesko..
Covjek vec ima fx 83xx @ 4.6ghz i prelazit mu ima smisla samo na i7 osim ako mu je uzasno bitna neka igra koja je singlethreaded. Meni je framerate sa 40-60fps na 4690K @4.5ghz skocio na 60fps lock (vsync) sa i7 u gta V. Daleko od toga da se ne moze igrat sa i5, al cinjenica je da ce u odredjenim situacijama biti bn kao sta mu je sa trenutnim procom.
pozdrav ekipa...
jedno pitance...imam laptop lenovo thinkpad t530 s procesorom i5 3320m e ali ima oznaku VPRO....sta to tocno znaci VPRO?
Covjek vec ima fx 83xx @ 4.6ghz i prelazit mu ima smisla samo na i7 osim ako mu je uzasno bitna neka igra koja je singlethreaded. Meni je framerate sa 40-60fps na 4690K @4.5ghz skocio na 60fps lock (vsync) sa i7 u gta V. Daleko od toga da se ne moze igrat sa i5, al cinjenica je da ce u odredjenim situacijama biti bn kao sta mu je sa trenutnim procom.
To sto je tebi bitno mozda nekom drugom nije. Meni je bitno da mi igre rade fluidno a to sa svojim trenutnim procesorom i grafickom imam. Ne opterecujem se framovima ni sekundu, samo ukljucim fraps kad prvi put igram neku igru da vidim kako se grafika ponasa i to je to. Pa ne igraju ljudi samo gta v?! Eto ja sam ga igrao sa ovom svojom konfiguracijom da nikakve trzaje nisam osjetio. I da, i3 u dosta igara parira fx83.. a u nekim je cak i bolji a o i5ici da ne pricam. Sta mu vrijedi fx kad mu je snaga jezgre 3 puta slabija od skylakea.
Muci me ono sto sam vec pricao, sto mi 290X nemoze u svim igrama raditi na 100%, ali ajde to di je preko 60fpsa, dok npr. Kingdom Come deliverance koji cekam više od icega trenutno (u alphi) koristi samo jednu jezgru i to je mizerija za igrat, vidim samo prva jezgra 80% ostale 10ak. Prešao sam Witcher 3 na ultra i sa Hairworksom bez beda, sad igram Witcher 2 i laga bolesno, takodjer igram dosta Armu 3 znam da je ona na svima katastrofa ali bar da imam konstantnih 30+ fpsa gdje god bio. Upgradeao bi za nešto novo npr. 6600 i ddr4 ram, znam da mi taj ram nece nista pomoci, ali bar da sam koju godinu miran, dok sa ovim FXom nikad neznam u nekim igrama razbija u nekim (ugl. starijima) je užas
Ja sam sa fx 8320 preso na i5 4690K prije pol godine i osjetio sam skok.Po meni se definitivno isplati.Usput Nice to see you here D3lBoy ;)
Muci me ono sto sam vec pricao, sto mi 290X nemoze u svim igrama raditi na 100%, ali ajde to di je preko 60fpsa, dok npr. Kingdom Come deliverance koji cekam više od icega trenutno (u alphi) koristi samo jednu jezgru i to je mizerija za igrat, vidim samo prva jezgra 80% ostale 10ak. Prešao sam Witcher 3 na ultra i sa Hairworksom bez beda, sad igram Witcher 2 i laga bolesno, takodjer igram dosta Armu 3 znam da je ona na svima katastrofa ali bar da imam konstantnih 30+ fpsa gdje god bio. Upgradeao bi za nešto novo npr. 6600 i ddr4 ram, znam da mi taj ram nece nista pomoci, ali bar da sam koju godinu miran, dok sa ovim FXom nikad neznam u nekim igrama razbija u nekim (ugl. starijima) je užas
Witcher 2 je loše optimiziran, štuca i na starijem intelu, svakako isključi ubersempling u igri, to ju zakolje.
Da primjetio sam kad to ugasim skoci jako, ako je upaljeno u onoj prvoj bitci imam 8-10 fpsa... Kako god mi je smiješno da tu igru ne mogu igrati na konstantnih 60+fpsa, a trojku mogu, baš samo jedna jezgra radi katastrofa.
Sjecam se prije kad sam bio zadovoljan sa 30 lokanih fps-a,a sad kad sam osjetio 60 doslovno mi je ne igrivo 30.Sve to steti mom novcaniku :( Poor guy.
Nakon malo jednosmjernog natezanja sa Extreme Digitalom pošto mi ne odgovaraju na mail, telefon, facebook... Maknuo sam jednu Asrock maticnu iz narudžbe jer prilikom narucivanja je pisalo da je raspoloživa, kako sam ja narucio i5 6600 i tu maticnu - nakon par min piše da ju više ne prodaju. Reko "a dobro valjda sam ja zadnju pokupio" ali ne u narudzbi piše i5 6600 stize u roku 2 radna dana, a maticna: Narudžba. Pokušao sam ih kontaktirati na sve moguce nacine ali nigdje odgovora, tako da sam iz narudžbe izbrisao maticnu i ostavio samo procesor, nadam se da mi nece sad poslat i maticnu :D.
Ugl u HG spotu sam uzeo Msi b150m Pro-DH maticnu i 2x Crucial ddr4 2133mhz 1.2v, a u EX.Digitalu i5 6600. Nisam uzeo K iako sam planirao prije dok ga se moglo naci za 2100kn, sada je naj jeftiniji skoro 2500 + dobra Z170 maticna za OC puno veca cijena. Čak i DDR3L verzije su skupe, pa reko kad prelazim, a skoro su iste cijene idem i na DDR4. Pametan ili glup potez cijele nadogradnje ? Ne bih rekao da je glup jer koliko je dobar ovaj 8320 toliko je i loš, ima on dosta prostora za svakakve zahtjevne operacije, ali ga jednostavno ništa nemože normalno upogonit. Dok u određenim igrama se vidi slabi single core performance. A i nije pre velika razlika u lovi - prodao sam svoju maticnu, FX i rame i necu morati doplacivati nesto pretjerano jer ova nova maticna i rami su relativno budget dijelovi :)
Imam nešto Cinebencha ali tu je FX gotovo jednak 4770k, u ne sintetičkim situacijama je lošiji
Imam nešto Cinebencha ali tu je FX gotovo jednak 4770k, u ne sintetičkim situacijama je lošiji
Imam ja i FX i i7 2600k i u cinebenchu FX još nije stiga mog 2600k a kamoli da će stić 4770k
Moj OCan je bio brzi od 3770k stock ali opet
U cinebench-u ce i5 biti dosta sporiji od clockanog fx-a, al dobro, nije da je cinebench bitan.