http://www.ocaholic.ch/modules/smartsection/item.php?itemid=1158
sta je smjesno? jel ti uopce razumijes kakav je ovo test?
http://www.ocaholic.ch/modules/smartsection/item.php?itemid=1158
sta je smjesno? jel ti uopce razumijes kakav je ovo test?
Intelovi nisu puno bolji samo su se do sada procesori grijali puno manje ali od kad su počeli fušariti s termalnom pastom ni to više nije slučaj. Ja sam na svom i7 i dok je bio na stocku odmah mjenjao cooler. Nisam ga nikad ni kanio imati uopće jer već godinama ne upotrebljavam stock coolere ali sam ga stavio samo da vidim kako se drži i mogu reć da nije tih a CPU se ugrije u stress testu ako se dobro sjećam skoro do nekih 90C. Sa Haswellom je još gore tako da ne trabunjaj.
neznam zasto govorite da je stock cooler problem kod haswella? kad to nije istina, stovise niti jedan clan bug foruma se nije pozalio na nekakvo pregrijavanje ili nesto slicno! cak i moj i7 4770s s stock coolerom je najvise sto sam uspio viditi je bilo 70°c! i to cak u mom nakrcanom mini atx kucistu s katastrofalnim protokom zraka...lp
mislim da nema potrebe uzimati bilo sto jace od i5 za gejming
http://images.anandtech.com/graphs/graph5871/47066.png
http://images.anandtech.com/graphs/graph5871/47069.png
Compared to the 3770K, you will lose out on heavily threaded performance due to the lack of Hyper Threading. But for many client workloads, including gaming, you can expect the 3470 to perform quite similarly to the 3770K
cpu bottleneck sigurno neces osjetiti sa nekim i5 (osim mozda ovih low end i5)..a bf4 je toliko u banani da se ne moze koristiti kao neko mjerilo performansi..
pa trenutno sam stavio odlicni i jeftini LC cc-95 od cca 90kn! koji radi posao i vise nego dobro 63°c vise satnog primea95 smal ffts! LP
zanimljivo samo jedna debela heat-pipe cijev po sredini! moze neke informacije o temp...
Evo, stigao mi komp. Proc je i5 4670. Ipak ne treba nista bolje od stock coolera. U idle su temp na 30C. Probao sam ga opteretiti, ne prelazi 64.
Koristim integriranu grafičku. Nisam gamer pa mi trenutno ne treba ništa bolje od nje.
Za svaki slučaj sam uzeo nešto bolji hladnjak ali ga neću još ugraditi. Možda tamo na ljeto... :)
Ja imam i5 2400, i mogu reći da je taj procesor još uvijek zvijer i ostati će zvijer barem još 3 godine, ako ne i više...
Osobno smatram da neću trebati sljedeće 4 godine kupovati novi procesor (jedino ako crkne, ne bi se čudio, jer više ne rade na kvaliteti nego prije, nego da što prije nakon garancije rikne). Jedino grafičku ako budem imao želju igrati sve na full postavkama! A i za nekom bijesnom grafičkom neće opet biti potrebe pošto mi je reza 1680x1050!
Evo, stigao mi komp. Proc je i5 4670. Ipak ne treba nista bolje od stock coolera. U idle su temp na 30C. Probao sam ga opteretiti, ne prelazi 64.
Koristim integriranu grafičku. Nisam gamer pa mi trenutno ne treba ništa bolje od nje.
Za svaki slučaj sam uzeo nešto bolji hladnjak ali ga neću još ugraditi. Možda tamo na ljeto... :)
Ha, dobro ako nisi gejmer.
no, za te procesore je korisno imati nekakav bolji hladnjak od kojih 300kn jer ga štediš i pri opterećenju držiš na kojih 50-55 °
možeš ti raditi i konvertiranje videa, nekakve audio konverzije, pa se CPU opet može grijati.
ako si mislio samo na internet , kupio si preskup CPU.
Ha, dobro ako nisi gejmer.
no, za te procesore je korisno imati nekakav bolji hladnjak od kojih 300kn jer ga štediš i pri opterećenju držiš na kojih 50-55 °
možeš ti raditi i konvertiranje videa, nekakve audio konverzije, pa se CPU opet može grijati.
ako si mislio samo na internet , kupio si preskup CPU.
Ne brini se ti za to, iskoristit će se ta snaga na druge stvari osim igara :)
Ja imam i5 2400, i mogu reći da je taj procesor još uvijek zvijer i ostati će zvijer barem još 3 godine, ako ne i više...
Osobno smatram da neću trebati sljedeće 4 godine kupovati novi procesor (jedino ako crkne, ne bi se čudio, jer više ne rade na kvaliteti nego prije, nego da što prije nakon garancije rikne). Jedino grafičku ako budem imao želju igrati sve na full postavkama! A i za nekom bijesnom grafičkom neće opet biti potrebe pošto mi je reza 1680x1050!
Da imaš jaču grafičku vidio bi da i5 nije ono što je nekad bio sad kad se 8core procesori koriste u igrama.
Čak se i u BF3 vidi razlika, a on koristi samo 6 jezgri ;)
Još uvijek je među jačim procesorima, to svakako.
Daj mi navedi molim te igrice koje koriste 8 jezgri i s koliko usage-a, i isto tako mi navedi igrice koje koriste 6 jezgri??
ma koristi tona igara 8 jezgri, c3,fc3,bf3,bf4,ac,tr,sc..itd! pusti covjeka zivi u proslosti! postoje i jace grafe od gtx550ti koje i5 nemre gurati pa prema tome i potreba za jacim cpu-ima...LP
ma koristi tona igara 8 jezgri, c3,fc3,bf3,bf4,ac,tr,sc..itd! pusti covjeka zivi u proslosti! postoje i jace grafe od gtx550ti koje i5 nemre gurati pa prema tome i potreba za jacim cpu-ima...LP
Tebi majke mi nisu sve na broju, i5 2400 je sposoban ama baš svaku grafičku gurati u single GPU konfiguraciji. Far Cry 3 mi je iskorištavao 55-65% cpu usage-a, pitam se kakvu je korist imao od 8 jezgri, tj. ne znam o kojem procesoru točno pričaš da ima 8 jezgri!
I niti sam spominjao top modele grafičkih pošto mi je rezolucija 1680x1050...
Gdje se rode ovakvi pametnjakovići.
nitko nije spominjao 4670k nepricaj gluposti picajzlo, ja sam se osvrnuo na slabasni 2400 koji je daleko od toga da moze gurati svaku single gpu grafu...!a gore je primjer sta radi novi i5/i7 haswell i fx-ovi s 8 jezgri, razlika je ocigledna! lp
Čizs moj Phenom II X4 je zreo za penziju jer kad vidim što FX8320,50 rade u batlefildu 4 očigledno novije igre uspjevaju iskoristiti puni potencijal jezgara što prije nije bio slučaj.
Ja evo nemam riječi, na čemu ovaj Stjepanj radi usporedbu, na temelju Asus Ares II (aka 2xHD7970), s kim se ja tu prepirem...
I TEMA SE ZOVE INTEL i5 CLUB!!!
A ne da mi tu pričate o faking šestojezgrenima i fake osmojezgrenim procesorima, mrš trolevi iz ove teme, nemate kaj tu raditi!
Tko god ima i5 od Sandy Bridge generacije pa nadalje ima ZVIJER OD PROCESORA, i budite ponosni kaj ga imate, ove TROLČINE zanemarite!!!
Čizs moj Phenom II X4 je zreo za penziju jer kad vidim što FX8320,50 rade u batlefildu 4 očigledno novije igre uspjevaju iskoristiti puni potencijal jezgara što prije nije bio slučaj.
pitaj mastera11 on zna...