Joj,sad ce ispast da Haswell ne prevladava.
Nema veze,znamo cinjenice ;)
ma pusti ti to starci s starim i7 su spori, a vec i slabo vide, tko zna di je ta anketa...
Joj,sad ce ispast da Haswell ne prevladava.
Nema veze,znamo cinjenice ;)
ma pusti ti to starci s starim i7 su spori, a vec i slabo vide, tko zna di je ta anketa...
nista to nije staro ili losije od haswela ne radi pomutnju unutrar i7 proceva ! judo plesachu
nista to nije staro ili losije od haswela ne radi pomutnju unutrar i7 proceva ! judo plesachu
ma jeste likovi nisam mislio da su stare i7 spore nego njihovi korisnici...lol
naravno, samo tako riskiras rikavanje nekog kontrolera na ploci jer ima tako dizes i voltazu, pa da bi to u takvoj situaciji sprijecio morao bi u biosu za svaki kontroler stavljati manualne voltaze itd poprilicno komplicirano i trebat ce ti neki tutorial! no iako je po iskustvu govoreci do cak 105 mhz je dosta sigurno to raditi i s stock/auto postavkama zato i je to bolje raditi s skupim ( citaj boljim plocama) kao sto lik u videu kaze! LP
Pozdrav,
Planiram ovih dana kupiti i7 4770k pa me zanima koja je matična best buy pošto ću oc-ati.
Hvala
Pozdrav,
Planiram ovih dana kupiti i7 4770k pa me zanima koja je matična best buy pošto ću oc-ati.
Hvala
sry morao sam
lp
Pozdrav,
Hvala
Asus Z87 PRO je dobila dobar feedback na Amazon.com http://www.amazon.com/Asus-Z87-PRO-1150-Motherboard/product-reviews/B00CRJSXR4/ref=dp_top_cm_cr_acr_txt?showViewpoints=1
P.S. Kao što je kolega naveo, i ja također predlažem Sabertooth Z87.
Asus Z87 PRO je dobila dobar feedback na Amazon.com http://www.amazon.com/Asus-Z87-PRO-1150-Motherboard/product-reviews/B00CRJSXR4/ref=dp_top_cm_cr_acr_txt?showViewpoints=1
P.S. Kao što je kolega naveo, i ja također predlažem Sabertooth Z87.
mislim da je pro serija od asusa zaista i vise nego dovoljna za cak i iznad prosijecnog korisnika...sabertoth je poprilicno skupa s obzirom sta pro izvedba nudi! LP
Krivo ste pristupili upitu decki!
Kolko max. para za maticnu?
Krivo pristupaš jedino ti. Kupuješ najbolji procesor i štediš na matičnoj ploči - to se zove greška!
Krivo pristupaš jedino ti. Kupuješ najbolji procesor i štediš na matičnoj ploči - to se zove greška!
Alkar phoenix2003 u sriduuuuuuuu!!!
Ako neće clockati extremno onda skupa ploča ne donsoi puno toga za prosječne korisnike. Manje više skoro pa svi ne iskoriste hrpu toga što donose skupe ploče. Ja imam jeftinu AsRock ploču od 500 kn tu u kutiji i imam ovu Gigabyte od 1300 kn i ništa mi ova ne donosi u standardnoj upotrebi i ako ne idem jače clockati s obzirom ona ovu jeftinu. Tako da oni koji se ne bave svim i svačim ne moraju dat 1500 kn za matičnu i onda ne koristiti 80% benefita skupe ploče.
Ja nemam pojma o cem vi pricate, :D
jedna od najboljih ATX ploca za 1150,pa sto sam trebao XPOWER,koja je XL-ATX?
Tak i onak i da sam uzeo XPOWER,ne bi mogao puni potencijal iskoristit,posto je TIM-ljepilo.
Ja sa svojom konfiguracijom radim sve od zahtjevnijih stari do bezveznih, Kad sam uzimao komp izašao je Haswell i išao sam odmah uzeti i7 4770K,
Naravno da sam kroz dvje-tri god miran. Što se tice ploce meni ASUS Z87 Pro je više nego odlicna ploca ima sve, za dobar OC potencijal i ostalo. Razliku od 500kn i više nadoplate za skuplje ploce nisam vidio
jer dobro je odgovorio itomic009 prosjecni korisnici a to je večina nas nekoristi resurse tih skupljih ploča.
Gledano i na službenoj stranici Asusa Ploca Z87 PRO je pokupila 21-nagradu LINK do sad što za izvedbu, cijenu, kvalitetu, i funkcionalnost. (I to nešt govori)
Ovo je moje viđenje situacije, naravno tko ima potrebu za nekim vecim OC nek izvoli i plati za skuplju.
u zivo zgleda puno ljepse, na slikama pcb zgleda kao da je sive boje...nitko nije ni moj post shvatio! haswell bez ljutog vodenog sistema i nema nekog smisla jer za znacajniji overklok (prek 4.5ghz) zrak nazalost tu nema kaj traziti kod vruceg haswellčića... tako da i potreba za plocom skupljom od 100€ nema apsolutno nikakve potrebe kao sto veli itomic009! LP
Odluka je pala, Asrock Fatality Z87 Killer :)
Odluka je pala, Asrock Fatality Z87 Killer :)
tko voli asrock za te pare, nema bolje!
Pozdrav svima, da se i ja učlanim u i7 klub!
---
Moje 24/7 i7-ice tijekom godina
920 3.8GHz 1.36V
930 4.2GHz 1.34V
980X 4.4GHz 1.34V
3930K 4.6GHz 1.33V
2600K 4.6GHz 1.36V
3700K 4.6GHz 1.19V - aktualni
Sve ih je do nedavno hladila Noctua NH-D14 i zasluženo otišla u mirovinu, od nedavno se Corsair H110 brine za 3770K i buduće i7-ice
---
Moje 24/7 i7-ice tijekom godina
920 3.8GHz 1.36V
930 4.2GHz 1.34V
980X 4.4GHz 1.34V
3930K 4.6GHz 1.33V
2600K 4.6GHz 1.36V
Sve ih je do nedavno hladila Noctua NH-D14 i zasluženo otišla u mirovinu, od nedavno se Corsair H110 brine za 3770K i buduće i7-ice
i koji ti je bio najdrazi? a koji ti je dao najveci overklok u odnosu na stock frekvu?lp cele...
---
Kako si ovo uspija,stabilan 24/7,imaš heben prrimjerak procesora ili nešto znaš što ja ne znam!?
Ima moćnu ploču, eto kako. Niži napon ali može isporučiti više ampera...
Ima moćnu ploču, eto kako. Niži napon ali može isporučiti više ampera...
Ja imam Sabertooth Z77 ,pa mogu samo sanjat o tako maloj voltazi na 4.6 GHz,naravno govorim o 24/7 stabilnoj voltazi!!
Imam i ja ali kod mene je Sandy Bridge CPU pa ne mogu nešto više reći o tome. Nagađam da je ova MSI ploča baš projektirana za tu stvar.
Je MSI je projektirana a Asus Sabertooth nije,puno više max clock procesora ovisi o primjerku procesora nego o ploči koju koristite!!
Naravno da na boljoj ploći se može izvuć više ali ovdje je rijeć o ploći koja je dosta skuplja od MSI Z77 Mpower!!
---
Kako si ovo uspija,stabilan 24/7,imaš heben prrimjerak procesora ili nešto znaš što ja ne znam!?
Čovječe, nemoj se ljutit ali ovo je treći put u pola godine+ da me upravo ti jedno te isto pitaš za 3770K... prvi put u temi o h110, drugi put u furmark benchmark temi, i treći put ovdje :D
treniraj memoriju malo :D