Ako se sjećate u 90-tim, kad je PC bio smeće u odnosu na Amige i kad je igranje na kompjuterima bilo neko novo iskustvo, nismo se zamarali niti sa fps niti sa refresh rateom jer se igralo na TV ili nekom malom monitoru ko si ga mogao nabavit ili priuštiti.
p.s. ja svoju Amigu još imam i čuvam ju da ju još jednom upalim prije negoli odem u drugi svijet ....
Pc nikad nije bio smeće u odnosu na Amigu, samo je bio puno skuplji i nepristupačniji u odnosu na situaciju u kojoj se nalazila zemlja u kojoj smo živjeli...Amiga se mogla spojiti na tv i 500icu si mogao dobiti za puno manje para nego 386-icu 40mhz koja je tada bila najrelevantnija.
I naravno naslovi su se radili paralelno i za pc i amigu, te uglavnom nije bilo prevelike graficke razlike...Amiga je prestala sa novim igrama cca 94-5 i najrelevantnija je bila krajem 80ih i pocetkom 90ih.
Naravno imam i ja doma a500 koja ima posebno mjesto u retro man cave-u kojeg imam, i spada u draza računala koje sam imao i imam.
Da ne idem u offtopic...Svaki entuzijast kupuje najbolje sta moze i hoce iz toga izvuci najbolje sta moze, bilo overclockanjem tweakanjem...ostali useri koji ne mare za 5-10 fps-a više ili manje i tako ne spadaju u spomenutu grupu..
Ono sa čime se slažem da su danas cpu-i najmanji problem...