Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 14.623
|
čitano: 2.407.277
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
11 godina
neaktivan
Intel Club (opća tema o procesorima)

nema procesora koji nije u BN sa 4090

zato su sve te recenzije i testovi debilana, cast izuzecima, koji to rade kako treba

zamislim prosjecnog potrosaca koji gleda te "velike" YT kanale i onda na temelju nihovih testova trosi novce na pizdarije koje mu ne trebaju, zato jer je to vidio na "XXXX" a on zna jel ima 5M pretplatnika i roka najjace

pogotovo jos ove kanale koji naprave grafove da ta razlika vizualno izgleda kao da je duplo brzi

covjek kupi 4060 Ti, gleda koji cpu da uzme, i onda vidi takve testove gdje A daje 30% fps vise od B, naravno sa 4090, i kaze u jebote koja je to razlika, ne gleda test sa 4060 Ti koju i ima, gdje bi vidio da razlike prakticki nema ili je 5% i da mu je bolja opcija A jer je duplo jeftiniji 

zadnji puta kad sam nekome preporucio AMD procesor za gaming je bilo u doba Durona 600 

jednostavno ne zelim da me stalno netko zivka zato ovo zasto ono 

Moj PC  
2 1 hvala 0
14 godina
Re: Intel Club (opća tema o procesorima)
Inochulum kaže...
sfc_PsychQ kaže...
Inochulum kaže...
sfc_PsychQ kaže...

smanji malo doživljaj. Naravno da je ljubav slijepa, vidi se po tebi...

Mijenjam platformu cca. svake 4 godine i ne biram ovisno o bojama kutije već brojkama u igrama. Ljubav? Ok. Ljubav prema inteligentnoj kupnji. 

sfc_PsychQ kaže...

9900k je proc koji je izasao 2018g,4 kvarter, 399$. , usporedujemo ga sa 5800x3d 

Pricamo o bottleneckovima i kako ga treba mjenjat jel evo ne "gura" proslo je samo 5 godina od kada je launchan (5800x3d 4 mjesec 2022 )

Kvarter je mjerna jedinica ;)

Pričamo o bnecku od trenutka kad si onako ko padobranac uletio forumašu da nema pojma što je bottleneck, a što je potpuna laž jer je deda pokazao da itekako razumije tematiku, a onaj koji izvrće riječi i mijenja temu sa "nemaš pojma što je bottleneck" u linkanje videa gdje se iz aviona vidi i9 9900k bottleneck - to si ti. 

Zašto bi mijenjao 3 proca do x3d?

Evo, sad zamisli Muju, koji 2017. kupi 1700x, i onda 2022. kupi 5800x3d za 300€ i uvali ga u istu ploču? i danas goni 4090ku bez jebemti. divota. Koliko ga je koštalo? Pa 300€ za proc, a naspram intelaša koji je 2017. uzeo 8700k, pa 2022. prelazi na 1700 i, kad već mijenja platformu, uzme i9 (da može i koji CB čmark odradit) za 700€, ploču za 250€ i ram za 150€. Tko je pametnije potrošio pare?

Ako cemo realno imao sam vise amd procesora nego intela, tako da ta fora sa fanboyizmom ne pije vodu...a poceo sam na 386ici (i do sada promjenio 25 platformi).

Padobranac je uletio jel covjek lupeta gluposti, prica o bottlenecku sa 4090 i 9900k a pola crvene ergele je isto u bottlenecku...

Taj mujo sam bio i ja jel sam na am2+ mjenjao 5proceva i zavrsio na 965be...a kad gledamo di je bio intel dok sam ja dosao do 965be...2500k/2600k su procevi koje su ljudi imali bez beda u rigovima po 10 godina...

Da se vratimo na tih 700€- ako je lik uzeo 9900k (imam 9700k doma u drugom rigu) i ima ga sada vec 5 godina, jos uvijek gura sve sta treba...sta bi ga mjenjao? Danas esports igre i slabiji rigovi lockaju, a singleplay igre sa dobrom grafom ces gurati sve u 80-90 fpsa na ultri...o cemu pricamo, o zamjeni platforme koja je jos super dobra jel je deda tamo vidio bottleneck za cudo 5 godina stare platforme...zato je uletio padobranac jel me razjebao sa lupetanjem gluposti. 

Kad igras igre dali si operes afterburnerom usage, 1% low na ekranu, udaris temperature, pa igras i gledas i divis se ili igras i gledas da je fluidno i uzivas u igri?

Odgovor na to pitanje puno govori o tebi..

Za kraj pogledaj kako obican 9700 non k(ocan 8700k je tu negdje) gura tu 7800xt na 1440p:

Ja na tom videu ne vidim da se kartica vuće kao krepana, a 9900k jos ocan se igra sa njom..

Vidim da koristiš 165hz monitor. A onda pretpostavljam da napraviš isto što mnogi sa tim monitorima rade - smanje neke detalje (jer ne pate od ultra uber high detalja) razumno i to onaj eye candy koji tenka fps bez velikog utjecaja na kvalitetu. detalje smanje kako bi nabili veći fps. Na pamet mi pada AC i volumetric clouds koji tenkaju, negdje oko 20-30 fps. Oblaci! I sad, kad uđeš u AC sa 8700k uparenim sa 7800xt, smanjiš taj detalj da ti fps ide iznad sa 75 iznad 100, jer imaš 144/165hz monitor, a razlika 80fps-a i 110fps-a se definitivno osjeti. I onda uđeš u igru i skontaš da ti je grafa na 87% usage-a, i da ti je fps isti kao i sa ultra uber oblacima.

Jel gledam msi ab statistiku? Nemam msi ab. imam drugi monitor na kojem vidim temp i fps preko amd adrenalinea :... ali ne pratim brojke, na početku naštimam detalje kako mi paše i uživam. usage grafe ne moram gledat jer znam da je zakucan za rižom :)

Ugl. nema ovdje potrebe prepucavat se, vidim da nisi padobranac, ali si tako nastupio. i ja sam odavno u ovom "poslu", od pentiuma dvice. 

Nema zle krwi, samo se natezemo ko djeca moj tata je jaci od tvog i obratno a to nema smisla...povremeno me rambo i deda isprovociraju jel ne daju odmjerene izjave pa onda i ja pokupim to i izletim bezveze....

Inace nisam neki fps manijak makar imam 165hz monitor, nekako vise volim nafrljit detalje dojaja pa sta bude :), s obzirom da je 3080 vec u godinama cekam da se kožnati unormali da mogu nafrljit 4090 i sa detaljima i sa frejmrejtom, ali sto duze cekam na rubu sam da uzmem 7900xtx pa šta bude...(jel vidim da cijene 4090 jos i rastu i 2000-2300€ je way too overrated, a 7900xtx mi se ne cini uopce kao losh deal)

12 godina

zadnji puta kad sam nekome preporucio AMD procesor za gaming je bilo u doba Durona 600 

jednostavno ne zelim da me stalno netko zivka zato ovo zasto ono 

Kakav seljacki post!

Nadam se da se salis jer si stavio smiley :)

maximum effort
14 godina
Timo kaže...

Ja sam iza durona 650 imao jos 1300 atlona, pa atlona 2800xp (od tog durona do xp-a je amd doslovce jebao intelu mamu), pa 7850 be x2 athlona pa x4 phenoma 965be.

Ne mogu reci da sam sa ijednim amdom imao problema, svaka platforma ima svoje mušice, danas gledano procesorski sve je to tako jako blizu sa malim razlikama, sa naglaskom na prelazak cak i sa 4k na vece rezolucije, procesorska snaga gubi na vaznosti a tocka se prebacuje na gpu-e di nas karaju sa cijenama lagano...

13 mjeseci
sfc_PsychQ kaže...

Nema zle krwi, samo se natezemo ko djeca moj tata je jaci od tvog i obratno a to nema smisla...povremeno me rambo i deda isprovociraju jel ne daju odmjerene izjave pa onda i ja pokupim to i izletim bezveze....

Inace nisam neki fps manijak makar imam 165hz monitor, nekako vise volim nafrljit detalje dojaja pa sta bude :), s obzirom da je 3080 vec u godinama cekam da se kožnati unormali da mogu nafrljit 4090 i sa detaljima i sa frejmrejtom, ali sto duze cekam na rubu sam da uzmem 7900xtx pa šta bude...(jel vidim da cijene 4090 jos i rastu i 2000-2300€ je way too overrated, a 7900xtx mi se ne cini uopce kao losh deal)

Ma naravno da je smiješno prepucavat se oko platformi/firmi. lol. Ali kad je netko tako vezan za nešto, onako dogmatski, to je materijal za šprdanje zar ne?!

Ti voliš nabit detalje, meni je draže imat fps što bliži max refresh rateu.

picajzla0707 Ja sam se baš potiho nadao da ću moć trpit bottleneck kad sam uzeo 7800xt, a u socketu 8700k. Nisam htio mijenjat cijel platformu i trošit još 700eura+. Ali evo, nisam mogao trpit, drugi dan sam odlučio minjat platformu. Jednostavno mi je išlo na živce. Ne samo single player igre. Igram dosta bf serijale. I 2024 mi je bio banana. Sada, sa uštimanim detaljima, avg. je iznad 150! Ni prosmrdit tom nisam mogao sa 8700k, ma koliko smanjio detalje.

Timo: "...samo neinformirani krajnji korisnik moze kupiti AMD proizvod, za igranje."
15 godina

Ja kužim da se vodi nekakva rasprava, ali ovdje stvarno ima djece koji su krvlju spremni branit korporacije koje zarađuju koliko zarađuju.

LOL na kvadrat

Moj PC  
5 0 hvala 0
11 godina
Inochulum kaže...

picajzla0707 Ja sam se baš potiho nadao da ću moć trpit bottleneck kad sam uzeo 7800xt, a u socketu 8700k. Nisam htio mijenjat cijel platformu i trošit još 700eura+. Ali evo, nisam mogao trpit, drugi dan sam odlučio minjat platformu. Jednostavno mi je išlo na živce. Ne samo single player igre. Igram dosta bf serijale. I 2024 mi je bio banana. Sada, sa uštimanim detaljima, avg. je iznad 150! Ni prosmrdit tom nisam mogao sa 8700k, ma koliko smanjio detalje.

ne igram bf pa ne znam, ali spominjat starfield i bn je u najmanju ruku bedasto, igrao je na 60 ili 120 fps dođe ti na isto kad je troma ko i svaka bethesda igra dosad

stvar je u tome da razlika u bn nekad i sad nije ista, jer sad možeš biti u bn a da igra ide fluidno, dok je nekad bn značio trzanje i usporavanje

mensčini da je to više psihički problem nego realni

tko igra brze igre i mp pucačine, a osjetljiv je na svaki fps, ha bogati, kupi ono što je brže i što ti više paše

ali uzimat rezultate sa 4090 kao pokazatelj ili vikat bn!! u sp igrama poput starfielda je baš natezanje kožice tek toliko da se drka po forumu

igram starfield već stotinjak sati, potpuno mi je svejedno igrao ga na 60-80 ili na 100-120fps, osjećaj tromosti je isti i ubija bilo kakvu prednost višeg frejmrejta

nit cyberpunk nije bitno drukčiji niti puno brži, to su sp igre u kojima je visok fps nebitan, još da je to nešto poput berderlandsa koji je brza igra, ajde de

ofkors, ima igara koje traže visoki fps, ima ekipe kojoj je visoki fps jako bitan i takvi neka gledaju ono što im je bitno

onima koji uglavnom igraju sp igre, strategije i slično i 80-100 fps je više nego dovoljno i povremeni bn ili overhead im je potpuno nebitan

ali ovdje se ne priča o tome, ovdje se nateže kožica sa starfieldom i 4090 radi natezanja kožice i prejebavanja preko nekoliko tema

da, jebavalo se nekad zbog overheda radeonke, ali tada je bn i overhead kačio mid range procesore poput fx 6300 ili i3

kolega je imao stariji 2core i3, uzeo rx 580 i u nekim igrama imao isti fps kao ja sa 1050ti, čim je prešao na i5 haswella problem sa overheadom i bn je nestao

ali njega je to jebavalo u razmaku fps-a od 40-60, pa bi mu fps padao ispod 30 i onda mu je kretao stutter fest, da poludiš

sad pričamo o 6core i 8core procesorima koji bn imaju u rasponu preko 80-100fps i tu se fluidnost u većini igrica ne gubi zbog bn ili overheada

zato je usporedba nekad i sad bezvezna, pogotovo sad kad se prelazi na više rezolucije gdje je cpu još manje bitna stavka

13 mjeseci
picajzla0707 kaže...
Inochulum kaže...

ne igram bf pa ne znam, ali spominjat starfield i bn je u najmanju ruku bedasto, igrao je na 60 ili 120 fps dođe ti na isto kad je troma ko i svaka bethesda igra dosad

stvar je u tome da razlika u bn nekad i sad nije ista, jer sad možeš biti u bn a da igra ide fluidno, dok je nekad bn značio trzanje i usporavanje

mensčini da je to više psihički problem nego realni

tko igra brze igre i mp pucačine, a osjetljiv je na svaki fps, ha bogati, kupi ono što je brže i što ti više paše

ali uzimat rezultate sa 4090 kao pokazatelj ili vikat bn!! u sp igrama poput starfielda je baš natezanje kožice tek toliko da se drka po forumu

igram starfield već stotinjak sati, potpuno mi je svejedno igrao ga na 60-80 ili na 100-120fps, osjećaj tromosti je isti i ubija bilo kakvu prednost višeg frejmrejta

nit cyberpunk nije bitno drukčiji niti puno brži, to su sp igre u kojima je visok fps nebitan, još da je to nešto poput berderlandsa koji je brza igra, ajde de

ofkors, ima igara koje traže visoki fps, ima ekipe kojoj je visoki fps jako bitan i takvi neka gledaju ono što im je bitno

onima koji uglavnom igraju sp igre, strategije i slično i 80-100 fps je više nego dovoljno i povremeni bn ili overhead im je potpuno nebitan

ali ovdje se ne priča o tome, ovdje se nateže kožica sa starfieldom i 4090 radi natezanja kožice i prejebavanja preko nekoliko tema

da, jebavalo se nekad zbog overheda radeonke, ali tada je bn i overhead kačio mid range procesore poput fx 6300 ili i3

kolega je imao stariji 2core i3, uzeo rx 580 i u nekim igrama imao isti fps kao ja sa 1050ti, čim je prešao na i5 haswella problem sa overheadom i bn je nestao

ali njega je to jebavalo u razmaku fps-a od 40-60, pa bi mu fps padao ispod 30 i onda mu je kretao stutter fest, da poludiš

sad pričamo o 6core i 8core procesorima koji bn imaju u rasponu preko 80-100fps i tu se fluidnost u većini igrica ne gubi zbog bn ili overheada

zato je usporedba nekad i sad bezvezna, pogotovo sad kad se prelazi na više rezolucije gdje je cpu još manje bitna stavka

Ma sve si dobro rekao. Pitanje je samo koliko je kome fps-a "fluidno"? Starfield mogu trpit sa manje fps-a naravno, ali puno je lipše ne trpit to i vozit 100+ :)

Pa i cyberpunk mi nije baš drag ispod 100fps-a. Npr možeš nabit RT điđe i vozit na nekih 80ak fps, ali meni to nije to. Radije ugasim RT i vozim na 130. Eto takav sam gejmer. Bas sinoć probah stavit 60fps lock. Aime.

Ponekad se zapitam koliko bi uštedio da nisam probao 144hz, još prije 10ak godina.

Timo: "...samo neinformirani krajnji korisnik moze kupiti AMD proizvod, za igranje."
15 godina

165 hz monitori su ultra jeftini 1440p 32" 200 eura tak nije to više kao nekada dok ke 60 hz bio standard. Sad je HRR budget monitor, kao i televizori.

Sk metko ne osjeti 45 fpsa, 68, 90 ili 130+ onda tu ni nema rasprave.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 mjeseci
forumaš kaže...

165 hz monitori su ultra jeftini 1440p 32" 200 eura tak nije to više kao nekada dok ke 60 hz bio standard. Sad je HRR budget monitor, kao i televizori.

Sk metko ne osjeti 45 fpsa, 68, 90 ili 130+ onda tu ni nema rasprave.

Uff, kad se sjetim, ovaj acer iz potpisa me izašao 900€, 2017.

12 godina

Super te sluzi ocito, a dugo traje bez zamjene, po meni se isplatio ako uzivas u gamingu.

To je ipak razoblje 6/7 godina.

maximum effort
16 godina

Imam malo stariju igru, splinter cell blacklist, 2k reza, 13500 proc je donio znacajan boost tj fps je otisao gore.

Al osim tog benefita, proc jako malo trosi struje.

Onak bezveze, pokrenuo sam cinebench, temp. pojedinih jezgri je otisla (temp. se kretala oko 67-85c) do 86c, potrosnja je bila oko 130w.

U gejmingu je temp.oko 60c.

Btw, ak je ko zainteresiran za 12400f, mozemo se dogovorit:D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Timo kaže...

covjek kupi 4060 Ti

To mu je već prva greška i znači da ništa nije pratio.

3 godine

Intel ima novog super junaka, a kodno ime tj opcija u biosu je APO

Navalite na free perfomanse Trenutno samo za ljubitelje zadnje 14gen serije

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.11.2023 19:18 (Boris grozni).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Boris grozni kaže...

Intel ima novog super junaka, a kodno ime tj opcija u biosu je APO
Navalite na free perfomanse Trenutno samo za ljubitelje zadnje 14gen serije

Ajde fala Bogu, nisam mogo više trpit R6 Siege na samo 651 FPS-a, sad sa 724 očekujem da lijepim glave mecima.

Say hello to my little friend
3 godine

Čuj 20% je poprilican boost nesto kao kod Amd-a 3d procesor

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ovo smrdi na nvidija šeme i FG za 4XXX seriju ali ne i za 3XXX seriju. Nadajmo se da neće posrati intel 12. i 13. vlasnike i dodati ovu dobru optimizaciju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.11.2023 20:47 (forumaš).
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine

APO 2.dio
200fps, zasto ne uzimamo sve

Intel je tek otvorio pandorinu kutiji do prije par dana s ovim tako da ocekujmo nove testove

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.11.2023 21:00 (Boris grozni).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Kad čovjek malo razmisli pita se zašto tu optimizaciju nisu odavno izbacili, 12. serija je dugo na tržištu imali su hrpu vremana. I sad po izlasku 14. serije izbace to odmah, za 14. seriju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine

Intel hasn't gone into too much depth about what exactly APO is doing to achieve this improvement, other than to say it optimizes threading and thread scheduling. In practice, it seems force the P-cores to focus on running the game while the E-cores do everything else. Basically, it's Thread Director on steroids for gaming, at least in its current form.
Tek su to pustili vidjet cemo do kud ce to ici, boost od par posto na cpu usage sudeci za sad na dvije igre je visestruk na gpu iskoristivost, prakticki je samo nebo granica s obzirom koliko tu jos ima lufta u tim malim krljavim jezgrama

Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine

I onda se samo amdu kenja za isto samo sa x3d jezgrama a intel optimizirao tek dvije igre da rade na p jezgrama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Nema frke, bitno da na rastrošnom Desktopu od novih rupa jako ne nastrada gejming itd.

Tam di je največa lova, dakle serveri tamo če Intel još više nagrabusit sa tim silnim zakrpama=padaju permormanse.I onda se ljudi čude, pa na kraju malo tko još vjeruje u buduče najave i tablice performansi budučih Intel procesora.

forumaš kaže...

Kad čovjek malo razmisli pita se zašto tu optimizaciju nisu odavno izbacili, 12. serija je dugo na tržištu imali su hrpu vremana. I sad po izlasku 14. serije izbace to odmah, za 14. seriju.

Mogli bi ali neče, tak su barem rekli dakle samo 14 serija a sve ostalo ostaje u povijesti.

Truli marketing=kak bi inače pogurnuli prodaju 14 serije, ako bi to nabacili i na "staru 12 generaciju"!

Realno nema tu ništa bitno, ali ima i minusa kao i obično kod Intela i njihovih kombinacija sa patuljastim jezgrama.

AMD,........is that Epyc or what?
3 godine
notloB kaže...

I onda se samo amdu kenja za isto samo sa x3d jezgrama a intel optimizirao tek dvije igre da rade na p jezgrama.

pa ono da, to je izaslo doslovno prije 5 dana kaj si ocekivao da ce odjednom Quake 2 iskoristavati 20 thredova prek noći? ovo je ipak iskljucivo softverska stvar dakle ocekujemo boost samo u novim naslovima!

2 godine
Boris grozni kaže...
notloB kaže...

pa ono da, to je izaslo doslovno prije 5 dana kaj si ocekivao da ce odjednom Quake 2 iskoristavati 20 thredova prek noći? ovo je ipak iskljucivo softverska stvar dakle ocekujemo boost samo u novim naslovima!

Pa što im je trebalo toliko? Amdu se kenja od kada su izašli 12 i 16 jezgreni x3d cpuovi, intel ima p i e jezgre već 3 generaciije.

9 godina

A koji to u današnje vrijeme cpu nije dobar, bilo intel ili amd????? Pa hebemu, koji god da kupite rade kako trebaju i odrađuju svoje zadatke? Mi smo živi dokaz da kad ljudi imaju puno onda ih puca veće nezadovoljstvo nego kad nemju. Ako se sjećate u 90-tim, kad je PC bio smeće u odnosu na Amige i kad je igranje na kompjuterima bilo neko novo iskustvo, nismo se zamarali niti sa fps niti sa refresh rateom jer se igralo na TV ili nekom malom monitoru ko si ga mogao nabavit ili priuštiti. Krajem 90 dolaze prve dobre fps igre kao Unreal, HL, Quake2 itd. Onda smo se počeli i mi kur...ti ko ima više fps na tada novim flat tnt monitorima 17" i 19" (oko 60-80fps u HL), s tim da se Unreal igrao u soft modu, a moj frend je odigrao i HL u soft modu, pa kad nije znao kako dalje zvao u pomoć, reko crni sine, zakaj igraš soft pored grafičke u kompu. Mnoge igre su bilo oko30-40fps i to je letitlo po ekranu, a danas, jbg boli me tuki jel ide 200 ili 220 jer ako ne ide 220 i dropa na 180 nevalja cpu (btw, većinu igram na 80fps lock ili starije igre igram na 144fps), hello o čemu mi, ja bih rekao sa svoje 53+ godine da previše kakimo bez razloga. Stoga dečki i cure, uživajte u svojim pc, ne umalovažavajte druge ako nemaju jako dobre kao vi, ali po meni svi imamo jako dobre i više nego treba tako da ono, nema loših cpu i točka. Sve do jednog cpu koji je danas u opticaju a i starije su dobri i rade dobro. 

p.s. ja svoju Amigu još imam i čuvam ju da ju još jednom upalim prije negoli odem u drugi svijet ....

Taraba WoW
Moj PC  
4 0 hvala 1
16 godina
Taraba kaže...

p.s. ja svoju Amigu još imam i čuvam ju da ju još jednom upalim prije negoli odem u drugi svijet ....

Nedavno sam provjerio svoju 1200, čak i floppy radi (remen se još nije pretvorio u ljepljivu nakupinu gume), a tek joj je 31 godina :).

Isprika ostalima na offtopicu.

2 godine
Taraba kaže...

A koji to u današnje vrijeme cpu nije dobar, bilo intel ili amd????? Pa hebemu, koji god da kupite rade kako trebaju i odrađuju svoje zadatke? Mi smo živi dokaz da kad ljudi imaju puno onda ih puca veće nezadovoljstvo nego kad nemju. Ako se sjećate u 90-tim, kad je PC bio smeće u odnosu na Amige i kad je igranje na kompjuterima bilo neko novo iskustvo, nismo se zamarali niti sa fps niti sa refresh rateom jer se igralo na TV ili nekom malom monitoru ko si ga mogao nabavit ili priuštiti. Krajem 90 dolaze prve dobre fps igre kao Unreal, HL, Quake2 itd. Onda smo se počeli i mi kur...ti ko ima više fps na tada novim flat tnt monitorima 17" i 19" (oko 60-80fps u HL), s tim da se Unreal igrao u soft modu, a moj frend je odigrao i HL u soft modu, pa kad nije znao kako dalje zvao u pomoć, reko crni sine, zakaj igraš soft pored grafičke u kompu. Mnoge igre su bilo oko30-40fps i to je letitlo po ekranu, a danas, jbg boli me tuki jel ide 200 ili 220 jer ako ne ide 220 i dropa na 180 nevalja cpu (btw, većinu igram na 80fps lock ili starije igre igram na 144fps), hello o čemu mi, ja bih rekao sa svoje 53+ godine da previše kakimo bez razloga. Stoga dečki i cure, uživajte u svojim pc, ne umalovažavajte druge ako nemaju jako dobre kao vi, ali po meni svi imamo jako dobre i više nego treba tako da ono, nema loših cpu i točka. Sve do jednog cpu koji je danas u opticaju a i starije su dobri i rade dobro. 

Ovo je imo bezvezno razmišljanje odnosno tako se ne cijeni vlastiti novac, ukoliko sam nešto platio da imam 220 fpsa onda to mora dati 220 fpsa, ne 200 ili 150, ukoliko želim 150 platit ću manje... Hoću reći da ljudi kenjaju kada nešto plate a ne dobiju obećano, i to s pravom. U PC svijetu još uvijek ima nedorečenosti i muda za bubrege, od istonazvanih procesora koji daju vrlo različite bench rezultate do memorija koje će možda raditi a možda i neće na frekvencijama po kojima ih proizvođač oglašava i džaba sve ograde proizvođača kada ti za isti novac pa čak i za istu konfiguraciju možeš imati sasvim drugačije performanse.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.11.2023 11:01 (notloB).
9 godina
notloB kaže...
 U PC svijetu još uvijek ima nedorečenosti i muda za bubrege,

A u kojem to svijetu nema muda pod bubrege, bilo to pc, automobilizam, skijanje ili kaj ja znam, uvijek bilo i bit će, a ovo gore je more razmišljanje s kojim se ti ne moraš slagati, kao ni ja s tvojim i to je u redu.

Taraba WoW
2 godine
Taraba kaže...
notloB kaže...
 U PC svijetu još uvijek ima nedorečenosti i muda za bubrege,

A u kojem to svijetu nema muda pod bubrege, bilo to pc, automobilizam, skijanje ili kaj ja znam, uvijek bilo i bit će, a ovo gore je more razmišljanje s kojim se ti ne moraš slagati, kao ni ja s tvojim i to je u redu.

Naravno da ima ali svi želimo a neki se i trude da bude manje muda a više bubrega.

Uh, mislio sam da je to tuđe mišljenje i da nije u redu, baš ti hvala što si mi objasnio... samo ti još fali, pametnome dosta, da upotpuniš kolekciju forumskih poštapalica i floskula.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice