pozdrav kolega hoce kupiti kucu danas je isao pogledati i kcer od vlasnika kaze da je struja na pausalu i da racuni nisu dosli 6-7 mjeseci,a bili su podstanari sto znaci da ima sigurno za placati.Dali netko zna kako to ide sa pausalom i to i kad bi kupio kucu dali ce on to morati platit ili
Struja na paušalu
- poruka: 9
- |
- čitano: 839
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa sta nije shema da kad potpises ugovore o kupnji kuce popises i stanje svih brojila u kuci/stanu i to navedes u ugovoru, dakle struja, voda, plin. S ugovorom i stanjem brojila obidjes hep, vodovod i plinaru i prijavis stanje i promjenu vlasnika i da racuni dolaze na novo ime ali ista adresa. Od tad placas ti, a sve do placa prethodni vlasnik i to stavis u ugovor naravno.
To kaj racuni nisu stizali nije briga novog valsnika vec se s tim mora suocit prijasnji vlasnik.
Dobar ugovor je zlata vrijedan vele hehe
Ako sam u krivu nek me netko ispravi
oke hvala na informaciji,,samo me cudi kako nisu iskljucili struju nakon toliko vremena sad sigurno ima hrpa toga za platit pa ono da nebi i to doslo na grbacu
Nije isključeno jer je vjerojatno iznos premali da im dođe na radar. Ali ne znači da uskoro ne bude ako se ne plaća recimo 12 mjeseci uzastopno.
Nije isključeno jer je vjerojatno iznos premali da im dođe na radar. Ali ne znači da uskoro ne bude ako se ne plaća recimo 12 mjeseci uzastopno.
pusti ti što hep nije vesla sisao, meni su poslali prijedlog za ovrhu za kuću koju sam prodao 2017. godine
donio sam im izvadak iz zk i ugovor da se vidi kad je kuća prodana, a to što novi vlasnik nije plaćao račune niti je prijavio da je on novi vlasnik, mene lagano zaboli nižepotpisani
ofkors da su odustali od naplate meni i prebacili dugovanje na novog vlasnika, jer da su išli na sud, nema šanse da bi meni uspjeli naplatiti tuđi dug
nije ovo ista situacija, ali je princip isti - zna se tko je dužnik, jedino što mogu je isključiti brojilo dok se ne podmiri prijašnji dug, pa te tako sjebu
morat ce provjeriti,ovi su tu zivili tih 7 mjeseci koristili struju svaki dan i plin vodu itd,neki prijatelji koliko sam skuzio,kuca je uredna renovirana sve to super samo ovo sa rezijama nekako cudno..Ako kupi a rezije budu da padnes u nesvijest onda je to problem.
Ja sam imao situaciju prodao sam auto a covjek nije odmah prepisao vec je otisao samo sa ugovorom napravio neki prekrsaj kamera ga snimila i kazna meni dosla pa sam se morao natezat sa njim,,nakraju otisao u policiju sa ugovorom i rijesio to
pozdrav kolega hoce kupiti kucu danas je isao pogledati i kcer od vlasnika kaze da je struja na pausalu i da racuni nisu dosli 6-7 mjeseci,a bili su podstanari sto znaci da ima sigurno za placati.Dali netko zna kako to ide sa pausalom i to i kad bi kupio kucu dali ce on to morati platit ili
Kao što kolega veli - nema prijenosa dok se ne podmiri dugovanje.
oke hvala na informaciji,,samo me cudi kako nisu iskljucili struju nakon toliko vremena sad sigurno ima hrpa toga za platit pa ono da nebi i to doslo na grbacu
Taj pausal nije velik, ako nema potrosnje pa se ljudima ni ne za*ebava s iskljucivanjem i ponovnim ukljucivanjem struje. Ali opet bi racuni trebali dolaziti, cisto za placanje tog "pausala". Ako su podstanari bili, vjerojano se ocekivalo od njih da svakog prvog u mjesecu posalju stanje, ali biti ce da nisu. Ili mozda i jesu, a ova nema pojma. Najbolje, zapisati novo stanje, otici u HEP skupa sa "vlasnikom brojila/prikljucka" i vidjeti koliki je dug.
Niti su pitali tko je prethodni vlasnik niti tko će platiti račune do dana prijave, ništa.