Dvojba - e8500 ili q6600

poruka: 31
|
čitano: 4.359
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Dvojba
pitanje

Zanima me dali uzeti c2d e8500 ili q6600 - glavna svrha je igranje - a grafa bi bila ili gtx 285 ili 4870x2??

AMD Athlon 64 3000+ 2.00GhZ, Gigabyte m57sli-s4, nvidia 7600gt 256MB, ddr2 1Gb kingmax 800mhz, hdd - seagate maxtor 160GB

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Dvojba
Pheonix19 kaže...

Zanima me dali uzeti c2d e8500 ili q6600 - glavna svrha je igranje - a grafa bi bila ili gtx 285 ili 4870x2??

Core 2 Duo E8500 a za grafu hm GTX 280 je u rangu sa 4870x2 a GTX 285 je nešto bolja od 4870x2...
16 godina
Dvojba

Q6600 jel dolazi doba quadova a duali će past u zaborav, quad ti je općenito bolji u svim aplikacijama a polako i u igricama pa zato ako imaš para uzimaj ga.

I GTX285 naravno pa češ imat pravu pilu.

Intel Q6600 @ 2,8 + BigTyphoon 120 Asus P5K-E/WIFI-AP 2GB 800 MHz Kingston Asus EN9600GT WD 320GB Antec Sonata III 500
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dvojba

Q6600 i GTX285.

al ces trebati malo klokati taj QUAD

Bessie Braddock: Winston, your drunk! Churchill: Bessie, your ugly, and tomorrow morning I shall be sober
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
barca kaže...
Pheonix19 kaže...

Core 2 Duo E8500 a za grafu hm GTX 280 je u rangu sa 4870x2 a GTX 285 je nešto bolja od 4870x2...
 Since when?

Ili si se mozda zabunio i mislio na gtx295?
Konfa: athlon x2 5000+ BE @3,0Ghz /HD4870 512MB/ 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Gigabyte MA 770-ds3 rev2.0/ logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr Windows 7 x86
17 godina
neaktivan
barca kaže...
Pheonix19 kaže...

Valjda si mislio na 295 GTX, jer je 280 slabija od 4870 X2 i to poprilično, a ni 285 nije bolja od 4870 X2. 295 GTX je brža i bolja od 4870 X2.
Mount Vision Pro
17 godina
neaktivan
Dvojba

E da i taj Q6600 je prilično star procesor. Iskoristiv i clockabilan ali star. Da se on izvrsno clockati, ali to ti se isplati samo ako to radiš dobro kao LUXX... Iz Q6600 se da mnogo izvuć, ali triba znat. A triba ti i hlađenje. Uzmi radije Q9550 ako imaš dovoljno novca.

Mount Vision Pro
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

Q6600 i GTX285.

Da klokati quad ni u ludilu,neki likovi neznaju šta pričaju,ajme da klokati četverojezgreni procesor hahaha,
Četverojezgreni procesor bi bio dovoljan da rade sve jezgre na brzini od 1Ghz

16 godina
neaktivan
Dvojba

E8500 je brzi u igrama i da se puno blje OC-at, doba Quadova još nije ni blizu, mozda za godinu i pol - dve godine ... a tada danasnji quadovi ce biti jednako losi u tim igrama kao i danasnji dualci... toliko o tome.. pozz

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

a koja je bolja za igre ?? 4870x2 ili gtx 285??Koja ce mi duze trajati??

AMD Athlon 64 3000+ 2.00GhZ, Gigabyte m57sli-s4, nvidia 7600gt 256MB, ddr2 1Gb kingmax 800mhz, hdd - seagate maxtor 160GB
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.2.2009 6:19 (Pheonix19).
16 godina
neaktivan
Dvojba

jesi razmišljo phenom II

Pentium 100MHz @102 MHz, nvidia 1 4 mb , dram 8 mb , Windows 3.1 , 64 mb hdd,monitor u boji, ne radi mi GTA IV uskoro ču instalirat vistu tamo bi onda trebala radit !!!! ipak je komp predobar mogla bi onda i na high :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pheonix19 kaže...

a koja je bolja za igre ?? 4870x2 ili gtx 285??Koja ce mi duze trajati??

sad se neisplati uzet nijednu od navedenih jer su jako skupe, a za par mjeseci izlezi nova serija grafičkih kartica, najbolje da malo pricekas ili da si kupis neku do 1000 kn pa kad izađu nove kartice uzmes neku bolju tada.
16 godina
neaktivan

ovako... Q6600 ti je bolji u jednoj jedinoj igri a to je GTA IV.. E8500 pere Q6600 u ostalima (al ne za puno ak se ovaj OC-a).. 4870x2 ti je bolja za igre..

ako imas para uzmi Q9550 ;)

17 godina
neaktivan
vice kaže...
AA-d00d kaže...

Q6600 i GTX285.

Da klokati quad ni u ludilu,neki likovi neznaju šta pričaju,ajme da klokati četverojezgreni procesor hahaha,

to sto ima vise jezgri ne znaci da mu perfomanse rastu proporcionalno s brojem jezgri, zato sam rekao to
Bessie Braddock: Winston, your drunk! Churchill: Bessie, your ugly, and tomorrow morning I shall be sober
17 godina
neaktivan
barca kaže...
Pheonix19 kaže...

O čemu ti? GTX280 i GTX285 su iste grafe. Jedina razlika je drukčiji proizvodni proces.

ON: Q6600.
my courage, my honor, my strenght = your weakness!
16 godina
neaktivan
autorov komentar

ok pricekat cu onda serije novih grafickih kartica, a sto se tice procesora vidit cu - prvo sam planirao uzet e8500 pa kada dodje era cetverojezgrnih procesora uzet neki quad bolji

16 godina
neaktivan
vice kaže...
AA-d00d kaže...

Q6600 i GTX285.

Prvi od tih nekih likova što neznaju šta pričaju si ti... Pa zašto ne bi klokao quada? U igrama, i svim aplikacijama koje ne znaju koristiti više od 2 jezgre je bolji dual core veće frekvencije(npr. 3,0) od quada niže (npr. 2,66)... Ali kada istog tog quada clockaš na npr. 3,2 - 3,4 on je tada i brži i bolji... Da nisi ti još jedan od onih što množe frekvencije i broj jezgara (4×2,66= 10,6GHz)
  Pheonix19 kaže...

ok pricekat cu onda serije novih grafickih kartica, a sto se tice procesora vidit cu - prvo sam planirao uzet e8500 pa kada dodje era cetverojezgrnih procesora uzet neki quad bolji

Pa što se tiče procesora, ja bih uzeo Phenoma II 940... Sadašnjih 3,0 je dovoljno za svaku igru, i tu su performanse iste kao i 3,0 dual core, a u budućnosti će trebati više jezgara koje on ima, pa će biti bolji od 3,0 dual core... I još k tome ima otključan množitelj i da se clocknut malo...
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina
Dvojba

Era quadova je vec prosla! Sada dolaze octali!(vec ih ima, tj. 8 logickih jezgriSmijeh)

Nemas sta cekat uzmes quad i vozi boli te briga.

A imas triple, to ti je izmedu hehe( ja cu si piknut x3 720-etku)

Konfa: athlon x2 5000+ BE @3,0Ghz /HD4870 512MB/ 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Gigabyte MA 770-ds3 rev2.0/ logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr Windows 7 x86
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dvojba

Uzmes lijepo cetverojezgreni i miran si,q6600 bi preporucio jer nije toliko ni skup ili ako si sa kesovinom bolji,da nebi ubrzo GTX-ica vukla dvije jezgre zasobom

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sused kaže...
vice kaže...
AA-d00d kaže...

Q6600 i GTX285.

Prvi od tih nekih likova što neznaju šta pričaju si ti... Pa zašto ne bi klokao quada? U igrama, i svim aplikacijama koje ne znaju koristiti više od 2 jezgre je bolji dual core veće frekvencije(npr. 3,0) od quada niže (npr. 2,66)... Ali kada istog tog quada clockaš na npr. 3,2 - 3,4 on je tada i brži i bolji... Da nisi ti još jedan od onih što množe frekvencije i broj jezgara (4×2,66= 10,6GHz)
  Pheonix19 kaže...

Pa što se tiče procesora, ja bih uzeo Phenoma II 940... Sadašnjih 3,0 je dovoljno za svaku igru, i tu su performanse iste kao i 3,0 dual core, a u budućnosti će trebati više jezgara koje on ima, pa će biti bolji od 3,0 dual core... I još k tome ima otključan množitelj i da se clocknut malo...
 Dao Bog da ti izgori komp pa bi vidio bili ga drugi put klokao,,Sigurno da je brži i bolji na 3,4,,ali ako ti netreba quad jer koristiš aplikaacije koje koriste samo dvije jezgre onda si rađe uzmi dual core.

EDIT:
I neke aplikacije ne koriste više jezgri jer nije potreba.Ima quad nafrekvenciji od 1ghz ili dual na 2 ghz isto je.
Kad klokaš dovodiš u opasnost cjeli komp ali kad množiš samo ti je u opaasnosti CPU
17 godina
vice kaže...
Sused kaže...
vice kaže...
AA-d00d kaže...

Q6600 i GTX285.

Pheonix19 kaže...

Dao Bog da ti izgori komp pa bi vidio bili ga drugi put klokao,,Sigurno da je brži i bolji na 3,4,,ali ako ti netreba quad jer koristiš aplikaacije koje koriste samo dvije jezgre onda si rađe uzmi dual core.

EDIT:
I neke aplikacije ne koriste više jezgri jer nije potreba.Ima quad nafrekvenciji od 1ghz ili dual na 2 ghz isto je.
Kad klokaš dovodiš u opasnost cjeli komp ali kad množiš samo ti je u opaasnosti CPU
 čovjek ce dati puno para za komp pa mu je bolje da uzme neki četvero-jezgreni jer ce za godinu dana aplikacije koristiti sve 4 jezgre...
za dugoročan komp.... uzmi QVOD :D
jučer sam overclockal WC-papir :P :P :P
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.2.2009 14:26 (leo_819).
16 godina
neaktivan
vice kaže...

EDIT:
  Nije isto... Ne zbrajaju se frekvencije... Al imat quad na 3,0 i dual na 3,0 u aplikaciji koja koristi 2 jezgre je isto (odnosno, tu negdje)...
Ali sada dolazi sve više aplikacija koje koriste više jezgara i quad će defnitivno biti bolji već za bližu budućnost... I sada već imaš igara koje koriste 4 jezgre (CoD 4, CoD5, GTA IV)...

Slažem se, ako kupuješ komp za sada i ne trebaju ti 4 jezgre, uzmi duala, ali ako kupuješ komp za duže od 1 godine (a većina kupuje) quad je dobra investicija... Ja sam siguran da Phenoma II 940 neću morat bar 3 godine ni pomislit na mijenjanje... A i kada postane preslab, sam dokupim bolji hladnjak i klokam ga...

A ti o clockanju pričaš ko da je neznam šta... Nemoj vozit auto... S njime dovodiš ne samo sebe, već i druge u opasnost... Dao Bog da se slupo u prvi zid... Na isto ti dođe sa klokanjem... Rizik postoji, kao i u svemu u životu, ali postoji rizik čim upališ komp da ti nešto rikne... 
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
16 godina
neaktivan

ja bih na vome mjesu uzeo ovo - sve iz linksa i vemila

grafa - gtx 280 - 2600kn

proc. - amd phenom II 940(oko 2000kn)

gigabyte MA790X-DS4 (maticna je za cf ali stavi na nju gtxicu) 709kn

napajanje - corsair vx 550W - 619kn

je malo skupo ali po meni najbolji izbor

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
16 godina
neaktivan
Sused kaže...
vice kaže...
AA-d00d kaže...

Q6600 i GTX285.

Pheonix19 kaže...

Nisu iste jer nemožeš uspoređivat Intelove taktove sa AMD-ovim.Core 2duo je na 3,0Ghz bolji od Phenoma II 940 na 3,0Ghz.A sve ostalo si UPRAVU.Namigiva
MICROMAN
16 godina
neaktivan
microman kaže...
  Nisu iste jer nemožeš uspoređivat Intelove taktove sa AMD-ovim.Core 2duo je na 3,0Ghz bolji od Phenoma II 940 na 3,0Ghz.A sve ostalo si UPRAVU.Namigiva
  Ma znam da nisu, ispravio sam se u drugom postu i rekao približno iste (ili što već sam rekao...) U teoriji bi 6000+ i Phenom II 940 na istoj frenkvi trebali biti isti (ali i cache sada tu utječe, kao i mnogo drugih faktora)... Znam da sa AMD i Intel taktovi baš ne daju direktno uspoređivati, ali poanta je da je Quad od 3,0 dovoljan za većinu (preko 80%) potreba, a pogotovo za igranje, s time da će sada sve novije aplikacije početi koristiti 4 jezgre, pa će se C2D moć sakrit kraj Phenoma... Više neće biti dovoljan samo visok takt...
16 godina
neaktivan
Sused kaže...
microman kaže...
  Ma znam da nisu, ispravio sam se u drugom postu i rekao približno iste (ili što već sam rekao...) U teoriji bi 6000+ i Phenom II 940 na istoj frenkvi trebali biti isti (ali i cache sada tu utječe, kao i mnogo drugih faktora)... Znam da sa AMD i Intel taktovi baš ne daju direktno uspoređivati, ali poanta je da je Quad od 3,0 dovoljan za većinu (preko 80%) potreba, a pogotovo za igranje, s time da će sada sve novije aplikacije početi koristiti 4 jezgre, pa će se C2D moć sakrit kraj Phenoma... Više neće biti dovoljan samo visok takt...
 Heh... a ja bas mislim da ce u buducnosti biti drugacije, da ce graficke kartice preuzet ulogu procesora u igrama, da ce obrađivat fiziku i sve ostalo, tako da nece bit potrebno imat jak CPU, svi vi nagađate što će biti u budućnosti, živi bili pa vidili...
16 godina
neaktivan
Mladjoxtc kaže...

Uzmes lijepo cetverojezgreni i miran si,q6600 bi preporucio jer nije toliko ni skup ili ako si sa kesovinom bolji,da nebi ubrzo GTX-ica vukla dvije jezgre zasobom

Da se ispravim q6600 se malo puno grije barem B3,pa ga ipak nebi preporucio.
16 godina
Mladjoxtc kaže...
Mladjoxtc kaže...

Da se ispravim q6600 se malo puno grije barem B3,pa ga ipak nebi preporucio.
 Nije baš da se tako puno grije, a i ako imaš problema s time uzmeš malko bolji cooler i ide on priko 3.0 bez problema.
 Btw u potpunosti se slaže m sa Susedom.
Intel Q6600 @ 2,8 + BigTyphoon 120 Asus P5K-E/WIFI-AP 2GB 800 MHz Kingston Asus EN9600GT WD 320GB Antec Sonata III 500
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.2.2009 13:53 (RePlaY).
16 godina
neaktivan
Sused kaže...

Nije isto... Ne zbrajaju se frekvencije... Al imat quad na 3,0 i dual na 3,0 u aplikaciji koja koristi 2 jezgre je isto (odnosno, tu negdje)...
Ali sada dolazi sve više aplikacija koje koriste više jezgara i quad će defnitivno biti bolji već za bližu budućnost... I sada već imaš igara koje koriste 4 jezgre (CoD 4, CoD5, GTA IV)...

Slažem se, ako kupuješ komp za sada i ne trebaju ti 4 jezgre, uzmi duala, ali ako kupuješ komp za duže od 1 godine (a većina kupuje) quad je dobra investicija... Ja sam siguran da Phenoma II 940 neću morat bar 3 godine ni pomislit na mijenjanje... A i kada postane preslab, sam dokupim bolji hladnjak i klokam ga...

A ti o clockanju pričaš ko da je neznam šta... Nemoj vozit auto... S njime dovodiš ne samo sebe, već i druge u opasnost... Dao Bog da se slupo u prvi zid... Na isto ti dođe sa klokanjem... Rizik postoji, kao i u svemu u životu, ali postoji rizik čim upališ komp da ti nešto rikne... 
 Procesor će ti trajat i do 5 godina ako ga ne klokaš i ak je kvalitetno napravljen,igram cod4 na rezoluciji od 800x600 procesor 3000+ sa 1,80 Ghz radnog takta,Rama DDR2 2Gb,grafa X1550 na ,,nevidim razloga klokati to,a komp mi je star više od 3 godine,radi po cjele dane,ne gasim ga. Još quad procesori imaju takta do 3.0Ghz nevidim razlog stvarno i ne kužim vas.
16 godina
neaktivan
 Procesor će ti trajat i do 5 godina ako ga ne klokaš i ak je kvalitetno napravljen,igram cod4 na rezoluciji od 800x600 procesor 3000+ sa 1,80 Ghz radnog takta,Rama DDR2 2Gb,grafa X1550 na ,,nevidim razloga klokati to,a komp mi je star više od 3 godine,radi po cjele dane,ne gasim ga. Još quad procesori imaju takta do 3.0Ghz nevidim razlog stvarno i ne kužim vas.
 Mislim da vjek trajanja procesora je 20 godina a clockanog kao 12god.Pa nevidim zasto se nebi clockali,neko iz gusta,neko iz potrebe neko radi reda...btw moj stari comp kojeg sad brat koristi ima 9-10 god,a frendu kuci radi mislim da je
celeron 700 Mhc tko zna kolko to ima
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice