Downclockanje I7 6700k

poruka: 7
|
čitano: 581
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Downclockanje I7 6700k

Ovako ekipa, problem je slijedeći :

Asus Hero VIII + 6700k mi u loadu pada na 800Mhz...

Dakle više kao spikeovi, koji traju po 30 sekundi i nekad dulje, te se onda vraća na 4,2...Naravno imam grozni stutter u igrama zbog toga...

Stvari koje sam probao : flashanje više ver. biosa, kreiranje power plana u winsima, disablanje c statea, ISS-a i turbo boosta i još puno toga...

Sad što vidite kao problem ? Ja nekako sumnjam na matičnu i neispravni PCI-e, pa čak i napajanje koje je više nego dostatno za sustav...

Hvala unaprijed !

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Downclockanje I7 6700k

U svakom biosu je drugacije, pogledaj jer imas cpu eist, cpu1e pa iskljuci da ti proc ne mijenja takt.

Nisi napisqo kakve su temp? jer moze i zbog toga smanjiti takt radi pregrijavanja. Ja bih resetirao bios na default postavke za pocetak pa onda occt 10min da se vide temp i stabilnost sustava.

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2016 12:51 (Patrick_cro).
10 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

U svakom biosu je drugacije, pogledaj jer imas cpu eist, cpu1e pa iskljuci da ti proc ne mijenja takt.

Nisi napisqo kakve su temp? jer moze i zbog toga smanjiti takt radi pregrijavanja. Ja bih resetirao bios na default postavke za pocetak pa onda occt 10min da se vide temp i stabilnost sustava.

Pod noctuom je, tako da su temp ok...Budem probao (dok nađem) i to mi se dešava na default postavkama...Jedino da flasham bios na prvu verziju što mi se čini jako glupo

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2016 12:54 (Kharn).
17 godina

Ma do postavka je, nema sta drugo, ali svejedno pukni occt 10min to je dovoljno da vidis jer stabilan. Cpu eist cpu1e su uglavnom postavke koje se brinu da spuste multiplier dok procesor ne radi nesto zahtjevno, tako da bi iskljucivanjem toga proc morao raditi na default taktu.

Jesi probao staviti asus optimal settings i enablati xmp profil za memoriju?

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2016 13:02 (Patrick_cro).
10 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Ma do postavka je, nema sta drugo, ali svejedno pukni occt 10min to je dovoljno da vidis jer stabilan. Cpu eist cpu1e su uglavnom postavke koje se brinu da spuste multiplier dok procesor ne radi nesto zahtjevno, tako da bi iskljucivanjem toga proc morao raditi na default taktu.

Jesi probao staviti asus optimal settings i enablati xmp profil za memoriju?

Da...Najveći problem je kad budem prodavao danas/sutra...Mislim kako liku objasnit, hej čuj, ploča od 2 soma kn radi ali trottla proc, pa moraš isključiti epu1e i eist...

Još je smješno što komp nakon 1-2 dana ukopčan u struju prestane throttlati sam od sebe ili na integruši radi bez beda, no čim puknem karticu u PCI-E onda krene sranje...Ukratko svako čišćenje i

ištekivanje iz zida me handri do bola...Malo sumnjam i na napajanje, budući da ga imam jedno 8 godina ...

17 godina
Downclockanje I7 6700k

Ja bih probao posudit od bekog napajanje cisto da se vidi jer je ono, jer iako je staro napajanje ne mora biti da je do njega. A posto je ploca i proc nov mozda bi se dalo reklamirat.Ostaje ti za sada hos probat drugi pcie slot ili drugu grafu isprobat, svoju grafu isprobati na drugom kompu.Btw koje napajanje je u pitanju?

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Ja bih probao posudit od bekog napajanje cisto da se vidi jer je ono, jer iako je staro napajanje ne mora biti da je do njega. A posto je ploca i proc nov mozda bi se dalo reklamirat.Ostaje ti za sada hos probat drugi pcie slot ili drugu grafu isprobat, svoju grafu isprobati na drugom kompu.Btw koje napajanje je u pitanju?

Corsair TX 850 W

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice