Ovdje bi trebalo podjeliti kartone svima koji imaju procesore pa ce biti mir...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Samo AMD-ovcima
Ne znam da li su bile ove informacije, ali evo:
AMD's upcoming flagship AM4 X370 chipset will reportedly have dual PCIe 3.0 16x lanes, fully supporting crossfire and SLI. The X370 chipset will also contain full overclocking support for both AMD's Zen based CPUs and Bristol Ridge APUs.
AMD's AM4 socket will feature some significant upgrades when compared to AMD's older sockets, adding PCIe 3.0 support to the socket, DDR4 memory compatibility, USB 3.1 support and full NVMe storage support.
When compared to AMD's older AM3+ socket AM4 will also feature a 70% reduction in power consumption, which will allow system integrators and DIY system builders to create much more efficient systems and reduce the thermal output of motherboards.
oces reci ovi s češljevima!
evo ako niste vidjeli am4 extream verziju
stavili su i polugicu s vecom drskom za lakse umetanje i drasticno manjim naporom!
lp
Ne znam da li su bile ove informacije, ali evo:
AMD's upcoming flagship AM4 X370 chipset will reportedly have dual PCIe 3.0 16x lanes...
vidim bit ce borbe i u high-end sistemima(sli/cfx) ako ce amd to popratiti s visokim oc mogucnostima kao i ipc-om da se izvuce sto vise fps-a iz sli-a i cfx-a!
Zadnji inteli koij su imali pinove su bili soc.478 za tvoju informaciju.
Kad vec aludiras na "sveti" intel i njihovu inovativnost prilikom izrade procesora pogledaj ovu temu .Zapitaj se je li bolje imati pinove na procesru kao sto ih AMD jos uvijek radi ili je bolje to odradio intel sa zadnom serijom skylake procesora koji se savijaju pod masivnijim hladnjacima.
EDIT: garancija ne pokriva takvo ostecenje-savijanje.
Ako se krive pinovi na ploči krivi su proizvođači ploča a ne sam intel...

Došo ja pročitat novosti o zen-u a kad tu se savijaju pinovi šta na procesoru šta na ploči...

Ja jedva čekam zen jer će se onda posljednje pošiljke FX procesora prodavat ko vruće kifle zbog pada cijena,a realno su i sad relativno jeftini.
Samo da AMD ne odluči da odoži masovniju dostupnost novih procesora dok se ne rasprodaju zalihe starih (imali su takvih bisera sa grafičkim karticama).
Ja jedva čekam zen jer će se onda posljednje pošiljke FX procesora prodavat ko vruće kifle zbog pada cijena,a realno su i sad relativno jeftini.
Bice 1 jezgra 100kn ili manje
Bice 1 jezgra 100kn ili manje
"Daćete mi 5 deka FX-a, deblje nasečeno (po 8 jezgri)..."
dok Amd izda svoje cudo Intel grabi dalje, i to mocno ako je ovo istina!
http://wccftech.com/intel-core-i7-7700k-benchmarks/
ovih informacija sam se i ja prepao!
lp
lp
Pored toga sto je i veze nema s temom ti vjerujes najgoroj stranici na internetu koja ja mislim nije pogodila nista pravo otkad postoji
Al ni blizu
Na meni dosta i 6😃

lp
Pored toga sto je i veze nema s temom ti vjerujes najgoroj stranici na internetu koja ja mislim nije pogodila nista pravo otkad postoji
Al ni blizu
Vidim Stjepanj je danas na forumu u (uspješnoj) berbi TD.
lp
Hvala za info s obzirom da uopće ne zalazim na Intel teme. Sada sam definitivno informiran
Koliko sam ja čuo na videu od science studia Zen će biti 4-5% jači od Hasswella,te3-13% posto slabiji od skylakea,uglavnom jedva čekam da vidim benchmarke,pošto se hasswell i dalje dosta koristi.I i+odbacit će staru arhitekturu od 2 jezgre po modulu
Veselim se Zenu u itx formatu, kolko čitam po netu izvjesno je da budu i mini-itx ploče za njega, jel?
planiram kroz par mjeseci složit nešto manjeg formata za gaming i multimediju pa se nadam povoljnijim cijenama od intel varijante.
Slažem se.
Kod LGA ti se može desiti (kod mene je) da ti procesor ne dodiruje sve pinove, jer oni ne usjedaju na ništa već samo dodiruju pozlaćene kontakte na procesoru. Procesor ima lufta u socketu nekih pola milimetra do milimetar i to može utjecati na to da li će sve nožice dodirivati procesor ili ne. Ako je neka nožica u socketu od njih preko 1000 niža od ostalih, vjerovatno nikad nećeš znati zašto ti procesor ne radi kako spada ili uopće ne radi sa tom matičnom. To okom gotovo ne možeš primjetiti.
Postoji hrpa slučajeva na internetu gdje je matična došla sa pomotanim nožicama i većinom to ne priznaju pod garanciju, već tebe optužuju da si ti kriv. Zato je najbolje pogledat to na licu mjesta u samoj trgovini, što bi se i trebalo raditi, a ne odmah izletiti sa osmjehom od uha do uha. Neke matične su i serijski imale problem sa pomotanim pinovima poput stare ASRock Z77 Extreme 4 koju sam osobno imao, ali bila je u redu, međutim neki nisu bili te sreće.
PGA nožice na procesoru su za razliku od onih LGA daleko čvršće i deblje. LGA nožice su neizmjerno osjetljive, možeš ih motat s vrhom čačkalice kak ti se prohtije. Kod PGA procesora treba paziti da stoje u kutijici nakon što se izvade iz matične, nije ih baš pametno ostaviti negdje na stolu ili negdje.
Kod vađenja procesora iz matične se mogu procesoru pomotati nožice, za što ja prvenstveno krivim stvrdnutu pastu između procesora i hladnjaka i neiskustvo.
Jednom mi se desilo da kod čupanja hladnjaka van (bio sam zelen još) sam isčupao i procesor van zajedno s hladnjakom. Par pinova se pomotalo, ali neznatno. Ravnanje njih je daleko lakše i mogu se dodatno izravnat kada se procesor stavi nazad u matičnu jer svaki pin sjedne u svoju rupu. Najbolje rješenje za to je zagrijavanje procesora na bar minutu u nekom stress testu. Pasta se time zagrije i otpusti te je hladnjak lako odljepiti od procesora. Druga tehnika mi je bila zakretanje hladnjaka malo lijevo, desno dok stvrdnuta pasta ne otpusti procesor. Pinovi su dosta jaki da izdrže zakretanje hladnjaka, ali treba svejedno paziti i ništa ne forsirati.
Na intelu sam već nekoliko godina i stvarno je bolji nego ijedan AMD kojeg sam prije imao, i to u više stvari (ne samo performanse). Međutim stalno žalim za PGA socketom, čisto zato jer je robusniji i manje su šanse da će nešto poći krivo. Eno sa novom ASUS pločom je došao ASUS CPU installation tool, to sve govori koliko je "LGA" bolji.
http://www.pcgamer.com/amd-confirms-zen-processors-launching-early-2017/
Zen dolazi u prvoj cetvrtini 2017. aaaali, high end CPUovi kasnije
mislim da je precijenjenim xeonima odzvonilo i svim 6+ jezgrasima...
Serverski procevi od ZEN-a ce doci sredinom ljeta, tada ce i Intel izbaciti nove Xeone bazirane na Skylake arhitekturi, bit ce zanimljiva borba
Samo da dodje quad za 100eur, kud ces ista bolje
Samo da dodje quad za 100eur, kud ces ista bolje
pa imaš i sad quadove za 100 eura i manje
evo ti jedan za 250 kuna
DDR4 sta ce mi stari DDR3 fuj to
Znas sta je tuga, da ce taj AMD pokrenuti igre koje najjaci Pentium nece moci nikad, jer 4>2
treba ukinuti pentiuma, totalno
Ima i dualac za 78kn lol https://www.uzishop.hr/amd-procesori/2327-amd-a4-3300-fm1-25ghz-tray.html
Hoce Zen imati int. grafiku? To mi najvise smeta kod FX serije trenutno
DDR4 sta ce mi stari DDR3 fuj to
evo i ja ću dogodine na ddr4, ima da mi fps naraste bar za 30%
mislim da je precijenjenim xeonima odzvonilo i svim 6+ jezgrasima...
Istina.Jedan lik(salazar studio),je uzeo neki 10 jezgreni xeon za rendanje umjesto 6700k,pa je bio još i lošiji.Na kraju je morao uzeti 6900k.