Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.168.203
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
AMD Zen CPU

AMD zen i polaris su kao stormtrooperi koji jurišaju na zlo carstvo intel(Sidious) i nvidia(Vader) i mole boga da ih spase 2 velika jedija DX12 i Vulkan. Izaberite si najdraže jedaje za fajt :P

[img]http://www.pohrani.com/f/3P/LZ/2VcjQeoa/katana.jpg[/img]
10 godina
odjavljen
Re: AMD Zen CPU
agent_00klc kaže...

Ja jos imam Phenom II X4 965,

I igraš sve na max.

15 godina

Ha ha ha da...

Naravno da ne.

17 godina
Glavas_ZG kaže...
agent_00klc kaže...

Ja jos imam Phenom II X4 965,

I igraš sve na max.

Evo moj gameplay Witchera sve na max FHD kada je izašla igra.

Snimano sa Afterburnerom pa i on popapa performanse ali drži se dobro.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.8.2016 23:47 (boxer).
13 godina
neaktivan
AMD Zen CPU

At Hot Chips 28 AMD has released more details about Zen architecture. These show how big the jump to the predecessor Excavator in some areas actualy is, many buffers have been massively increased, the cache completely redesigned and made ​​clear brisk. Because the goal was clear: Being competitive.

Zen: Replacement for Jaguar and Excavator, extremely optimized

Zen is AMD's product for each market, AMD articulates once again. The recently leaked roadmap with Raven Ridge, that showed a product with a TDP of only 4 Watt is underpined by today. Because the manufacturer speaks of fanless notebooks which are driven with Zen. On the other hand, the architecture is hoisted up to supercomputers - Keyword Naples , the 32-core processor AMD showed live last Thursday for the first time. But this might not even be the end of the flagpole, special CPUs paired with a graphics unit for HPC s are also possible.

Nothing left from Excavator

The changes compared to its predecessor are brutal - but just for a really new architecture is also thought. The buffer sizes for the individual segments are sometimes doubled, in most cases, but is at least an increase of 50 percent on the credit side, either in integer or FP scheduler and the load / store / Retire queues. Also the 168 entries comprehensive Physical register file in the integer level and the 160 for floating-point operations are among the innovations. AMD has extremely revised the L1 and L2 caches, for the first time since the old Opteron-times there are again 64 KByte L1 at the front. Coupled everything is as usual with improvements in branch prediction, garnished with SMT to pull out of a core two threads. AMD also brought along some new instructions like RDSEED over SHA1 / SHA256 to XSAVEC / XSAVES / XRSTORS many security features are now supported natively, the classic features such as AVX & AES are of course still on the field again.

When looking at the competition and the architecture of Intels Haswell and Skylake it shows superficially certain similarities, the entries in the schedulers and buffers are exactly the same in some cases. But this is hardly surprising, since AMD reverted back to the classic design pattern, which looks very similar to prior years, after the failed trip with Bulldozer and its radical new design. Anyway its to early for any conclusions about the performance, because the information is still too superficial and not going far enough - also from Intel, who lately barely reveales details about the architecture. For AMD, however, had let compete with eight cores at the same clock a few days ago an 8-core Summit Ridge against Intel Broadwell-E, with the result that both were similarly fast .

AMD summarizes Individual cores with the cache to a block of four, calling the new construct CPU Complex (CCX). On the four cores supports 8 MB L3 cache, the cache is divided into several slices. AMD stressed, however, that each core can access any portion of the caches in the CCX with the same latency. While the L1 and L2 cache bandwidth is increased by a factor of 2, it should even reach a factor of 5 in the L3 cache.

No information on memory, I / O and other Uncore material

AMD actually behaves amazingly quiet in everything else which still accounts for a processor. Because its not done with the cores alone, at the forefront of course the familiar Northbrigde to the memory controller, the PCI Express lanes and any other material which was formerly always classified as Uncore. The rumors go there currently still in many directions, tangible facts are scarce. There is nothing more to do than to wait for the next few weeks, because should the release really happen yet this year, more and more information will be published.

Note: Although the presentation of AMD local time in Cupertino goes across the stage until late on Tuesday, participants like Computerbase will receive spot all information and presentations on the first day complete without a waiting period. But has also on site Computer Base made ​​an appointment with AMD on Tuesday and the message update / supplement as needed.

Uzivajte u citanju 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
odjavljen
AMD Zen CPU

Informacije i dalje na kapaljku?

Freak Show Inc.
17 godina
chaselol kaže...

Uzivajte u citanju 

Nisi uopče trebal sve citirat, nego samo dat link na stranicu di je to napisano kaj drugo.

Nema tu puno mudrovanja, AMD gosn Jim Keller-a nije angažiral da bere jagode to sigurno.Človek je došel pa odradio posel, i ode on dalje za novim CPU izazovima. Točnije gosn Keller je otišel u Samsung, gdje je opet na istoj poziciji dakle kao CPU šerif, ili po engleski Chief CPU arhitect.

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/amd-zen-arhitektura-cetvrtom-kvartalu-2016-godi/230196.aspx?page=3&jumpto=4786664&sort=asc&view=flat

Sve ovo kaj si ti citiral, prosječan korisnik engleskog neče baš ništa skužit, i to prvenstveno zato jer jednostavno uopče ne razumije detalje CPU dizajna.

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.8.2016 16:33 (rambox).
14 godina

Mene zanima kada će se znati konkretnije brojke tipa datuma lansiranja, performansi i cijene naravno. Sad sam taman u razmišljanju da mjenjam CPU i ZEN mi se čini ok ali ne znam koliko ću imat volje čekati još da se zna nešto konkretno.

9 godina
protjeran
AMD Zen CPU

Pocetkom 2017 ga mozes ocekivati u prodaji. Mada bi na tvom mjestu cekao Skylake E, ili otisao iduce godine na Cannon lake.

9 godina
moze li detaljnije zasto?
17 godina
AMD Zen CPU

Kome treba nešto kao Skylake-E, taj će čekati Naples :)

Manje se komentira onaj dio prezentacijskog videa sa dual-CPU Opteronima ... ali ako su tamo bila stvarno dva 32-core Naplesa (ili kako već ide množina od Napulj :) ), to je 128 threadova, 128 PCI-lanea ... zvuči kao odličan workstation za 3D, CPU ili GPU render engine.

13 godina
neaktivan
AMD Zen CPU

Bice i quad core ZEN za ostatak sirotinje 

8 godina
AMD Zen CPU

Neka poprave single thred performance, soket am4 bu trajal godinama. Pa i nemora bit brži od intela al niti predaleko, neka bude jeftiniji. Radije cu njega kupit kao prosječan kupac nego intel. Svaki novi proc nova ploča,ciganluk da nema veci. Za one koji trebaju nešto ozbiljnije neka naprave zvjer koja ce parirat intelu i neka čape dio tržišta.

17 godina
BOOMboy kaže...

Neka poprave single thred performance, soket am4 bu trajal godinama. Pa i nemora bit brži od intela al niti predaleko, neka bude jeftiniji. Radije cu njega kupit kao prosječan kupac nego intel. Svaki novi proc nova ploča,ciganluk da nema veci. Za one koji trebaju nešto ozbiljnije neka naprave zvjer koja ce parirat intelu i neka čape dio tržišta.

Mene i dalje impresionira AMD kompatibilnost hardvera unatrag nekoliko godina. 

Npr. svog Phenoma II 965 mogu staviti na najnoviju ploču sa AMD čipsetom jer ga podržavaju sve AM2+, AM3 i AM3+ ploče, jedino što bi tada uvjetovalo promjenu je RAM na DDR3. 

7-8 godina star CPU i može na najnovije čipsete i sockete, koliko je to generacija u odnosu na ovu moju ploču, 3-4 generacije čipseta su unazad kompatibilne i za to im se mora skinuti kapa. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
17 godina
odjavljen
boxer kaže...
 3-4 generacije čipseta su unazad kompatibilne i za to im se mora skinuti kapa. 

To nije nuzno dobra stvar

Freak Show Inc.
17 godina
neaktivan
Friday kaže...

Pa ako misliš stavljat 8 god star proc na novu ploču - dobra je stvar. S druge strane pogledaj i7-2600k.. i dan danas na ~4.5GHz odličan proc ali aj ti nađi ploču na kojoj možeš clockat ako ti crkne stara. 

Will this run on my 486?
15 godina
boxer kaže...
BOOMboy kaže...

Mene i dalje impresionira AMD kompatibilnost hardvera unatrag nekoliko godina. 

Npr. svog Phenoma II 965 mogu staviti na najnoviju ploču sa AMD čipsetom jer ga podržavaju sve AM2+, AM3 i AM3+ ploče, jedino što bi tada uvjetovalo promjenu je RAM na DDR3. 

7-8 godina star CPU i može na najnovije čipsete i sockete, koliko je to generacija u odnosu na ovu moju ploču, 3-4 generacije čipseta su unazad kompatibilne i za to im se mora skinuti kapa. 

To je u neku ruku dobra stvar za nekoga tko nema dovoljno novaca da kupi dobar pc.Zato je i  izazavalo problem kod AM3+ ploce i procesora pogotovo kad je buldozer izasao pa kasnije vishera stara tehnologija a nov procesor uz malu nadogradnju nista vise samog cpu-a.

12 godina
AMD Zen CPU

Bas se veselim novom Cpu od AMD-a, nadam se da ce biti dobra i popularna platforma.

coffe,coffe,coffe.....
17 godina
odjavljen
Penryn kaže...

Pa ako misliš stavljat 8 god star proc na novu ploču

Ne znam kakav bi to scenarij morao biti da se odlucim na tako nesto...

Freak Show Inc.
17 godina
neaktivan
Friday kaže... 

Mogu se kladit da si tako nešto govorio prije 10ak godina o daciji s plinom.. 

Will this run on my 486?
17 godina
odjavljen
Penryn kaže...
Friday kaže... 

Mogu se kladit da si tako nešto govorio prije 10ak godina o daciji s plinom.. 

Nope, vozio sam starog kadetta i dacia sa plinom bi mi bas lijepo legla u to vrijeme.

Freak Show Inc.
17 godina
Friday kaže...
boxer kaže...
 3-4 generacije čipseta su unazad kompatibilne i za to im se mora skinuti kapa. 

Volio bih da bjasniš  scenarij u kojem nije.

Otkaže mi ova matična ploča kupim novu i ne moram mjenjati procesor, samo memoriju ili eventualno da potražim neku stariju AM2+ matičnu sa DDR2 podrškom.

Ako želim performanse, stavit ću novi procesor, ali o tome ja ne pričam iako tebi to samo pada na pamet. 

Vjerovao ili ne ja sa ovim setupom sam igrao Witchera 3 na Ultra/High postavkama na full hd monitoru. Svjestan sam da 60 fps nije dostižno u najmodernijim igrama, ali meni je ugodno igranje sve što je više od 30 fps-a. Odavno me je prošla manija ulaganja u najnovije stvari sve dok ovo koliko toliko dobro fercera. 

17 godina
odjavljen
boxer kaže...

To nije dobar scenarij za AMD. Svi ste se uhvatili svojih sitnih interesa. AMD je taj koji ima kamen oko vrata zbog silnog truda da sve bude unazad kompatibilno. A nemaju puno izbora jer to im je jedan od rijetkih aduta u borbi sa intelom.

Freak Show Inc.
17 godina
Friday kaže...
boxer kaže...

To nije dobar scenarij za AMD. Svi ste se uhvatili svojih sitnih interesa. AMD je taj koji ima kamen oko vrata zbog silnog truda da sve bude unazad kompatibilno. A nemaju puno izbora jer to im je jedan od rijetkih aduta u borbi sa intelom.

Pusti šuplje priče, pa nije im to glavni adut niti vrhovni cilj da sve bude unazad kompatibilno. Da su mogli napravili bi bolji CPU i za njega adekvatan socket i čipset, jer nema šanse da povjerujem da su žrtvovali performanse radi kompatibilnosti. To je priča za malu djecu.  

17 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...
To je u neku ruku dobra stvar za nekoga tko nema dovoljno novaca da kupi dobar pc.

Ili za onoga tko ne voli bespotrebno bacati novac na hardver te ga radije potroši na nešto drugo ili nedaj bože uštedi. To da imaš aktualnu platformu 5-6 godina može biti samo pozitivno. Npr netko tko je kupio FX 8320 prije četiri godine i nema potrebe za jačim sad ode u trgovinu i kupi MBO sa usb 3.1, M.2 i ostalim glupostima.

9 godina
Ili jednostavno neko kog nije briga dali procesor radi 100% koliko bi moga 100% vremena,i moze podnit stariji microcode , ima ploca s prastarim cipsetom od 400kn na kojoj radi fx 8350.
17 godina
AMD Zen CPU

Eto i prvih fotki novog AMD AM4 socketa dakle 1331 pin.

http://www.overclock3d.net/news/cpu_mainboard/amd_s_am4_socket_has_been_pictured/1

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
8 godina
rambox kaže...

Eto i prvih fotki novog AMD AM4 socketa dakle 1331 pin.

http://www.overclock3d.net/news/cpu_mainboard/amd_s_am4_socket_has_been_pictured/1

Ma neka izgleda kao krumpirova zlatica ak bu delal kak spada. A bude

13 godina
neaktivan
AMD Zen CPU

http://valid.x86.fr/pfpg2k

AMD A12-9800

Nije Zen ali nesto novo 

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.9.2016 12:01 (chaselol).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice