Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.168.084
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Zen CPU
chaselol kaže...

http://valid.x86.fr/pfpg2k

AMD A12-9800

Nije Zen ali nesto novo 

Zakaj onda stavljaš u ovu temu, uostalom pa tu je i posebna tema koja nije skrivena a bogami niti zamaskirana.

http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/amd-bristol-ridge-apu/242995.aspx

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
13 godina
neaktivan
AMD Zen CPU

Zen bench leak

Leak 1

Leak 2

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
odjavljen
chaselol kaže...

Zen bench leak

Leak 1

Leak 2

Bas dobro da su stavili nekakav usporedni graf pa imas sa cime usporedit. Ovo je kao da odes medju marsovke i kazes "imam kitu 25 cm". A one nit znaju sta je kita nit znaju sta je cm...

Freak Show Inc.
17 godina

Ako je ovo istina single core je katastrofalno nizak, ja sam na i5 3570k 4.9ghz 4300 score. Morat cu skinuti ovu verziju da vidim kako ide sa njom, pa stara i7 920 ima preko 2k acore na 3ghz.

Edit: sad pogledao i cini se da su to 2 procesora sa ukupno 64 jezgre n1 1.44ghz

Evo usporedba mobilnog i5 2520m Link

Ovaj procesor ima smisla samo za multithread i ako bude cijenovno dobro pozicioniran znaci vise od 700kn za taj jedan procesor je previse, dok se gleda i multi score, tu ga stari i5 2500k sisa, a o single scoru nema nikakve sanse

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.10.2016 22:53 (Patrick_cro).
17 godina
chaselol kaže...

Zen bench leak

Leak 1

Leak 2

Ponavljaš informacije fučkaj ga, to smo več raspravili dakle luk i voda, uostalom to su serverski procesori ili točnije matična sa dva CPU socketa.

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/amd-evoluirao-socket-am4/243034.aspx?page=1&jumpto=5150646&sort=asc&view=flat

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
8 godina
neaktivan
rambox kaže...

Eto i prvih fotki novog AMD AM4 socketa dakle 1331 pin.

http://www.overclock3d.net/news/cpu_mainboard/amd_s_am4_socket_has_been_pictured/1

I dalje su pinovi na procesoru 

Fight with the best,die like the rest!
9 godina
FatMAN kaže...
...

I dalje su pinovi na procesoru 

objasni zašto je to loše, ako se ipak tebi to osobno nesviđa iz nekog tvog razloga onda me nije briga nemoras ni odgovarat.

btw bilo koje hlađenje/vodeno koje paše na am3 pasat će i na am4, win-win.

17 godina
Zato sta je veca vjerojatnost da se iskrive, pogledaj malo cpu od intela, nema sanse da ti se to dogodi, mislim da im je vrijeme da naprave nesto po tom pitanju jer ako slucajno krivo stavis proc iglica se moze iskriviti ili puknuti.
17 godina
AMD Zen CPU

Kad ce taj Zen vise?

Rekli su krajem ove godine?

Ima kakvih novijih novosti?

Arghhh!
The pain!
Must...buy...new...components...

- Psiho246
17 godina
odjavljen
AMD Zen CPU

Kako mozes krivo staviti procesor u socket?

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen
AMD Zen CPU

Čekič i ide bez problema.

17 godina
A mozes ako na brzinu radis, nece sjesti unutra ali opet se moze iskriti iglica na njemu, ako imas vise procesora i cesto ih mijenjas isto je puno lakse ako nema pinova na njemu, pogledaj malo po netu koliko ima slucajeva da su shebali amd proc.
14 godina
Patrick_cro kaže...
A mozes ako na brzinu radis, nece sjesti unutra ali opet se moze iskriti iglica na njemu, ako imas vise procesora i cesto ih mijenjas isto je puno lakse ako nema pinova na njemu, pogledaj malo po netu koliko ima slucajeva da su shebali amd proc.

Po toj logici ako se netko zuri i jos je uz to dovoljno glup,moze "zabit" usb konektor u hdmi port.

Normalno ne odgovaraju fizicki jedan drugome ali eto idiot+prekomjerna sila=destroyed.

Znaci nije kriv socket vec debil koji ga koristi.

17 godina
Gle nisu svi informaricki pismeni niti znaju sastaviti komp a da nesto krivo ne urade, intel je to rijesio da je pinove stavio direktno na socket, i cak i da ti padne proc iz ruke nece mu nista biti, dok kod amd je puno veca mogucnost da shebes pin. Na kraju krajeva lakse promijeniti socket na ploci nego potrgani pin na cpu. Po meni je blesavo sta jos naguravaju pinove na proc, a mogli su to davnih dana prebaciti na socket, zadnji intel proc koji je imao pinove je vjerojatno 462 socket i vidjeli su da se dosta sranja dogada sa potrganim i iskrivljenim pinovima pa su prebacili to na socket gdje je puno manja mogucnost da tinse desi sranje nego na cpu. Pogledaj malo po netu koliko imas amd slucajeva sa iskrivljenim ili potrganim pinovima, sta od korisbika koji su shebali,velika vecina je vjerojatno i u transportu stradala, mala tezina na pin pod odredenim kuto i eto ti sranja bez obzira sta je u zastitnoj plastici i eto ti zajebancije sa ravnanjem pinova.
15 godina
Patrick_cro kaže...
Gle nisu svi informaricki pismeni niti znaju sastaviti komp 

Takvi ne bi ni trebali sastavljati komp. 
.

HTC 8X :)
17 godina
A drugi par rukava je sta bi trebali ili ne, pa imas i tu par forumasa koji su shebali proc pa isli ispravljati pinove ili su kupili proc pa je falilo pola pina ili bili iskrivljeni.
14 godina
AMD Zen CPU

Zadnji inteli koij su imali pinove su bili soc.478 za tvoju informaciju.

Kad vec aludiras na "sveti" intel i njihovu inovativnost prilikom izrade procesora pogledaj ovu temu .Zapitaj se je li bolje imati pinove na procesru kao sto ih AMD jos uvijek radi ili je bolje to odradio intel sa zadnom serijom skylake procesora koji se savijaju pod masivnijim hladnjacima. 

EDIT: garancija ne pokriva takvo ostecenje-savijanje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.10.2016 11:18 (tadic).
17 godina
Kakve veze ima ihs sa pinovima?
14 godina
Patrick_cro kaže...
Kakve veze ima ihs sa pinovima?

Pljujes po AMD-u zbog pinova,a intel zakucavas u zvijezde zbog toga sto je manja vjerovatnost da se osteti prilikom ne strucnog montiranja. 

17 godina
Pa dobro jesi ti pogledao koliko problema imaju ljudi sa tim pinovima na procesoru? Ili je tebi to normalno, ako pricamo o pinovima pricamo o pinovima, a ne o ihs, znam da su shebali ihs i normalno da su napravili sranje sa tim, ali su kasnije isporucili adaptere da se zastiti ihs a sta je amd napravio? vec godinama stavlja pinove na cpu makar vide koliko sranja se desava sa time.Boli me ona stvar i za intel i za amd, kupujem ono sta mi je isplativije a amd nikako sa svojim procesorima na zelenu granu, zadnji koji sam imao je athlon xp 1700+ i on je u to doba bio bolji od intela. Pogledaj malo bencheve amd fx i starog 775, pa ipc na fx je katastrofa i nikako da to rijese. Cekam zena da vidim jer ce se sta popraviti situacija, ali koliko vidim po nekim benchmarkima jos nista od toga. Sta se mene tice jedva cekam da se amd vrati u utrku pa da bude veca konkurencija i da dobimo nize cijene procesora.
13 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
Zato sta je veca vjerojatnost da se iskrive, pogledaj malo cpu od intela, nema sanse da ti se to dogodi, mislim da im je vrijeme da naprave nesto po tom pitanju jer ako slucajno krivo stavis proc iglica se moze iskriviti ili puknuti.

Ako se ne razumijes i ne znas sastavljati komp, plati i nek ti ljudi sastave koji se razumiju pa ces izbjeci "te probleme"

Prica sad da pinovi valjaju/ne valjaju je apsurdna i prilicno smijesna.

17 godina
Ja da neznam sastaviti komp?? Prosao sam od komodorca, oliveti 10mhz 512kb rama, pa od 386, 486, k6 450 pa sve do danasnjih procesora, a da ne kazem koliko sam ih sastavio i popravio. Po meni je glupost sta su ostavili pinove na procesoru umjesto da su ih stavili na socket, a sad neznam sta je tu vama dobra stvar? Po meni je krajnje vrijeme da ih presele na socket nakon svih ovih godina sranja koja vidim po netu. Ima ljudi koji prvi put sastavljaju komp ili mijenjaju proc pa im se moze desiti greska kao sta se i vidi po netu.
15 godina

Moja bi pokojna baba rekla: "Lošu ku*cu i pinovi smetaju, dobrome ni drače."

17 godina
odjavljen
Patrick_cro kaže...
Gle nisu svi informaricki pismeni niti znaju sastaviti komp a da nesto krivo ne urade, intel je to rijesio da je pinove stavio direktno na socket, i cak i da ti padne proc iz ruke nece mu nista biti, dok kod amd je puno veca mogucnost da shebes pin. Na kraju krajeva lakse promijeniti socket na ploci nego potrgani pin na cpu. Po meni je blesavo sta jos naguravaju pinove na proc, a mogli su to davnih dana prebaciti na socket, zadnji intel proc koji je imao pinove je vjerojatno 462 socket i vidjeli su da se dosta sranja dogada sa potrganim i iskrivljenim pinovima pa su prebacili to na socket gdje je puno manja mogucnost da tinse desi sranje nego na cpu. Pogledaj malo po netu koliko imas amd slucajeva sa iskrivljenim ili potrganim pinovima, sta od korisbika koji su shebali,velika vecina je vjerojatno i u transportu stradala, mala tezina na pin pod odredenim kuto i eto ti sranja bez obzira sta je u zastitnoj plastici i eto ti zajebancije sa ravnanjem pinova.

Intel je to riješio tako što je mogućnost shebanih pinova prebacio na leđa proizvođača matičnih ploča. i to ti je sva poanta. Maknuo je mogućnost rekalmacije za svoje procesore zbog takvih problema. I sto tako imaš po netu hrpu slućaja kada ljudi shebu pinove na matičnoj zbog nervoznog rukovanja.

14 godina
Patrick_cro kaže...
Pa dobro jesi ti pogledao koliko problema imaju ljudi sa tim pinovima na procesoru? Ili je tebi to normalno, ako pricamo o pinovima pricamo o pinovima, a ne o ihs, znam da su shebali ihs i normalno da su napravili sranje sa tim, ali su kasnije isporucili adaptere da se zastiti ihs a sta je amd napravio? vec godinama stavlja pinove na cpu makar vide koliko sranja se desava sa time.Boli me ona stvar i za intel i za amd, kupujem ono sta mi je isplativije a amd nikako sa svojim procesorima na zelenu granu, zadnji koji sam imao je athlon xp 1700+ i on je u to doba bio bolji od intela. Pogledaj malo bencheve amd fx i starog 775, pa ipc na fx je katastrofa i nikako da to rijese. Cekam zena da vidim jer ce se sta popraviti situacija, ali koliko vidim po nekim benchmarkima jos nista od toga. Sta se mene tice jedva cekam da se amd vrati u utrku pa da bude veca konkurencija i da dobimo nize cijene procesora.

Ma sve 5.

Jednostavno meni nije neostatak to sto AMD stavlja pinove na AM4 socket.

Ako je netko toliko glup da krivo okrene proc,neka pita za pomoc nekoga strucnijeg.

Pinovi moraju odgovarati rupicama

https://giphy.com/gifs/holes-JWRwSEAnadK80

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.10.2016 12:02 (tadic).
8 godina
neaktivan
AMD Zen CPU

Jedino za što je dobro imati pinove na procu je ako slučajno pukne možeš ga staviti u odgovarajuću rupicu i ima šanse da proradi(pogledajte stari NCIX video).

Ali opet kod intela se to praktički nikad ne dogodi tako da dođe na isto,i opet je bolje da su pinovi na ploči.

Fight with the best,die like the rest!
17 godina
Rekao bih da znam za mnogo više slučajeva s*ebanog LGA podnožja nego procesora s pinovima. Drugo, pogrešno orijentisati i onda nabiti ovakav procesor nije pitanje nečije informatičke pismenosti, nego da li ta osoba na onoj dečjoj igrački gura kocku u okruglu rupu.
WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
13 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
Ja da neznam sastaviti komp?? Prosao sam od komodorca, oliveti 10mhz 512kb rama, pa od 386, 486, k6 450 pa sve do danasnjih procesora, a da ne kazem koliko sam ih sastavio i popravio. Po meni je glupost sta su ostavili pinove na procesoru umjesto da su ih stavili na socket, a sad neznam sta je tu vama dobra stvar? Po meni je krajnje vrijeme da ih presele na socket nakon svih ovih godina sranja koja vidim po netu. Ima ljudi koji prvi put sastavljaju komp ili mijenjaju proc pa im se moze desiti greska kao sta se i vidi po netu.

Nisam mislio na tebe, ali realno ti procesor ne mozes ni ubaciti u soket ako nije ispravno, jednostavno ne ide :D A takve stvari se rade polako i procitaju i pogleda kakav guide na netu prije samo instalacije 

17 godina
Dobro po vama je lakse podnozje shebati nego proc koji mozes izvaditi i primiti u ruku, ili staviti na neku podlogu, po tome se vise ploce mijenjaju nego cpu.
17 godina
odjavljen
Patrick_cro kaže...
Dobro po vama je lakse podnozje shebati nego proc koji mozes izvaditi i primiti u ruku, ili staviti na neku podlogu, po tome se vise ploce mijenjaju nego cpu.

Realno jedino gdje možeš shebati pinove na procu je ne prilikom ugradnje jer proc može samo na jedan način stati u socket, na onaj ispravan način sa označenom strelicom u kutu, nego prilokom vađenja proca ako koristiš keramičke paste pa ti se zalijepi za podnožje hladnjaka. Tada prilikom skidanja hladnjaka ode i proc na silu iz socketa i lagano je savinti nožice. Kod takvih nezgoda defrinitvno je bolje imati pinove na matičnoj kao što to forsira Intel, ali nije ni to problem kod minimalno iskusnih korisnika.

Tak da ne forsiraj to više, nema nekog smisala.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice