Vidim ja koga tu nešto češe ajd i tebi sretno sa šupljim intelom.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa i nije bas prije bio 2400kn, blize 3000kn.
Sad mu je malo opala ali brate jos je institucija https://www.mindfactory.de/search_result.php?select_search=0&search_query=i7+6700k

Istina, "institucija" za sapunanje naivnih.
Pa dobro za tu cijenu ga nitko sad nece kupiti jer sad imamo 8600k koji jos vise nabija komplekse ryzen armadi. Onaj tko je kupio 6700k kad je izasao je zapecatio 4 godine dominacije nad konkurencijom.
Da ponovimo gradivo jos jednom, 6700k je gaming institucija za bilo koji ryzen.
Bojim se da i ovaj moj podere bilo kojeg ryzena, izazivaci su dobrodosli
Nikako da uvidiš da je 5770k, 6700K, 7700k podjednako(ni ne možeš jer su te nasapunali) jedini odmak je 8xxx ali ni to nije daleko osim više jezgri i keša.
Da, podjednako su bolji od ryzena.
Ajd hvala bogu da si bar na neki način priznao da su jednaki.
Da ponovimo gradivo jos jednom, 6700k je gaming institucija za bilo koji ryzen.
Bojim se da i ovaj moj podere bilo kojeg ryzena, izazivaci su dobrodosli
nisu se udostojili odgovoriti na izazov što sam ja posnimio gameplay sa 8400, a kamoli će onda prihvatiti izazov za 5Ghz procesore
dreadmoore imaš valjda najgori monitor na forumu a monitor ti je najvažniji dio PC-a. Dok ti delidaš i klokaš život ti prolazi u gledanju drloga sa Hrelića
nisu se udostojili odgovoriti na izazov što sam ja posnimio gameplay sa 8400, a kamoli će onda prihvatiti izazov za 5Ghz procesore
Eno decki daju TD-ove a ne bi prihvatili izazov
Imam GTA V instaliran od igara sa ugradjenim benchom, kladim se da bilo koji rajzen sa 1080 Ti pusi od moje obicne 1080-ke i 4 thread malca... Ko je hrabar?
Sobzirom na cijenu tvoje ploče i vodenog složi se ryzen 8/16 institucija za te novce.
Sobzirom na cijenu tvoje ploče i vodenog složi se ryzen 8/16 institucija za te novce.
Mogo si i kuciste i printer uracunat al ja pricam o procesoru...
I nije institucija nego rendering institucija
Pozdrav forumaši,
Htio sam pitati ima li tko od vas mozda za pokloniti bilo kakvu pci-e graficku karticu? Ili znate mozda nekoga tko ima?
Naime, mlađi brat je sad dobio novi laptop u zamjenu za stari PC kojem je pregorila graficka kartica, a moji bi ga htjeli pokloniti (zajedno s monitorom) jednoj djevojcici koja nema nikakvo racunalo pa da ga mozemo osposobiti.
To racunalo je bilo na servisu i tamo su rekli da je otisla graficka, sad posto ja nisam doma, trebalo bi se stvarno uvjeriti u to.
Pa eto, ako netko zeli pomoci, neka mi se javi ovdje ili u pp :)
Ja mogu preuzeti u Zg pa poslati svojima ili taj netko moze poslati pa ce oni naravno platiti postarinu.
dreadmoore imaš valjda najgori monitor na forumu a monitor ti je najvažniji dio PC-a. Dok ti delidaš i klokaš život ti prolazi u gledanju drloga sa Hrelića
Ej sto se tice monitora ne koristim ga od 2014 god tv mi je monitor

U svakom drugom postu netko spominje riječ "institucija". Čovjek bi pomislio da je Milan Bandić došao na forum.
Otkud znas mozda je pola foruma iz hercegovine kao i Milan Bandic
Otkud znas mozda je pola foruma iz hercegovine kao i Milan Bandic
Za forum neznam al znam za pola Zagreba
u svakom slucaju nece morati brinuti jel mu radi malware scan u pozadini ili search indexer ili nesto deseto dok igra/surfa/unrara/editira + sve AAA igre navode 4 jezgre kao minimum trenutno (a i fin je microstuttering kad se gejma na 4 jezgre jelda?)
no uzivaj ti sebi u svom sarkazmu
4 jezgre imaju smisla jos samo na laptopima, NAS/HTPC konfama i konfama za starce/klince
bit ce ti i dalje vjerujes da je 4GB RAMa sasvim dovoljno i da igre nece nikad koristiti vise od 2GB VRAMa
edit*
oprosti, vidim da imas CPU: i5 7640X 5ghz - valjda najgori i5 pusten u prodaju (16 PCIe staza max, a zahtjeva maticnu od 2000?kn, rofl)
4 jezgre, 4 threada + custom vodeno na tome
jbg treba i dalje opravdavati tu kupovinu
Kako ti onda opravdavas svoju kupnju? Gtx 1080 je bn na 165hz 1440p, a ryzen 2700x kako god okrenes bn na 165hz.
Mogao si imati puno bolji cpu za gaming + 1080ti, evo i racunice:
Tvoji ploca+cpu+memorija = 1750kn + 2600kn + 2000kn = 6350kn
Znaci ukrkao si u plocu da mozes imati tajming presetove i uzeo b-die memoriju koja na kraju radi jedva nesto malo bolje od tvornickih clockova....
A mogao si uzeti 8600k + birati plocu do 1500kn + neku 3000 cl15 memoriju za 1300-1400kn = 4800kn
Razlika je 1550kn, a razlika u cijeni tvoje gige 1080 i takvog 1080 ti modela na nabavi je tocno 1550kn. Cisti primjer koliko je fanaticni fanbojizam opaka stvar.
P.S. Sto se tice microstuttera evo igra u kojem 4 core vristi pa opet nista (6:15)
Osim toga ansha je i bio testirao bf1 po pitanju stuttera i njih naravno nije bilo tj prvenstveno je sve skupa ovisilo o serverima, moze ti covjek i sam potvrditi.

da, ali ako uzmem intela onda svake godine moram novu maticnu kupovati ako mi je do upgrejda, ne hvala
ovako mogu iduce godine prijeci na 7nm ryzena bez da ista drugo mjenjam osim procesora
i nikad ne kupujem najjacu grafu (1080ti) jer previse izgubi na vrijednosti - 1080 sam nasao polovnu za 3500kn (sa preostalih 21mj garancije..) sto je bio najbolji deal
sto se tice bottlenecka:
1) i da ima bottlenecka, gsync ih ponistava
2) monitor mi radi na 144Hz (165Hz nema smisla - monitor nisam kupio zbog 165Hz featurea) i reza je 1440p - tesko ces naci proc danas koji ce ti raditi bneck na toj rezoluciji
3) grafa je zakucana na 99% u graficki intezivnim igrama, jos nisam vidio da se proc vrti na 100% u bilo kojoj igri koju imam - mogu komotno uparit titana sa 2700X i dalje nece biti bottlnecka..
4) 1 video i 1 anegdotalna prica iz BF1 mi nista ne znace ("stuttera nije bilo osim kad ih je bilo" lol)
sad ce 6.9. open beta za BFV, pricekaj do onda da vidis kako se tvoj i3 drzi :P
bio sam 10g na intelu, i sad sam se opet odlucio za AMD jer ne zelim podrzavati intelovu politiku zadrzavanja cijelog trzista sa svojim 4c procesorima i naplacivanja overclockinga
Pa na 60hz monitoru sigurno nema bn, al znamo da ti jos nisi shvatio kako funkcionira bn, rezolucije i tako to.
Pa na 60hz monitoru sigurno nema bn, al znamo da ti jos nisi shvatio kako funkcionira bn, rezolucije i tako to.
ajde uzivaj ti sebi u iscekivanju Z390 chipseta i novih i9 procesora
ajde uzivaj ti sebi u iscekivanju Z390 chipseta i novih i9 procesora
Vi sta drzite istu maticnu sa 3 generacije procesora ste neprijatelji informaticke industrije i kapitalizma koji nam je sve ovo omogucio.
Zvuci kao zajebancija al je prilicno istinito...
Vi sta drzite istu maticnu sa 3 generacije procesora ste neprijatelji informaticke industrije i kapitalizma koji nam je sve ovo omogucio.
Zvuci kao zajebancija al je prilicno istinito...
Fan kapitalizma i Tita, ko Ceca i Thompson na istom CDu