Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.180.251
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
Paolo Maldini kaže...
ansha kaže...

Vi sta drzite istu maticnu sa 3 generacije procesora ste neprijatelji informaticke industrije i kapitalizma koji nam je sve ovo omogucio.

Fan kapitalizma i Tita, ko Ceca i Thompson na istom CDu 

Puno je veca sansa da ce Cecu slusat ljubitelji Thompsona nego normalni ljudi, tako da ti paralela i nema smisla...

A i fascinira me na osnovu cega si zakljucio da sam fan kapitalizma..

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.9.2018 11:23 (ansha).
8 godina
protjeran
Zaključio sam iz tvog posta.
Onaj tko ne mijenja matične svaku generaciju je neprijatelj kapitalizma, onaj tko mijenja nije, ti mijenjaš i nisi neprijatelj kapitalizma, a kao Titoist bi trebao biti?
12 godina
Chat tema ljubitelja hardvera

bome, teške i duboke rasprave

tito, matične, ceca, kapitalizam i tompson... moram ić zapalit jednu, jer će mi mozak pregorit

8 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

bome, teške i duboke rasprave

tito, matične, ceca, kapitalizam i tompson... moram ić zapalit jednu, jer će mi mozak pregorit

Ostavi se cigara dok ti je na vrime 

16 godina
ansha kaže...
Fanu kaže...
war3_tft kaže...

Pa na 60hz monitoru sigurno nema bn, al znamo da ti jos nisi shvatio kako funkcionira bn, rezolucije i tako to. 

ajde uzivaj ti sebi u iscekivanju Z390 chipseta i novih i9 procesora

Vi sta drzite istu maticnu sa 3 generacije procesora ste neprijatelji informaticke industrije i kapitalizma koji nam je sve ovo omogucio.

Zvuci kao zajebancija al je prilicno istinito...

sa x58 me mice jedino isus 

ili x79 za normalnu cijenu kaj ocito nije moguce zadnjih par godina

13 godina
Paolo Maldini kaže...
ansha kaže...

Fan kapitalizma i Tita, ko Ceca i Thompson na istom CDu 

Većina Thompsonovih fanova sluša Cecu.

Ajde da si rekao Thompsona i Springsteena, al ovo .

Ko' Mario Gavranović...

Nounar :Tko vam je omiljeni HR izvođač ?

Gavranović : Sandra Afrika.

8 godina
protjeran
Ma mogao sam napisati bilo šta. Poanta je da ja u njegovu postu vidim podršku kapitalizmu a znam da mu je i Tito u srcu, pa eto očekujem objašnjenje :D
15 godina
protjeran
Paolo Maldini kaže...
Ma mogao sam napisati bilo šta. Poanta je da ja u njegovu postu vidim podršku kapitalizmu a znam da mu je i Tito u srcu, pa eto očekujem objašnjenje :D

Jedino sta u mom postu nema podrske kapitalizmu...

8 godina
protjeran
ansha kaže...
Paolo Maldini kaže...

Jedino sta u mom postu nema podrske kapitalizmu...

Mjenjaš matične = prijatelj si kapitalizma (koji nam je sve ovo omogućio), šta se to ne isčitava iz tvog posta? Sad seremo previše, nebitno, ne tribaš odgovarat 

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.9.2018 12:40 (Paolo Maldini).
12 godina
Paolo Maldini kaže...

Šta ti se ima objašnjavat ??? Pa TILE JE BIO NAJVEĆI KAPITALIST NA OVOM PODRUČJU, sjeti se samo negovih vila po cijelom svijetu, Brijuni, Galeb, onaj vlak i što sve ne a sve plaća narod.

AMD=pokvareni podmukli gadovi !!!
13 godina

Tile je bio Tile. Bolje ne poč'mat.

Ajmo se vratit sa desanta na Drvar, na 2018. i spore Ryzene.

*ducks for cover* 

8 godina
protjeran
nicky.sl kaže...
Paolo Maldini kaže...

Šta ti se ima objašnjavat ??? Pa TILE JE BIO NAJVEĆI KAPITALIST NA OVOM PODRUČJU, sjeti se samo negovih vila po cijelom svijetu, Brijuni, Galeb, onaj vlak i što sve ne a sve plaća narod.

Nije on bio kapitalist, inače bi sve nabrojano ostalo u obitelji tj. njegovim nasljednicima. On je bio svašta, al da je uživao u životu ne može se osporiti. Zamisli da Plenki drma Monicu Belluci kao što je ovaj Sophiu Loren 

13 godina
protjeran
Fanu kaže...

da, ali ako uzmem intela onda svake godine moram novu maticnu kupovati ako mi je do upgrejda, ne hvala

ovako mogu iduce godine prijeci na 7nm ryzena bez da ista drugo mjenjam osim procesora

i nikad ne kupujem najjacu grafu (1080ti) jer previse izgubi na vrijednosti - 1080 sam nasao polovnu za 3500kn (sa preostalih 21mj garancije..) sto je bio najbolji deal

sto se tice bottlenecka:

1) i da ima bottlenecka, gsync ih ponistava

2) monitor mi radi na 144Hz (165Hz nema smisla - monitor nisam kupio zbog 165Hz featurea) i reza je 1440p - tesko ces naci proc danas koji ce ti raditi bneck na toj rezoluciji

3) grafa je zakucana na 99% u graficki intezivnim igrama, jos nisam vidio da se proc vrti na 100% u bilo kojoj igri koju imam - mogu komotno uparit titana sa 2700X i dalje nece biti bottlnecka..

4) 1 video i 1 anegdotalna prica iz BF1 mi nista ne znace ("stuttera nije bilo osim kad ih je bilo" lol)

sad ce 6.9. open beta za BFV, pricekaj do onda da vidis kako se tvoj i3 drzi :P

bio sam 10g na intelu, i sad sam se opet odlucio za AMD jer ne zelim podrzavati intelovu politiku zadrzavanja cijelog trzista sa svojim 4c procesorima i naplacivanja overclockinga

Pa ti ako zelis iskoristiti tih 144hz morat ces prelaziti na ryzen 2 posto ti je trenutni cpu zesci bn, umjesto troska za plocu imat ces trosak za procesor, znaci trosak koji je vec dovoljno velik kad se pogledaju performanse ce biti jos veci. Da si isao na 8600k tih problema ne bi imao, sad bi imao top gaming cpu sa kojim ce tek ryzen 2 biti al pari, a sljedeci posteni upgrade bi tek bio Ryzen 3 ili nova Intel generacija. Naravno pored troska na ryzen 2 tu je jos i trosak za jaci gpu, a da si fino isao na varijantu koju sam gore napisao sa 1080ti cak ne bi imao potrebe ici na novu generaciju.

Sto se ploca tice sudeci prema moru leakova 99% je sigurno da ce 9th gen ici na z370 ploce, tako da onaj kome zatreba vise jezgr ce moci napraviti tu tranziciju na staroj ploci.

Ako si uzimao polovnu karticu onda si jos gore prosao, kad si ti kupovao gtx 1080ti su se mogle naci za 4500kn, razlika izmedu kartica sad vise nije 1500 kao kod novih nego 1000kn sto znaci da bi ti 500kn jos ostalo za nesto drugo...

1) G-sync ponistava bn? Sta se sve nece procitati ovdje.  Istina da je sa syncom sve lijepse jer je fluidnije, ali ono sta ne mozes previdjeti su minimumi gdje Ryzen gubi onoliko koliko gubi i u avrg fps-u, a to je od 10 do 30% ovisno od igre, nema tog synca koji tu moze pomoci.

2) Nebitno dal je 165 il 144hz, opet ti je cpu bn, kao sto sam gore vec napisao da si pametno odigrao sad bi imao 1080ti koja 144fps 1440p moze gurati sa minimalnom prilagodbom detalja.

3) Tvoja 1080 je u graficki intenzivnim igrama zakucana na 100%? No shit, pa to postignes i sa puno slabijim procesorom... A to sto ti cpu nije zakucan na 100% nema apsolutno nikakve veze, koju god igru uzmes ryzen nikad nije zakucan na 100% pa opet daje losije rezultate od konkurencije, u toj prici je kriva sama arhitektura procesora, a naravno i cinjenica da igrama nije potrebno toliko threadova.

U pokusaju da "sabotiras" neku tamo firmu jedino sto si uspio je sabotirati sam sebe i izbit si pare iz dzepa, svaka cast. 

15 godina
protjeran
Paolo Maldini kaže...

Mjenjaš matične = prijatelj si kapitalizma (koji nam je sve ovo omogućio), šta se to ne isčitava iz tvog posta? Sad seremo previše, nebitno, ne tribaš odgovarat 

Rekao sam da ako ne mijenjas maticne da onda ne podrzavas kapitalizam. Iz toga ne proizlazi da ako mijenjas maticne da si nuzno prijatelj kapitalizma, al to je tebi previsok stupanj logike ocito...

12 godina
Fanu kaže...

da, ali ako uzmem intela onda svake godine moram novu maticnu kupovati ako mi je do upgrejda, ne hvala

Pa ne moraš, uzmeš i7 8700K i miran si sljedećih nekoliko generacije bez ikakvih upgrejda ili potrebe za istim.
Eto gledaj recimo i7 2600k, izašao 2011. godine i dan danas solidno gura mid range kartice za 1080/60-75hz gaming

15 godina

Ja neznam zasto se toliko trudis i dokazivas nekome nesto cemu ponta svega tog sto ti pokusavas objasniti.Covjek je sam rekao da ne zeli placati dodatni klok intelu sto naravno ima i smisla u tome.A onda ostaje ono svakom novom generacijom moras plocu mjenjati i to stoji sto je rekao ta dva faktora najvise smeta svima pa i meni.

AMD AntiBoy
15 godina
protjeran
dreadmoore kaže...

Ja neznam zasto se toliko trudis i dokazivas nekome nesto cemu ponta svega tog sto ti pokusavas objasniti.Covjek je sam rekao da ne zeli placati dodatni klok intelu sto naravno ima i smisla u tome.A onda ostaje ono svakom novom generacijom moras plocu mjenjati i to stoji sto je rekao ta dva faktora najvise smeta svima pa i meni.

Ne placas klok nego frame-ove koje ocito zelis kad imas 144+hz monitor.... 

13 godina
protjeran

Covjek se u drugim temama smije ljudima radi njihovog ulaganja, a on je platio vise da bi dobio manje i morat ce uloziti jos dosta za ono sto je vec mogao imati. Po meni takvo licemjerje zasluzuje detaljan odgovor, da i drugi vide o kome i cemu se ovdje radi. 

8 godina
protjeran
ansha kaže...
Paolo Maldini kaže...

Rekao sam da ako ne mijenjas maticne da onda ne podrzavas kapitalizam. Iz toga ne proizlazi da ako mijenjas maticne da si nuzno prijatelj kapitalizma, al to je tebi previsok stupanj logike ocito...

Jebiga, odjebao si Tita i njegovu propalu državnu ekonomiju, i to je činjenica. Logiku koristiš krivo, i nije ti prvi put. Kapitalizam koji nam je sve ovo omogućio.

12 godina

da se tu neke ljude pita, imali bi samo dvije firme: intel i nvidiju

i objema bi placali 3000kn za low end komponente

jebo ryzene i sve ostalo sto kaska za cijelih 10-15%(!!) - da stvarno ne znam kako cu prezivjeti sa 120fps u BF1 na 64 player serverima (toliko trenutno imam na ultra detaljima u 1440p sa svojim drlogom od 2700X) umjesto 130fps

slazem se, totalno neigrivo i retardirana kupnja koja ce me kostati glave

btw nisam ryzena uzeo samo da napakostim intelu nego zato sto doista mislim da su bolji value - dobijes vise PCIe staza (mogu spojiti vise svega na maticnu, ponajprije nvme driveova sto i planiram), imas bolji upgrade path (cijele 3 generacije ryzena na jednom socketu), dobijes hladnjak koji nije najvece smece uz procesor, dobijes vise jezgri za manje novaca i ne moras placati za overclocking i delidati da bi imao normalne temperature

po meni sve je to vrijedno kupnje naspram intela - boli me ona stvar za pisljivih 10% ipc prednosti (nije ni tolika na rezolucijama vecim od 1080p)

sta vam tu nije jasno?

8 godina
protjeran
Fanu kaže...

da stvarno ne znam kako cu prezivjeti sa 120fps u BF1 na 64 player serverima

Kad sam ja bio mali onda je bilo dovoljno imati skilla i dobar miš za MP. Sada trebaš najskuplji procesor i grafičku upariti s crno-bijelim TN monitorm. Jbga sve puno Tyler Ninja Blevinsa po forumu 

15 godina
protjeran
Fanu kaže...

po meni sve je to vrijedno kupnje naspram intela - boli me ona stvar za pisljivih 10% ipc prednosti (nije ni tolika na rezolucijama vecim od 1080p)

sta vam tu nije jasno?

Nije problem tih 10% ipc prednosti nego 20-25% prednosti u frekvenciji. Ne pomaze ni relativno spor infinity fabric koji ovisi o brzini memorije... 

13 godina
protjeran
Netko je napisao da 1080ti moze drzati 144+ s minimalnom korekcijom detalja s 8600k@1440p, evo ja imam i tu kombinaciju doma i odgovor je da nemoze, pogotovo ne u bf1, treba min 8700k za gtx1080ti. Bf1 je zahtjevno đubre od igre kao i gtx1080ti, sta mislite zasto su svi testovi na 4k 1080ti vs 2080ti, vjerojatno iz razloga sto niti jedan cpu nemre tu grafu gurati na 100% bez aa na min 4x...pozeljno 8 na manjim rezolucijama..😂😂😂lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
ansha kaže...
Fanu kaže...

sta vam tu nije jasno?

Nije problem tih 10% ipc prednosti nego 20-25% prednosti u frekvenciji. Ne pomaze ni relativno spor infinity fabric koji ovisi o brzini memorije... 

ne pomazu intelu ni spectre i meltdown patchevi koji su smanjili performanse.

13 godina
protjeran
Fanu kaže...

jebo ryzene i sve ostalo sto kaska za cijelih 10-15%(!!) - da stvarno ne znam kako cu prezivjeti sa 120fps u BF1 na 64 player serverima (toliko trenutno imam na ultra detaljima u 1440p sa svojim drlogom od 2700X) umjesto 130fps

slazem se, totalno neigrivo i retardirana kupnja koja ce me kostati glave

btw nisam ryzena uzeo samo da napakostim intelu nego zato sto doista mislim da su bolji value - dobijes vise PCIe staza (mogu spojiti vise svega na maticnu, ponajprije nvme driveova sto i planiram), imas bolji upgrade path (cijele 3 generacije ryzena na jednom socketu), dobijes hladnjak koji nije najvece smece uz procesor, dobijes vise jezgri za manje novaca i ne moras placati za overclocking i delidati da bi imao normalne temperature

sta vam tu nije jasno?

Kad se uzme u obzir prosjek od masu igara onda je razlika 15%, na 144hz je to opet razlika 120 i 140 fps-a, u minimumima to je cca 100 naspram 120, a to se itekako osjeti. Naravno to je prosjek, ovisno od igre do igre razlike se penju do 30%, ali cak da je i samo 15% razlike to je vec osjetna razlika za high rr gaming.

Imas upgrade path tako da moras promjeniti tri procesora kako bi napokon imao performanse koje Intel sada nudi, zvuci logicno...

Hladnjak na ryzenu nije smece, ali nije niti ne znam sta, zato ga velika vecina opet zamjeni. 

Kad zbrojis cpu+mbo+ram dodes do slicne cifre na obadvije platforme, ako zelis memoriju s kojom razlika nece biti astronomska i plocu na kojoj ce se taj ram oc-ati kako spada ti si zivi primjer da ces platiti puno vise (i opet na kraju dobiti manje).

Definitivno danas treba 16 threadova za vrtit youtube i otpakirat neki fajl... A sto se delida tice znam da se tako tjesis, ali zadrzi to za sebe i nemoj siriti dezinformacije. 

Fanu kaže...

Ovo je vec zesca nemoc. 

Stjepanj kaže...
Netko je napisao da 1080ti moze drzati 144+ s minimalnom korekcijom detalja s 8600k@1440p, evo ja imam i tu kombinaciju doma i odgovor je da nemoze, pogotovo ne u bf1, treba min 8700k za gtx1080ti. 

Nakon one "recenzije" o AOC-u (ali i "recenzijama" od prije) i hrpetini dezinformacija i ocitog nerazumijevanja osnova koje si napisao ti si zadnji od koga ce ljudi traziti informacije. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.9.2018 14:36 (war3_tft).
15 godina
protjeran
Fanu kaže...
ansha kaže...
Fanu kaže...

sta vam tu nije jasno?

Tolko su smanjili da mi to cak ni benchmarci ne pokazuju...

15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Netko je napisao da 1080ti moze drzati 144+ s minimalnom korekcijom detalja s 8600k@1440p, evo ja imam i tu kombinaciju doma i odgovor je da nemoze, pogotovo ne u bf1, treba min 8700k za gtx1080ti. Bf1 je zahtjevno đubre od igre kao i gtx1080ti, sta mislite zasto su svi testovi na 4k 1080ti vs 2080ti, vjerojatno iz razloga sto niti jedan cpu nemre tu grafu gurati na 100% bez aa na min 4x...pozeljno 8 na manjim rezolucijama..😂😂😂lp

Stjepko baci tu maticnu i tu ddr2 memoriju u smece, komp ti je evidentno neispravan...

13 godina
protjeran

Sto se bf1 tice dobro se sjecam kad je eywa (5 puta veca klasa forumasa od stjepana sto po znanju, a sto po objektivnosti) i sam potvrdio da bez problema vrti 144 (il je bilo165) lock sa 1080ti na 1440p sa nekim malim kresanjem detalja. To da je 8600k dovoljan za 144 lock na modu od 64 igraca mogu i sam potvrditi jer sam svojedobno skinuo onaj trial samo da istestiram to i temperature, tko ne vjeruje meni sva sreca ima cijeli internet za potvrditi, ne treba za to nikakav samoprozvani hw guru. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.9.2018 15:03 (war3_tft).
13 godina
protjeran
Da da, stavi 1440p, ultra, aa off, 64p pa javi rezultate frajeru, samo prije toga svega nabavi si 1440p monitor i gtx1080ti.lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
protjeran

Kad udaras ovako nisko vidi se da sam ja pogodio tocno u sridu. 

Odi sad do susjedovog frenda bacit koju partiju bf1 na ASUS PG279Q da malo odmoris oci od duhova. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice