Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.193.711
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
_mark0_69 kaže...
XXX kaže...

Ako 8/16 zaleme biti će savršen proc.

Za što točno? Jer tako generalizirat se čini pretjerano, a i nije da će to bit prvi zalemljen intelov 8/16 proc.

A zbog čega se lemi jezgra za ihs? 

15 godina
protjeran
XXX kaže...
_mark0_69 kaže...
XXX kaže...

Ako 8/16 zaleme biti će savršen proc.

Za što točno? Jer tako generalizirat se čini pretjerano, a i nije da će to bit prvi zalemljen intelov 8/16 proc.

A zbog čega se lemi jezgra za ihs? 

Da ju zastiti.

17 godina
odjavljen
Chat tema ljubitelja hardvera

Uneku ruku, jer ove sa majonezom su onda očito bez zaštite 

15 godina
protjeran
XXX kaže...

Uneku ruku, jer ove sa majonezom su onda očito bez zaštite 

A to mislis, zalemljena veza puno bolje provodi toplinu od paste. Najbolje je bez ihs-a, naravno, kao kod grafickih. 

17 godina
odjavljen

A kaj si ti mislio da ja mislim Da se lemi kako bi strgao proc ako ideš delidati zalemljenu jezgru?

Normalno da je najbolje bez IHS-a, još do nedavno smo montirali hladnjak direkt na jezgru...i ferceralo je sve kako treba. Ali u nedostatku toga najbolji su zalemljeni procesori.

13 godina
protjeran
Montirao si hladnjak od 100g sad su prek kile..i danas se sjetim kad je krcnuo moj Athlon 600 pod majusnim "Orbom" koji je imao kopcu vjerojatno nekakve legure s Kriptona, bokte to nisi mogao zakopcat za socket koliko je cvrsto bilo.lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
15 godina
13 godina
protjeran
Ako to bude istina mozemo jos jednom reci hvala AMD ;)
17 godina

Stigle mi sve kompononte i nakon debela tri sata sve sam lijepo posložio i sastavio novi pc.  Pošto sam umoran, samo sam podigao windowse i vidim da sve šljaka.

Jedino sam prvi puta naletio na problem koji imaju windowsi sa diskovima preko 2tb.

OS mi je na ssd-u,a za storage sam ubacio 4tb hdd. No prilikom instalacije windowsa išao sam i njega formatirat,a on se formatirao na pola..2tb..ostalih 1,7 je unalolocated space...i ne mogu ništa sa njim iz hdd managera.

Mislio sam sutra proguglat...ali bilo bi dobro da mi vi pomognete...kako formatirat 4tb hdd da bude normalno vidljiv i u komadu?

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na Bol-u.. WindowsPhone die hard fanboy koji ne napušta brod.
15 godina
odjavljen
torrente kaže...

Stigle mi sve kompononte i nakon debela tri sata sve sam lijepo posložio i sastavio novi pc.  Pošto sam umoran, samo sam podigao windowse i vidim da sve šljaka.

Jedino sam prvi puta naletio na problem koji imaju windowsi sa diskovima preko 2tb.

OS mi je na ssd-u,a za storage sam ubacio 4tb hdd. No prilikom instalacije windowsa išao sam i njega formatirat,a on se formatirao na pola..2tb..ostalih 1,7 je unalolocated space...i ne mogu ništa sa njim iz hdd managera.

Mislio sam sutra proguglat...ali bilo bi dobro da mi vi pomognete...kako formatirat 4tb hdd da bude normalno vidljiv i u komadu?

Mora biti GPT umjesto MBR particija.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.7.2018 6:24 (Jakovp).
15 godina
Da samo se nadam da na lemu nece stediti kad su na pasti stedili
AMD AntiBoy
17 godina
Jakovp kaže...

Mora biti GDT umjesto MBR particija.

Nisam sad doma,ali ne mogu vjerovat da nisam desnim mišem kliknuo u lijevi panel...evo lik @AaLF na ovom topicu imao isti problem.

https://www.sevenforums.com/tutorials/26193-convert-mbr-disk-gpt-disk-17.html

Znači ako mi je ssd sa OS-om MBR...mogu skladišni hdd imat GDR? Ne moram valjda rušit ssd i njega isto postavit pod GDR?

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na Bol-u.. WindowsPhone die hard fanboy koji ne napušta brod.
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2018 20:22 (torrente).
15 godina
odjavljen

Mislim da ne, ali mislim da ćeš svakako morat formatirati taj HDD.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
17 godina
torrente kaže...
Jakovp kaže...

Mora biti GDT umjesto MBR particija.

Nisam sad doma,ali ne mogu vjerovat da nisam desnim mišem kliknuo u lijevi panel...evo lik @AaLF na ovom topicu imao isti problem.

https://www.sevenforums.com/tutorials/26193-convert-mbr-disk-gpt-disk-17.html

Znači ako mi je ssd sa OS-om MBR...mogu skladišni hdd imat GDR? Ne moram valjda rušit ssd i njega isto postavit pod GDR?

Nije GDT ni GDR, nego GPT (GUID Partition Table) ... možeš, storage disk u tom kontekstu nema veze sa sistemskim diskom.

GPT ti treba za diskove veće od 2TB i/ili ako ti treba više od 4 "prave" particije (bez logičkih), pa ako baš nemaš potrebe, bolje ostaviti MBR, bar ima više recovery alata :)

13 godina

9700k 8c/8t  

Koja svrha imati toliko jezgri bez HT 

Realno za gaming 4 dosta, za streaming 6 dosta, za bilo kakav production HT je i vise nego pozeljna stvar 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
8 godina
protjeran
chaselol kaže...

9700k 8c/8t  

Koja svrha imati toliko jezgri bez HT 

Realno za gaming 4 dosta, za streaming 6 dosta, za bilo kakav production HT je i vise nego pozeljna stvar 

pa pravi virtualka guru će uzet 9900k 8c/16t, a ovaj 8c/8t će biti za manje zahtjevnu populaciju 

13 godina

Zapravao ovaj 8/8 će biti novi gaming best buy vjerovatno.

Uz pretpostavku da će se klokati kao prethodni nonHTovac. 

13 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

Zapravao ovaj 8/8 će biti novi gaming best buy vjerovatno.

Uz pretpostavku da će se klokati kao prethodni nonHTovac. 

Upravo to, no bojim se da ce mu cijena biti dbelo preko 2500kn.lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
odjavljen

cijena prava sitnica

8 godina
protjeran
XXX kaže...

cijena prava sitnica

a moraju dodatne varioce zapošljavati, za očekivati da će biti poskupljenje 

14 godina
lav1000 kaže...

pa pravi virtualka guru će uzet 9900k 8c/16t,

Pravi virtualka guru neće niti pogledati dječju platformu.

8 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
lav1000 kaže...

pa pravi virtualka guru će uzet 9900k 8c/16t,

Pravi virtualka guru neće niti pogledati dječju platformu.

to će biti wannabe virtualka guru 

14 godina
lav1000 kaže...

to će biti wannabe virtualka guru 

Bravo.

13 godina

Jel ovo sad prcate Chaselola ?

17 godina

Kome treba puno jezgri taj će pričekati još 20-tak dana i TR refresh (ili sniženje 1950X) a ne ove panične ispade sa i9 u mainstreamu :) ... kao da nije dovoljna zbrka sa i7 na dvije razlilčite platforme.

A za wannabe virtualka gurue je R7 1700 snižen na ispod 1.900 Kn.

Koliko se god sprdali sa virtualizacijom, to je, poslije mrežnih tehnologija, vjerojatno najkorisniji izum u IT-u.

Nemaju svi mjesta u garažama i podrumima čuvati sve one Spectrume, Amige, 286-tice, konzole i ostala čudesa :)

17 godina
odjavljen

Svjedno prodavati će se ko blesavi, i kad izbace 12/24 kupovatiće se za igranje "igrica"...ne zato jer treba nego zato jer se može.

15 godina
protjeran
XXX kaže...

Svjedno prodavati će se ko blesavi, i kad izbace 12/24 kupovatiće se za igranje "igrica"...ne zato jer treba nego zato jer se može.

Nije kad izbace jer su davno izbacili 18/36, a sad ce bit i 32/64 za najzahtjevnije gamere, ali samo 60hz jer je ryzen 

8 godina
protjeran
XXX kaže...

kad bi ljudi samo kupovali ono nužno što ti treba, vezano za sve životne potrebe, 98.6% globalne industrije bi stavilo ključ u bravu instant 

17 godina
ansha kaže...
XXX kaže...

Nije kad izbace jer su davno izbacili 18/36, a sad ce bit i 32/64 za najzahtjevnije gamere, ali samo 60hz jer je ryzen 

Intel ima i 22/44, ali i dalje ostaje problem "malih" taktova za puno jezgri (već 10-tak godina u intervalu 3.5-4.5GHz) a i hlađenje postaje sve veći problem, tako da jedino ostaje stisnuti malo developere igara :) (da optimiziraju game-engine za više jezgri). Zen je nova arhitektura pa ima još dosta potencijala ... spominje se 6 i 8 jezgri po CCX-u, porast IPC-a 10-15% prelaskom na 7nm, čak i quad SMT (kao IBM-ovi Power procesori).

Naravno da će se Intel brzo pribrati od šoka i nakon 9 generacija iste arhitekture ponuditi nešto novo, ali će i to vjerojatno biti u multi-core smjeru.

17 godina
odjavljen
lav1000 kaže...
XXX kaže...

kad bi ljudi samo kupovali ono nužno što ti treba, vezano za sve životne potrebe, 98.6% globalne industrije bi stavilo ključ u bravu instant 

Pa, da to i kažem. Marketing je najjača industrija. Stvori potrebu tamo gdje je nama.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice