Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.195.317
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
DarthMarkus kaže...

Aaaaand whhhhhyyyyy not my cynical friend ?

Jer to nisu arhitekturalno drukciji procesori niti na bitno drukcijem proizvodnom procesu od aktualnih kofi lejkova, a znamo da 8700K ne moze ostat ni blizu unutar 95W tdp-a kad je clockan na 4.7ghz.

Jedino ako su kao amd odlucili deklarirat nebulozne tdp-ove koji nemaju veze s istinom...

17 godina
odjavljen
Chat tema ljubitelja hardvera

TDP se deklarira po tvorničkom taktu uz boost jedne jezgre, znači bez paljenja automatskog overkloka na pločama.

13 godina

Dovoljno da su makli majonezu i već imamo nešto...

8 jezgri na istom taktu kao Ryzen apsolutno nema smisla kad znamo ipc.

Bio bi to pucanj u koljeno i čelo istovremeno.

XXX kaže...

TDP se deklarira po tvorničkom taktu uz boost jedne jezgre, znači bez paljenja automatskog overkloka na pločama.

Da, sigurno prikazani TDP nije na all core boostu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.7.2018 10:04 (DarthMarkus).
15 godina
protjeran
XXX kaže...

Svi stock "boostevi" su unutar deklariranog tdp-a, 8700K jednom jezgrom ide na 4.7 a sa svim jezgrama na 4.3 mislim. 

Sad navode da ce 8-core s istim tdp-om boostat znacajno vise, sta nije moguce...

15 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

8 jezgri na istom taktu kao Ryzen apsolutno nema smisla kad znamo ipc.

Stock takt je nebitan, on je takav samo da bi cpu ostao unutar deklariranog tdp-a. 

14 godina
ansha kaže...
Sad navode da ce 8-core s istim tdp-om boostat znacajno vise, sta nije moguce...

Da boostom ide na isti takt, opet TDP ne može biti isti.

8 godina
protjeran

ma mućka đubrad taj intel, lažu gore nego ryzen armada

obični i5 8400 ne može držati 3.8Ghz allcore boost u pojedinim situacijama, a da ga ne throttla na 3.5-3.6Ghz da može držati 65W 

15 godina
protjeran

Al moguce je da uz vlastite metode prljave igre preuzmu i jednu od amd-a pa dobijemo 130W cpu deklariran kao 95W...

15 godina
protjeran
lav1000 kaže...

obični i5 8400 ne može držati 3.8Ghz allcore boost u pojedinim situacijama, a da ga ne throttla na 3.5-3.6Ghz da može držati 65W 

Ocito i onaj base takt koji je kod i5 8400 postavljen na 2.8ghz nesto znaci...

12 godina

Malo istine, malo polu itine i puuuuno markentinga = uobičajena situacija pred izdavanje bilo kojeg novog proizvoda. 

SHOW MUST GO ON
8 godina
protjeran
ansha kaže...

Al moguce je da uz vlastite metode prljave igre preuzmu i jednu od amd-a pa dobijemo 130W cpu deklariran kao 95W...

sve je dobro dok ne dobijemo procesore koji ne mogu pokrenuti default xmp od ugrađene memorije 

za riješiti TDP uvijek postoji tool/skalpel i thermal grizzly, navodno jako dobro pomaže u tim situacijama, čak i na forumu imamo eksperte koji ti to odrade uz produženje jamstva na 10god. i simboličnu naknadu 

13 godina
protjeran
XXX kaže...

Pa i ne bas, zapravo ga deklariraju na najpederskije moguce nacine.

Evo kako to AMD radi (2:47) 

The thermal design power is the maximum power a processor can draw for a thermally significant period while running commercialy useful software. 

Uglavnom govno od definicije koje im omogucava da napisu TDP kakav zele.

Intel sa svojim TDP-om mulja na nacin ga racunaju prema base clockivima sto opet naravno nema nikakvog smisla (9:45)

.

8 godina
protjeran
ansha kaže...
lav1000 kaže...

znači, kad ostaviš u power settingsima min proc state 100%, onda u idlu pada na tih 2.8Ghz

12 godina
ansha kaže...

Svi stock "boostevi" su unutar deklariranog tdp-a, 8700K jednom jezgrom ide na 4.7 a sa svim jezgrama na 4.3 mislim. 

kako nije moguće ako mu dignu efikasnost

makar, za boost s jednom jezgrom na 5.0, a sa svim na recimo 4.3 i to s ukupno dvije jezgre više od 8700k, a uz isti tdp, bi bilo povećanje efikasnosti od minimalno 50%, što jest više nego nerealno

13 godina

Dečki, prošlo SP, a naše finale tek dolazi...

Žao mi što je dosta stare ekipe odjavljeno.

15 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
ansha kaže...

kako nije moguće ako mu dignu efikasnost

makar, za boost s jednom jezgrom na 5.0, a sa svim na recimo 4.3 i to s ukupno dvije jezgre više od 8700k, a uz isti tdp, bi bilo povećanje efikasnosti od minimalno 50%, što jest više nego nerealno

A kako ce mu dignut efikasnost? To je ogroman napredak u efikasnosti, apsolutno nemoguc. 

13 godina

Nema šanse, praktiči ista arhitektura + još dvije jezgre...

Ne znam, al ovo je očito tdp u jbnom idleu...

13 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

Stavio sam ti stranicu prije kako Intel deklarira TDP, prema stock clocku, a posto ce im stock clock biti vjerovatno slican ispadne ti takav niski TDP.

16 godina

Pitanje hoće li Z370 podržavat 8core jer več ide zamjena na Z390.Dugo je i trajao Z370 cijelu godinu več.

kradem mine iz minskog polja
13 godina
protjeran

Za razliku od z170/z270 chipseta koji ima drugaciji pinout od z370 chipseta za z390 nema takvih informacija, a razlike naspram z370 su minimalne, imaju intergrirani wi-fi i do 6 USB 3.0 2nd gen portova. Uz to MSI, ASUS i Asrock na svojim beta biosima imaju biljesku "support for new cpu generation" tako da ce po svemu sudeci 9th gen biti kompatibilan sa z370 plocama. Realno i mora biti jer je AMD dosta kompetentan sa cijenama. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.7.2018 12:04 (war3_tft).
15 godina
protjeran
war3_tft kaže...
DarthMarkus kaže...

Stavio sam ti stranicu prije kako Intel deklarira TDP, prema stock clocku, a posto ce im stock clock biti vjerovatno slican ispadne ti takav niski TDP.

Ali ovi toboznji leakovi kazu da je stock all core clock 4.7ghz, sta nema sanse..

13 godina
protjeran

Ma da to nema teorije.

17 godina
odjavljen

Ako 8/16 zaleme biti će savršen proc.

11 godina
neaktivan
lav1000 kaže...
ansha kaže...
lav1000 kaže...

znači, kad ostaviš u power settingsima min proc state 100%, onda u idlu pada na tih 2.8Ghz

Nije da throttla zbog tog da bude pod 65w vec zato što su non k namjesteni tako - Single core na 4ghz (gotovo nikad), a sve jezgre na 3.6-3.7-3.8ghz (vjerojatno više ovisno o temp)

Power settings ako stavis na 100% ce držati sve jezgre na max. turbo boostu za sve jezgre (znaci oko 3.6-3.7.). Base clock ne treba gledati jer on radi samo kad ugasis boost, a to nitko nece raditi, pogotovo ne na non k. Također XMP radi samo na Z plocama, a istu vjerojatno neces kupovat za non k.

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.7.2018 15:38 (D3lBoy).
8 godina
protjeran
D3lBoy kaže...
lav1000 kaže...
ansha kaže...
lav1000 kaže...

Nije da throttla zbog tog da bude pod 65w vec zato što su non k namjesteni tako - Single core na 4ghz (gotovo nikad), a sve jezgre na 3.6-3.7-3.8ghz (vjerojatno više ovisno o temp)

Power settings ako stavis na 100% ce držati sve jezgre na max. turbo boostu za sve jezgre (znaci oko 3.6-3.7.). Base clock ne treba gledati jer on radi samo kad ugasis boost, a to nitko nece raditi, pogotovo ne na non k. Također XMP radi samo na Z plocama, a istu vjerojatno neces kupovat za non k.

pa njemu je deklariran all core 3.8Ghz, i radi tako bez greške gaming i laganiji taskovi.... ali kad vrtiš neka avx sranja upravo radi TDP pada ispod, i vrti se oko 3.5-3.6GHz u prosjeku... a ne znam kakav load bi trebao biti da ga spusti na tih base 2.8Ghz... da zavrtiš 3 IBT odjednom ili tako nešto...

13 godina
protjeran

Dobio na testiranje:

AOC Q3279vwf, hvala futuri it..ice posebna tema tj mali preview.lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
11 godina
neaktivan

Na prethodnim non k nije tako bilo. Moj nikad nije pao ispod max turba za sve jezgre 3.6, cak ni kad sam koristio integrusu na full loadu ili koristio stock cooler za test ili streamao. Base clock nisam vidio niti jednom u vec eto skoro 3 god.

Battlelog: D3lBoy-00
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Dobio na testiranje:

AOC Q3279vwf, hvala futuri it..ice posebna tema tj mali preview.lp

Ocu i ja jedan dan dobivat hardware na testiranje ako postanem poznati clocker kao ti?

12 godina
D3lBoy kaže...

Također XMP radi samo na Z plocama, a istu vjerojatno neces kupovat za non k.

ne baš, ja imam asusovu h97 ploču s xmp opcijom, također i postavkama za veće brzine rama od 1600
međutim, to sve skupa ne fercera vjerojatno iz razloga jer procesor ne podržava veće brzine
probao sam postaviti brzinu rama na 1866 (samo za probu) i nije htjelo bootat winse, uz poruku - overclock failed
e sad, da imam k procesor koji podržava veće brzine od 1600, vjerojatno bi mogao kloknut i ram
ili možda ne bih, nisam baš 100% siguran, no čemu onda mogućnost postavljanja većih brzina... ako se dobro sjećam ima postavke za 1600-1800-1866... pa tako skroz do 3400mhz

slična mi je situacija na dječjem kompu, asrock h110 i privjesak koji podržava veće brzine rama, pa sam 2x 4gb kingston 2133mhz ram postavio u biosu na veću postavku i sad radi bez greške na 2400mhz
13 godina
neaktivan
XXX kaže...

Ako 8/16 zaleme biti će savršen proc.

Za što točno? Jer tako generalizirat se čini pretjerano, a i nije da će to bit prvi zalemljen intelov 8/16 proc.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice