Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.197.114
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
toxic kaže...

iskreno nisam uocio da je sporije od ssd-a ne u ucitavanju igri.

npr na ssd-u mi je instaliran wot i ne cini mi se da mi se sad sporije loada igru.

opet sam jedan od prvih koji se spawna na mapi tak da...

Koristi se i RAM memorije, rekao bih da sshd nema dediciranu ram memoriju za ucitavanje neceg, ovdje bas mozes odabrat 2 ili 4gb rama bas dedicirana za navedeno..

izmjeri s crystaldisk markom pa javi rezultate, mozes ga ugasiti i upaliti bez da resetiras komp.lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
Stjepanj kaže...
toxic kaže...

iskreno nisam uocio da je sporije od ssd-a ne u ucitavanju igri.

npr na ssd-u mi je instaliran wot i ne cini mi se da mi se sad sporije loada igru.

opet sam jedan od prvih koji se spawna na mapi tak da...

Koristi se i RAM memorije, rekao bih da sshd nema dediciranu ram memoriju za ucitavanje neceg, ovdje bas mozes odabrat 2 ili 4gb rama bas dedicirana za navedeno..

izmjeri s crystaldisk markom pa javi rezultate, mozes ga ugasiti i upaliti bez da resetiras komp.lp

kakav rezultat bi trebao biti s ovime uopce?

read su ovo write mi se cine katastrofa..

13 godina
protjeran
Chat tema ljubitelja hardvera

odrezana ti je slika, eto pa nek sad ansha odvrti...lp

17 godina
Stjepanj kaže...

Ne treba ovdje se sve vidi..

http://www.guru3d.com/articles_pages/crucial_mx500_1tb_m_2_ssd_review,16.html

ima puno losije read rezultate ali ima bolje write rezultate ja dobivam na write max do 200mb u sec.

na ovom benchmark sam dobio score ukupan score 1970, prvi na listi bi bio.. ali nije to to..fora je u tome da ovo radi kako je i zamisljeno nakon par pokretanja odredena aplikacija se pokrece drasticno brze, dakle read je odlican.. a write je srednja zalost.

http://www.guru3d.com/articles_pages/crucial_mx500_1tb_m_2_ssd_review,18.html

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.7.2018 23:33 (toxic).
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Odvrtio par stranica unatrag, oko 65000mb/s mi je write. Kad vec pricate o brzini rama a ne diska..

17 godina
odjavljen

LOL, kaj si to kupio Pogle kad upariš šest godina stari SSD sa RAM-om.

17 godina
ansha kaže...
Stjepanj kaže...

Odvrtio par stranica unatrag, oko 65000mb/s mi je write. Kad vec pricate o brzini rama a ne diska..

ti lupas gluposti..

ne prica se o brzini rama nego o ovom rijesenju kojeg amd pruza FREE kada uzmes novi chipset ili ako nemas novi chipset platis 20 dollara i imas kombinaciju ssd, veceg kapaciteta i rama kod ucitavanja aplikacija i to je to..

kad smo kod brzine rama GG bravo..

XXX to je ram disk ili? uglavnom rekao bih da nije isto jer je ovdje u kombinaciji u pitanju samo boost od 2gb  rama i tvrdog diska + ssd..

evo ti pojasnjenje kako ovo radi + naglasavam da jos jednom da je u poptunosti besplatno s novim plocama na Ryzenu a ja sam sebi uzeo za 20 dollara po meni odlicnu stvar.

17 godina
odjavljen

Nije ram disk nego rapid mode u samsungovom softveru. Fora stvar za trolanje Kombinacija SSD-a i rama. Brijem da se manje koristi SSD sa tom opcijom pa ju imam uvijek upaljenu.

Ovo kaj si ti kupio ja nebi nikada uzeo. SSD-ovi su trenutno jeftini i to nema alternativu u siftveru. HDD treba namjestiti da se gasi nakon pet minuta neaktivnosti i treba služiti samo kao skladište u kompu ili izvan njega.

15 godina
protjeran
toxic kaže...

ti lupas gluposti..

ne prica se o brzini rama nego o ovom rijesenju kojeg amd pruza FREE kada uzmes novi chipset ili ako nemas novi chipset platis 20 dollara i imas kombinaciju ssd, veceg kapaciteta i rama kod ucitavanja aplikacija i to je to..

kad smo kod brzine rama GG bravo..

Daj nisi normalan, prvo kazes da imas ssd od 2TB, a sad da brzine od preko 4GB/s u crystal disk marku nisu ram. Jok, to ti je mehanicki disk...

8 godina
protjeran

ako disk fizicki ne mere potegnut preko neke cifre, to je to, nema zamjene...SATA3 sam po sebi moze 500MB/s i bilo sto spojeno na SATA3 ne more vise, a i to je overkil....ovo je u rangu onog podupljivaca rama...(po reklami, ne kazem da nije koristan soft)...

ali ako imate pun kua rama, mozete recimo skinuti MSi-jev ramdisk i u njemu namistit novu particiju u ramu, za ono sto zelite da se izvrsava brzo, dakle ne da bude spremljeno na disk, nego ram...

Ja ga ponekad znam koristiti i sa 4GB RAMA, samo za browser cache folder, da se stranice otvaraju munjevito...ne vidim mu neku drugu svrhu osim te za usera vulgaris...

Salt n Pepa - Push It
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.7.2018 10:22 (Gorstak79).
17 godina
XXX kaže...

Nije ram disk nego rapid mode u samsungovom softveru. Fora stvar za trolanje Kombinacija SSD-a i rama. Brijem da se manje koristi SSD sa tom opcijom pa ju imam uvijek upaljenu.

Ovo kaj si ti kupio ja nebi nikada uzeo. SSD-ovi su trenutno jeftini i to nema alternativu u siftveru. HDD treba namjestiti da se gasi nakon pet minuta neaktivnosti i treba služiti samo kao skladište u kompu ili izvan njega.

Fora je sta se ovdje hdd gasi. Mislim jel si pogledao video? Radi se o tome da se ubrzavaju cesto pokremute aplikacije uz lomoc ssda i rama.  Intel za navedeno koristi hw rjesenje tzv optane ali je navodno manje ucimkovitiji od navedemog. Nisam s ovime napravio nista lose dapace. Ono sto meme fascinira je da se krece u raspravu a da se zapravo niti ne kuzi o cem se prica. Btw Ansha ovo za 2tb ssd je cisto radi fore... Jbte tesko je zapalit ovdje ekipu.. Strasno

17 godina
odjavljen

Optane je proplai pokušaj a ja ovo iz principa nebi kupio...daju besplatno uz "novi" chipset a ostalima naplaćuju

Vrijeme HDD u kućištu je prošlost, barem kod entuzijasta koji drži do sebe

8 godina
protjeran
toxic kaže...
XXX kaže...

Fora je sta se ovdje hdd gasi. Mislim jel si pogledao video? Radi se o tome da se ubrzavaju cesto pokremute aplikacije uz lomoc ssda i rama.  Intel za navedeno koristi hw rjesenje tzv optane ali je navodno manje ucimkovitiji od navedemog. Nisam s ovime napravio nista lose dapace. Ono sto meme fascinira je da se krece u raspravu a da se zapravo niti ne kuzi o cem se prica. Btw Ansha ovo za 2tb ssd je cisto radi fore... Jbte tesko je zapalit ovdje ekipu.. Strasno

Cak i ako koristi neku predikciju ucitavanja aplikacija, najvjerojatnije radi isto sto i ram disk....ucita nes u ram prije nego ti klikes na to...ako je to pametno napravljeno, a najvjerojatnije jest, onda bilo koliko terabajta diska se moze smatrati m.2 diskom, pod uvjetom da imas pun kufer rama ili da ne pokreces puno aplikacija. 

Princip je jednostavan. Pri paljenju kompa, sve sto koristis se sa diska sibne u ram. Pri gasenju se sve izmjene spremaju na disk, i tako ponovo. Za koji kujac moras imat chipset 400 za tako nesto i zasto to nisu dali svim korisnicima? Da bi kupili novi strojeve i zgrnuli pare, eto zasto. 

Salt n Pepa - Push It
8 godina
protjeran
XXX kaže...

Vrijeme HDD u kućištu je prošlost, barem kod entuzijasta koji drži do sebe

Nisi bas u pravu. Bar dok ne izmisle ram koji ce moci sacuvati podatke u slucaju gasenja kompa, no cak i kad to bude u djiru, disk ce vjerojatno biti manja cifra kn/GB i bit ce koristan za storage...

ako imas ram + hdd + ramdisk, ssd ti ne triba, kopiranje ide drito iz rama....

Salt n Pepa - Push It
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.7.2018 10:42 (Gorstak79).
17 godina
odjavljen

igra od cc 30 gb se učita iz rama

8 godina
protjeran
XXX kaže...

Pogledaj koji je limit procesoru i windowsima koji koristis.

cisto da napomenem, na starijim, cesto rabljenim kantama, na koje ide ecc memorija, za doslovno kovanice mozete nabaviti recimo 64GB rama...a i te kante su cesto sitnis i dolaze sa pun kua jezgri...

Salt n Pepa - Push It
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.7.2018 10:56 (Gorstak79).
17 godina
XXX kaže...

ovo tako ne funkcionira, al ocito je tesko pogledat video..

ja ti garantiram da mi se ucitava jednako brzo kao i na ssd-u a Vi pišite borbene do mile volje.

Na kraju krajeva postoje video zapisi na youtubeu kako to radi i funkcionira.

ovo nije keširanje nego potpuno drugacije sistem rada i trenutno mi se skroz dopada.

I naravno da je bolje imati pravi SSD disk tih kapaciteta, ali ovo je sigurno bolje nego SSHD

Napominjem ova stvar je FREE za sve koji kupe x470mbo za Ryzene

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.7.2018 12:11 (toxic).
15 godina
protjeran

Ma to je cista magija, mehanicki diskovi na 5000MB/s!!!

17 godina
ansha kaže...

Ma to je cista magija, mehanicki diskovi na 5000MB/s!!!

di je tvoj problem?

kaj je uopce bitno koliko ima mb/s ak sam ja zadovoljan?

rezime

imao sam intelov 120gb ssd na kojemu je OS + WOT i to je to.

Sve ostalo mi se pokretalo s  HDD-a

Kupnjom ovoga za 20 dollara ja sam profitirao.

Trenutno nisam primjetio da mi Windowsi i WOT rade tj ucitavaju se sporije = ja sam sretan.

Za 20 dolara sam napravio najbolji moguci potez koji sam mogao u ovom trenutku.

15 godina
protjeran

Moj problem je sta od toga cinis neko cudo, to je najobicnije keshiranje najkoristenijih podataka, a ti to predstavljas kao 2TB ssd za 20$...

I kad smo vec kod dizanja u nebesa tog Fuze-a, mogao si vidjet koliko korisnika je ostalo bez podataka je je software kako kazu vrlo nepouzdan, zali ih se dosta po redditu i forumima..

Ako imas ista bitno na diskovima okani se toga...

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.7.2018 12:34 (ansha).
13 godina
protjeran
Pa nije cudo vec je nesto novo i korisno i covjek je to podjelio s ostalima, stvar funkcionira odlicno em je "besplatno", no ti kao i po obicaju samo kenjas ostalima korist od tebe 0.lp
17 godina
ansha kaže...

Moj problem je sta od toga cinis neko cudo, to je najobicnije keshiranje najkoristenijih podataka, a ti to predstavljas kao 2TB ssd za 20$...

I kad smo vec kod dizanja u nebesa tog Fuze-a, mogao si vidjet koliko korisnika je ostalo bez podataka je je software kako kazu vrlo nepouzdan, zali ih se dosta po redditu i forumima..

Ako imas ista bitno na diskovima okani se toga...

netocno.

Nije keširanje podataka. Sjedi 1, odi ponovo u školu.

"FuzeDrive for AMD is Real-time Tiering software with Machine Intelligence. It blends 2 different classes of storage media (fast and capacity) into a single volume that appears to the operating system as the C: drive. Active data is automatically moved to your fast storage media and stored there and your inactive data is kept on the capacity storage. Your storage activity is dynamically monitored and learns how you use your system. The result is you get the performance benefits of your fast storage and the combined capacity of both the fast and capacity drives. Since it is fully automated, you do not need to worry about manually moving data between 2 drives. "

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.7.2018 12:44 (toxic).
17 godina
odjavljen

Koliki ti je boot?

15 godina
protjeran
XXX kaže...

Koliki ti je boot?

Boot najvise ovisi o maticnoj tako da se tu puno ne moze uciniti...

17 godina
XXX kaže...

Koliki ti je boot?

nadam se da zadovoljava standarde?

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.7.2018 12:57 (toxic).
17 godina
odjavljen
Nije loše ali so zirom da imaš 2TB SSD očekivao sam i bolje 🤣

20 sivih sekundi je zabrinjavajuče 🤣
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.7.2018 13:00 (XXX).
13 godina
protjeran
Neznam jeste vidjeli perfomanse Radeonki u novom BF 5:

15 godina
protjeran

Ovaj Stjepko je tolko ljubomoran da me prati i stalno lijepi TD-ove. Moram rec da mi to laska! 

Stjepko oces kupit kutiju od Rempejđice za 100kn?

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.7.2018 13:00 (ansha).
17 godina
XXX kaže...
Nije loše ali so zirom da imaš 2TB SSD očekivao sam i bolje 🤣

cuj ti imas super brzi ssd pa mi se cini da si losiji..

a ja imam "kvazi stari otrcali hdd"

13 godina
protjeran
Xxx ce morati nazad na rx-icu, hahaha.lp
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice