Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.209.503
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: AMD Zen CPU
Friday kaže...

Pa nitko ne vidi apsolutno nista jer je sve pod velom tajnosti. Totalna sprdacina, posrali se sami na sovj trud...

Ja imam frisko kupljeni 6700k i bas sam se veselio da ce oni pokazati nesto dobro i konkretno. Umjesto toga oni su pokazali NISTA!

Bas ono sto sam naveo stranicu prije.
Imas 6700k i od sinoc te toliko uzdrmala ona prezentacija, najava konkurencije koja stize za cca 30 dana, pokazali su dva bencha gdje se vidi prednost i opet ne valja 

p.s. vise podataka nisu mogli ni dati jer zen jos uvijek nije zavrsen proizvod, odlucili su da 8/16 ima min takt na 3.4ghz+ (mozda bude 3.6ghz) clock to clock se pokazao jacim, sad hoce li ostati u granicama 95W ako dignu taj clock? Sigurno nece, osim neki srecnici sa kvalitetnijim primjercima, ali to je totalno druga prica...

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
Chase ne kužiš poantu ž, zen je završio sa 36sec render 8/16 na 3.4ghz, 6900 isto tako 3.2/3.7 ghz. A 6950x koji ima 10/20 treba nekih 38sec tak da tu nešto ozbiljno smrdi.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
14 godina
neaktivan
AMD Zen CPU

Ovaj rambox, jeli on radi u amd-u?

14 godina
AMD Zen CPU

meni se sviđa jako ovo kaj su prezentirali, i nadam se da bude i tako ostalo kad ga puste u prodaju da zamjenim zamjenim sadašnjeg phenoma koji mi još uvijek nakon puno godina super služi.

Pokrenuo i blender na svom Phenom 2 960T (x5, 3,8 Ghz) i završio za 2:52 min

17 godina
Rambox je njihov glasnogovornik to se zna već davnih dana. Namjesti sample na 100 pa da vidiš score.
14 godina
neaktivan
rambox kaže...
Leopard_st kaže...

Isto ko da je jim jedini inzinjer procesora na svijetu.

I intel ima strucnjake.

Ne kužiš detalje ili činjenice, skupi Intel juriš na IPC performanse je završio več prije par godina.Intel je tu gdje je pogledaj Skylake vs Kabylake, a kod AMD-a je bilo krajnje vrjeme da opet nakon deset godina slože odličan CPU.

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/amd-razmatra-podjelu-kompanije/227021.aspx?page=0&jumpto=4695007&sort=asc&view=flat

Nisam ja kriv kaj ti Intel ne da više CPU performansi=jezgri, jer to je vrlo jeftin način za drastično ubrzat određeni CPU.Dakle zaboravi na inžinjere oni više nisu bitni, a sve ostale pritužbe šalji na Intelov poštanski sandučič.

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/coffee-lake-procesori-imat-sest-jezgri/245374.aspx?page=1&jumpto=5224846&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/coffee-lake-procesori-imat-sest-jezgri/245374.aspx?page=1&jumpto=5225895&sort=asc&view=flat

Ima cinebench tema i moj score, ak prestignu ono, ja cu od 6950X napravit privjesak, casna pionirska.

Ovi retardirani namjesteni testovi se ne PIKAJU.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2016 16:30 (Leopard_st).
13 godina
Leopard_st kaže...

Ovaj rambox, jeli on radi u amd-u?

U BenQ-u, još otkad...Odi na temu za odabir monitora 

13 godina
Patrick_cro kaže...
Chase ne kužiš poantu ž, zen je završio sa 36sec render 8/16 na 3.4ghz, 6900 isto tako 3.2/3.7 ghz. A 6950x koji ima 10/20 treba nekih 38sec tak da tu nešto ozbiljno smrdi.

Na mobu sam pa ne gledam sve komentare, ha naravno svi da muljaju ne bi bili ni prvi ni posljedni.
Jedini komentar na citavu situaciju je isti kao i sa RX 480 najavom, wait for the benchmarks 

Ljudi su hajpali 480 u nebesa u rang fury/980ti kartica, jedino sto se dobilo (sto je po meni najvaznije) je da su 1080p ultra grafe pale cjenovno na 200eur, sad se nadam i sa ovim da ce mocan hexa core biti u tom rangu 200eur pa ce i intel morati spustiti cijenu svojih i7 samim time.

17 godina
Leopard_st kaže...

Ima cinebench tema i moj score, ak prestignu ono, ja cu od 6950X napravit privjesak, casna pionirska.

Ovi retardirani namjesteni testovi se ne PIKAJU.

Možda bude neki 16, 24 ili 32-core Naples za $1700 :)

17 godina
odjavljen
chaselol kaže...
Friday kaže...

Pa nitko ne vidi apsolutno nista jer je sve pod velom tajnosti. Totalna sprdacina, posrali se sami na sovj trud...

Ja imam frisko kupljeni 6700k i bas sam se veselio da ce oni pokazati nesto dobro i konkretno. Umjesto toga oni su pokazali NISTA!

Bas ono sto sam naveo stranicu prije.
Imas 6700k i od sinoc te toliko uzdrmala ona prezentacija, najava konkurencije koja stize za cca 30 dana, pokazali su dva bencha gdje se vidi prednost i opet ne valja 

Prika moj, oni da imaju proc koji u bilo kojem benchu pojede 6700K kao sto se to ovdje cini - dali bi oni hrpu brojki u javnost. Ne bi se BF igrao bez FPS countera, a brojke bi pljustale sa svih strana...

Freak Show Inc.
17 godina
Ali hbg pa nije ovo malo muljanje, kad namjestim sample na 100 onda je moj e5 2670 turbo core 3150mhz jači od tog zena, treba mu 34sec tak nešto a zenu 36 na 3.4ghz tako da bi po tom ispalo da je ipc lošiji i od sandya, a kamoli of novijih cpu. Tako da nam ostaje čekati prve prave testove sljedeće godine, da se vidi sta na kraju zen nudi.
17 godina
Mladen kaže...

Moguće, po nekim teorijama (zavjere :)) Cinebench R15 je više Intel optimiziran (Embree) pa AMD-ovi imaju relativno lošije rezultate nego u R11.5.

(Release se odnosi na Cinema4D verziju čiji je Cinebench ekstrakt)

To je realnost a ne zavjera,Agner ekipa navodi ili konstatira da je to tak i dan danas a oni nisu vesla sisali.

http://www.agner.org/optimize/blog/read.php?i=49

Ovakav Cinebench je mešetarsko govno od testa, i ko god kaže suprotno taj je jučer izašo iz dječijeg vrtiča.Kaj se tiče Maxon aplikacija, procesorski to ionako više nije tolko bitno detalji su na dolnjem linku.

http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/maxon-amd-radeon-prorender/245345.aspx

Ne gurati glavu u pijesak, Handbrake i Blender su CPU neutralni a dalje je sve jasno i čisto.Zašto bi AMD koristio Cinebench mešetarsko govno, kad to iz poznatih razloga nema nikakvog smisla.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-zen-cpu/224306.aspx?page=19&jumpto=5247335&sort=asc&view=flat

Ne hodati okolo očiju širom zatvorenih, pa Intel je podmičivao proizvođače kompova da ne koriste AMD procesore.Intel je tu uhvačen na djelu, i za to su realno još i dobro prošli sa kaznom od malo preko jedne milijarde dolara.Intresantno je da je samo EU kaznila Intel, dakle Američka vlast nema problema sa Intel mitom i korupcijom.To ti je realnost u kojoj živimo, nema neke pravde ili ravnoteže dakle Cinebench u smeče i nema frke.

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
13 godina
Friday kaže... 

Prika moj, oni da imaju proc koji u bilo kojem benchu pojede 6700K kao sto se to ovdje cini - dali bi oni hrpu brojki u javnost. Ne bi se BF igrao bez FPS countera, a brojke bi pljustale sa svih strana...

Hajpali su i 1080 na prezentaciji da je jaca od titana (IT"S INSANE itd) a na kraju ispade nekih 5-7% 

Wait for the benchmarks, najave i sve ok ali ceka se izlazak 

14 godina
neaktivan
AMD Zen CPU

Ti si za vrapce, Bogami dragog.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2016 16:41 (Leopard_st).
16 godina
odjavljen
chaselol kaže...
Friday kaže... 

Hajpali su i 1080 na prezentaciji da je jaca od titana (IT"S INSANE itd) a na kraju ispade nekih 5-7% 

Wait for the benchmarks, najave i sve ok ali ceka se izlazak 

Ma kakvi, lol. Kakvih 5-7% kad nije uopće. O tome se već diskutiralo da svi lažu. Za procesore, doduše, laganje je manje izraženo, al' vidjet ćemo kako će se Zen ponašati.

prodajem jednu od mašina
17 godina
Pa daj onda blender van sa svim postavkama korištenim u testu da možemo posvetiti test pa da se usporedi ili handbrake video koji su koristili pa da se vidi test, ili jos bolje nekom oc pa da on to istestirati kako se spada. Čim intel izlazi odmah ima pun klinac testova a čim amd ništa,ni jedan jedini test sa točnim postavkama koje su se koristile, ili je intel sve testove i igre i sve programe potplatio pa se nema na čemu testirati amd procesor? Znači od prezentacije smo saznali jedno veliko ništa kao sta smo znali i do sada.
9 godina

to sta linkas svoj post u drugoj temi ka dokaz o tome sta govoris govori dovoljno koliko ti treba vjerovat.
ocito ucis od najboljih (amda) .

evo isti test na smecarskome 2640m kojemu na 200 samples treba 6 minuta 40 sekudni na 100 samples treba tocno 3 minute više nego duplo manje vremena lažovi šporki.
evo i testovi svih tu ubaceni u isti graf, * je 100 samples bez 200.

15 godina

Zar nema nitko na forumu da ima i7 6900k i da uradi onaj test blendera

14 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...

Mogu ja iskljucit dvije jezgre.

15 godina
Leopard_st kaže...
dreadmoore kaže...

Mogu ja iskljucit dvije jezgre.

Pa da ali mora biti na 3.2ghz i pokusaj sa 200 pa da vidimo jeli laz ili nije

12 godina
Patrick_cro kaže...

6950k na 3.1ghz treba 30sec da renderuje logo.

http://cdn.overclock.net/5/5c/5ce76973_3HvPXg.png

http://hwbot.org/signature/u135800.png
17 godina
rambox kaže...
 Ovakav Cinebench je mešetarsko govno od testa, i ko god kaže suprotno taj je jučer izašo iz dječijeg vrtiča.Kaj se tiče Maxon aplikacija, procesorski to ionako više nije tolko bitno detalji su na dolnjem linku.

Sad si malo zastranio ... poanta je bila samo u tome da su birali one testove koji im više odgovaraju, što marketingaši nažalost obično i rade.

Što se tiče Cinebencha on je najmanje sintetički od svih benchmarka jer je ispod haube Cinema4D render-engine, konkretan 3D softver i kome je to glavni alat (ili 3DSMax, Maya, Lightwave) to je i jedini benchmark koji ga zanima.

Također, V-Ray i Corona (isto CPU render-enginei  ali 3rd party, odnosno nevezani za neku od spomenutih aplikacija) također imaju slične omjere rezultata, pa ako ti treba info o CPU snazi za 3D rendering, to je to (ne miješati sa GPU renderima ili 2D video-renderingom odnosno encoding). U praksi, ako su u Cinebenchu dva procesora u odnosu 1:2 toliko će ti vremena trebati i da na njima izrenderiraš identičnu scenu (kao što je ovaj test u Blenderu), odnosno napraviš konkretan posao ... as simple as that ... ne moraš se baš toliko žestiti :)

17 godina
Uzvratio ja sa 8/16 na 3150mhz, i sa 200 sample i sa 100sample. Imaš i rezultate sa 6950x 10/20 na default taktu koji izvrti za 37sec a zen i 6900 izvrte za 36sec, po tome je sve jasno.
14 godina
neaktivan
Mladen kaže...
rambox kaže...

Sad si malo zastranio ... poanta je bila samo u tome da su birali one testove koji im više odgovaraju, što marketingaši nažalost obično i rade.

Što se tiče Cinebencha on je najmanje sintetički od svih benchmarka jer je ispod haube Cinema4D render-engine, konkretan 3D softver i kome je to glavni alat (ili 3DSMax, Maya, Lightwave) to je i jedini benchmark koji ga zanima.

Također, V-Ray i Corona (isto CPU render-enginei  ali 3rd party, odnosno nevezani za neku od spomenutih aplikacija) također imaju slične omjere rezultata, pa ako ti treba info o CPU snazi za 3D rendering, to je to (ne miješati sa GPU renderima ili 2D video-renderingom odnosno encoding). U praksi, ako su u Cinebenchu dva procesora u odnosu 1:2 toliko će ti vremena trebati i da na njima izrenderiraš identičnu scenu (kao što je ovaj test u Blenderu), odnosno napraviš konkretan posao ... as simple as that ... ne moraš se baš toliko žestiti :)

Konacno netko da objasni ovom amd funboyu kako stvari stoje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2016 17:25 (Leopard_st).
17 godina
Patrick_cro kaže...
mirzet1976 kaže...
Patrick_cro kaže...

O hebemti ti prezentaciju sad vidio da su promijenili samples, znaci navlakusa samo takva, hebo ih konj 

http://cdn.overclock.net/f/f1/f1e01303_48054.jpeg

pogledajte samples da je namjestan na 100

Evo onda moj e5 2670 izrenda to za 34.69sec

a 6900k to izrenda za 24sec na default postavkama

Tako da je ovo jedno veliko govno i odmanjivanje javnosti

Vidiš li koji je datum na toj slici jučerašnji nije sigurno a ako 6900K treba 24sec onda Ryzen to isto odradi za 1sec brze. Koje god su sinoć bile postavke u Blenderu AMD je bio opet brži.

Vidim datum a to je samo do formata koji lagano mozes namjestiti da ti tako prikazuje pa mislis da je 8 mjesec, a u stvari je 8.12, nisam vidio da su odrzali ikakvu prezentaciju prije i to sa tocno tom verzijom blendera 2.77.

Znači, po tebi, nijedan demo prezentacije nije moguć bez da tebi prijave ;)

Bilo je prezentacija i u 8. mjesecu

http://m.vidi.hr/index.php/Racunala/Novosti/Video-AMD-Zen-procesori-konkuriraju-najboljim-Intelovim

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
15 godina
AMD Zen CPU

Ni amdovi procesori nisu izvrtili njihov logo koliko su intelovi hahahahhhahhha u zadnjih 18h

17 godina
Mladen kaže...

Nisam ja ništa zastranio, to je realnost dakle Cinebench je to šta je sranje koje podmeče klipove AMD procesorima i tako več godinama.

Moš ti to uljepšavat kak hočeš, ali govno je govno i da napominjem zašto Amerima Intel mito i korupcija nije nikakav problem?Ne žestim se ja na tebe, nego na opčenitu situaciju i na Intel zato jer je to realno i očekivano.Neko mora bit realan i udarit onako kak spada, a ne da tapkamo na mjestu kao da živimo u idelanom svijetu gdje je sve po pravici.

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
17 godina
odjavljen
mirzet1976 kaže...
Patrick_cro kaže...

6950k na 3.1ghz treba 30sec da renderuje logo.

http://cdn.overclock.net/5/5c/5ce76973_3HvPXg.png

Trebalo bi sa oba procesora izvrtiti test destak puta pa uzeti prosjek. Nisu ti čmarkovi uvijek laserski precizni.

Kad se več počelo cijepidlačiti i tražiti dlaku u jajetu (ne m islim na tebe)...slično kao i na polaris temi prilikom izlaska dotične. Vidim ovdje isti uzorak...te uništava ploče, te nema je uopče te glasna je ko avion i svaka tri decibela znače 100% glasnije i slične debilane. Sad više nitko niš ne kenja a svi mudro šute od fenomenalnoj GTX 1060 3gb.

Ljudi veselite se konkurenciji umjesto da ste ljubomorni zbog svojih zlatom plaćenih Intela 

14 godina
neaktivan
AMD Zen CPU

I give up, aj da ga amd placa da ovu propagandu siri nekako bi i razumio ali ovako razbijat gole cinjenice, svasta.

12 godina
dreadmoore kaže...

Ni amdovi procesori nisu izvrtili njihov logo koliko su intelovi hahahahhhahhha u zadnjih 18h

Ma intelovce uhvatila panika neće valjda neki tamo AMD Ryzen da sjebe njihove CPU od 1000$.

http://hwbot.org/signature/u135800.png
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice