AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.746
|
čitano: 6.774.992
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 godina
protjeran
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
Promster kaže...
HCgamingCRO kaže...
Promster kaže...

5600X je gaming kralj, kaj je da je...Iako je cijena otišla u k*rac.

Steve ga je natjerao na 4.8GHz, nisam baš pogledao puno review-ova, koliko je neki prosjek OC-a? 4.7?

DA kod tog 6 jezgraza sto vidim po netu nekih 4.7-4.8 all core sa normalnim hladjenjem. 

Uf, al sad vidim na kraju da je trebalo 1.425V i to nije bilo skroz stabilno. 4.7GHz je bilo stabilno sa 1.35V.

Sve naravno ovisi od primjerka do primjerka.

Once upon a time bila dva prijatelja, zvali su se intel i nvidia....kraj price.
12 godina
ibme74 kaže...
ActionReaction kaže...
ibme74 kaže...

Ne trudi se, izignorirat ce kao i moj post gdje sam uradio sto je trazio 

A sta si ti to uradio sta sam ja trazio?

Ne vidim nigdje video sa toplomjerom ili termalnom kamerom preko vrm sekcije tvojw maticne pod overklokom u stress testu...

Cak sam ti ponudio donesti i alat za snimanje al se nisi ni usudio prihvatiti ponudu jer znas da bi ispao u krivu pa si reko sta ja imam snimat i gubit vrijeme,tipicno za puno price a malo konkretnosti na djelu.

Uradio sam isto ono sto si ti linkao, opalio prime95 sa otvorenim HwMonitorom.
Toplomjer i termalnu kameru nemam, taman da ova očitavanja nisu skroz točna sigurno nisu promašila u 20-30c stupnjeva tako da kako god bilo u krivu si za "90c".
Nisam iz Zagreba, 300km sam udaljen pa eto ako ti se voza dođi do slavonije da mjeriš VRM ploče da vidimo tko je u pravu a tko u krivu.

dreadmoore kaže...
Pa nisi ništa uradio di je slika vrama temperature , cpu frekvencija sakrio nebi me iznenadilo da si mu spustio klok.

Čuj ovoga, pa nemam ja taj tvoj mentalitet da bi varao i lagao pogotovo zbog nečega od čega ni nemam neke koristi osim da vam pokažem da nemate pojma o čemu pričate.
Za tvoj info ona "cpu" temp pod MBO sekcijom je VRM i možeš vidjeti da jeo oko 60c, dakle ni blizu 90c koji su se ovdje spominjali sa overklokanim r5 3600.
Evo samo za tebe još sam diguno klok 50MHz na svim jezgrama naspram prvi puta i ovaj puta snimao oko 25 minuta i ubrzao taj vide pa ću ti linkat da nebi bilo "možda si samo upalio, slikao pa ugasio" i slični glupavi izgovori, htio sam čak odraditi sa Heavy Load umejsto prime95 jer Heavy ima timer pa se može vidjeti koliko dugo vrti ali predpsotavljam da bi bio onda izgovor "Heavy jer sranje i ne optereti CPU kao prime95", vidi se gore pod "CPU" sekcijom ploče VRM temp i fino se vidi na koliko jezgre boostaju cijelo vrijeme.

KLIK (video je sniman u Full HD ali će ga Streamable vjerojatno prebaciti u 720p ali bi i dalje trebali brojevi biti vidljivi, ako se gleda na mobu i slika je mutna vjerojatno je stavio po defaultu na 360p pa treba prebaciti na 720p, ako nema te opcije prebaciti u chromu na "klasični prikaz" pa će biti opcija za 720p)

1.300Mv
CCX1 4.550MHz

CCX2 4.450MHz

CPU-Z Validation KLIK

Prasnuo od smijeha na video 

17 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Na video ili muziku?

Btw, ibme74  , caru jedan, kako ti se da?

Ja bi reko da imaš šanse utišati trola ... al strpi se koji sat, siguran sam da ćeš imat šta za čitat, što si loše uradio i zašto ovo tvoje nije dokaz, dapače

Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
protjeran
hahhaajaads kaže...
ibme74 kaže...
ActionReaction kaže...
ibme74 kaže...

Ne trudi se, izignorirat ce kao i moj post gdje sam uradio sto je trazio 

A sta si ti to uradio sta sam ja trazio?

Ne vidim nigdje video sa toplomjerom ili termalnom kamerom preko vrm sekcije tvojw maticne pod overklokom u stress testu...

Cak sam ti ponudio donesti i alat za snimanje al se nisi ni usudio prihvatiti ponudu jer znas da bi ispao u krivu pa si reko sta ja imam snimat i gubit vrijeme,tipicno za puno price a malo konkretnosti na djelu.

Uradio sam isto ono sto si ti linkao, opalio prime95 sa otvorenim HwMonitorom.
Toplomjer i termalnu kameru nemam, taman da ova očitavanja nisu skroz točna sigurno nisu promašila u 20-30c stupnjeva tako da kako god bilo u krivu si za "90c".
Nisam iz Zagreba, 300km sam udaljen pa eto ako ti se voza dođi do slavonije da mjeriš VRM ploče da vidimo tko je u pravu a tko u krivu.

dreadmoore kaže...
Pa nisi ništa uradio di je slika vrama temperature , cpu frekvencija sakrio nebi me iznenadilo da si mu spustio klok.

Čuj ovoga, pa nemam ja taj tvoj mentalitet da bi varao i lagao pogotovo zbog nečega od čega ni nemam neke koristi osim da vam pokažem da nemate pojma o čemu pričate.
Za tvoj info ona "cpu" temp pod MBO sekcijom je VRM i možeš vidjeti da jeo oko 60c, dakle ni blizu 90c koji su se ovdje spominjali sa overklokanim r5 3600.
Evo samo za tebe još sam diguno klok 50MHz na svim jezgrama naspram prvi puta i ovaj puta snimao oko 25 minuta i ubrzao taj vide pa ću ti linkat da nebi bilo "možda si samo upalio, slikao pa ugasio" i slični glupavi izgovori, htio sam čak odraditi sa Heavy Load umejsto prime95 jer Heavy ima timer pa se može vidjeti koliko dugo vrti ali predpsotavljam da bi bio onda izgovor "Heavy jer sranje i ne optereti CPU kao prime95", vidi se gore pod "CPU" sekcijom ploče VRM temp i fino se vidi na koliko jezgre boostaju cijelo vrijeme.

KLIK (video je sniman u Full HD ali će ga Streamable vjerojatno prebaciti u 720p ali bi i dalje trebali brojevi biti vidljivi, ako se gleda na mobu i slika je mutna vjerojatno je stavio po defaultu na 360p pa treba prebaciti na 720p, ako nema te opcije prebaciti u chromu na "klasični prikaz" pa će biti opcija za 720p)

1.300Mv
CCX1 4.550MHz

CCX2 4.450MHz

CPU-Z Validation KLIK

Prasnuo od smijeha na video 

Mislim nezelim nista reci, ali vidim da su popadale sve jezgre u prime-u osim dvije hmmm nestabilan klok?

12 godina
Rhodin kaže...

Na video ili muziku?

Ja bi reko da imaš šanse utišati trola ... al strpi se koji sat, siguran sam da ćeš imat šta za čitat, što si loše uradio i zašto ovo tvoje nije dokaz, dapače

A eto, sinoć prije kreveta pripremao neke papire za posao danas pa reko idem opalit taj prime i snimati cca 30 minuta nakon što sam pročitao "da sam vjerojatno još i downclockao cpu" dok to odradim, ionako je PC bio upaljen.
Ma neće se njih utišati, veselim se novim odgovorima zašto je ovo nije legit 

HCgamingCRO kaže...

Mislim nezelim nista reci, ali vidim da su popadale sve jezgre u prime-u osim dvije hmmm nestabilan klok?

Gdje su popadale? Da, nisam nikada testirao ovaj profil, to sam sada opalio čisto da vidim temperature, inače je profil default 1.250mv ili 1.275mv sa 4.35Ghz ili 4.45Ghz a profil 2 je undervolt 1.175mv 4.15-4.20Ghz.

6 godina
protjeran
ibme74 kaže...
Rhodin kaže...

Na video ili muziku?

A eto, sinoć prije kreveta pripremao neke papire za posao danas pa reko idem opalit taj prime i snimati cca 30 minuta nakon što sam pročitao "da sam vjerojatno još i downclockao cpu" dok to odradim, ionako je PC bio upaljen.
Ma neće se njih utišati, veselim se novim odgovorima zašto je ovo nije legit 

HCgamingCRO kaže...

Gdje su popadale? Da, nisam nikada testirao ovaj profil, to sam sada opalio čisto da vidim temperature, inače je profil default 1.250mv ili 1.275mv sa 4.35Ghz ili 4.45Ghz a profil 2 je undervolt 1.175mv 4.15-4.20Ghz.

PA vidis po load-u jezgrica da nerade znace pale su na testu- a i na woakload-u od prime-.a ti pise "unit not running".

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.11.2020 11:43 (HCgamingCRO).
12 godina

vidim sada da, nisam ni obracao paznju kazem radilo je dok sam čačkao pa papirima, nije onda stabilan ipak klok na ovom naponu, morat ću odvrtit danas opet kako sam prvi puta kada sam slikao ili jos malo povecati napon.

17 godina
ibme74 kaže...

vidim sada da, nisam ni obracao paznju kazem radilo je dok sam čačkao pa papirima, nije onda stabilan ipak klok na ovom naponu, morat ću odvrtit danas opet kako sam prvi puta kada sam slikao ili jos malo povecati napon.

Eto... sad si dobio još posla

Ko ti kriv, sam si se u ovo upleo :)

15 godina
HCgamingCRO kaže...

Da i to lik iskljucio prime procesor mu u idle radi citavo vrijem i ima  65°C hahah omfg sa 1600 rpm 

12 godina

Nema veze, naci ce se vremena, ionako najveci dio vremena ode na to što komp sam vrti test i snima a ja mogu obavljati druge stvari 

12 godina
dreadmoore kaže...
HCgamingCRO kaže...

idle radi citavo vrijem i ima  65°C hahah omfg sa 1600 rpm 

Ti ako stvarno mislis da na idel radi 65c sa 1600rmp imaš veći poteškoća u razvoju nego sam prvotno mislio 

6 godina
protjeran

Mindfactory je na twitteru napisao da im je ovo najbolji cpu launch ikad, možemo onda slobodno napisati da je AMD-ov launch suprotan od Nvidijinog .

0 0 hvala 0
17 godina

Kakavih 65°C u idleu

I to imam "tihi" način rada

EDIT: radim, za posao, tako da nije 100% idle , recimo da jest.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.11.2020 11:54 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Video tako prikazuje ako video laže lažem i ja, sve ti jezgrice u idle mlate a temperature 66°C i 50w trenutna potrošnja.Pardon moja greska dvije jezgre na 50% rade hahah 

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.11.2020 12:01 (dreadmoore).
10 godina
Riot kaže...

Mindfactory je na twitteru napisao da im je ovo najbolji cpu launch ikad, možemo onda slobodno napisati da je AMD-ov launch suprotan od Nvidijinog .

Najbolji CPU launch za 5600 i 5800, 5900 su valjda imali 5 komada i listing je bio gore doslovno tolko da nisi mogo ni u checkout otići kolko je brzo nestao a da ne govorim da su pustili listing 15 minuta ranije odnsono u 14:45.

Tolko je brzo nestao da sam mislio da su testirali samo product page :)

#YOLO
16 godina

Jel treba updatati bios od maticne po redu ili samo zadnji, neovisno o verziji koju imas? Jer je problem sto necu vidjeti koja je verzija gore jer nemam ryzen 3000.

mihi
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.11.2020 12:18 (mihi999).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mihi999 kaže...

Jel treba updatati bios od maticne po redu ili samo zadnji, neovisno o verziji koju imas? Jer je problem sto necu vidheti koja ke verzija gore jer nemam ryzen 3000.

a pročitaj upute sa stranice proizvođača.

Često ne treba nikakve međukorake raditi i trebao bi ti BIOS izbaciti upozorenje ako slučajno treba, ali provjeri sam za svaki slučaj. Uvijek negdje pišu prerequisites ako ih ima.

15 godina
Nemoj još i ti već je dobar slom zivaca dobio.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Ne kužim zakaj se netko zamara sa overclockom Ryzena kad super rade out of the box. Taj dio su doveli valjda do savršenstva s tim boostovima i vrlo niskom potrošnjom. Ibme daj upali PBO pa istestiraj sa tim primeom baš me zanima.
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.11.2020 13:16 (mislioc).

2 0 hvala 0
6 godina
protjeran

Esport monster cpu: 

0 0 hvala 0
13 godina
......
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.11.2020 13:41 (mislioc).

0 0 hvala 0
16 godina
Riot kaže...

Esport monster cpu: 

League of legends igra razjebavanje monstruozno.

kradem mine iz minskog polja
4 godine
protjeran
Rhodin kaže...

Pa sami ste si krivi, ulazite u raspravu a ni test neznate odradit kako spada. Dobro si predvidio da ce nesto biti krivo to ti priznam da si bio u pravu 

Manite se corava posla moj savjet.

Ajd sto je radio test al toliko necitko i lose dokumentirano da bi me sramota bila uooce objavit.

12 godina
ActionReaction kaže...
Rhodin kaže...

Pa sami ste si krivi, ulazite u raspravu a ni test neznate odradit kako spada. Dobro si predvidio da ce nesto biti krivo to ti priznam da si bio u pravu 

Ajd sto je radio test al toliko necitko i lose dokumentirano da bi me sramota bila uooce objavit.

A ti znas napravit test, jedino sta si postao ovdje je slika i nista drugo 

4 godine
protjeran

Pa vidis po slici da znam, ako ti nes nije jasno slobodno pitas,hoce informatika biti komplicirana ponekad 

0 0 hvala 0
6 godina
protjeran
dery kaže...
Riot kaže...

Esport monster cpu: 

Upravo to, tamo di su frejmovi najvažniji, di najviše igrača sudjeluje,igre koje se koriste na najboljim turnirima diljem svijeta Zen 3 to glatko dobiva s ogromnom prednošću. Intelovi fanboysi su sada promijenili taktiku trollanja, frejmovi su odjednom postali nebitni pa pomalo ubacuju Intel u budžet opciju, omjer uloženo/dobiveno itd, praktički uloge su se preokrenule i to ih jako boli, ego im je povrijeđen i možemo očekivati hrpu novih-starih accounta, na stranim forumima rade doslovno kaos. Iako sam imao više Intel procesora nego neki tu godina, 3900x je zapravo moj prvi AMD procesor, baš zato mi je i drago što ih AMD tako guzi jer je Intel nas guzio dugo godina i generacija, svi znamo priču s Intelom pa neću u detalje.

13 godina
Riot kaže...
dery kaže...
Riot kaže...

Esport monster cpu: 

Upravo to, tamo di su frejmovi najvažniji, di najviše igrača sudjeluje,igre koje se koriste na najboljim turnirima diljem svijeta Zen 3 to glatko dobiva s ogromnom prednošću. Intelovi fanboysi su sada promijenili taktiku trollanja, frejmovi su odjednom postali nebitni pa pomalo ubacuju Intel u budžet opciju, omjer uloženo/dobiveno itd, praktički uloge su se preokrenule i to ih jako boli, ego im je povrijeđen i možemo očekivati hrpu novih-starih accounta, na stranim forumima rade doslovno kaos. Iako sam imao više Intel procesora nego neki tu godina, 3900x je zapravo moj prvi AMD procesor, baš zato mi je i drago što ih AMD tako guzi jer je Intel nas guzio dugo godina i generacija, svi znamo priču s Intelom pa neću u detalje.

Shvaćam tvoju frustraciju u potpunosti, prema ovom šta si napisao Intel te zbilja dobrano naguzio. 

6 godina
protjeran

Gotovo svi recenzenti se slažu da je Intel gotov, korisnici će birati između budžet Zen 2 i premium Zen 3 procesora, Intel će u potpunosti nestati s top 10 najprodavanijih procesora, zapravo i Zen 2 ih je skoro pa otjerao s te liste, Lisa Su je napravila povijesni posao, zaslužuje svaki milijunčić koji je zaradila .

2 0 hvala 0
6 godina
protjeran
ActionReaction kaže...
Rhodin kaže...

Lol..imao si video i nisi primjetio... ili si ti corav ili neznam.

Mene bi bila sramota na tvojem mjestu a ne ibme-ovom jer takav pad se u prime-u lako da nevidjeti jer bench nastavlja dalje sa ostalim jezgrama.

A puno pricas, nemas ni opis Konfe niti si sta postao o tom prime-u a tu samo kakis.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.11.2020 14:11 (HCgamingCRO).
14 godina

Lisa Ann isto.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice