Još impresivnije je kad se uzme u obzir da je AMD ovo napravio sa chiplet dizajnom gdje je kontroler fizički odvojen od jezgri što im donosi odličan yield i profitabilnost pa lako mogu dodavati/micati jezgre. Intelova Rocket Lake arhitektura će biti posljednja monolitna za desktop, uskoro će i oni morati preći na MCM dizajn jer je sve veći izazov migrirati na niži proizvodni proces.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Meni je samo jedno pitanje po glavi a to da svaki review-er ima druge rezultate. Evo npr ovaj "smotanko" ima i u far cry-u i u metro-u onak isti rez tj AMD bolji cak...znaci pitam se nepostoji li neka prihvacena "norma" po kojoj se to zakljucuje?
Kakvo trrolanje, pa imas u testu 5600x se vidi da u popularnoj rezoluciji 1440p , 10400f od 1200kn nadmasuje 5600x i ostale. Nepopularno razmisljanje al brojke su tamo.
Ima više testova, ajmo se dogovoriti da se potkrijepi barem slikom, nekim linkom, videom.
https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-5-5600x/17.html
Nisam fanboy, al rec nekome da je uvredljivo kad kaze da intel za 1000kn manje parira novom ryzenu ipak ne stoji. Ako gledamo cisto za igre.
Isti review u 1080p-u je 10700- napominjem NO K leader. 299 vs 320 eura za 3 % manje avg uzimam.
Osim ljudi kojih zanima LOL, DOTA, CS, VALORANT itd- tu je AMD onak izdominirao
I eto ostvarila se moja "zajebancija"...
Robert Hallock - https://twitter.com/Thracks/status/1324561815104356352
Alright, I'm back. It's time to do some PSAs.
1) Ryzen 5000 Series doesn't need a power plan. Don't expect to see one.
2) Yes, it can clock to DDR4-4000 1:1 if you have a good sample. Upcoming AGESA work will make this easier.
3) But you CAN tweak Ryzen perf vs. power with the Win10 Power & Sleep sider AFTER you install the chipset driver.
4) Is the memory controller the same? YES.
5) Do you need a new AGESA for pre-5000 Series CPUs? No. Not really. Stay on the BIOS you have.
Nisam mogao vjerovati kad sam vidio koliku prednost AMD ima u esport igrama, a tu se najveća lova vrti i najviše igrača, i frejmovi su u tim igrama doslovno sve tako da će im to donijeti lijepu reklamu i dobar boost u market share-u.
Nisam mogao vjerovati kad sam vidio koliku prednost AMD ima u esport igrama, a tu se najveća lova vrti i najviše igrača, i frejmovi su u tim igrama doslovno sve tako da će im to donijeti lijepu reklamu i dobar boost u market share-u.
Je ali ti frejmovi se ioano ne mogu iskoristit ako bolje pogledas...
360hz je nabrzi moguci monitor? a to trenutno ako se ne varam zadovoljavaju svi...
360hz je nabrzi moguci monitor? a to trenutno ako se ne varam zadovoljavaju svi...
Kako se sad vrti druga priča, odjednom frejmovi više nisu iskoristivi, tj nebitni su .
Pa nije otišao na *10 preko noći.
Bikad ti frameovi nisu bili previše bitni, al ih se jako naglašavalo kad je bila riječ o intelu.
Sad ljudi samo miraju paziti da im Intel 10900k ne bottlenecka 3080 , ipak na AMDu ostvaruju više potencijala
Odgovaram tebi, al prepoznat će se mudrac
Kako se sad vrti druga priča, odjednom frejmovi više nisu iskoristivi, tj nebitni su .
Ti to tako zelis citat ali ja pricam otvoreno i mislim na nesto drugo... ovdje se vise ne radi o tome da se ne prati trziste vec su izuli iz cipela par igara koje trenutni monitori ne podrzavaju...
Dakle imas monitor od 60hz sto ce ti 120 fpsova? jel mozda tako jednostavnije (nebitno o kojem procesoru ili grafickoj se radi)
Pa nije otišao na *10 preko noći.
Bikad ti frameovi nisu bili previše bitni, al ih se jako naglašavalo kad je bila riječ o intelu.
Sad ljudi samo miraju paziti da im Intel 10900k ne bottlenecka 3080 , ipak na AMDu ostvaruju više potencijala
Odgovaram tebi, al prepoznat će se mudrac
Pa na ocigled je AMD brzi... danas bih uzeo 5900x da uzimam (a ako bi raspolagao s manje love onda 100% 5600x), to su jedine cinjenice koje stoje iza mene. AMD je preuzeo prednost, gotovo je... nemamo tu vise oko cega razgovarati... sada je pitanje ovih budgetara sto zele uzeti...
Ti to tako zelis citat ali ja pricam otvoreno i mislim na nesto drugo... ovdje se vise ne radi o tome da se ne prati trziste vec su izuli iz cipela par igara koje trenutni monitori ne podrzavaju...
Dakle imas monitor od 60hz sto ce ti 120 fpsova? jel mozda tako jednostavnije (nebitno o kojem procesoru ili grafickoj se radi)
zbog manjeg input laga
zato je svim tim profesionalcima nikad dosta fps-a, bez obzira na refresh rate monitora, i zato ce sad svi koji zive od CS:GO kupit amd procesor
Kad se samo sjetim kako su se ovi iz plavog tabora naslađivali i isticali sve te silne frejmove, a danas kad čitam domaće i strane forume odjednom to više nije bitno, ne može se iskoristiti itd. Sad kad je Intelovcima nestalo argumenata mijenjaju taktiku, pritom ne mislim nužno na tebe Toxic nego općenito, smijeh mi je čitati komentare Intelovaca.
zbog manjeg input laga
zato je svim tim profesionalcima nikad dosta fps-a, bez obzira na refresh rate monitora, i zato ce sad svi koji zive od CS:GO kupit amd procesor
pa dobro koje je razlika onda izmedu 500 i 700 fpsa u smislu input laga?
Naravno da ce ici na AMD ako mogu tek tako si priustit prelazak s vec sada postojeceg high end intela na high end amd-a. Nije to bas jeftin sport... vecina ih moze ali ima ovih koji i ne mogu.
Kad se samo sjetim kako su se ovi iz plavog tabora naslađivali i isticali sve te silne frejmove, a danas kad čitam domaće i strane forume odjednom to više nije bitno, ne može se iskoristiti itd. Sad kad je Intelovcima nestalo argumenata mijenjaju taktiku, pritom ne mislim nužno na tebe Toxic nego općenito, smijeh mi je čitati komentare Intelovaca.
Kako znas da je netko Intelovac?
Mogu reci za sebe da volim sve sto valja nebitno mi je o kome se radi. Vec sam rekao da je AMD bolji u svim segmentima... ali da Intel sad odjednom ima lose procesore nema...
zbog manjeg input laga
Naravno da ce ici na AMD ako mogu tek tako si priustit prelazak s vec sada postojeceg high end intela na high end amd-a. Nije to bas jeftin sport... vecina ih moze ali ima ovih koji i ne mogu.
Gle... previše puta sam upotrijebio riječ "budala" u zadnje vrijeme na ovom forumu, ali teško je drugačije.
Ko pređe sa high end Intela na high end AMD, radi igri, ne zaslužuje nikakav drugi komentar, sorry.
Zašto bi sa jednog 8700K prelazio na AMD? ili 9900K i sličnih procesora? Kužim ako ti fali coreova za raditi ili nešto, sve drugo je bezveze. Radi se o ljudima koji kupuju novo, ili ljudima koji imaju B(4)550 ploču i recimo 1600AF nutra koji sad naprave ogroman skok, a i njima se ne žuri 5600X ili 5800X uzimat, mogu se strpit koji mjesec i uzet 5600 ili 5700X.
Netko tko kupuje novo, već duuuugo vremena nema nikakvog razloga uzimati Intel jer dobije usporedno puno jeftiniji AMD (sad i jači iste ili slične cijene ko treba "top" CPU) jer je ionako viši gain uložiti u GPU nego CPU.
ma to je sve u djelicima milisekunde, nama neshvatljivo, ali njima znaci razliku od "shit ton of money do zero money", jos u to uklopi tipkovnice, miseve, i kako im to utjece na mentalnu jakost na turnirima
sve ce napravit da bi imali bilo kakvu prednost, to je profi sport jebiga
Naručio na kraju ovaj RAM, da se i overclockat ko blesav, ili spustiti latencije bolesno a na 4000mhz, pa kad već kupjem kopm za 10godina nema smisla škrtariti na RAM-u.
https://www.crucial.com/memory/ddr4/blm2k16g40c18u4bl
Stiže i 980 pro 1tb(Gen4) od Samsunga
Sljedeći tjedan sklapanje ako dođe 5900x na lager i sve :)))
Što se mene tiće, 5600X praktički opravdava svoju cijenu. Iako mi se ne sviđa.
5600x je brutalan procesor, sa zračnim coolerom ga se lago pogura na all core 4.6 ghz, a dosta modela koje sam vidio na recenzijama idu do 4.7 ghz pri 1.32V pa dobiješ i odlične multithread performanse.
https://en.wikipedia.org/wiki/Rockstar_Advanced_Game_Engine Rage sad koji i koja verzija bog sami zna.
5600X je rasturio, ovo je sada AMD dominacija u svemu. nema smisla dalje raspravljati, stvar je jasna. da kupujem sada, bez razmišljanja 5600X, čak i ako 3700X pojeftini drastično.
kakve su to sad priče o nestašici procesora, pa jel nije Lisa Ann 10 puta rekla da će biti dovoljno za sve koji hoće stoposto?
Bude ona dala svima , mi moramo cekat red , prvi u redu je HC.