AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.746
|
čitano: 6.776.119
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
mirzet1976 kaže...
mislioc kaže...
Ovo je brutalica za stress test, tu se i kučišta tope:https://www.google.com/amp/s/www.techpowerup.com/download/linpack-xtreme/%3famp

Pokreno ga sada i 4.4ghz na 1.38V na R5 3600 temp 78 stepeni C, nema nista bolje od Aida64 benchmarka FP64 Ray-Trace za par sec nabije mi 95C.

Cooler: Rad EK-480XT + EK-240XT-pumpa EK-DCP 4.0 kralj. Za taj Aida ne znam s tim FP64 Ray Trace to nešto novo? 

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.11.2020 17:55 (mislioc).
17 godina
emerik kaže...

Ima kakvih informacija o Ryzen 5 5700X? Kad bi mogao stici?

Mislim da taj procesor zasada nije u planu.

Yippee ki-yay, motherfucker! :)
14 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Evo Undervolt CTR profil 1175v ccx1 : 4.0ghz ccx2:4.0ghz max temp: 70c/VRM:59c E sada ne znam zasto su 2 threada na 8min spustili klok na 1100mhz i 1700mhz jel to znaci da se srusilo ali prime nije pocrvenio ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
ActionReaction kaže...

Ja sam svoje zalijepio, i dokazao da se 10700k grije slivno kao i Vasi ryzeni kad se raspale.

5900X na 4.6GHz i 1.375v.. iako je tako clockan jači od 10900K za 40%, potrošnja mu je i dalje za 30ak W niža nego stock 10900K, clockan ne treba ni spominjat.

7nm Zen 3 vs 14nm Skylake je tehnološki jednostavno neusporedivo.. 6 zen3 jezgri po performansama praktički stiže 8 skylake jezgri, a potrošnja je kako već rekoh - neusporediva.

ansha: Pomelo te
13 godina
MGloc kaže...

Evo Undervolt CTR profil 1175v ccx1 : 4.0ghz ccx2:4.0ghz max temp: 70c/VRM:59c E sada ne znam zasto su 2 threada na 8min spustili klok na 1100mhz i 1700mhz jel to znaci da se srusilo ali prime nije pocrvenio ?

Puko ti je na dvije jezgre ostale ne. 

17 godina
mislioc kaže...

Jedna jezgra ne radi.

Yippee ki-yay, motherfucker! :)
13 godina
boxer kaže...
mislioc kaže...

Jedna jezgra ne radi.

Možda i radi ali se opako grije pa spušta takt. 

6 godina
protjeran
ActionReaction kaže...
HCgamingCRO kaže...

Stavio si sliku a od nas trazis Video, biljeske cijelu Dokumentaciju.

Neuspijeva ti trolanje AMD-.

Opalio te zen3 pa se sada neosjecas dobro,razumijem to.

Btw da naglasim: AMD-ov 8/16 procesor nekosta 1000 eura kao inteloc 8/16 do 2017-te kad je amd dosao na scenu.

Znaci Spremi se,odjavi se,odi umij se i makni se od tvog "utopijskog" svijeta di je AMD los a intel jos uvijek KING.

Ja sam tebe tražio sliku nakon 1h prime 95, da vidim temperaturu tvog proca, ali vidim od toga nista jer sigurno nije ni stabilan na nekom respektabilnom taktu ondje i vjerojatno se grije.

A ibme sam rekao da mi dokaze sa video snimkom i toplomjerom koliko mu se vrm na matičnoj grije nakon 30min prime 95,  jer tvrdi da je to super ploca za OC a ja kazem da nije. Ponudio sam mu donesti i alat za testiranje..

Eto, puno private a nista od vas.

Ja sam svoje zalijepio, i dokazao da se 10700k grije slivno kao i Vasi ryzeni kad se raspale.

Ajde barem su ti intelovci poceli lemiti jezgre na heatspreder s 10th gen pa se veselis sad.neka ti.

Moj ces primjeraka vidjeti...kada uhvatim vremena vikend vjv jer necu to malo slobodno vremena sto imam nakon posla tebi posvetiti vec ekipi sa apexom i valorantom.

Once upon a time bila dva prijatelja, zvali su se intel i nvidia....kraj price.
7 godina

GdjeSuBikovi kaže... Dabog da ti dica igrala na toj i5-ici umisto na ryzenu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Kaby kaže...
ActionReaction kaže...

5900X na 4.6GHz i 1.375v.. iako je tako clockan jači od 10900K za 40%, potrošnja mu je i dalje za 30ak W niža nego stock 10900K, clockan ne treba ni spominjat.

7nm Zen 3 vs 14nm Skylake je tehnološki jednostavno neusporedivo.. 6 zen3 jezgri po performansama praktički stiže 8 skylake jezgri, a potrošnja je kako već rekoh - neusporediva.

Ti all-core OC-ovi sa preko 1.32-33V su kretenizam jer je to previsok napon za ista osim gaminga...

10 godina
neaktivan
ansha kaže...

Ti all-core OC-ovi sa preko 1.32-33V su kretenizam jer je to previsok napon za ista osim gaminga...

Ma jasno nego sam htio pokazat ovome gore da čak ni pri tim suludim naponima zen3 se ne može potrošnjom približit intelu, pa usporedno s time ni VRM nije toliko opterećen kao što je u slučaju 10700K i 10900K, pogotovo clockanih.. 

4 godine
protjeran
hahhaajaads kaže...

Zamisli kad ti covjek koji je uslikao test sa 10700k kaze da netko drugi nesta mora snimit i mjerit toplomjerom, a on to sam nije radio. Uostalom, ne vjerujemo ti dok ne nafrljis tog 10700k, bar sat vremena u primeu (sve moras snimat) i drugom kamerom snimat kak drzis toplomjer u ruci i mjeris temperaturu ploce.

Covjece ti djeluješ tako pogubljeno i neinformirano da je to čudo jedno. Pricali ste o velikom grijanju Intel procesora, kako njega mogu snimiti toplomjerom ako je ispod bloka? Moju maticnu nitko nije ni spominjao a nit zna koju imam tako da nije mogao ni uci u pricu kakva je za OC.

Bolje ne komentiraj ako nemaš nista promišljeno.

4 godine
protjeran
HCgamingCRO kaže...

Ajde barem su ti intelovci poceli lemiti jezgre na heatspreder s 10th gen pa se veselis sad.neka ti.

Moj ces primjeraka vidjeti...kada uhvatim vremena vikend vjv jer necu to malo slobodno vremena sto imam nakon posla tebi posvetiti vec ekipi sa apexom i valorantom.

Pricekaj da zahladi gdje žuris 

4 godine
protjeran
Kaby kaže...

Ma jasno nego sam htio pokazat ovome gore da čak ni pri tim suludim naponima zen3 se ne može potrošnjom približit intelu, pa usporedno s time ni VRM nije toliko opterećen kao što je u slučaju 10700K i 10900K, pogotovo clockanih.. 

Jedino stan nitko ne prica o potrošnji nego o zagrijavanju 

12 godina
ActionReaction kaže...
hahhaajaads kaže...

Zamisli kad ti covjek koji je uslikao test sa 10700k kaze da netko drugi nesta mora snimit i mjerit toplomjerom, a on to sam nije radio. Uostalom, ne vjerujemo ti dok ne nafrljis tog 10700k, bar sat vremena u primeu (sve moras snimat) i drugom kamerom snimat kak drzis toplomjer u ruci i mjeris temperaturu ploce.

Covjece ti djeluješ tako pogubljeno i neinformirano da je to čudo jedno. Pricali ste o velikom grijanju Intel procesora, kako njega mogu snimiti toplomjerom ako je ispod bloka? Moju maticnu nitko nije ni spominjao a nit zna koju imam tako da nije mogao ni uci u pricu kakva je za OC.

Bolje ne komentiraj ako nemaš nista promišljeno.

Vidi se tko je pogubljen ovdje, tolko te AMD sreseto da si morao radit novi acc i promijenit ponasanje da kolko tolko par tjedana budes ovdje dok ne poberes ban. Ali opet kazem, kloklan 5600X je opet hladniji od klokanog 10600K, nemamo sta pricat...

10 godina
neaktivan
ActionReaction kaže...

Valjda ti je jasno da što je veća potrošnja procesora to je i veća količina topline koju on generira? Također što je veća potrošnja procesora to je veće opterećenje na VRM pa se time i VRM više grije? 

Baš iz tog razloga(male potrošnje) malecki 5600X može ići na baš apsolutno bilo koju ploču, pa i bez VRM hladnjakića, a 5900X i 5950X na bilo koju iole kvalitetniju ploču..

evo primjer clockani 5600x i 10600K, neusporedivo..

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.11.2020 18:35 (Kaby).
15 godina
Ma spalit će te procesore bezveze ne treba te ništa dokazivati, zna se da su ryzeni grijalice u obicnim workload poslovima.To je ibme pokazao u videu nafrljio dvije jezgre, na 50% i ventilator 100% pa su mu ogromne temperature 66°C link pack će vam samo uništiti procesor i Prime 95.
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
protjeran

Koji procesor planirate uzeti, želite uzeti, ima najbolji omjer uloženo/dobiveno po vašim standardima i zahtjevima:

1 5950x
3 5900x
6 5800x
22 5600x

0 0 hvala 0
15 godina
5600x
7 godina

GdjeSuBikovi kaže... Dabog da ti dica igrala na toj i5-ici umisto na ryzenu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
protjeran
dreadmoore kaže...
5600x

I da nemam 3900x, kao prvi AMD procesor bi si odmah uzeo 5900x, tim više što je to zadnja generacija AM4 procesora pa bih si odmah pokupio 12 jezgri i bio miran duže vrijeme zbog odličnih single i multithread performansi, 24 threada takvih performansi bi mi osiguralo mir šta god radio na njemu.

17 godina
Riot kaže...

Koji procesor planirate uzeti, želite uzeti, ima najbolji omjer uloženo/dobiveno po vašim standardima i zahtjevima:

5950x

5900x

5800x

5600x

Ništa od toga, ja čekam Bios za ovog APU hrušta pa dok ne stigne vrtim palcima.

https://www.adm.hr/cpu-amd-ryzen-3-pro-4350g-tray-cooler-s-am4-100-100000148mpk/67799/product/

AMD,........is that Epyc or what?
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.11.2020 18:44 (rambox).
6 godina
protjeran
Kaby kaže...
ActionReaction kaže...

Valjda ti je jasno da što je veća potrošnja procesora to je i veća količina topline koju on generira? Također što je veća potrošnja procesora to je veće opterećenje na VRM pa se time i VRM više grije? 

Baš iz tog razloga(male potrošnje) malecki 5600X može ići na baš apsolutno bilo koju ploču, pa i bez VRM hladnjakića, a 5900X i 5950X na bilo koju iole kvalitetniju ploču..

Još se vode rasprave oko potrošnje? Pa ako je bilo ikakvih sumnji sa Zen 2, Zen 3 troši jednako, čak se manje grije, a ima znatno bolje performanse tako da su sa tom generacijom sve sumnje maknute i Intel sa svojim katastrofalnim omjerom performanse/potrošnja nema šta raditi pored Zen 3, smiješno je uopće voditi rasprave i raditi usporedbe na tom polju jer je prilično jasno koliko je Zen 3 efikasan po pitanju performansi/potrošnja, i to je Lisa Su više puta istaknula i koristila u prezentacijama.

15 godina
A ako me iskreno pitaš 5950x je najbolje ulozeno/dobiveno a sve ispod bacanje novaca
12 godina
Riot kaže...
dreadmoore kaže...
5600x

I da nemam 3900x, kao prvi AMD procesor bi si odmah uzeo 5900x, tim više što je to zadnja generacija AM4 procesora pa bih si odmah pokupio 12 jezgri i bio miran duže vrijeme zbog odličnih single i multithread performansi, 24 threada takvih performansi bi mi osiguralo mir šta god radio na njemu.

Dobro znaci bacio si vise love na proc, maticnu i hladjenje da bi dobio slicne rezultate u gamingu i imao vise jezgri koje neces iskoristit, osim ako se bavis necime gdje ti to treba.

6 godina
protjeran
hahhaajaads kaže...
Riot kaže...
dreadmoore kaže...
5600x

Dobro znaci bacio si vise love na proc, maticnu i hladjenje da bi dobio slicne rezultate u gamingu i imao vise jezgri koje neces iskoristit, osim ako se bavis necime gdje ti to treba.

Za gaming potrošim 5% vremena na PC-u....

13 godina
Riot kaže...
hahhaajaads kaže...
Riot kaže...
dreadmoore kaže...
5600x

Za gaming potrošim 5% vremena na PC-u....

A ostalih 95% na forum. 5950X svakako. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.11.2020 18:53 (mislioc).
4 godine
protjeran
hahhaajaads kaže...

Vidi se tko je pogubljen ovdje, tolko te AMD sreseto da si morao radit novi acc i promijenit ponasanje da kolko tolko par tjedana budes ovdje dok ne poberes ban. Ali opet kazem, kloklan 5600X je opet hladniji od klokanog 10600K, nemamo sta pricat...

Pa tipično kad nemaš sta napisat onda ćete vuc konac da sam neki lazni profil itd.. ok ti kazes i to je to.

Kaby kaže...

Ali je problem u tome sta je manji cip i manja površina za hladenje pa je teze hladiti. I jedva čekam vidjeti kako će ovi na svaku plocu samo da se malo nakupi testova tj opsežnijih testiranja, pogotovo na ove bez vrm hladnjaka hahah

A 5900 i 5950 sa svojih 95c na 4.6ghz i to u cinebenchu pogotovo, jedva čekam da ga netko zakurbla u stres testu 

Edita

Puna tema opravdanja i ryzena a nitko da skupi muda pa odvrti prime sat vremena i uslika hwinfo u pozadini da vidimo kako su hladni, bas ste za nizasta.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.11.2020 19:04 (ActionReaction).
6 godina
protjeran
ActionReaction kaže...
hahhaajaads kaže...

Pa tipično kad nemaš sta napisat onda ćete vuc konac da sam neki lazni profil itd.. ok ti kazes i to je to.

Kaby kaže...

Ali je problem u tome sta je manji cip i manja površina za hladenje pa je teze hladiti. I jedva čekam vidjeti kako će ovi na svaku plocu samo da se malo nakupi testova tj opsežnijih testiranja, pogotovo na ove bez vrm hladnjaka hahah

A 5900 i 5950 sa svojih 95c na 4.6ghz i to u cinebenchu pogotovo, jedva čekam da ga netko zakurbla u stres testu 

Edita

Puna tema opravdanja i ryzena a nitko da skupi muda pa odvrti prime sat vremena i uslika hwinfo u pozadini da vidimo kako su hladni, bas ste za nizasta.

Daj mi reci hoce moja 14+2 Fazna ploca izdrzati 5600x?

Bojim se zato sto sam na b450 od 4 faze uspio isto ovaj 3600 navuci na 4.5 ghz..onak bojim se da nece ici.

Once upon a time bila dva prijatelja, zvali su se intel i nvidia....kraj price.
12 godina
MGloc kaže...

Zato što je CTR koristi light AVX i za gaming je profil a ne za prime95 i nekog drugo heavy testa.

http://hwbot.org/signature/u135800.png
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.11.2020 19:19 (mirzet1976).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice