AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.631
|
čitano: 6.623.491
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
matija656 kaže...

be quiet mi se sviđa jer su crni, ali imaju užasan / ne baš najbolji način montiranja, u smislu lakoće dostupnosti šarafa

Ne znam kako je sa ostalim modelima, ali bas ovo kako si ti to napisao je bilo meni kad sam monitirao dark rock 3. Na kraju kad je sve bilo gotovo naletio sam na ovaj

, stvar je da ga ne montiras na klasican nacin nego "naopako".

12 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

kod mene je malko drukčiji sistem, jer nema namještanja ovih matica na samom hladnjaku, nego su rupe za šarafe već gotove na nosačima

ja sam stavljao hladnjak na matičnu u kućištu, od iza matične sam stavio šarafe, nataknuo sprijeda male gumice koje ih donekle drže

zatim šarafcigerom pritisnuo jedan šaraf sa stražnje strane, prinesao hladnjak s prednje i namjestio rupu nosača hladnjaka na taj šaraf, dva-tri puta okrenuo šaraf da uhvati navoje u rupi, zatim nasuprotni isto tako i onda ostala dva šarafa - nakon toga samo odozada dotežeš pomalo jedan po jedan šaraf dok ne dođu do kraja

zapravo uopće nije toliko komplicirano, niti nedostupno

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
D3lBoy kaže...

E to je luck. Ima li kakvih informacija koliko je batcheva napravljeno sa tom greškom? Kolike su šanse?

Ako malo logički razmišljaš, to je sve samo ne greška dakle namjerno složeno ili odličan AMD marketinški potez.Prvo su krenule informacije za 8/16 R5 1600X, a još malo kasnije cijena tog proca je znatno snižena.Dalje ti je sve jasno, sljedi navala na R5 1600X i eto dosta ljudi je očito dobilo 8/16 proc.

Kupac ne gubi ništa, na akciji kupuješ 6/12 proc a nadom da za istu lovu dobiješ 8/16 proc.

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-chat-tema/224306.aspx?page=392&jumpto=5500456&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-procesori-opca-tema/249569.aspx?page=105&jumpto=5500206&sort=asc&view=flat

Intel=pokvareni podmukli smradovi!
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.10.2017 14:52 (rambox).
15 godina
war3_tft kaže...

Ne znam kako je sa ostalim modelima, ali bas ovo kako si ti to napisao je bilo meni kad sam monitirao dark rock 3. Na kraju kad je sve bilo gotovo naletio sam na ovaj

, stvar je da ga ne montiras na klasican nacin nego "naopako".

prvi put vidim ovakav način montiranja naopako

jer sve do sad što sam vidio videe, vidio sam da je zeznut pristup šarafima, pogotovo ako radiš instlaciju bez vađenja matične iz kučišta, pogotovo sa ključem koji su prije davali sa njima

sa montiranjem vani nema nikakvih problema, jer sa svih strana možeš doć do šarafa 

koliko vidim na njihovoj stranici, imaju nove šarafcigere za montiranje, tj da im je glava pod kutom, pa da je lakši pristup šarafima, ako sam dobro vidio, barem mi se tako činilo sa slike stvari koje dolaze sa coolerom 

battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
13 godina
protjeran
Ma nije bas prakticno niti sa montiranjem vani na klasican nacin jer ovaj "alat" koji dobijes u kutiji je najprakticnije s cim se mozes posluziti, aj dobro da su se sjetili staviti kljuceve pod kutom.
11 godina
neaktivan

De mi objasni zašto bi to AMD napravio namjerno? Pa nisu ludi, da ih toliko briga da dijele R7 namjerno, onda bi spustili cijenu R7 na R5 i zakopali Intel za slijedecih nekoliko godina, a i kupci R7 bi se žalili što su platili više. To je neki zeznuti batch, ne vjerujem da je neka velika kolicina u pitanju jer bi im to bio veliki gubitak. Kako god, tko to dobije odma Euro jackpot listic uzet.

Battlelog: D3lBoy-00
15 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

De mi objasni zašto bi to AMD napravio namjerno? Pa nisu ludi, da ih toliko briga da dijele R7 namjerno, onda bi spustili cijenu R7 na R5 i zakopali Intel za slijedecih nekoliko godina, a i kupci R7 bi se žalili što su platili više. To je neki zeznuti batch, ne vjerujem da je neka velika kolicina u pitanju jer bi im to bio veliki gubitak. Kako god, tko to dobije odma Euro jackpot listic uzet.

Nije velik gubitak jer imaju odlične yeildove. Ionako je svaki ryzen koji se proizvede u startu 8 jezgreni, i u teoriji bi se mogli otključavati kao što su se phenomi.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
17 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

Pisalo se da imaju odlične yield te da namjerno zaključavaju potpuno ispravne procesore kako bi mogli popuniti ponudu ovih sa manje jezgri. Ako je istinita informcija da ih čak 80% po waferu ispadne ispravnih opnda bi imalo logi to sve skupa. 20% poluispravnih vjerojatno nije dovoljno za 4/, 4/8, 6/12 ponudu.

Tak da po tome jednak im je gubitak zaključavali oni ispravne proceosre ili dijelili punokrvne pod ove jeftinije. Čak im je i bolja druga solucija jer im daje besplatnu pozitivnu reklamu.

8 godina
neaktivan

Jezgra se fizicki odstranjuju, nisu ludi da ih zaključavaju softverski.

0 5 hvala 0
9 godina
DaShip kaže...

link na izvor ili opet seres?

11 godina
neaktivan

Ok al' jel nebi onda kljucali jezgre kao na starim phenomima npr.? Ne vidim razlog da out of the box dobis 1700, mislim ludilo ak' je tako, ali mislim da bi se ipak malo bolje pobrinuli oko tog. R7 bi postao uzaludna kupnja da je to tako prošireno.

Battlelog: D3lBoy-00
15 godina
odjavljen

Sere, ne mogu se "fizički odstraniti" lol   Samo se eventualno ove viška spale laserom, ali baš fizički odstraniti bi bilo praktički nemoguće.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx

0 0 hvala 0
12 godina
dabar_solta_V2 kaže...
DaShip kaže...

link na izvor ili opet seres?

16 godina
odjavljen

Ništa se ne odstranjuje. Samo se disfunkcionalne jezgre ne spajaju.

Nope.
Moj PC  
5 0 hvala 1
8 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

To je vise usce, nego izvor...

8 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Sumnjam da prvo naprave pločicu pa da onda spajaju sva ta jezgra, nepotrebna jezgra se valjda samo odstrane (laserom?) tako što se odspoje od ostatka.

16 godina
odjavljen
DaShip kaže...
Tonči kaže...

Sumnjam da prvo naprave pločicu pa da onda spajaju sva ta jezgra, nepotrebna jezgra se valjda samo odstrane (laserom?) tako što se odspoje od ostatka.

Ma sve ok sa sumnjama, ali ja znam točno kako to rade pa ti fino kažem: jezgre koje su viška nisu spojene s ostalima. Kad je isti čip, isključene su. Jezgre se prvo proizvedu pa se onda spajaju.

Nope.
17 godina

Stigo komp. 

Evo slike cpu, nisam ja te srece...

Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
8 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
DaShip kaže...

Sad ga prodaš i kupiš i5 8600k 

morao bi biti zesci debil da proda 8/16 i uzme 6 core 

xfact
16 godina
odjavljen
=xfact= kaže...
DaShip kaže...

Ovisi koji 8/16 ima. :P Ako ima nešto staro, a na kompu se igra, 6-core će mu biti puno bolji. :)

Nope.
13 godina

Iskustva sa MSI Mortar pločom za Ryzen 1600? Ona mi je prvi izbor jer mi treba SPDIF

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
=xfact= kaže...
DaShip kaže...

Bez obzira sta vjerojatno igra samo igre a taj 6-core daje vise fps-a? 

13 godina
neaktivan

jako bitno hoce imat 140 fpsa ili 145.. strasno jel eto u nekoj igjici ima 5 fpsa manje..  pa ajmo uzet 6core pored 8/16 ..  neki su ovje zapeli u vremenu i prostoru i stalno se vrte u krug. ko pokvarena ploca

xfact
Moj PC  
12 0 hvala 0
15 godina

lel

amd ponudi nešto novo i inovativnije, pristupačnije ljudima, 3-4 generacije na isti socket, svi pljuju po njima...

intel radi minimalne pomake naprijed, svake godine nova matična za novi proc, košta više, oni su kraljevi...

battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
Moj PC  
17 0 hvala 0
13 godina
protjeran
=xfact= kaže...

jako bitno hoce imat 140 fpsa ili 145.. strasno jel eto u nekoj igjici ima 5 fpsa manje..  pa ajmo uzet 6core pored 8/16 ..  neki su ovje zapeli u vremenu i prostoru i stalno se vrte u krug. ko pokvarena ploca

Jedino sto se vrti u krug je dezinformacija, zabluda ili nesto trece, a to je da su razlike u fps-u malene. Naravno to se odnosi za korisnike 100+Hz monitora, do 60Hz razlike nema.

13 godina
neaktivan

naravno da razlike nema. a nema je bome ni na 1440p i 4k rezama.. pa za koga je onda taj 6 core napravljen? za korisnike za 144hz monitorima?  bravo intel evo kapa dolje

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
=xfact= kaže...

naravno da razlike nema. a nema je bome ni na 1440p i 4k rezama.. pa za koga je onda taj 6 core napravljen? za korisnike za 144hz monitorima?  bravo intel evo kapa dolje

Eno ti  u temi bench pc igara kako moj 3 godine star 5820K sa obicnom 1080-kom razvaljuje ryzena 8/16 @3.8ghz sa 1080 Ti. I

Dakle to je 25% brza kartica kod njega i rezolucija je 1440p. GTA V je u pitanju...

Zadnja scena kad ekspodira cisterna ryzen dropa na 59fps, kod mene na 89fps. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.10.2017 13:11 (ansha).
16 godina
odjavljen
war3_tft kaže...
=xfact= kaže...

Jedino sto se vrti u krug je dezinformacija, zabluda ili nesto trece, a to je da su razlike u fps-u malene. Naravno to se odnosi za korisnike 100+Hz monitora, do 60Hz razlike nema.

Razlike jesu malene:

BF1 - FullHD - Ryzen 142,5 - Intel 148

BF1 - 1440 - Ryzen 100,2 - Pentium-80€  103 - Intel 102 FPS

Civ6 - FullHD - Ryzen 65 - Intel 71

Civ6 - 1440 - Ryzen 81 - Intel 70

DeusEx - FullHD - Ryzen 81,5 - Intel 81,1

DeusEx - 1440 - Ryzen 55,4 - Intel 55,3

Dishonored 2 - FullHD - Ryzen 88 - Intel 102

itd... negdje je slično, negdje malo brže, negdje malo sporije... ali u pravilu, apsolutno nebitno.

Nope.
16 godina
neaktivan

Ne zamaram se zbog kojeg fps-a vise manje. Uzeo sam Ryzen jer trenutno nudi najvise za najmanje novaca, drugim rijecima optimalan je.

Puno coreova koje mogu dati virtualkama a i situacija je puno bolja danas sto se tice multi threaded aplikacija nego sto je bila 2011 kad je AMD krivo procijenio trziste.

Isto tako imam dugu tradiciju kupovanja AMD-ovih procesora, nisam fanboy ali draže mi je podržati njih nego Intel.

Moj PC  
12 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Tonči kaže...

Razlike jesu malene:

BF1 - FullHD - Ryzen 142,5 - Intel 148

BF1 - 1440 - Ryzen 100,2 - Pentium-80€  103 - Intel 102 FPS

Civ6 - FullHD - Ryzen 65 - Intel 71

Civ6 - 1440 - Ryzen 81 - Intel 70

DeusEx - FullHD - Ryzen 81,5 - Intel 81,1

DeusEx - 1440 - Ryzen 55,4 - Intel 55,3

Dishonored 2 - FullHD - Ryzen 88 - Intel 102

itd... negdje je slično, negdje malo brže, negdje malo sporije... ali u pravilu, apsolutno nebitno.

Igra - rezolucija - Intel (avrg/1%low) fps - Ryzen (avrg/1%low) fps:

Tomb raider - FullHD - 8700k 5.0ghz (183) - 1700 4.0ghz (141), u ovoj recenziji nije stavljen 1% low, ali dok ryzen jedva dolazi do 141, intel je na 183 sto bi znacil da mu 1% low isto tako padaju puno nize, imas prakticki 144fps lock

Watch Dogs 2- FullHD -8700k stock (120/97) -1700x 3.9ghz (107/75)

Total Warhammer - 1440p - 8700k 5Ghz (153/109) - 1600x 4.05ghz (130/82)

Project cars 2 - 1440p -8700k 5ghz (118/98) - 1600x 4.1ghz (89/70)

GTA V - 1440p - 8700k 5ghz (131/92) - 1700 4ghz (107/76)

izvor2

Razlike nisu male cak niti na 1400p. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice