AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.484
|
čitano: 6.190.162
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
Boris grozni kaže...
metallic kaže...

Amazon statistika se jako ne slaze s tvojim zakljuckom.

Ne znaci da nisi u pravu

Koja to tocno statistika pa ovoliko Intela zajedno u 25g nije krepalo kao AMD u 2 mjesecaAsrock je oduvijek imao najveci rma postotak od svih proizvodaca mbo!

vrinho kaj budes se i dalje skrivao iza tih td ili imas nesto konkretno reci o temi?

Ne slažem se s provokatorom, gdje je problem?  Tvoje mišljenje i riječi mi apsolutno nemaju nikakvu težinu kao ni većini ovdje.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.5.2025 21:26 (vrinho).
4 godine
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Ne vrijeda tebe moje misljenje vec  cinjenice

Moj PC  
0 6 hvala 0
14 godina

Činjenica je da je AMD nešto zasrao a i ASRock, meni nije problem to reći. Ti recimo na ovo danas s ASRockom guštaš Kod tebe se ne smije reći ništa protiv svete Ngreedije i Intela, odmah staješ u obranu kad je i neobranjivo, tipičan ćoravi fanboy koji ne vidi dalje od nosa. To je razlika između tebe i mene, i ja sam s nekim stvarima bio ko i ti ali sam u međuvremenu odrastao što ti nikad nećeš, nemaš taj mentalni kapacitet. Nisu ti bezveze onaj prvi profil banirali pa si još dobio hrpe banova kasnije po viđenju i dan danas nisi naučio ništa. Ali samo nastavi po svojem, bar se imamo čemu nasmijati.

Jesi odgovorio gore Ivanu? Nisi i nećeš, jer nemaš pojma i jer te ne zanima.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.5.2025 21:56 (vrinho).
Moj PC  
5 1 hvala 0
4 godine

Yebo te a da za promjenu pocnes komentirati hw a ne mene skupa s ostalima, brani i ti "svoje" tko ti brani

Moj PC  
0 9 hvala 0
14 godina

Nemam ja kaj braniti, nisam fanboy materijalnih stvari ni da me plaćaju. Odrasti.

Moj PC  
8 1 hvala 0
13 godina

Realno, ovaj monopol AMD-a opet ne ide korisnicima na ruku jer su skupi u pm. Bolji su u većini scenarija od Intelove ponude i to je činjenica. Tako jedan procesor star 5 godina na mrtvoj platformi i dalje košta preko 300e (5800x3d) umjesto da bude super alternativa nekome tko želi budget build na staroj platformi bez da skače na novu. I moram reći - zasluženo. Ponudili su trajnost platforme kroz 4 generacije procesora - duplo naspram Intela, troše masu manje energije za performanse koje šišaju plavu ponudu, nude fantastičan IPC na procesorima od 150e. Volio bih da Intel ima išta približno konkurentno, ali nema. Niche situacije u određenim programima za profesionalni rad nisu relevantne za mainstream uspjeh. Njihova politika, pristup poslu i korisnicima kroz godine su ih koštali. Svaka relevantna statistika potvrđuje gore napisano.

I dođeš ti kraljino i jedva čekaš u dosad konstruktivnoj raspravi i konverzaciji uletjeti sa svojim provokatorskim išupka izvučenim komentarima kojima očito ne želiš doprinjeti ničemu osim što želiš isprovocirati i zatrolati još jednu temu i onda "ne komentirajte mene već hardver"? 

Stvarno je krajnje vrijeme da se odstraniš kao tumor kakav jesi, ako ne sam, onda uz pomoć nadležnih

Moj PC  
3 1 hvala 0
17 godina

da steta da 5800x3d kosta 300e i nikako da ide dole. planirao sam upgradat 3600 u drugom kompu, ali mi se cini da cu radije ici na jeftinu am5 opciju, nego na taj proc

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Na kraju krajeva u dosta situacija je 7500f/7600/7600x imaju jako usporedive performanse naspram 5800x3d, jedino jbg povlače novu platformu na sebe, a 3600 nažalost pokazuje svoje godine u modernim igrama

12 godina
Gemmy kaže...

da steta da 5800x3d kosta 300e i nikako da ide dole. planirao sam upgradat 3600 u drugom kompu, ali mi se cini da cu radije ici na jeftinu am5 opciju, nego na taj proc

5800x3d ti se ni ne proizvodi vec vise od godinu dana, to na nabavi sto i stoji za 300+€ je sve nedostupno.

5700x3d ti je jedina opcija ali i on je poskupio.

13 godina
Džekson kaže...

Daš 30-50 eura više za matičnu i nemaš problem. Od sada samo Asus što se tiće matične. Barem za mene

Za mene obrnuto, dosad ASUS, ali nikad vise. 5700X3D (i vjerojatno 5800X3D) uopce ne rade na starijim ASUS plocama (B450) iako imaju sluzbenu podrsku - odnosno rade samo A1 B1 RAM slotovi i ne mozes dobiti dual channel RAM nikako. A korisnicka podrska dno dna i tretiraju te ko budalu i zavlace dok ne odustanes. I onda isprobam proc kod frenda na noname najjeftinijoj kineskoj ploci s Aliexpressa i tam radi najnormalnije.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
15 godina

My Ryzen 9 9950X Died... on an ASRock Motherboard (talking head)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

"..people keep pointing fingers solely at asrock, but the same thing is happening with gigabyte, msi and asus, the failure rate is higher with asrock but that might be due to asrock having motherboard priced more competitively specially within the first weeks of the 9000 series release and so the number of users with asrock tends to be higher. and maybe there is some specific issue with their boards that increases failure rate, but it is not just on asrock.."

Poruka je uređivana zadnji put danas u 17:44 (Mno).
Moj PC  
1 0 hvala 0
6 mjeseci
Mno kaže...

"..people keep pointing fingers solely at asrock, but the same thing is happening with gigabyte, msi and asus, the failure rate is higher with asrock but that might be due to asrock having motherboard priced more competitively specially within the first weeks of the 9000 series release and so the number of users with asrock tends to be higher. and maybe there is some specific issue with their boards that increases failure rate, but it is not just on asrock.."

Asrock kao niže budžetni proizvođač je moguće da ima niži quality control pa zato..

16 godina
Boris grozni kaže...

Yebo te a da za promjenu pocnes komentirati hw a ne mene skupa s ostalima, brani i ti "svoje" tko ti brani

Sjetim se tebe danas... Čovječe, kakve muke imam sa ovim Ryzenom... To je čudo kako zeza sa RAM-om. Od samog početka u biti je bilo čudnih stvari, od kada sam sastavio taj drugi PC. Kasnije opišem u detalje.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice