AMD Phenon II X4 965 (Temperatura)

poruka: 18
|
čitano: 3.686
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Imam ovaj procesor i sa stock coolerom u opterecenju oko (80%) temperatura mi se kreče oko 58 stupnjeva ako stavim neki 4 lvl vrtnje ventilatora (oko 2500 okretaja), od mogucih deset. S tim da sam ogranicio temperaturu na 60 stupnjeva (tj. ako pređe tu temp. automatski se ventilator ubrzava i spusta je), dali je to malo prevelika temperatura ili mogu tako ostaviti? Dosta mi je bitno da ne bude prebucan. Koristim i Asrock IES program koji smanjuje napon kada je procesor ne aktivan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: AMD Phenon II X4 965 (Temperatura)
Earthshaker kaže...

Imam ovaj procesor i sa stock coolerom u opterecenju oko (80%) temperatura mi se kreče oko 58 stupnjeva ako stavim neki 4 lvl vrtnje ventilatora (oko 2500 okretaja), od mogucih deset. S tim da sam ogranicio temperaturu na 60 stupnjeva (tj. ako pređe tu temp. automatski se ventilator ubrzava i spusta je), dali je to malo prevelika temperatura ili mogu tako ostaviti? Dosta mi je bitno da ne bude prebucan. Koristim i Asrock IES program koji smanjuje napon kada je procesor ne aktivan.

ASRock IES samo isključuje faze na matičnoj, znači ako imaš 4+1 faznu regulaciju onda će ti radit samo dvije u idle-u.

Taktove i napon ti snižava AMD Cool&Quiet.

Malo su visoke temperature, no ako staviš koji 120mm vent da ispuhuje zrak van iz kućišta mogu biti osjetno bolje međutim najbolje rješenje ti je aftermarket cooler.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Battlestar Galactica 75 -The Bucket- & Battlestar Pegasus 62 -The Beast-
17 godina

Vele da je kritična temperatura za Phenome 57°C.

Bolje ti je da ciljaš na 50 stupnjeva ako možeš (a trebao bi moći u BIOS-u, AOD-u ili gdje već).

http://ad-infinitum.biz.hr/index.php Hrvatska Star Trek Online Flota
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
spam high tessellation off
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.12.2010 9:33 (muhaqeri).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Neznam meni na AMD Phenom II x6 1075t temparatura pri 100% zauzetom procesoru neprelazi 50° na stock cooleru.Stoga mozda promjeniti pastu.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da istina Cool&Quiet snižava taktove i frekvenciju na nekih 850Mhz i 0,85V napon, kada je u idle-u. Dok AsRock Ies jos nesto dodatno snizi na oko 0,788V napon. Tako da ga koristim. A to sam se jos i pitao zasto ne koristi 4 faze nego samo dvije, znači to ovisi kakva je fazna regulacija ja imam 4+1, da imam 8+1 onda bi mogao imati 4 faze?. Imam i ventilator na kucistu (Thermaltake v4) i njega koristim.

Mogao bi jos spustiti temperaturu za nekih 5 stupnjeva ali onda mi cooler postaje stvarno bucan i vrti se na nekih 4500 okretaja.

17 godina
immortalwmostar kaže...

Neznam meni na AMD Phenom II x6 1075t temparatura pri 100% zauzetom procesoru neprelazi 50° na stock cooleru.Stoga mozda promjeniti pastu.

Thubani imaju unaprijeđeni power management u odnosu na Denebe, usporedbe radi temperature jezgri mojeg bivšeg X4 965 na 4.05GHz 1.45V (225x18 zbog memorije na 1800) su u loadu bile oko 55°C, X6 1090T na 4.05GHz 1.425V (225x18 zbog memorije na 1800) u loadu 45°C, oba hlađena Noctuom NH-D14, dvije jezgre više, malo manje napona i 10°C razlika u korist 1090T

Ja sam uvijek za to da se rastegne budžet za par sto kuna više za bolji hladnjak, pri kupnji računala od 4000+ kn ne igra toliku ulogu 200-300kn a bolji hladnjak je uvijek vrlo zahvalna investicija za 24/7, em su učinkovitiji em su tiši

clock2much
17 godina

Šmrc, moj 940BE treba 1,45-1,475 za 3,6 GHz. Za 3,7 mu već treba 1,55...

Izgleda da bi trebao uzeti nekog C3 Phenom ili kojeg X6... Koje su šanse da će izaći X4 sa E0?

http://ad-infinitum.biz.hr/index.php Hrvatska Star Trek Online Flota
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

pozdrav...

imam ovaj proc i preko prime95 mi je u roku minute temperatura došla na 63 stupnja te sam odmah prekinuo jer znam da je maximalna 62 stupnja. jel to normalno? kaj mogu napraviti da smanjim zagrijavanje? hladnjak je onaj koji se dobije uz proc.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
zuper kaže...

pozdrav...

imam ovaj proc i preko prime95 mi je u roku minute temperatura došla na 63 stupnja te sam odmah prekinuo jer znam da je maximalna 62 stupnja. jel to normalno? kaj mogu napraviti da smanjim zagrijavanje? hladnjak je onaj koji se dobije uz proc.

Najbolje bi bilo kupiti neki kvalitetniji hladnjak! Druge ti nema jer su AMD-ovi stock hladnjaci sve samo ne dobri.

Npr. Scythe Katana 3 bi bio odličan izbor za tvoj procesor. U Linksu dođe 160 kuna.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
15 godina

mom je 955BE na stock postavkama nakon 15 min u OCCT-u temp 47 stupnjeva (vise nisam testirao jer mi se nije dalo), a u idel-u varira od 29 do 32. imam Hyper 212+. dal su to zadovoljavajuce vrijednosti?

Kupujem neispravan Logitech Rumblepad 2
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.2.2011 13:54 (Idealist).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Idealist kaže...

mom je 955BE na stock postavkama nakon 15 min u OCCT-u temp 46 stupnjeva (vise nisam testirao jer mi se nije dalo). ima Hyper 212+. dal su to zadovoljavajuce vrijednosti?

Mislim da ne! S obzirom da se u OCCT-u procesor vuče do krajnjih granica, ta mi se temperatura čini sasvim pristojnom.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
14 godina

a jel ima voltaža kakvog utjecaja? u idleu je ona 1.0, a dok pokrenem prime95 skoči na 1.4

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
zuper kaže...

a jel ima voltažanapon kakvog utjecaja? u idleu je ona 1.0, a dok pokrenem prime95 skoči na 1.4

To je ok. U idle-u ti je napon 1.0 zato jer ti se frekvencija snizi na oko 800MHz do 1GHz pa procesor treba manje napona, u loadu se frekvencija ponovno diže na 3,4GHz i za to treba više napona, vjerovatno bi radio procesor i sa 1,35V ili niže zavisi do primjerka.

Veći napon = veće zagrijavanje

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Nekaže se VOLTAŽA nego NAPON FFS
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.2.2011 14:55 (Hyperion).
14 godina

znači samo je problem u hladnjaku? al opet mi je malo čudno kaj tak brzo procesor dostigne takvu temperaturu pa čak i sa ovim hladnjakom. ko da hladnjak ništ ne hladi

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
zuper kaže...

znači samo je problem u hladnjaku? al opet mi je malo čudno kaj tak brzo procesor dostigne takvu temperaturu pa čak i sa ovim hladnjakom. ko da hladnjak ništ ne hladi

Malen je, ima 70mm vent neznam šta očekuješ uopće od njega XD, još ak nemaš 120mm ispušni vent eto ti još većeg zla.

Nije to hladnjak za quada od 125+W TDP-a. Recimo Mugen 2 obuzda takve temperature, mog na 3,8GHz drži u occt-u na 52C(950rpm-a), a u igrama neprelazi 45-48C. Idle je pak 35C (bez snižavnja napona i frekvencija) sa 350rpm-a = nečujno

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Nekaže se VOLTAŽA nego NAPON FFS
15 godina

pII x4 955 na 3,6 Ghz mi ne prelazi 51C pri punom opterećenju , voltaža je nešto viša dok u idleu teperatura varira od 37 do 40.

Hladnjak je hyper 212+

Za početak si definitivno promjeni pastu ako si ne možeš priuštiti hladnjak.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: AMD Phenon II X4 965 (Temperatura)

Prebacio sam pitanja ode jer iman isti procesor ..

Da ne otvaran svoj topic ponovno . Nakon sta san ocistija komp , temperature se nakon igranja penju do 58 C a minja san stock hladnjak i stavija katanu 3... No i dalje mi je to previse s obzirom da je sad temperatura sobe oko 20 ,19..bojim se lita. takoder sam spustija napon na 1.2750 V no nije previse pomoglo , stupanj ,dva... Zanima koliko bi pomogli dodatni ventovi na kucistu , te di i kako da ih stavim bi bilo dobro da mi netko kaze.. takoder koje ventove preporucate ??  Mozda san cak i premalo paste stavija kad san minja hladnja , mozda je to problem ??? Brine me jer je max preporucena temp 62 C a virujem da ce liti ici preko..

Iman V4 kucsite od Thermaltejka ... Mozes bas preporucit neke ventove i di da metnem ? Mislim kablovi su lipo sredeni ,stvar je do nedostatka venta. .. Stavija san artic silver pastu .... Evo danas u igranju par sati fife 11 je dosla temp proca na koja 62 C , a u stanu je bilo kojih 22 C ako ...  Da ga posaljen na reklamaciju procesor ? Napon mi je na 1.2375 V , ne bi smija nize ...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice