razumijem to, al ocu rec da je sad uvijek bilo iznad 50 i bucan kao da je nezz kaj, a sad odjedamput je tih i znaci da je manje i od 55.. ili?
AMD FX Club
- poruka: 5.910
- |
- čitano: 878.871
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
razumijem to, al cou red da je sad uvijek bilo iznad 50 i bucan kao da je nezz kaj, a sad odjedamput je tih i znaci da je manje i od 55.. ili?
Pa provjeri u BIOSU dali imaš upaljen C&Q i isključen HPC,isto tako u windowsima control panel "Power Options" postavit na Balanced.
stavljeno je to sve tak kak si napisao :) ma nvm , dolaci novi hladnjak tak da necemo spamat moje a ljudi mozda cekaju na pomoc :)
Ekipa imam problem...tj ne znam jel vezan za procesor, ali nekaj ne štima sto posto.
Igram Battlefield 4 i nakon cca 20min komp se sam od sebe ugasi kompletno...?!?!?! to mi se prije nije događalo i ne kužim di je greška, nisam gledao temperature pa evo za sad mi je to jedini mogući razlog...ali opet čudno, kako se prije to nije događalo!? Neke ideje?
MBO: SABERTOOTH 990FX R2.0
CPU: AMD FX-8350 Black Edition Vishera 4.0GHz
GPU: SAPPHIRE DUAL-X R9 270 2GB
RAM: DDR3 HyperX Blu 8GB (2 x 4GB) @1600MHz
SSD: Samsung EVO 840 120GB
HDD: Western Digital Green 1TB
Power Supply: XFX PRO550W
Case: Fractal Design Define R4 Titanium Grey
S cim hladis cpu s stok hladnjakom ili ?
Kad si prasinu ispuha s hladnjaka i eventualno prasinu ispuha ?
Skini HWmonitor i prati temperature pod opterecenjem (prime 95) pa javi kakve su nakon 5-10min daj sliku

stavljeno je to sve tak kak si napisao :) ma nvm , dolaci novi hladnjak tak da necemo spamat moje a ljudi mozda cekaju na pomoc :)
eto stigao lc cc 120mm i slozio(mukom, jer na podloski nisu bili napravljeni navoji pa sam moral i to radit sam) al sad radi i puno puno bolje od stocka ;)
(cittiral sam svoje, a htio stisnut uredi) admini mozete obrisat ako smeta :( sry :S
eto stigao lc cc 120mm i slozio(mukom, jer na podloski nisu bili napravljeni navoji pa sam moral i to radit sam) al sad radi i puno puno bolje od stocka ;)
(cittiral sam svoje, a htio stisnut uredi) admini mozete obrisat ako smeta :( sry :S
Dah sliku temperatura pod primeom

S cim hladis cpu s stok hladnjakom ili ?
Kad si prasinu ispuha s hladnjaka i eventualno prasinu ispuha ?
Skini HWmonitor i prati temperature pod opterecenjem (prime 95) pa javi kakve su nakon 5-10min daj sliku
da, sa stock hladnjakom nisam imao para, a nisam ni namjeravao overclockat za sad pa nisam trošio na hladnjak.
očistio sam ga evo prije 1 tjedan (ispuhao prašinu)
evo slike nakon 10min stress test blend, neki workeri nisu radili, nisu se htjeli pokrenuti (prvi put sam radio taj stress test sa prim95 pa nemam pojma dal sam trebao nešto postavit), al opterećenje je bilo 100%
76c je puno previse za taj cpu, pod hitno nabavi kvalitetan hladnjak

za stock na toj frekvenciji nije
spusti brzinu na 3.5ghz, ugasi turbo i bice ispod 60*C, ako ne namjeravas kupovati hladjenje
spusti brzinu na 3.5ghz, ugasi turbo i bice ispod 60*C, ako ne namjeravas kupovati hladjenje
Pa nisan ja ni reka da je puno za hladnjak nego san reka da je puno za procesor

Ali opet cu pitati, sto vi ljudi toliko forsirate prime95 da testirate? To je takvo opterecenje za CPU da se preporucuje samo u slucajevima kad smatrate da vam je CPU defektan?
Kakav crni prime95, to odvrtis 5-10 min najvise kad sklopis novo hladjenje/plocu sta vec, cisto da provjeris dal' je sve u redu sa temperaturama, dal je sve naleglo kako treba, jer tako neces opteretiti CPU ni da pokrenes 5x BF4
jer evo ja sam presao 5ghz na svom FXu, ali rusi ga prime95 jednostavno ne radi, ali sto se tice gaminga, proc radi ko singerica, ali se brate i grije ko sivonja, bez vode preko 4.5ghz ja ne preporucujem nikako :D
Pa i reka san coviku da odvrti 5-10min primea da vidimo temperature stoga ne vidim cemu taj komentar

evo slike nakon 10min stress test blend, neki workeri nisu radili, nisu se htjeli pokrenuti (prvi put sam radio taj stress test sa prim95 pa nemam pojma dal sam trebao nešto postavit), al opterećenje je bilo 100%
Moraju radit svi workeri ako je sve uredu. Ako ne rade onda nije i nije čudo što se ruši računalo. Ako nisi pri pari kupi si onaj jeftini LC C120 ili kako se već zove i pošto ne kaniš OC radit, na konju si.
joj chaselol nekad stvarno samo bezveze laprdas mislim malo pogledaj sta pises.Kakva ti je logika da kupis cpu koji radi sa stock na 4.0Ghz a on se grije i da ga spustas 3.5ghz da bi ga hladio.Usput kod njega je drugi problem imao sam takav dok nisam kupio aftermarket cooler ali mi nikad nije palo napamet da mu spustam takt ispod stocka.Osim u slucaju ako je ukljucen Cool'n'Quiet.
Mozda zato sto ce i na manjem taktu ispod stock vrijednosti cpu da radi ko zmaj, osim sto ce se dosta manje grijati a razliku u performansama nece ni osjetiti :p
Nije laprdanje, ne znas jer nisi probao zato manje hejta vise testiranja :)

Mozda zato sto ce i na manjem taktu ispod stock vrijednosti cpu da radi ko zmaj, osim sto ce se dosta manje grijati a razliku u performansama nece ni osjetiti :p
Nije laprdanje, ne znas jer nisi probao zato manje hejta vise testiranja :)
Aha. Otprilike ko stari athlon 64 single threaded performanse... I da, single threaded performanse su jos uvijek vrlo bitne.
Kod njega je problem sto mu je turbo boost vjerovatno ukljucen i on mu povecava napon jezgre.Mozda jos da malo ocisti prasinu sa coolera ako to nije uradio i razmisli za novo stavljanje thermalne paste i mislim da ce rijesiti problem sa visokim temperaturama.Mada je moja preporuka kao i vas ostalih da kupi novi hladnjak jer stock je stvarno los i bucan bar ja kad sam ga imao imao sam osjecaj da mi ves masina radi u sobi.
Cinebech 11.5 single:
Athlon64 @3.2ghz 0.85 pts
FX 8320 @3.5ghz 0.93 pts
Ajmo butthurt td-ovi ;)
Zato ja ne idem sa Phenoma x6... :) Doduše kada exportam video onda bi mi pomogao FX...
Cinebech 11.5 single:
Athlon64 @3.2ghz 0.85 pts
FX 8320 @3.5ghz 0.93 pts
Ajmo butthurt td-ovi ;)
Aj sad nadji igru koja koristi jednu jezgru, i procitaj sta sam napisao. Covjek se gejma i za gaming ce mu biti dovoljno.
Aj sad nadji igru koja koristi jednu jezgru, i procitaj sta sam napisao. Covjek se gejma i za gaming ce mu biti dovoljno.
Tu te cekam! Divinity: OS, rpg godine 2014. a koristi jednu jezgru, meni je framerate u podrucjima gdje je bilo oko 35fps skocio na 60fps lock prelaskom na intela. Tolko o tome.
Na tu igru su se žalili i ljudi sa Intelovim procesorima (zvanični forum), tako da se radi o primeru lošeg kodiranja, a ne o primeru tipične savremene igre. Isto tako je AC III trzao čak i na i7-icama (on je kao koristio više niti, ali je 90% kalkulacija trpao u jednu), to nije znak da ni jedan savremeni CPU ne valja, nego je stvar do igre i njenih developera.
Na tu igru su se žalili i ljudi sa Intelovim procesorima (zvanični forum), tako da se radi o primeru lošeg kodiranja, a ne o primeru tipične savremene igre. Isto tako je AC III trzao čak i na i7-icama (on je kao koristio više niti, ali je 90% kalkulacija trpao u jednu), to nije znak da ni jedan savremeni CPU ne valja, nego je stvar do igre i njenih developera.
Jel citas da se sa intelom framerate skoro poduplao cemu su uzrok single threaded performanse. Kakva mi je utjeha sta je igra lose kodirana?
Tu te cekam! Divinity: OS, rpg godine 2014. a koristi jednu jezgru, meni je framerate u podrucjima gdje je bilo oko 35fps skocio na 60fps lock prelaskom na intela. Tolko o tome.
Super nasao si igru koja je imala vise patcheva nego windows vista
Super nasao si igru koja je imala vise patcheva nego windows vista
Nasao sam rpg godine, a puno patcheva ima zbog pozrtvovnih developera koji su dodavali i nove sadrzaje osim bugfixova.
evo i druga, WOT koristi jednu jezgru a i dalje je jako popolaran
A što ti Ansha sada tu pokušavaš dokazati u temi za FX procesore ?? Da je Intel bolji ako gledaš jednu jezgru što se tiče performansi ?? To zna svaka budala već pa ne vidim smisao da se o tome raspravlja u ovoj temi . Otvori temu "single thread performance benchmark" pa se raspravljaj o tome.
A što ti Ansha sada tu pokušavaš dokazati u temi za FX procesore ?? Da je Intel bolji ako gledaš jednu jezgru što se tiče performansi ?? To zna svaka budala već pa ne vidim smisao da se o tome raspravlja u ovoj temi . Otvori temu "single thread performance benchmark" pa se raspravljaj o tome.
Procitaj par postova iznad pa ces vidit da reagiram na izjavu da je fx ko zmaj i na taktovima ispod stocka u igrama. Cinjenica je da je fx ko drek i iznad stock taktova u igrama kao sto su spomenuti Divinity, WOT, Arma i druge koje se oslanjaju na performanse jedne jezgre.
U spomenutom, a u nas jako popularnom WOT-u , jedan pentium od 300kn je brzi od bilo kojeg fx-a. To ljudima treba reci, jer nije bitno samo to da ce se igrati na kompu, bitno je i sta ce igrat.