AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 880.676
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
AMD FX Club

Da rezimiramo, igra je single threaded, intel je ~60% brzi po jezgri na istom taktu, zakljucak: kriv je disk! 

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Re: AMD FX Club
ansha kaže...

Da rezimiramo, igra je single threaded, intel je ~60% brzi po jezgri na istom taktu, zakljucak: kriv je disk! 

mene zanima kak je moguće da ssd donese boost još uvijek mi nije to jasno.

17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Svatko bira što njemu paše.  Intel je dosta bolji za igre koje koriste jednu jezgru te nije ni skuplji od AMD kombinacije. Troši i dosta manje struje. Za igre koje su optimizirane za više jezgri situacija je podjednaka tj. novi I5 i tu ima blagu prednost uz ponovno istu cijenu ( jeftinija MBO ) i manju potrošnju struje. Tako da objektivno nama nekog posebnog razloga kupiti AMD kombinaciju.

Ali sve je to na kraju nebitno jer svatko kupuje što njemu paše. Ili se ne kuži pa kupi po preporuci od nekoga kome vjeruje, ili se kuži pa u zbroj ulazi xy faktora te se na kraju odluči za kupovinu ovoga ili onoga. Stvarno ne vidim razloga da vi tj. mi kupci branimo vlastitu kupnju likovima koji nam dolaze soliti pamet na ovakvu temu. Ljudi ostavite se toga i pustite ih neka pišu svoje. Forum nije skup uzajamne podrške nego mjesto za različita mišljenja a znate što se kaže za mišljenje, ima ga svatko kao i šupak :D.

Moj PC  
5 0 hvala 3
17 godina
odjavljen
toxic kaže...
ansha kaže...

Neka fora po pitanju optimizacije igre za slabe strojeve sa malo rama i upotrebe keša sa hard diska. Instalacijom na SSD zbog tog razloga igra dobije krila jer ne koristi moderne strojeve kako treba. Više je igrača sa PC kasama nego onih sa jakim strojevima tako da ovi prvi imaju prednost.

13 godina
neaktivan
XXX kaže...

Troši i dosta manje struje.

Ovo je presudno 

A sto se tice maticne, koliko para = toliko muzike je i kod intel-a da se ne lazemo 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
chaselol kaže...

A sto se tice maticne, koliko para = toliko muzike je i kod intel-a da se ne lazemo 

lažeš se

recimo na mojoj ploči rade svi od celerona pa do i7 (uključujući i k modele - koji nemaju smisla na istoj ali rade) potpuno jednako kao i na jačim chipsetima, jedina zamjerka je nedostatak front usb 3.0, a usto ne treba razmišljati o regulaciji o hlađenju vrm-ova i sl.

13 godina
neaktivan
Checola kaže...
chaselol kaže...

lažeš se

recimo na mojoj ploči rade svi od celerona pa do i7 (uključujući i k modele - koji nemaju smisla na istoj ali rade) potpuno jednako kao i na jačim chipsetima, jedina zamjerka je nedostatak front usb 3.0, a usto ne treba razmišljati o regulaciji o hlađenju vrm-ova i sl.

Vidi, imas ti i amd ploca po 50 evra na koje mozes da nabacis FX 4xxx/6xxx/8xxx serije bez problema (asrock proizvodjaca) i sve ce da radi cak i OC ces moci da uganjas. Ali nisi me shvatio, kad sam rekao koliko para = toliko muzike, ti sigurno na ploci od 50 evra neces ocekivati neki jaci OC, jer je to ludost, zar ne?

12 godina
toxic kaže...

... isto tako uopće ne vidim smisao postova intelovaca u amd temi i obrnuto..

ima li većeg gušta u fanboy ratu nego doć na tuđi teren i piti krv na slamčicu... pogledaj samo koliko se "zabrinutih" amd-ovaca pojavljuje na nvidia 9xx temi otkako se pokazalo ono srajne sa memorijom

13 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

ima li većeg gušta u fanboy ratu nego doć na tuđi teren i piti krv na slamčicu...

Zato postoji forum 

15 godina
protjeran
chaselol kaže...
Vidi, imas ti i amd ploca po 50 evra na koje mozes da nabacis FX 4xxx/6xxx/8xxx serije bez problema (asrock proizvodjaca) i sve ce da radi cak i OC ces moci da uganjas. Ali nisi me shvatio, kad sam rekao koliko para = toliko muzike, ti sigurno na ploci od 50 evra neces ocekivati neki jaci OC, jer je to ludost, zar ne?

Ajde molim te koje su to asrock ploce za 50€ na kojima mogu clockat fx 83xx??

Poznato je da i njihove skuplje ploce imaju (extreme 3 npr.) problema s pregrijavanjem vrm sekcije.

13 godina
neaktivan
ansha kaže...

Ajde molim te koje su to asrock ploce za 50€ na kojima mogu clockat fx 83xx??

Poznato je da i njihove skuplje ploce imaju (extreme 3 npr.) problema s pregrijavanjem vrm sekcije.

asrock 880g pro 3

13 godina
chaselol kaže...

asrock 880g pro 3

koliko vidim uopće ta ne podržava vishere...

11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Kada se usporeduje cpu snaga, ne glada se wot, koji kasni godinama sa danasnjim igrama po pitanju optimizacije. Za usporedbu cpu snage gledajte bf3 64p na caspianu, po meni je bf3 vise cpu zahtjevan od bf4, posto ne podrzava mantle, pa je bolji za usporedbu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.2.2015 13:02 (alien20).

0 0 hvala 0
17 godina
toxic kaže...
ansha kaže...

Teoretski, ako je igra napravljena tako da konstantno radi streaming resursa sa diska, umesto da ih nagruva u RAM, moguće je. Neko je pomenuo "optimizaciju za mašine sa malo RAM-a", pa se to zaista čini kao mogućnost. Ipak, neverovatno je ako igra ne obraća pažnju koliko je RAM-a dostupno i nimalo se tome ne prilagođava, nego rezerviše sebi nešto malo memorije, i onda svaki čas čita sa diska.

13 godina
neaktivan
Checola kaže...
chaselol kaže...

asrock 880g pro 3

koliko vidim uopće ta ne podržava vishere...

Treba flashati bios i problem rijesen 

17 godina
AMD FX Club

Tu ploču bih zaobišao u širokom luku, pogotovo za OC.

Za sve procesore sa TDP-om od 125W se savetuje ugradnja kulera koji duva nadole, kako se komponente ploče ne bi istopile. Dakle, sa takvim procesorima je i na stocku situacija poprilično nategnuta, a hladnjaci kakvi se preporučuju obično ne spadaju u najefikasnije sa stanovišta hlađenja samog CPU-a, tako da mi ovo zaista ne deluje kao dobra ideja. 

Osim toga, CPU support list nigde ne navodi nijednu Visheru i poslednji BIOS update je iz 2011., a ti procesori su se pojavili 2012. Moguće je da rade (ako je neko negde video da rade, verujem), ali ni neažuran sajt mi ne uliva poverenje.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Ma kad kupujes proc od 150+ evra i hoces da clockas sigurno neces stediti na ploci jer je to ludost, da ne znam ti jel amd ili intel u pitanju ljudi, dajte molim vas.

P.S. ima bios, moze se naci uz dva tri klika po guglu.

http://www.overclock.net/t/1215449/asrock-880g-pro3-1-42-direct-from-asrock-support-unreleased-attatched

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.2.2015 14:31 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
chaselol kaže...

Ma kad kupujes proc od 150+ evra i hoces da clockas sigurno neces stediti na ploci jer je to ludost...

Pa čemu onda uopšte priča o ovoj ploči?! Čovek kaže: "Ajde molim te koje su to asrock ploce za 50€ na kojima mogu clockat fx 83xx??" i ti navedeš ovu. Navedeš ploču za koju proizvođač kaže da se pri upotrebi FX procesora sa TDP-om od 125W koriste hladnjaci koji duvaju nadole kako bi hladili i ploču, i za koju ti treba beta BIOS da bi noviji procesori bili podržani (boota li uopšte sa "stock" BIOS-om i novim CPU-om, jer u suprotnom treba pozajmiti podržani proc da bi se flashao novi BIOS?!). A onda sam kažeš da je "ludost" štednja na ploči kada se uzima dobar proc i planira OC, "dajte molim vas". Pa čemu tvoje predlaganje ove ploče, kao kandidata za tako nešto, kad je anshina polazna tačka bila da tako nešto ne biva?!

Ne mogu se odlučiti dali si podeljena ličnost, ili ti je dosadno, pa nas malo trolaš.

13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Nisi psiholog da dajes strucnu procjenu tako da 

A da se moze clockati na toj ploci moze i da ce raditi isto kao ona navedena od intela od prije par postova hoce isto.
Ne pratis citavu konverzaciju, ulijeces k'o padobranac 

Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
odjavljen
chaselol kaže...

Koje ti droge/alkohol ili kombinacije istih konzumiraš? Daj toga ovamo jer čini se da ti je super.

Kakav božji FX na toj Asrock 880 ploči. Frend mi ima fx 8150 na Asrock 970 extreme 3 i jedva da ploča vozi procesor na 3.8 ghz iako je malo undervoltan ispod tvorničkih postavki. Na 62°C kad ploča dosegne obara voltažu i frekvenciju na minimum i nemože dalje zbog thermal throttlea a da ne pričam o performansama u igrama kakva su katastrofa nakon 20 min šta se to sve malo zagrije. Ali smo ipak našli neki sweetspot za taj setup.

Činjenica je da ako želiš izvuć nešto iz FX procesora ploča od barem ~100€ (govorim za nove) je poželjna i onda si na miru. Jer na jeftinim rješenjima em nećeš dobit dobro hlađenje vrmova i NB, em imaju lošiju faznu regulaciju itd.

17 godina
AMD FX Club
chaselol kaže...

Nisi psiholog da dajes strucnu procjenu tako da 

A da se moze clockati na toj ploci moze i da ce raditi isto kao ona navedena od intela od prije par postova hoce isto.
Ne pratis citavu konverzaciju, ulijeces k'o padobranac 

Ona Checolina? Ja stvarno ne vidim da je on jednom rečju tu ploču reklamirao kao overclockersko rešenje, čak je eksplicitno napomenuo da K procesori na njoj nemaju smisla. Na to si ti odgovorio:

"Vidi, imas ti i amd ploca po 50 evra na koje mozes da nabacis FX 4xxx/6xxx/8xxx serije bez problema (asrock proizvodjaca) i sve ce da radi cak i OC ces moci da uganjas."

Dakle, ti si ubacio OC u priču.Ispada da nije da ja ne pratim šta se piše, nego ti. Ili trolaš. Ili si podeljena ličnost, pa ti je ista stvar čas izvodljiva, čas besmislena i ne sećaš se uvak šta ti je ko pisao i šta si mu ti odgovorio.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.2.2015 15:14 (Ivan(4)).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
AMD FX Club

nevezano za fx procesor a opet i je

imam samo 1tb disk i postao mi je malo premalo no nije nužno mi uzeti veci, htio bih malo dobiti i na brzini

imam opciju ili ssd ili sshd

sa ssdom dobim vecu brzinu a kapacitet samo 240gb dok sshd mogu uzeti 1 tb

Koja je bolja opcija po Vama?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
AMD FX Club

OT, na h81 se g3258 sasvim fino OC-a

ma nije chasefanboylol podvojena ličnost, samo je zagriženi fanboy u stadiju gdje više nema pomoći.....

@toxic 120 gb ssd i 1tb hdd

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.2.2015 15:56 (Checola).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

SSD + hard. Da se nadovežem na komentar da je FPS poletio i da je "super smooth" nakon instalacije igre na SSD. Koliko ja znam to je zabilježeno samo kod kolege. Po svim testovima SSD NE donosi nikakvo poboljšanje po pitanju FPS-a. E sad, ili je razlog tome sama činjenica što je napravio svježu reinstalaciju pa sad radi bolje ili je ova igra specijalna. Da bi se to potvrdilo bilo bi dobro da 5 ljudi svježe instalira igru na HDD i napravi nekakav reprezentativan bench pa onda obriše i isto ponovi na SSD-u. 

17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Aj fino klikni na link koji sam stavio u tom postu.

Edit, evo da se ne mučiš.

http://ftr.wot-news.com/2014/05/28/comparison-of-hdd-and-ssd-for-world-of-tanks/

The switch from a HDD to an SSD produced a 16% increase in the average FPS, 12.5% in the minimum FPS and a 21% increase in the maximum FPS.

Kod mene je poras bio i veći. Znači DA DONOSI porast FPS-a i to nije bilo subjektivan osjećaj nego znatni porast, razlika je itekako primjetna. Nema nikave veze sa svježom instalacijom. Nisam je jednom instalirao i na jednom sustavu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.2.2015 17:18 (XXX).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
AMD FX Club

Jedini problem je da je to nemoguce za objasnit bilo kome ko se i malo kuzi u funkcioniranje racunala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Meni je ovo objašnjenje sasvim logično.

This means that the game does a terrible job at utilizing the user’s available RAM and relies on the storage device (HDD or SSD) to get the information required. This is perhaps a method to make the game compatible with low-end PC’s that have a small amount of RAM, by pulling data directly from the HDD, but it becomes a burden on more powerful computers that have a lot of RAM at their disposal and thus stressing the weakest component in a computer: the HDD.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

To je onda iznimka koja potvrđuje pravilo.

14 godina
ansha kaže...

Jedini problem je da je to nemoguce za objasnit bilo kome ko se i malo kuzi u funkcioniranje racunala.

Fala Bogu pa imamo tebe na forumu, stručnjaka za računala da pomažeš narodu.

17 godina
odjavljen
itomic009 kaže...

To je onda iznimka koja potvrđuje pravilo.

Pa da to je valda jedini takav primjer što dodatno govori koliko je igra shebana. Sigurno nisu imali pojma kopji će uspjeh napraviti...da su znali krenuli bi sigurno sa nekim boljim engineom.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice