AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 872.239
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: AMD FX Club

Nikad čuo za to niti osjetio.

17 godina
odjavljen
Almin94 kaže...
 Poznato je da Cnq pravi stuttering kada je ukljucen.

Prvi puta čujem a osjetio nisam ni jednom.

17 godina
XXX kaže...
Almin94 kaže...
 Poznato je da Cnq pravi stuttering kada je ukljucen.

Prvi puta čujem a osjetio nisam ni jednom.

Isto tako.

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
12 godina
Almin94 kaže...

Evo jedan fix za one koji koriste CoolnQuite, da bi se izbjegao stuttering:

1. Odaberite High Performance Power Plan

2. Zatim Change Plan Settings

3. Change advanced power settings

4. Proccessor power managment/Minimum processor state/ Settings, onda postavite Minimum processor state na 5%.

CnQ ce i dalje raditi, a CPU ce malo agresivnije povecavati frekvenciju jer je u pitanju High Performance Power Plan, u odnosu na ostala dva plana (Balanced i Power Saving). Provjereno, nema stutterniga. :D

taj  raspon "min. procesor stage - max. processor stage" služi kako bi se rasteretila baterija, potrošnja, kad je komp (prijenosnik) u idle-u. ne vidim kako bi postavljanjem  minimalne vrijednosti na 5 % utjecalo na uklanjanje  "štucanja" kad je proc u 100% pogonu, što vjerovatno je, u benchanju ...

Forzza Fiume !!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.10.2014 10:03 (grgaRi).
12 godina
neaktivan
AMD FX Club

Danas je "malo" pala temperatura, okrenilo na buru {#}

moga bi malo podici radne taktove, sa 4.5GHz vozit zimi {#}

play2much
Moj PC  
5 0 hvala 0
12 godina

a ne znam, s tom pločom, da ćeš se navozit na 4.5. dobra je to ploča (imao sam je), al za 4.5, 24/7 nisam baš siguran. u svakom slučaju volio bi da uspiješ ...

Forzza Fiume !!!
15 godina
neaktivan
grgaRi kaže...

taj  raspon "min. procesor stage - max. processor stage" služi kako bi se rasteretila baterija, potrošnja, kad je komp (prijenosnik) u idle-u. ne vidim kako bi postavljanjem  minimalne vrijednosti na 5 % utjecalo na uklanjanje  "štucanja" kad je proc u 100% pogonu, što vjerovatno je, u benchanju ...

Nece postavljanje minimalne vrijednosti na 5% rijesiti stuttering, nego ce omoguciti da coolnquite radi, a da time power plan ostane na High Performance. Samim time sto je na power plan na High Performance znaci da ce cpu agresvinije povecavati frekvu i rjeđe spustati istu u loadu. Vec sam to napisao. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.10.2014 12:06 (Almin94).
12 godina
AMD FX Club

šta " high performace power plan" isključije CnQ ? da, isključuje, sad vidim ... pa ok, tko želi CnQ i high performance u isto vrijeme...

Forzza Fiume !!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.10.2014 11:52 (grgaRi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD FX Club

Stavio sam 4.0 GHz na 1.25V, okrenuo ventilator na hladnjaku kako treba i pod full opterećenjem ne prelazi 37˘C iako znam da najbolje pokazuje tek na temperaturama iznad 40˘C zahvaljujući...

Tiby kaže...

Kolega Rupy je nebrojeno puta objašnjavao razumjevanje temperatura na fx procesorima, klik.

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.10.2014 12:54 (Najbrži).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
grgaRi kaže...

a ne znam, s tom pločom, da ćeš se navozit na 4.5. dobra je to ploča (imao sam je), al za 4.5, 24/7 nisam baš siguran. u svakom slučaju volio bi da uspiješ ...

Pokusa sam ali imas pravo, trebam previse voltazu dizat (1.44v).  Stabilno je i temp. su ok, ali muka mi je znajuci da imam 4+2 plocu.. Zato 4.4GHz na 1.38v i sasvim je zadovoljavajuce.

play2much
12 godina

ma to ti je još super. meni je za ovaj proc (8320) @ 4.3, na m5a97 za IBT i Prime stabilno trebao napon 1.51, jbg takav proc. kako ti kažeš, nekako je čovjeku žao toliko držat na toj faznoj ... 

Forzza Fiume !!!
11 godina
neaktivan

Zasto tolko puno !? ja sam svoj na 4.4 jedno vrijeme drzao na 1.37v stabilno imam m5a97Evo r2.0 6+2 faza ali da je neznam koja maticna nebi trebalo toliko voltaže za 4.3

Battlelog: D3lBoy-00
13 godina

previse je to :D moj fx 8320 s asus crosshair v formula z je ma 4.0 ghz radio s 1.2v,a za stabilan 4.3 ghz je trazio 1.325v

15 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Zasto tolko puno !? ja sam svoj na 4.4 jedno vrijeme drzao na 1.37v stabilno imam m5a97Evo r2.0 6+2 faza ali da je neznam koja maticna nebi trebalo toliko voltaže za 4.3

Nije stvar maticne nego je procesor ispodprosjecan clocker.

11 godina
neaktivan

Znam, al to je ipak malo previse kakav god da je model

Battlelog: D3lBoy-00
12 godina
D3lBoy kaže...

e a vidiš da treba. nije stabilno ako za noch smanjim voltažu. takav primjerak jbg ...

Forzza Fiume !!!
12 godina
neaktivan
AMD FX Club

Sve vratio na stock, da vidim kako cpu funkcionira bez klokanja.. katastrofa! Ogavni micro stutter u igrama (vjerovatno uzrokovan bijednim power saving funkcijama). Tako da overklock je danas postao jedina "safe" opcija. Ubuduce tko kaze da je oc opasan, ostecuje hardware, treba ga strpat u zatvor. {#} 

no jos mi tu i tamo iz ormara izviri pokoji bsod, whocrash kaze da je problem do drivera. jos da to sredim pa sam miran! {#}

play2much
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
fanaticni gejmer kaže...

Sve vratio na stock, da vidim kako cpu funkcionira bez klokanja.. katastrofa! Ogavni micro stutter u igrama (vjerovatno uzrokovan bijednim power saving funkcijama). Tako da overklock je danas postao jedina "safe" opcija. Ubuduce tko kaze da je oc opasan, ostecuje hardware, treba ga strpat u zatvor. {#} 

no jos mi tu i tamo iz ormara izviri pokoji bsod, whocrash kaze da je problem do drivera. jos da to sredim pa sam miran! {#}

Na toj grafi 3.5ghz i 4.5ghz razlika u fps je nikakva, daj neki bench 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
neaktivan

@ fanaticni gejmer

to ti se ne dogadja zbog C&Q, nego zbog AMD "Turbo" pi*darija.

evo ti malo, pa prouci OVO

HAKOSUKA
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.10.2014 22:26 (Bacelj).
12 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Na toj grafi 3.5ghz i 4.5ghz razlika u fps je nikakva, daj neki bench 

cili dan citam forume trazeci rjesenja za bsod, restartira sam 10--ak puta danas pc pa mi se vise nista neda radit. no mogu potvrdit da vidljive razllike nema.

play2much
15 godina
neaktivan
AMD FX Club

Koji je stock napon za FX8320? Na netu ima puno pretpostavki i nagadjanja. Zna li se to uopce?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Almin94 kaže...

Koji je stock napon za FX8320? Na netu ima puno pretpostavki i nagadjanja. Zna li se to uopce?

1.35 za turbo, možda 1.3 not 100% sure.

Ja sam svog OC'ao bio out-of-the-box....

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
15 godina
neaktivan
ramzocro-HCR kaže...

A jbg evo uzmem sve fino za overclock, dobru plocu, dobar cooler i sada ga moram drzati na 4.0GHz, ne ide iznad. Sve cu kroz prozor izbacit!!!! Bem ti i pc i sve. -.-'

12 godina
Almin94 kaže...
ramzocro-HCR kaže...

A jbg evo uzmem sve fino za overclock, dobru plocu, dobar cooler i sada ga moram drzati na 4.0GHz, ne ide iznad. Sve cu kroz prozor izbacit!!!! Bem ti i pc i sve. -.-'

A u čemu je problem kad neide iznad 4ghz u stress tool ili u normalnom radu i igrama, stock napon za stock clock je oko 1.28 i 1.3

http://valid.canardpc.com/hwx19k
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.10.2014 12:18 (mirzet1976).
15 godina
neaktivan
mirzet1976 kaže...
Almin94 kaže...
ramzocro-HCR kaže...

A u čemu je problem kad neide iznad 4ghz u stress tool ili u normalnom radu i igrama, stock napon za stock clock je oko 1.28 i 1.3

Probelm je u tkme jer bi trebao ici i na staroj ploci je isao, koja cak nema ni oficijalnu podrsku za ovu verziju procesora. Klasicni ibt prolazi, a ibt avx i prime95 ni naopako ne moze, odma se rusi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.10.2014 12:55 (Almin94).
12 godina
AMD FX Club

Moguće da je do memorije koje su ti setovanja za memoriju, mislim 4ghz mogu da idu ina stock naponu

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mirzet1976 kaže...

Moguće da je do memorije koje su ti setovanja za memoriju, mislim 4ghz mogu da idu ina stock naponu

Memorija na standardnih 1600MHz CL9 1.5V.

12 godina
AMD FX Club

Moja memorija je 2x4gb HyperX Blue 1600MHZ CL9 1.65V a za napon 1.5V koristi CL11 1600MHz, to znači da moja mem. neradi na CL9 i 1.5V nego na 1.65V sve ispod je nestabilno

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mirzet1976 kaže...

Moja memorija je 2x4gb HyperX Blue 1600MHZ CL9 1.65V a za napon 1.5V koristi CL11 1600MHz, to znači da moja mem. neradi na CL9 i 1.5V nego na 1.65V sve ispod je nestabilno

Moja je stabilna na 1600MHz CL9 sa 1.45V, 1.5V ili 1.65V. Testirao sam.

12 godina
AMD FX Club

Sa kojim programom si testiro

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice