AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 873.340
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: AMD FX Club
D3lBoy kaže...

kod mene fx 8320 na 4.4 mu treba 1.375v stabilno, a za 4.5ghz 1.42v, kako tolika razlika u voltazi za samo 100mhz, stavio sam timinge na ramima manualno, pogasio sve "štedne" opcije, ali ne ide sa nizom voltazom, ima ko kakav savijet ?

Pa to je dobro i full stabilno na tom naponu 1.42 za 4.5ghz ja svoj streso 1 i pol na tim postavkama, možeš ti njega i staviti da radi na manjem naponu al tad ne daje iste performace kako na malo većem napon

http://valid.canardpc.com/hwx19k
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.10.2014 22:26 (mirzet1976).
11 godina
neaktivan

Da kuzim, samo mi nije jasno cemu toliki skok u naponu za 100mhz ocito mu je tu negdje prag

Battlelog: D3lBoy-00
15 godina
neaktivan
AMD FX Club

Meni za 4.5GHz treba 1.416V. Ali nista od toga dok ne uzmem bolje hladjenje. Ovo nema snage da ga ohladi.

EDIT: treba 1.4V, ne 1.416. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.10.2014 1:23 (Almin94).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
AMD FX Club

Mala količina vode u tom H60 a ovaj FX se oslobađa puno toplote overclockovan i taj jedan vent to nemože dovljno brzo ohladiti , treba ti radijator 240, 280 ili 360mm, valjalo bi kad bi taj radijator moga se zamjeniti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.10.2014 23:16 (mirzet1976).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
AMD FX Club

A meni za FX-6300 na 4,5 GHz 1,34V pa ti vidi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AMD FX Club

Jest al FX6300 je 95W CPU i jedna jezgra manje i naravno svaki proc je drugačiji

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mirzet1976 kaže...

Mala količina vode u tom H60 a ovaj FX se oslobađa puno toplote overclockovan i taj jedan vent to nemože dovljno brzo ohladiti , treba ti radijator 240, 280 ili 360mm, valjalo bi kad bi taj radijator moga se zamjeniti.

Mijenjat cu svakako ovaj cooler. Nista ispod Noctua NH-D14 ili neko vodeno sa 24mm radiatorom.

16 godina
neaktivan
mirzet1976 kaže...

Jest al FX6300 je 95W CPU i jedna jezgra manje i naravno svaki proc je drugačiji

Je, zato je u neku ruku i isplativiji od fx8320.

13 godina
Almin94 kaže...

Meni za 4.5GHz treba 1.416V. Ali nista od toga dok ne uzmem bolje hladjenje. Ovo nema snage da ga ohladi.

a sta ce ti uopce 4.5GHz ?  moj fx8320 je radio na 4.3ghz 1.325v s Arctic Cooling Freezer XTREME Rev. 2 24/7 pod punim opterečenjem,procesor je stalno radio nikad se nije downclockao i to mi je bilo dovoljno za sve,nekuzim sta mislis postic s time što ces ga jos vise clockati?

15 godina
neaktivan
d4rkd3atH kaže...

a sta ce ti uopce 4.5GHz ?  moj fx8320 je radio na 4.3ghz 1.325v s Arctic Cooling Freezer XTREME Rev. 2 24/7 pod punim opterečenjem,procesor je stalno radio nikad se nije downclockao i to mi je bilo dovoljno za sve,nekuzim sta mislis postic s time što ces ga jos vise clockati?

Kad sam vec kupio plocu za toga i sve ostalo, zasto ne bi radio na visoj frekvi za bolje performanse, ako vec moze raditi?

12 godina
Neko jednostavno voli da OC nebitno o dobitku ili gubitku dok mu to neohladi jednog dana
15 godina
neaktivan
mirzet1976 kaže...
Neko jednostavno voli da OC nebitno o dobitku ili gubitku dok mu to neohladi jednog dana

Ima i ta svoje. Ja se nadam da mi nikada nece ohladiti, iako vjerujem da hoce vremenom kao i sve.

13 godina

eeee tako je i meni bilo prije godinu dana sam uzeo fx 8320 i imao sam asrock 970extreme3 i na njoj mi je proc isao do 4.5ghz max i reko aj idem uzet asus crosshair v forumula z reko mozda cu moc vise toga postici i mogao sam naravno do 4.8ghz max :D dalje nije islo

tak da ti velim nemoj bacat bzv novac za uzaludnih 300mhz,jer taj procesor na 5ghz 24/7 neces sigurno nagurati

uzalud vam trud svirači {#}

15 godina
neaktivan
d4rkd3atH kaže...

eeee tako je i meni bilo prije godinu dana sam uzeo fx 8320 i imao sam asrock 970extreme3 i na njoj mi je proc isao do 4.5ghz max i reko aj idem uzet asus crosshair v forumula z reko mozda cu moc vise toga postici i mogao sam naravno do 4.8ghz max :D dalje nije islo

tak da ti velim nemoj bacat bzv novac za uzaludnih 300mhz,jer taj procesor na 5ghz 24/7 neces sigurno nagurati

uzalud vam trud svirači {#}

Ne ciljam 5GHz. Svakako ovo radim iz razonode, ne zato sto mi treba. ;-)

11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Jel mi može neko samo reći koju temperaturu da gledam za procesor
Hvala 

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
d4rkd3atH kaže...
Almin94 kaže...

Pa za igre je bolje 6 jezgri na 4.5ghz nego 8 na na manjem taktu, jer igre jos nisu optimizirane kako treba za hexa/octa core procesore.

13 godina
fcbarca kaže...

Hvala 

Odes pod Senzor i tamo  gledas temperature

ovak ti to treba izgledat LINK

11 godina
neaktivan
fcbarca kaže...

Hvala 

Pod FX 6300 gledaj Package temperature, ne cpu temp, to je socket temp koji moze preko 70c ic i vise...

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.10.2014 16:36 (D3lBoy).
11 godina
neaktivan
AMD FX Club

gle pod package mi pise 12'C, što mislim da krivo očitava, ovih 30 mi izgleda vjerojatnije.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.10.2014 18:58 (fcbarca).

0 0 hvala 0
14 godina
AMD FX Club

Kolega Rupy je nebrojeno puta objašnjavao razumjevanje temperatura na fx procesorima, klik.

Moj PC  
4 0 hvala 5
15 godina
neaktivan
AMD FX Club

Stigla Noctua NH-D14. :D

Ima li neko sa FX 8320/8350 i istom Noctuom da razmijenimo koje info?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Almin94 kaže...

Stigla Noctua NH-D14. :D

Ima li neko sa FX 8320/8350 i istom Noctuom da razmijenimo koje info?

Ja sam imao 320 i D14, nez dal tko u temi trenutačno ima, ali slobodno pitaj kaj te zanima

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
14 godina

Imao sam i ja istu kombinaciju i možda negdje na kompu imam i screen shotove nekih bencheva pa javi temperature ovdje da vidimo kako stoji.

15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Imao sam i ja istu kombinaciju i možda negdje na kompu imam i screen shotove nekih bencheva pa javi temperature ovdje da vidimo kako stoji.

Sad vrtio IntelBurnTest (standard stress level), 4.5GHz uz 1.4V, temperatura nije prelazila 57C. Je li to ok? Kuciste je maksimalno prozracno.

12 godina
AMD FX Club

Stavi memoriju na max moguće i ond odradi stress nije isto opterećenje sa recimo 2gb i sa 7GB

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Almin94 kaže...
itomic009 kaže...

Sad vrtio IntelBurnTest (standard stress level), 4.5GHz uz 1.4V, temperatura nije prelazila 57C. Je li to ok? Kuciste je maksimalno prozracno.

Pa dobro je s obzirom da taj test prži ko lud :). Daleko je od nekih opasnih temperatura.

15 godina
neaktivan
mirzet1976 kaže...

Stavi memoriju na max moguće i ond odradi stress nije isto opterećenje sa recimo 2gb i sa 7GB

Znam da nije isto. Ovo sam samo brzinski da vidim kako ide :)

15 godina
neaktivan
AMD FX Club

Evo jedan fix za one koji koriste CoolnQuite, da bi se izbjegao stuttering:

1. Odaberite High Performance Power Plan

2. Zatim Change Plan Settings

3. Change advanced power settings

4. Proccessor power managment/Minimum processor state/ Settings, onda postaviteMinimum processor state na 5%.

CnQ ce i dalje raditi, a CPU ce malo agresivnije povecavati frekvenciju jer je u pitanju High Performance Power Plan, u odnosu na ostala dva plana (Balanced i Power Saving). Provjereno, nema stutterniga. :D

Moj PC  
1 0 hvala 3
16 godina
neaktivan
AMD FX Club

Kakav stuttering?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dedaa kaže...

Kakav stuttering?

Prilikom igranja, benchanja i slicno. Poznato je da Cnq pravi stuttering kada je ukljucen.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice