AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 878.110
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
Re: AMD FX Club
Almin94 kaže...
Adict kaže...
Jucer igrao cs go nekih sat i pol , uz to streamo na youtube . Proc 80 stupnjeva klokan na 4.5 sa 1.375 voltazom , proc je 8320 . Znam da je 80 stupnjeva previse ali neznam zasto ide na 80 stupnjeva . Imam vodeno hlađenje i po meni nebi trebao ici na toliko visoko . Je mozda problem niska voltaza ?

Skidaj cooler i ponovo sve zategni.

budam danas skinuo vodeno pa stavim novu termalnu i sve zategnem . A pumpa mislim da nije otisla , tj nikad se nije penjao ovako na 80 stupnjeva pa mi je cudno malo . Uvijek bi bio na 70 i nije isao preko , a mozda sam zaboravio h80i namjestit , tj bio mi je quiet mode . Budem danas mjenjao pastu kako god , zadnju sam mjenjao pred mj dana ;) 

promjenim pastu pa odvrtim prime 15 minuta pa cemo vidjet . 

Nemoj se prkosit gravitaciji .
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2015 13:17 (Adict).
12 godina
neaktivan
AMD FX Club

poz.imam fx 8350 temp.jezgri mi je promijenjiva(sa 12c skoči na 25c) neznam dali je to u redu ili ne ,procesor star 3 dana, molim vas za mišljenje.

Unaprijed Hvala.

0 0 hvala 0
12 godina
AMD FX Club

Normalna stvar kod AMD da tako varira temp samo pazi da neide prekoo 65 stepeni.

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
mirzet1976 kaže...

Normalna stvar kod AMD da tako varira temp samo pazi da neide prekoo 65 stepeni.

Ma po meni nije normalna da na vodenom odjednom ide na 80 a do sada se uvijek drzao na 70 . Ko jos ima h80i doticni proc i da je na 4.5 i kolike su mi temp 

Nemoj se prkosit gravitaciji .
12 godina
AMD FX Club

ovo sto si citirao nije bilo tebi namjenjeno nego @mike4. A tebi sam na predhodnoj stranici napisao o tvom problemu.

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
mirzet1976 kaže...

Kako da pazim dok igram trebao bi se sam ugasiti na 70c imam mugen-max hladnjak trebao bi drzati radnu temp.

12 godina
AMD FX Club

Komp ce se sam ugasiti na 85 ili 90 stepeni zavisno od ploce. A sad zasto tvoj hladnjak nemoze drzat ga na prihvatljivoj temp. neznam ima puno varijabli : napon klok kuciste protok zraka

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD FX Club

Trebao bi ga hladiti H80i, ali nemoj očekivati ništa previše. Stavi novu pastu, fino sve zategni bez žurbe pa javi kako bude.

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Stavio sam odmah novu pastu jer je procesor novi 3dana star ali nije odmah kompjuter htio upalio morao sam popustiti sarafe na hladnjaku moze li biti to problem ili hladnjak nije u centru 

14 godina
AMD FX Club

Imam fx 8320 i zanima me dali se isplati prebacit na neki intel procesor?

Frend me uvjerava da bilo koji intelov procesor pa čak i oni stariji tipa i7 920 itd su "bolji" od mog fx-a..

Dali ima istine u tome ili ne? Ne razumijem se puno u intel procesore,pogotovo ne u ove novije...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD FX Club

Ima istine u tome al ako ti sad sve igre rade ok nema smisla mijenjat išta..

Moj PC  
4 0 hvala 1
14 godina

Nema da je i i7 920 bolji jer apsolutno nije. Ima tek od i7 2600K pa na dalje i to ako igraš neke specifične igre ili radiš neke taskove koji rade osjetno bolje na Intelu. Jel si teški gamer ili ??

14 godina
itomic009 kaže...

Nema da je i i7 920 bolji jer apsolutno nije. Ima tek od i7 2600K pa na dalje i to ako igraš neke specifične igre ili radiš neke taskove koji rade osjetno bolje na Intelu. Jel si teški gamer ili ??

Baš i nisam neki gamer. Igram jedino ets2 i battlefield hardline i to mp samo. Frend mi kaže da sam se zahebo što sam uzeo amd a ne intel. Neznam dali ostat na amd-u ili prodat to i preći na neki intel.. Pa sad ti budi pametan 

Možda bi uzeo nešto tipa i5 2400k,i5 4660, ovi i7 su dosta skuplji.

17 godina
neaktivan
tino26 kaže...

Baš i nisam neki gamer. Igram jedino ets2 i battlefield hardline i to mp samo. Frend mi kaže da sam se zahebo što sam uzeo amd a ne intel. Neznam dali ostat na amd-u ili prodat to i preći na neki intel.. Pa sad ti budi pametan 

Pa jel ti ets2 i taj betlfild rade dobro? Ako jesu zašto mijenjati konja koji pobjeđuje? Frenda ne slušaj, ljudi svašta govore..

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.9.2015 15:50 (Penryn).
17 godina
tino26 kaže...
itomic009 kaže...

Oprosti, al frend ti je debil i elitist.

Da Intelovi procesori jesu u globalu bolji od AMDovih, ali taj tvoj frend prica gluposti, FX kojeg imas je i vise nego dovoljan za sve igre koje igras.

To sto se on osjeca superiorno jer je pljunuo soma kuna vise od tebe za taj osjecaj superiornosti ga cini samo vecim debilom.

Ako se tebi bas pljuju pare da bi bio kul na razini svog frenda, jer te to osobno zadovoljava - kupi si najjaceg intela za 10k kuna sto se mene tice ali koliko vidim, osim toga nemas nikakve potrebe za mijenjanjem procesora niti postoji razlog zasto si se zahebo.

- Psiho246
14 godina
AMD FX Club

Slažem se sa tobom da mi je frend "debil". Kad malo bolje razmislim, neću prelazit na intel jer ovaj fx što imam je i previše dobar za ono za šta ja koristim komp (ets2 i battlefield hardline mp, gledanje filmova i surfanje po netu). Radije ću onda uložit neku lovu u napajanje ili neku jaču grafu. Nemam ništa protiv onih koji imaju intel ali sam ja uvijek kupovao i imao amd, pa ću nastaviti tradiciju

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.9.2015 19:42 (tino26).
Moj PC  
5 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ljudima je previše ispran mozak sa tim Intel over AMD cpu performansama, u starijim igrama mozda da, ali nove igre koje imaju bolju korisnost jezgri pokazuju tanku razliku, da Intelovi noviji su brzi per core, ali kad gledam benchmarkove i vidim Skylake, Haswell nove Intel chipove i ispod njih FX koji je vec 4 godine star chip, a natjece se sa top of the line novim procesorima i gubi nekoliko fpsa, negdje ni jedan, negdje 15fpsa. Po tome vidimo koliko je FX 83xx zapravo jos uvijek snažan i isplativ cpu. Svi vole vikat "AMD ima uzasne procesore" ajd na šta bi trebao preci da bi imao upgrade vrijedan spomena 4690k ? Koji u 80% igara daje skoro pa iste performanse ? 4790k koji je brži a košta ko 2 i pol 8320... Ljudima treba reality check prije nego krenu u svadje sta je bolje, pogotovo po internetu, danas me zvao tip za moju plocu i proc kao zamjena za 4460, ja reko ne isplati mi se to je i opcenito slabiji procesor, a on "Kako slabiji moraš znat da je to ipak Intel" samo nagli cringe. Planiram ici na Skylake ali samo zbog ddr4, a i cijena je razumna.

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.9.2015 2:18 (D3lBoy).
12 godina
protjeran
AMD FX Club

D3lBoy

ti nemas bottleneck sa fx 8320 i r9 290x ? 

0 0 hvala 0
14 godina

Ima ali mu ne smeta očito.

11 godina
neaktivan

Mislio sam da imam, ali to je samo u GTA V, Bf4, sve ostale igre KF2, Dying Light, Mad Max... na svima grafa 100% a cpu 50%, tako da mislim da ovo u gta v i bf je vise do igre sto ne iskoristava FX naj bolje prije nego BN

13 godina
neaktivan
AMD FX Club

pozdrav ljudi, imam problema klokati svog FXa, uspio sam doći do 4.0GHz sa naponom 1.38v, poviše toga ne prolazi prime izbaciva error... Vidim da mnogi od vas bez problema drže na 4.2 i sa puno manjom voltažom...

Što mi je raditi dalje? Komp je pod moj PC a htio sam ga pojačati jer mi jako šteka na Arma3, treba mi bilo kakav savjet osim "uzmi i7" :D

vas-hrv
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
ptrvic kaže...

pozdrav ljudi, imam problema klokati svog FXa, uspio sam doći do 4.0GHz sa naponom 1.38v, poviše toga ne prolazi prime izbaciva error... Vidim da mnogi od vas bez problema drže na 4.2 i sa puno manjom voltažom...

Što mi je raditi dalje? Komp je pod moj PC a htio sam ga pojačati jer mi jako šteka na Arma3, treba mi bilo kakav savjet osim "uzmi i7" :D

Neželim spoilat, al arma 3 mp ce ti stekat u gradovima i sa i7 6700k oc na 5ghz... jednostavno je igra ne igriva u gradovima na MP (bar sto se vanille tice)

17 godina
neaktivan
AMD FX Club

Da ga i digneš na 5GHz fps će ti u najboljem slučaju porasti(u odnosu na 4GHz) za 25%, znači ako trenutno imaš oko 30fps + 25% = 37.5fps Opet nije neka sreća, a govorimo o daleko nedostižnih 5GHz.

Javit će ti se već netko iskusniji s fx-om, al moja poanta je da nema smisla naganjat što veći takt jer ćeš dobit jako malo fpsa, a tako clockan proc će i grijat se puno više i povuć puno više struje.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

FPS ne raste tako lienarno s povećanjem core clocka. Obično raste manje ali nekad raste i puno više. Ovisi od scenarija do scenarija.

17 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

FPS ne raste tako lienarno s povećanjem core clocka. Obično raste manje ali nekad raste i puno više. Ovisi od scenarija do scenarija.

Istina, zato sam i napisao "u najboljem slučaju".

17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Ne vjerujem da se dobije više od 10%-15%. Koliko sam pratio nekih 4.5 je sweet spot kod većine. Nakon toga dizanje voltaže i više "štete" nego koristi. Za multi Arme ne pomaže ni overklok FX-a kao što je rečeno. Šteta da znaju napraviti tako dobar vojni simulator a nemaju pojma o optimizaciji.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

ljudi dijelim vaše mišljenje da je arma3 u banani sa optimizacijom, ali mi to nije smetalo dok nisam vidio da mi frend sa FX8350 na stocku sa radeonom 4850 ima jedva par freimsa manje, npr: 24-20, na istom mjestu u igri 

dok treći frend sa i7 4750 i gtx460 ima 40 freimsa... :( ...

vas-hrv
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Ako ti je Arma presudna moral buš na neki jači model od Intela, po mogućnosti nešto klokabilno. To se manje više zna tj. koji naslovi rade slabo na FX-u, pa ako su ti naslovi presudni nema se tu kaj puno razmišljati.

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
AMD FX Club

Ljudi, jel se isplati kupiti FX 9370 i plocu Gigabyte GA-970A-UD3P. Znam da ga sluzbeno ta ploca ne podrzava, ali ako bi downclockao FX trebalo bi raditi, ne? FX 9370 dolazi sa vodenim hladjenjem i dodje jeftiniji nego kupnja 8320 + dobar cooler. S druge strane zanima me bi li radje preporucili FX 8320 ili 6300 s tom plocom ili jaci procesor sa nekom boljom plocom tipa sabertooth 2.0 i sl. Imam 600w LC power 6600 v2.2 drekec power supply i GTX 660, al namjeravam upgradeat PSU kasnije ukoliko je potrebno. AMD preporucuje 1000w za 9370 al to mu se cini overkill, svejedno, sto se dogodi ako mi napajanje bude preslabo, jel mogu komponente nastradat ili ce samo PSU prdnut u chabar?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Kupi si radije 8300 i neko vodeno hladjenje i clockaj dokle moze 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice