AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 880.764
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: AMD FX Club
3n3m1 kaže...
Ivanjino96 kaže...

1.175V 4GHz 

Ta postavljena voltaža ništa ne znači,Prime 95 i drugi slični programi pokazuju jasnu sliku stanja stabilnosti i nema mazanja očiju.

Evo sad kad mi odpakira witcher pokrenut ću stress test. Koji da odaberem blend ili small FFT

Bolja slika

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.8.2015 15:54 (Ivanjino96).
14 godina
3n3m1 kaže...
Ivanjino96 kaže...

1.175V 4GHz 

Ta postavljena voltaža ništa ne znači,Prime 95 i drugi slični programi pokazuju jasnu sliku stanja stabilnosti i nema mazanja očiju.

Jel još mažem oči ili ti je dosta ovih 10 min Prime95

Bolja slika

17 godina
AMD FX Club

10 minuta primea ne stigne ni poškakljikati procesor, a kamo li služiti kao dokaz stabilnosti.

Twitter: @191x7
Moj PC  
5 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Pola sata je sasvim dovoljno da vidis neku stabilnost, kad odradi dva-tri ciklusa, u 10 min nista ne vidis 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
191x7 kaže...

10 minuta primea ne stigne ni poškakljikati procesor, a kamo li služiti kao dokaz stabilnosti.

Tako je 10 min nije ništa.Kada ja testiram svoj primjerk Prime-om95 ponekad mi padne jedna jezgra od svih šest dostupnih nakon 30 min...tako da ciljaj na 60 min testa.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.8.2015 17:46 (3n3m1).
15 godina
Ivanjino96 kaže...
3n3m1 kaže...
Ivanjino96 kaže...

1.175V 4GHz 

Jel još mažem oči ili ti je dosta ovih 10 min Prime95

Bolja slika

S ovom slikom sto se mene tice moze raditi 3 dana a trebao si ukljuciti i cpuz da vidimo koji je klok temperturu proceora itd za mene je ovo nevazeci test

14 godina
AMD FX Club

Jesmo li sada završili natezanje i ne vjerovanje.

Bolja slika

8 0 hvala 4
10 godina
AMD FX Club

4.1ghz u biosu 1.3V

Što mislite treba li još spustiti voltažu?

Lijep da umreš!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
pqweasdyxc kaže...

4.1ghz u biosu 1.3V

Ploča dosta overvolta,ne trebaš ništa spustiti po meni jer voltaža kakva je,super za 4.1GHz.

10 godina
3n3m1 kaže...
pqweasdyxc kaže...

4.1ghz u biosu 1.3V

Ploča dosta overvolta,ne trebaš ništa spustiti po meni jer voltaža kakva je,super za 4.1GHz.

Znači ok je voltaža? Valjda mi matična neće pukunti po šavovima, heheh

Lijep da umreš!
14 godina
pqweasdyxc kaže...
3n3m1 kaže...
pqweasdyxc kaže...

4.1ghz u biosu 1.3V

Tebi je proc stabilan u stvarnosti sa 1.260V kao što hwmonitor očitava pod cpu Vcore,to je više manje vrlo dobar napon i nikako nije visok ( Visoki su oni sa 1.45V+) za 4.1GHz takt tako da nemaš nikakvih briga.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.8.2015 23:20 (3n3m1).
10 godina
3n3m1 kaže...
pqweasdyxc kaže...
3n3m1 kaže...
pqweasdyxc kaže...

4.1ghz u biosu 1.3V

Tebi je proc stabilan u stvarnosti sa 1.260V kao što hwmonitor očitava pod cpu Vcore,to je više manje vrlo dobar napon i nikako nije visok ( Visoki su oni sa 1.45V+) za 4.1GHz takt tako da nemaš nikakvih briga.

Pod loadom je 1.232V, a pod idle-om 1.260V.

Nekima je 1.45V za 4.1ghz?

Lijep da umreš!
17 godina
chaselol kaže...

Pola sata je sasvim dovoljno da vidis neku stabilnost, kad odradi dva-tri ciklusa, u 10 min nista ne vidis 

Btw prime 95 nije nikakav pokazatelj.

Imao sam primjeraka koji su pod prime 95 prolazili sat vremena bez problema i onda se igram 25-30 minuta i bum...

dakle ako postoji neki test gdje konstantno spušta pa diže load na 100% to bi bilo najbolje..

inace i bez prajma ja sam vjerovao kolegi, ima izvanredan primjerak.. ovo nije gold ovo je gold&diamond :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2015 9:32 (toxic).
12 godina
oxic kaže...
chaselol kaže...

Imao sam primjeraka koji su pod prime 95 prolazili sat vremena bez problema i onda se igram 25-30 minuta i bum...

dakle ako postoji neki test gdje konstantno spušta pa diže load na 100% to bi bilo najbolje..

inace i bez prajma ja sam vjerovao kolegi, ima izvanredan primjerak.. ovo nije gold ovo je gold&diamond :)

Meni se OCCT pokaza puno bolji za testiranje stabilnosti CPU-a.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Intel burn test vam radi i na amd procesorima. Jedan od boljih za stress testanje cpua.

"...Some games you play Some games play you..."
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: AMD FX Clu
toxic kaže...

To ti sve zavisi. Ja 4.5ghz u prime 1.375 ne prolazi treba blizu 1.4 dok mi igre ne crasha. Dosta ljudi ne fura prime95 za test, jedno je prime drugo je gaming. Btw amd overdrive ima svoj test isto.

16 godina
neaktivan
AMD FX Club

Bajo moj, moj radi na 4.4 ghz 1.275 V, testirano aida fpu test 10 min, i prime 4h, probao sam i više 4.6 prolazi na 1.35 V, ali vrućine su i nije mi potrebno.

Na 4.4 je već pola godine nikakvih problema.

Dušu dao za vodeno hlađenje!

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Mene fascinira kako neki ljudi mogu na tako niskim voltazama visoke clockove gurat. Ja mogu do 4.2ghz na ispod 1.3v, ali sve preko tog trazi drasticno više npr. 4.5ghz (neznam sad tocno jer koristim offset voltazu, ali preko 1.4v)

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2015 18:41 (D3lBoy).
14 godina
neaktivan
8350 je 3.5 odnosno 4ghz turbo jel? Kada se taj turbo pali?
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
15 godina
Sale_ds kaže...
8350 je 3.5 odnosno 4ghz turbo jel? Kada se taj turbo pali?

Nije nego 4.0ghz a kad se turbo upali onda je 4.2ghz

11 godina
neaktivan
The new AMD FX-8350 is a 4GHz CPU with a 4.2GHz Turbo clock.
...Some games you play Some games play you...
16 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Mene fascinira kako neki ljudi mogu na tako niskim voltazama visoke clockove gurat. Ja mogu do 4.2ghz na ispod 1.3v, ali sve preko tog trazi drasticno više npr. 4.5ghz (neznam sad tocno jer koristim offset voltazu, ali preko 1.4v)

Kolega upravo sam tvoje savjete bio gledao za clockanje 8320, jer imamo istu ploču. Biti će da je to sve od primjerka do primjerka. Npr., imam grafičku gtx 970 phantom i ne clocka se dobro, znači ono nzn ako za malo mogu povisiti vrijednosti. Sve kako koga zapadne.

11 godina
neaktivan

Ma znam kužim :D Samo gledam kako dosta ljudi treba preko 1.35v za 4.2ghz a ja sam sa 1.37v mogao do 4.4 pa ono mislio imam dobar primjerak, kad ono...

13 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Ma znam kužim :D Samo gledam kako dosta ljudi treba preko 1.35v za 4.2ghz a ja sam sa 1.37v mogao do 4.4 pa ono mislio imam dobar primjerak, kad ono...

Prijatelj mi ima fx 8300 i za 4ghz mu trazi 1.4V, sve ti je lutrija. Citao sam po nekim forumima da su neki sa fx 6300 na 4.1gz morali stavljati 1.45V jer ako pogledas turbo, on mu nabaci i preko 1.5V za tu frekvenciju. Sve je to velika lutrija 

17 godina
AMD FX Club

Je, lutrija je, moj 8300 na 4GHz radi s defaultnih 1.25V ALI samo ako postavim fiksni napon. Nisam ni probao veći takt, ne znam dokle ide. Jednom kad uhvatim par dana vremena budem se poigrao.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
chaselol kaže...
D3lBoy kaže...

Prijatelj mi ima fx 8300 i za 4ghz mu trazi 1.4V, sve ti je lutrija. Citao sam po nekim forumima da su neki sa fx 6300 na 4.1gz morali stavljati 1.45V jer ako pogledas turbo, on mu nabaci i preko 1.5V za tu frekvenciju. Sve je to velika lutrija 

moj fx8350 4.4ghz 1.28v 24/7

12 godina
AMD FX Club

mozes li ti taj fx dignuti na 5ghz pa da se vidi na kom naponu radi.

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Jel igra tko dayz s FX'om 8350 da mi kaze dal se osjeti neki pomak ako se kloka i koliko ga treba dici da se osjeti?
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
mirzet1976 kaže...

mozes li ti taj fx dignuti na 5ghz pa da se vidi na kom naponu radi.

http://valid.x86.fr/0x9hea

11 godina
neaktivan
Sale_ds kaže...
Jel igra tko dayz s FX'om 8350 da mi kaze dal se osjeti neki pomak ako se kloka i koliko ga treba dici da se osjeti?

4.5ghz 8320, 290X OC - nekad 17fpsa u elektru npr. Gpu usage 30% a CPU mozda 20%, mos ga clockat do neba, dayz i arma 3 are doomed

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice