Pa, više od stocka možeš svakako, preko 4 GHz vrlo vjerojatno.
AMD FX Club
- poruka: 5.910
- |
- čitano: 880.877
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
A kopat ce me to sad da cu morat prijeci, i vec si razmisljam izmedju 4690k i 6600k posto su cijene slicne. Ali mislim da bih onda izgorio da se usage ne popravi, mozda je i ram. 2 razlicita sticka su ali oduvijek rade ok
Izmedju to dvoje definitivno idi na Skylake-a jer je u igrama razlika primjetna.
Iz vlastitog iskustva ti mogu reci da ti 4690K nece rijesit pad gpu usage-a u GTA. Moj je radio na 4.5ghz i u gradskoj guzvi je usage znao padat sve do 60%, i to sa 280X (1150mhz). Cini se da GTA koristi sve dostupne jezgre jer mi sa sadasnjim 5820K usage ne ide ispod 90% a procesor je na nizem taktu (4ghz).
Naravno, sa nvidiom ovih problema ne bi bilo..
Da i mislio sam, a i cijene su gotovo iste, samo sto ce za skylake biti skuplja maticna vjerojatno. A ovo za Nvidia grafe nije baš istina, naj vise ih se zale za gpu usage upravo sa 970 u gta, cak i sa titan x imaju problema sa usageom u dying lightu sa novim patchevima koji je full Nvidia optimizacija, bit ce da je to od igre do igre.
Kupi si ti radije 1440p monitor i uzivaj..
isplativije ti je nego mijenjat platformu..
bn-a valjda neces imat s obzirom na dosta vecu rezoluciju ali racunaj na manji fps :)
Mogu sa onim VSRom podic na 1440p ali nema neke vizualne razlike, cak ni kod oštrijih rubova, mozda na 27" ekranu bi se primjetilo ali ja sam na 23
Mogu sa onim VSRom podic na 1440p ali nema neke vizualne razlike, cak ni kod oštrijih rubova, mozda na 27" ekranu bi se primjetilo ali ja sam na 23
pa sta se dogada kada podignes sa vsrom?
uzmi si ti pošten 1440p monitor 25 - 27" kako sam i ja i uzivaj u slici i svemu ostalome
razlika je nebo i zemlja od kada sam presao na 1080p sve mi je lijepse i ugodonije i grafa se malo vise dere :)
samo sada idem uzeti jos 8gb rama tako da imam malo i viska da mi nije sve naknap
Kada podignem vsrom 99% load je svuda, ali gameam na 1080p posto stvarno nema razlike, ali kazem sto veci monitor veca rezolucija dolazi do izrazaja. A 1440p monitori su jos skupi za mene :D
Kada podignem vsrom 99% load je svuda, ali gameam na 1080p posto stvarno nema razlike, ali kazem sto veci monitor veca rezolucija dolazi do izrazaja. A 1440p monitori su jos skupi za mene :D
pa prelazak na intela je jos skuplji sta ne?
ploca cca 900kn procesor 2 soma kuna - a i nije :( tu je to
Ne znam kaj je bilo sa mojim FX8120 ali sma ga prodao i dodao 100kn i kupio FX 8320
Mozes li ga ustabiliti na 5.0GHz?
Ne znam kaj je bilo sa mojim FX8120 ali sma ga prodao i dodao 100kn i kupio FX 8320
Odvrtio sam taj bench i otišao na internet, pokrenuo batman arkham knight. Sam su dosta velike temeprature idu u batmanu do 62 a ventilatori na max na h100i
Odvrtio sam taj bench i otišao na internet, pokrenuo batman arkham knight. Sam su dosta velike temeprature idu u batmanu do 62 a ventilatori na max na h100i
ma to je odlicno stari moj...
Na kojem naponu?
Na kojem naponu?
pa na kojem i je gornji ss 1.38V 5GHz
Ali preko 5GHz ne ide. Stavio sam 5.1GHz na 1.5V ne želi uopće bootat
Ne bi kod mene to dozivio nikad :D sad ces ga barem iskoristiti
Očito si potrefio neki "golden sample" jer moj za 4.0 ghz traži 1.33V a tebi malo više za 5 ghz...lol
FX 8350 na 4.0 tuče i5 4670K na 3.4 u novom COD-u :D
http://gamegpu.ru/action-/-fps-/-tps/call-of-duty-black-ops-iii-beta-test-gpu.html
Kod mene 4.2 na 1.300, dalje nisam ni isprobavao.
Očito si potrefio neki "golden sample" jer moj za 4.0 ghz traži 1.33V a tebi malo više za 5 ghz...lol
Pa i bivši 8120 je na 4GHz radio na 1.2 v ko i ovaj 8320 jedino kaj 8120 nije mogao preko 4,5GHz bootat ko što ovaj preko 5ghz ne može
Pa i bivši 8120 je na 4GHz radio na 1.2 v ko i ovaj 8320 jedino kaj 8120 nije mogao preko 4,5GHz bootat ko što ovaj preko 5ghz ne može
To se kod tebe potrefi neka dobra kombinacija. :P
Skupa matična
Skupa matična
Bez obzira, to je opet brutalno nizak napon. Tvoja sreca. :)
Imao san nekoliko FX-ova prije i pratio sam tada to. Nikad, ali baš NIKAD ni po netu i nigdje nisam vidio FX 8320 ili 8350 na 5.0Ghz sa tako niskim naponom. Baš me zanima koliko je to stabilno.
Imao san nekoliko FX-ova prije i pratio sam tada to. Nikad, ali baš NIKAD ni po netu i nigdje nisam vidio FX 8320 ili 8350 na 5.0Ghz sa tako niskim naponom. Baš me zanima koliko je to stabilno.
Kad ću imat vremena odvrtit ću occt i prime na taj napon pa ćemo vidjeti jel će na njemu pasti.
Interesantno da ide sa 1.3xxV 5ghz a 5.1ghz nece ni sa 1.5V probaj 1.55V.

Interesantno da ide sa 1.3xxV 5ghz a 5.1ghz nece ni sa 1.5V probaj 1.55V.
Cudno malo. Ali bez obzira 1.3xV za 5GHz validaciju je sex. :)
Kad ću imat vremena odvrtit ću occt i prime na taj napon pa ćemo vidjeti jel će na njemu pasti.
Koju si maticnu plocu prije imao ili si to kupio sad sve novo
Koju si maticnu plocu prije imao ili si to kupio sad sve novo
Ne od 11 mjeseca 2011 imao sam fx 8120 na Gigabyte 990XA-UD3 i onda sam kupio u osmom mjesecu 2012 Asus Crosshair V Formula-Z. Do prije dva dana imao sam taj fx 8120 i on je išao na 4GHz na 1.2V i eto jučer od kolege sa foruma stigla beštija.
Ovo je predobro da bi bilo istinito. Svaka čast kolega
Mojem 8320 treba za 3,5 GHz 1,26V
1.175V 4GHz
omfg
Aj ga odvrti u prime, jednostavno ne vjerujem da radi na tak maloj voltazi, nema smisla
1.175V 4GHz
Ta postavljena voltaža ništa ne znači,Prime 95 i drugi slični programi pokazuju jasnu sliku stanja stabilnosti i nema mazanja očiju.