AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 881.014
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD FX Club
XXX kaže...

Kada bi grafa stalno bila na 99% onda bi igra štekala ko luda, tad bi grafa bila pre opterečena i pitanje je koliko bi dugo uopče izdržala takav rad...npr. poput rudarenje, nešto za što takve grafe nisu ni dizajnirane. Grafa mora varirati i tek u najzahtjevnijim situacijama dolaziti na 100%. Pa upravo se trude na driverima da lokaš igru na 60 fps-a tako da grafa spušta klokove ako joj ne treba za više od toga. Optimizacija opterečenja, manja potrošnja i manje zagrijavanje za ugodan gaming. Da mi je grafa stalno na 99% gledao bih novu. Da li će dobar i5 ili i7 davati stabilniji i viši FPS? Svakako. Koliko para toliko muzike a sa FX-om za soma kuna ima dosta muzike, možda ne baš uz najskuplje grafe uvijek ali generano tko ne gleda u fraps može guštati u igrama. Tko gušta u frapsu jadna mu majka i tako :D.

???

Reci mi da ovo nisi reko pls.

pa meni je non stop grafa zakucana na 99% i tako treba biti sve radi fluidno bez ikakvog stekanja. sa ukljucenim vsync gpu usage u ponekim igrama pada no s obzirom da sam ja na 1440p sve igre su mi i ispod 60 frejmova sa gpu usage 99%.

pitaj ljude koji igraju witchera 3 gdje je grafa uvijek zakucana na 99% kako to da sve radi bez hebemti

kada je proc na 100% tada sve steka, pobrko si loncice

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2015 17:46 (toxic).
17 godina
odjavljen
toxic kaže...
XXX kaže...

Kada bi grafa stalno bila na 99% onda bi igra štekala ko luda, tad bi grafa bila pre opterečena i pitanje je koliko bi dugo uopče izdržala takav rad...npr. poput rudarenje, nešto za što takve grafe nisu ni dizajnirane. Grafa mora varirati i tek u najzahtjevnijim situacijama dolaziti na 100%. Pa upravo se trude na driverima da lokaš igru na 60 fps-a tako da grafa spušta klokove ako joj ne treba za više od toga. Optimizacija opterečenja, manja potrošnja i manje zagrijavanje za ugodan gaming. Da mi je grafa stalno na 99% gledao bih novu. Da li će dobar i5 ili i7 davati stabilniji i viši FPS? Svakako. Koliko para toliko muzike a sa FX-om za soma kuna ima dosta muzike, možda ne baš uz najskuplje grafe uvijek ali generano tko ne gleda u fraps može guštati u igrama. Tko gušta u frapsu jadna mu majka i tako :D.

???

pa meni je non stop grafa zakucana na 99% i tako treba biti. kada ukljucim vsync tada gpu usage pada i sve radi fluidno bez stekanja

Nisam ništa pobrkao, ako je stalno na 99% po nekoj logici to znači da je na 99% u nezahtjevni i zahtjevnim scenam koje se svakoj igri izmjenjuju. Kako onda ima snage za zahtjevne scene ako je i nezhatjevnima na 99%? Jedino ima smisla zbog uključene vertikalne sinhronitzacije koju ja uredno imam stavljenu na adaptiv u driverima.

17 godina
XXX kaže...
toxic kaže...
XXX kaže...

???

pa meni je non stop grafa zakucana na 99% i tako treba biti. kada ukljucim vsync tada gpu usage pada i sve radi fluidno bez stekanja

Nisam ništa pobrkao, ako je stalno na 99% po nekoj logici to znači da je na 99% u nezahtjevni i zahtjevnim scenam koje se svakoj igri izmjenjuju. Kako onda ima snage za zahtjevne scene ako je i nezhatjevnima na 99%? Jedino ima smisla zbog uključene vertikalne sinhronitzacije koju ja uredno imam stavljenu na adaptiv u driverima.

pokreni heaven benchmark i tamo ti je grafa na 99% i pusti neka vrti 1 sat i vidi da li ce stekati- to ti je samo dokaz da si u krivu.

11 godina
neaktivan

To sam i ja gledao tako logicno, ali onda opet zasto bi grafa sama odlucivala koliko je dovoljno, zasto ne šiba na 200fpsa kao u singleplayeru ? Ajd da je upaljen neki vsync ili frame limiter pa da ne prelazi 60 posto nije potrebno, ali zasto ga pukne na 99% kad gledam u pod jednobojnu teksturu ? Po logici bi tek onda trebao spustiti usage posto nema puno za odradit ni cpu ni gpu

Battlelog: D3lBoy-00
17 godina
AMD FX Club

D3lboy, a da te ne hebe možda to što je u bf4 fps po defaultu limitiran na 200? Probaj podiči tu granicu.

Ovo da grafa ne valja da radi na 99% je bullshit, ona bi - ako ju nešto drugo ne koči u tome - trebala davati svoj maksimum.

No postoji mogućnost da tako neki komad hardvera ima neke fičere koji se u danom trenutku ne koriste pa se računa kao da je manji postotak iskorištenosti?

Twitter: @191x7
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2015 18:01 (191x7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
toxic kaže...
okreni heaven benchmark i tamo ti je grafa na 99% i pusti neka vrti 1 sat i vidi da li ce stekati- to ti je samo dokaz da si u krivu.

OK, a ti ga vrti svaki dan 24 sata pa mi reci koliko ći ti grafa živjeti ako je stalno na 99%.  Nema ništa loše ako zauzeće grafe varira od npr. 70%-100% i. Imaš BN ako igrta šteka i ne prelazi tih 70%-80%. Rijetke su igre koje znaju cijelo vrijeme držati grafu na 90-100% i takve igre često uopće ne ovise pretjerano o procesoru. Jednostavno su dobro optimizirane ali onda ti za takve igre i treba pošteno hlađena grafa.

17 godina
XXX kaže...
toxic kaže...
okreni heaven benchmark i tamo ti je grafa na 99% i pusti neka vrti 1 sat i vidi da li ce stekati- to ti je samo dokaz da si u krivu.

OK, a ti ga vrti svaki dan 24 sata pa mi reci koliko ći ti grafa živjeti ako je stalno na 99%.  Nema ništa loše ako zauzeće grafe varira od npr. 70%-100% i. Imaš BN ako igrta šteka i ne prelazi tih 70%-80%. Rijetke su igre koje znaju cijelo vrijeme držati grafu na 90-100% i takve igre često uopće ne ovise pretjerano o procesoru. Jednostavno su dobro optimizirane ali onda ti za takve igre i treba pošteno hlađena grafa.

Ispravna grafa MORA moći skoro stalno raditi na 100% opterečenja bez da joj išta bude. To je normalno.

17 godina
odjavljen
191x7 kaže...

Ovo da grafa ne valja da radi na 99% je bullshit

Jedno vrijeme je tržnica bila puna grafi koje su odradile tako u rudarenju po pola godine i više. Nije pravilo da će riknuti ali ja radije ne bi tako nešto u svom kompu.

17 godina
XXX kaže...
191x7 kaže...

Ovo da grafa ne valja da radi na 99% je bullshit

Jedno vrijeme je tržnica bila puna grafi koje su odradile tako u rudarenju po pola godine i više. Nije pravilo da će riknuti ali ja radije ne bi tako nešto u svom kompu.

Pa ne bih ni ja zbog toga što su sigurno ventilatori odradili svoje i što ko zna u kakvim su uvjetima grafe radile (nije se pazilo na prašinu, temperature, kvalitetu napajanja, ...).

17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Ili možda ima razlog zašto su firepro serija grafi toliko skuplje...možda su optimizirane za tako zahtjevan cjelodnevni rad pod visokim opterećenjem.

Ali nema veze, odšetali smo od teme.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD FX Club

Ovdje je pitanje da li delboy ima bn a ima ga i to nije mali bn što ima.

No reko sam aku mu igre rade na 50 plus frejmova neka se ne brine jer je to fluidno.

ako ga to brine neka prijeđe na intela i dobiti ce nešto više frejmova i nece imati bn ali to i košta i to ne malo..

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2015 18:11 (toxic).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Baš tak.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

A kopat ce me to sad da cu morat prijeci, i vec si razmisljam izmedju 4690k i 6600k posto su cijene slicne. Ali mislim da bih onda izgorio da se usage ne popravi, mozda je i ram. 2 razlicita sticka su ali oduvijek rade ok

10 godina
neaktivan
AMD FX Club

Delboy čini se da imamo isti problem, u velikoj većini igara ne mogu natjerati r9 290 na 99% usagea na 1980x1080 rezoluciji. Koliko sam skužio googlajući problem je ne u kartici već u procesoru. No tak i tak ne igram više toliko puno pa me nije briga, dok dur dur.

Samo pazite da ne opterećujete karticu s furmarkom. Bivšu r9 290 sam tako dokrajčio testirajući stabilnost overclocka u furmarku kao što sam to prije nekoliko godina "naučio". Jedan forumaš mi je objašnjavao da je velika razlika u opterećenju u igri i u furmarku, kao da furmark nerealno optereti cijelu karticu i da mi je zbog toga stara završila tako kako je. Evo ta poveznica, peak je navodno najveća potršnja kartice u igri a maximum u furmarku. http://www.techpowerup.com/reviews/Sapphire/R9_Fury_Tri-X_OC/28.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

A kopat ce me to sad da cu morat prijeci, i vec si razmisljam izmedju 4690k i 6600k posto su cijene slicne. Ali mislim da bih onda izgorio da se usage ne popravi, mozda je i ram. 2 razlicita sticka su ali oduvijek rade ok

Ma nema to veze sa memorijom, do procesora je. Prvo amd grafe su procesorski ovisnije od nvidijinih. Uz dobar I5 ili još bolje i7 minimalni fps ti sigurno ide gore...ali kao što je napisano to ne košta malo pa ako ti je tak bitno nagradi se .

11 godina
neaktivan

Da, cim podignem rez na 1440p ili stavim neke super sampleove kao onaj pod advanced graphics u gta v, skoci na 99% ali naravno i padne framerate. A ovo za furmark sam se uvjerio, znao sam oc i memoriju i core pa sve bude stabilno, udjem u bf brzo se crasha. Jucer sam primjetio da 3dmark 11 naj brže "otkrije" errore u oc grafe, npr baca tu i tamo koji artifakt, smanjim 5mhz core, sve cisto sve 5

17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Ima dobar video po tom pitanju...po meni procesor od soma kn se drži jako dobro.

Svi procesori na difoltu uz overklokiranu titanicu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2015 19:56 (XXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD FX Club

poz hocu da kupim procesor FX 8320 i plocu ASrock 970 extreme sta mislite o tome isplati li se  preci sa intela koji imam na AMD ovaj koji sam napisao

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Ta matična ne valja ništa. Za isplativost potraži testove i prosudi sam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
XXX kaže...

a ovaj procesor i maticna 990FXA-UD5 u kompletu kako ce se slagati

11 godina
neaktivan
XXX kaže...

Ima dobar video po tom pitanju...po meni procesor od soma kn se drži jako dobro.

Svi procesori na difoltu uz overklokiranu titanicu.

Je da. Sad sam probao skinut demo verziju dying lighta na steamu i grafa je konstantno 100% load...... not sure if demo ili neka nova verzija

17 godina
odjavljen
mirkossam kaže...
XXX kaže...

a ovaj procesor i maticna 990FXA-UD5 u kompletu kako ce se slagati

Odlično.

11 godina
neaktivan

Čisto da javim, koliko zapravo optimizacija znaci, sa average 45 na average 100fpsa (iako ide i do 150 na nekim dijelovima) i naravno usage 99% ovi dipovi su kada sam umro i ovaj veliki kada sam alt tabao

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2015 22:32 (D3lBoy).
17 godina
D3lBoy kaže...

Čisto da javim, koliko zapravo optimizacija znaci, sa average 45 na average 100fpsa (iako ide i do 150 na nekim dijelovima) i naravno usage 99% ovi dipovi su kada sam umro i ovaj veliki kada sam alt tabao 

Šta si optimizirao i kako?

15 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Sta je ovo?

11 godina
neaktivan

Slika sa svim grafovima iz afterburnera za vrijeme Dying Lighta, ranije sam spomenuo kako mi je gpu usage bio jako nizak u DL ali nije bio problem u BN vec u optimizaciji igre, nakon 2 patcha razlika je nebo i zemlja

15 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Izmedju to dvoje definitivno idi na Skylake-a jer je u igrama razlika primjetna. 

Iz vlastitog iskustva ti mogu reci da ti 4690K nece rijesit pad gpu usage-a u GTA. Moj je radio na 4.5ghz i u gradskoj guzvi je usage znao padat sve do 60%, i to sa 280X (1150mhz). Cini se da GTA koristi sve dostupne jezgre jer mi sa sadasnjim 5820K usage ne ide ispod 90% a procesor je na nizem taktu (4ghz).

Naravno, sa nvidiom ovih problema ne bi bilo..

17 godina
AMD FX Club

Kriv je AMD što već godinama imamo DX12 grafe a dx12 igre tek sad polako dolaze...

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Da, možda sam ja i tako zadovoljan sa FX-om jer u kombinaciji sa GTX 770 sve radi savršeno, uz rezanje meni nepotrebnih ultra postavki u nekim igrama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kolko bi ja mogo svog natjerat s hladenjem koje imam i jel bi mogao uopce?

Kloko bi eventualno zbog dayz'a da vidi jel bi radio kaj bolje...
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice