AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 881.550
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
AMD FX Club

tko s r9 280 ima 50 fps u unityu, a i matična mi je loša. Mislim da će ići 4-4.2ghz. Valja li onaj auto clock ili je bolje manual

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: AMD FX Club
pqweasdyxc kaže...

Koliko bi imao fps-a na 1080p monitoru sada imam 900p (1440x900) npr ac unity imam 30fps, otprilike koliko bi imao na 1080p monitoru?

Ja sam dugo bio na 1440x900 i kad sam presao na 1080p u nekim igrama sam imao i veci fps, cudno ali nemas velike razlike u fps ali ima u slici.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
10 godina
AMD FX Club

dal bi radilo ovako, još nisam probao jer nemam dobar cooler planiram kupiti raijintek themis. prvo jefrequency multipller drugo cpu voltage treće NB frequency multippler zadnje NB boltage

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2015 19:29 (pqweasdyxc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Ne znas dok ne probas, svaki procesor je prica za sebe. Pocni nisko i dizi polako :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
pqweasdyxc kaže...

dal bi radilo ovako, još nisam probao jer nemam dobar cooler planiram kupiti raijintek themis. prvo jefrequency multipller drugo cpu voltage treće NB frequency multippler zadnje NB boltage

Kada nabaviš cooler igraj se sa postavkama dok ne nađeš nešto optimalno (najviše performansi za najmanje voltaže i grijanja). Teško je ovako unaprijed i na pamet išta napravit.

14 godina
pqweasdyxc kaže...

Trebam li overclockati fx6300 za xfx r9 280tdfd. Matična mi je ASrock 970 extreme3 r2.0, napajanje xilience red wing 580w.

Taj CPU ja ne bi stavio na tu ploču za ništa, a kamoli išao u OC još pored toga.

Ploča je teški šrot i da je to moj PC, zamijenio bi to za Gigabyte 970A-DS3P ili još bolje za Gigabyte 990XA-UD3.

Napajanje isto nije nešto kvalitetno, osobno bih ga isto zamjenio za FSP Hyper 500W/600W, XFX 550W, FSP Raider 550W.

ps. za OC toga procesora trebaš i aftermarket hladnjak, npr. LC CC 120 je odličan izbor za ne prevelike novce.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2015 20:05 (Valentin17).
10 godina

znam da je matična loša, ali je radilo na 4.2 ghz ljudima. Ploču mi se neda mjenjati jer sve moram uzeti van pa opet stavit unutra a i nemam baš novaca.

14 godina
Valentin17 kaže...
pqweasdyxc kaže...

Trebam li overclockati fx6300 za xfx r9 280tdfd. Matična mi je ASrock 970 extreme3 r2.0, napajanje xilience red wing 580w.

Taj CPU ja ne bi stavio na tu ploču za ništa, a kamoli išao u OC još pored toga.

Ploča je teški šrot i da je to moj PC, zamijenio bi to za Gigabyte 970A-DS3P ili još bolje za Gigabyte 990XA-UD3.

Napajanje isto nije nešto kvalitetno, osobno bih ga isto zamjenio za FSP Hyper 500W/600W, XFX 550W, FSP Raider 550W.

ps. za OC toga procesora trebaš i aftermarket hladnjak, npr. LC CC 120 je odličan izbor za ne prevelike novce.

Koliko je pametno onda mom frendu što je FX6300 stavio na ASRock 960GM-VGS3 FX

http://valid.canardpc.com/cache/banner/fmwm3z-4.png
10 godina
AMD FX Club

mislim da može 4.1-4.2 max. Što mislite?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Tony1999 kaže...
Valentin17 kaže...
pqweasdyxc kaže...

nije

14 godina
alien20 kaže...
Tony1999 kaže...
Valentin17 kaže...
pqweasdyxc kaže...

nije

Hvala, to sam mu i ja govorio, al on je uporan i ne možeš mu dokazat.

I još da nekom liku da mu slaže pc, lik mu nije Stock hladnjak dobro pričvrstio, i onda mene zove dizat windose, ja gledam pc se pregrijava, i pogledam, a ono cooler visi pod 45 stupnjeva

11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Evo ga uspio sam prevenirati downclockanje, ugasio sam amp (on ne dozvoljava prelazak preko 95w tdp-a) 

Dali su dobre temperature i voltaze, pola sata prime95, llc je na regular, voltaza na +0.0000 (1.2750 kaze amd overdrive i svi ostali programi)

Sve ostalo sam ostavio na auto i nisam nista dirao (nb, ht, ram itd. ram cu kasnije oc na 1600, nisam sada jer zelim prvo cpu istestirat), cool and quiet je ukljucen, isto tako i c6 state i ostale stvari sto ga drze pod manjim clockom u idle, samo je amp ugasen, u idle se normalno downclocka na 1.4ghz i downvolta na 0.876v

http://s29.postimg.org/navsaokit/image.jpg

http://s29.postimg.org/gj5d7tvj9/image.jpg

http://s29.postimg.org/lgixsxxid/image.jpg

Ja sam novi u oc, pa se ispricavam ako gnjavim previse sa pitanjima, pa eto, hvala unaprijed 

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2015 22:37 (alien20).

0 0 hvala 1
10 godina
AMD FX Club

samo 1.275V za 4ghz?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
pqweasdyxc kaže...

samo 1.275V za 4ghz?

Da, stabilno je, danas testirao 2h prime95, ram sam isto podigao kako je jedna kolega preporucio sa 1333 9-9-9-24 na 1600 9-9-9-27 i sad cu upaliti i mem test, a gpu sam isto digao na 1180/6000 na stock voltazi, samo sam power limit povisio na 112% i stabilno je, ne downclocka se pod furmarkom

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.4.2015 10:33 (alien20).
13 godina
neaktivan
pqweasdyxc kaže...

samo 1.275V za 4ghz?

Za 4ghz ne treba puno, sve iznad zna da trazi poprilican skok u voltazi, mada vidio sam jedan nesrecni primjer FX-a koji trazi 1.4 za 4ghz, jednostavno power hungry bitch

14 godina
alien20 kaže...
Tony1999 kaže...
Valentin17 kaže...
pqweasdyxc kaže...

nije

A što mu se može dogoditi?

11 godina
neaktivan
Tony1999 kaže...

A što mu se može dogoditi?

Moze doci do throttlinga, zbog preopterecena vrm-ova ili prevelike temperature vrm-ova ili chipseta. Mada ako je na stocku i ugasio je turbo, nebi trebalo nsita biti.

13 godina
neaktivan
Tony1999 kaže...

Ploca podrzava taj proc bez problema ali nema potrebe da clocka iznad 4ghz.

SVE ce raditi kako treba.

16 godina
neaktivan
AMD FX Club

Ja imam stabilnih 4.4 ghz na 1.275 V, testirano 4 sata u primeu i aida burn test, radi vec 3 mjeseca tako i nijednom se nije srusio ili bio kakav problem. FX 8320 Scythe Mugen Max ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
AMD FX Club

Na primeu koristite small FTT?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Tony1999 kaže...
Valentin17 kaže...
pqweasdyxc kaže...

Nema problema nikakvih... 6300 je 95w tdp ja sam na toj ploci prije drzao prvo phenom II 965 pa FX 8320 oba su 125w. Nece joj nista bit samo neka ne clocka jer su VRMovi jako slabi, za stock je ok. pqweasdyxc small fft ti jako digne temperature, ja sam koristio blend, ali sada koristim OCCT najbolje radi i naj brze ga digne na visoke temperature i teske testove, 2 i pol h OCCTa ako ne izbaci ni jedan error ja smatram stabilno za svakodnevnu uporabu (nikad mi se nije srusilo nista, radi odlicno) tako da ne treba forsat ko sto neka ekipa prica

Battlelog: D3lBoy-00
11 godina
protjeran
AMD FX Club

Ponosni vlasnik FX4100 , mogu drugi pljuvat po bageru ali odrađuje poso baš ko bager.Doći ćemo na svoje sa izlaskom Windowsa 10 kada će sve jezgre bit iskorištene kako spada, a onda 2 jezgreni Inteli budu pokazali da su bili lošije riješenje na duže staze.

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
AMD FX Club

ja sam fx6300 clockao na 4.0ghz troši oko 1.8V valtažu sam u biosu stavio na 1.235. Sad ga testiram sa occt 15min i neje se jiš krešao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
McFly333 kaže...

Ponosni vlasnik FX4100 , mogu drugi pljuvat po bageru ali odrađuje poso baš ko bager.Doći ćemo na svoje sa izlaskom Windowsa 10 kada će sve jezgre bit iskorištene kako spada, a onda 2 jezgreni Inteli budu pokazali da su bili lošije riješenje na duže staze.

Taj tvoj FX nije pravi Quad-Core procesor već ima 2 fizičke jezgre i 2 logičke jezgre po po (jednoj fizičkoj) jezgri. Pa je taj FX kao i3 sa TH-om.

alien20 kaže...
SoynTech kaže...
McFly333 kaže...

Taj tvoj FX nije pravi Quad-Core procesor već ima 2 fizičke jezgre i 2 logičke jezgre po po (jednoj fizičkoj) jezgri. Pa je taj FX kao i3 sa TH-om.

ne, nego ima 2 modula, a na svakom modulu su dvije fizicke jezgre koje dijele resurse, ali je po performansama tu negdje sa dosta skupljim haswell i3 procesorima, ako se overclocka onda je i bolji

Hvala kolega što si i to razjasnijo ja sam stalno na intelu pa se nisam previše ni zanimao za AMD procesore, ali da fx je bolji što se tiče price to performance. No recimo da se i G3258 OC-a on je bok uz bok sa 4670k (barem što se gaminga tiče) iako ima 2 jezgre 

(iako može se on OC-ati još više od 4.2 GHz) no kod rendera u sony vegasu i sl. stvari normalno da mu nije ni do koljena.

...My life, My game, My rules...
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.4.2015 19:52 (SoynTech).
14 godina
Svojeg FX6300 isto tako stabilno držim na 4Ghz s 1.216V naponom i to je granica ispod toga odnosno 1.200V se ruše pojedine jezgre.
10 godina
AMD FX Club

Čak ni fx6300 nije baš loši za tu cijenu. Jedan lik ga je kloknuo na 5500mhz ali valjda ima super matičnu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
SoynTech kaže...
McFly333 kaže...

ne, nego ima 2 modula, a na svakom modulu su dvije fizicke jezgre koje dijele resurse, ali je po performansama tu negdje sa dosta skupljim haswell i3 procesorima, ako se overclocka onda je i bolji

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.4.2015 19:18 (alien20).
12 godina
AMD ima drugaciju arhitekturu pa se nemoze porediti sa Intelom. FX ima 2,3 ili 4 modula koji u sebi sadrzi po 2 fizicke jezgre
http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
10 godina
AMD FX Club

OCCT sam stavio na medium data set ali usage mi nije uvijek 100% nego se na sekundu sposti malo ispod 95-98%

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

To je normalno

Battlelog: D3lBoy-00
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice