AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 881.339
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
AMD FX Club

Evo me u klubu sa fx 8320 Klokanog na 4.2 preko AMD overdrivea . Tj svaki put kad upalim komp moram podici mnozitelja na 20x a inace je na 17.5 . 

Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
Re: AMD FX Club
Adict kaže...

Evo me u klubu sa fx 8320 Klokanog na 4.2 preko AMD overdrivea . Tj svaki put kad upalim komp moram podici mnozitelja na 20x a inace je na 17.5 . 

Pa clockaj ga iz biosa i toga neće bit. 

http://valid.canardpc.com/cache/banner/fmwm3z-4.png
11 godina
Lord_Marko kaže...

mislim da imas pravo. jer na pocetku primea vcore se drzi na zadanu vrijednost, ali kak prođe minuta, dvije pocne dropat uzasno. sad sam na netu nasel neki psu calculator i izracunal mi je 440W u full loadu. znaci da ovo moje ak ima 400 je pre pre pre slabo. budem tokom dana probal od oca xfx-a od 550W pa cemo vidjeti. ak ce na njegovom napajanju raditi kak spada onda cu kupit neko bolje i jace... ty

Ma np, samo ovisi sta smatrate jačim kao što rekoh nisu samo bitni W, ako želite clocat bitna vam je regulacija napona... A i iskreno pitanje je jel vam treba Oc procesor, ako se ima viska para ili bude neka ljepa akcija što da ne, a ovako ako radi dobro je. Što bi reko meni frend to je ljepi izlazak.  

Nisam vjerovao, dok nisam vidio, a kad sam vidio, nisam mogao vjerovati!
12 godina
protjeran
Tony1999 kaže...
Adict kaže...

Pa clockaj ga iz biosa i toga neće bit. 

kad ga klokam iz biosa mi se dogodi da mi pri izlasku iz biosa kad se komp resetira monitor nece upaliti i prisiljen sam ga ugasiti te iskopcat napajanje . Monitor je nov i ispravan . 

11 godina
neaktivan
AMD FX Club

http://www.gskill.com/en/product/f3-10666cl9s-4gbrl

ovo mi je ram, imam 2 sticka, sad, ja bi ga digo na 1600mhz, pa me zanima kakve latencije da stavim uz povecanje multija?

0 0 hvala 0
12 godina
alien20 kaže...

ovo mi je ram, imam 2 sticka, sad, ja bi ga digo na 1600mhz, pa me zanima kakve latencije da stavim uz povecanje multija?

Što nestaviš kako sam ti napisao 9-9-9-27 T1

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
11 godina
neaktivan
mirzet1976 kaže...
alien20 kaže...

Što nestaviš kako sam ti napisao 9-9-9-27 T1

Sad cu probat. EDIT: works like a charm (samo poveco multi da bude 1600mhz, manualno stavio 1.5v, i podesio latencije kako si naveo), thx

Jos da pitam, sta da stavim pod vcore loadline calibration, imam ponudeno auto(aktivno), extreme i regular? Sto da radim sa ostalim opcijama za northbridge clock i hyper transport, ostavim na auto sve?

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.4.2015 18:10 (alien20).
12 godina
AMD FX Club

To istestiraj sam šta ti daje od tih opcija bolju stabilnost i manju temperaturu.Zbog toga sam i uzeo Asus ploču zbog boljeg LLC, dugo sam vago izmedju UD5 i Sabertooth jer su tu negdje iste.

Ako bude šta brljavio ram samo stavi na 1.6V

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.4.2015 18:16 (mirzet1976).
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
mirzet1976 kaže...

To istestiraj sam šta ti daje od tih opcija bolju stabilnost i manju temperaturu.Zbog toga sam i uzeo Asus ploču zbog boljeg LLC, dugo sam vago izmedju UD5 i Sabertooth jer su tu negdje iste.

Ma prime se bio vrtio 2h na auto, sve proslo uredno, termal margine je bio 42 stupnja cijelo vrijeme pod loadom. Sam me zanima koja je od te 2 opcije auto, extreme ili regular? Sad cu ram testirati sa memtesom.

Znaci na northbridge i ht nediram?

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.4.2015 18:17 (alien20).
12 godina
AMD FX Club

Nediraj ako ih budeš dizo samo češ povećati temperaturu.

A evo kako izgleda kad nehladiš socket i VRM kad si na vodi.

CPU - 4.8ghz  napon 1.524V

Kad aktivno hladim socket i VRM

CPU - 55°C

socket - 55

vCore1 - 53

vCore2 - 49

PCIE1 - 26

Bez hladjenja stim da test nisam pustio do kraja nego samo 4 run.a

CPU - 58

socket - 67

vCore1 - 82

vCore2 - 71

PCIE1 - 34

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
mirzet1976 kaže...

Nediraj ako ih budeš dizo samo češ povećati temperaturu.

A evo kako izgleda kad nehladiš socket i VRM kad si na vodi.

CPU - 4.8ghz  napon 1.524V

Kad aktivno hladim socket i VRM

CPU - 55°C

socket - 55

vCore1 - 53

vCore2 - 49

PCIE1 - 26

Bez hladjenja stim da test nisam pustio do kraja nego samo 4 run.a

CPU - 58

socket - 67

vCore1 - 82

vCore2 - 71

PCIE1 - 34

Ma necu nista dizat, ostavit cu na auto onda, mislio sam da ako je na auto, da se sam overclocka ili nesto? kod mene fan malo viri ispod heatsinka jer malo duzi, tako da puse to vrm-ovima taman, a iza i gore na kucistu imam po 1 120mm fan koji to sve izvlace.

EDIT: imam viska 120mm fanova, pa mozda jos ubacim po jedan na dno i jos 1 na top, samo onda moram maknut ove kablove od dolje...

evo evo
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.4.2015 19:32 (alien20).
12 godina
AMD FX Club

Bem ti senzore od FX-a !!!

Temperatura prostorije oko 23c pod Prime 95 negdi oko 10-15min. i ispada da je FX jako hladnokrvan (pogledajte sliku)

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Bem ti senzore od FX-a !!!

Temperatura prostorije oko 23c pod Prime 95 negdi oko 10-15min. i ispada da je FX jako hladnokrvan (pogledajte sliku)

Gledaj u amd overdrive, tamo imas distance to max, tj. thermal margin, to je koliko stupnjeva preostaje do pregrijavanja (80c)

13 godina
neaktivan
alien20 kaže...

Gledaj u amd overdrive, tamo imas distance to max, tj. thermal margin, to je koliko stupnjeva preostaje do pregrijavanja (80c)

Da, amd overdrive je odlican za temperature i OC!

A sto se tice temperature, sve iznad 65 je previse i steti FX procesorima.

@nicky rip senzori

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
AMD FX Club

Ma takvi su od prvog dana mamicu im i samo zbog toga je ovo vjerojatno zadnji FX sta cu ja kupit.

Rip AMD FX series

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Za sve koji imaju "dual boot" problem, znaci ako im se nakon oerclockanja pc pri paljenju upali, ugasi, pa ponovno upali, nasao sam rjesenje.

Samo sam stavio najnoviji bios za moju plocu i sve radi odlicno, problem je rijesen.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Ma takvi su od prvog dana mamicu im i samo zbog toga je ovo vjerojatno zadnji FX sta cu ja kupit.

Rip AMD FX series

Ja sam imao tri fx 6300 kod sebe i jedan 6350  i nisam imao tih problema stvarno. Ali cuo sam da se desava to, mada amd overdrive je zato tu i dosta detaljnije/preciznije podatke daje u poredjenju sa svim ostalim aplikacijama za temperature.

Prst prognoza najbolja, ako je toplo na dodir = hladi 

11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Jos jedno pitanje, koja je razlika izmed postavki za voltazu, auto i normal? dali je normal stock vrijednost?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Auto voltaža ti je kako i samo kaze automatska i jako loša opcija jer cesto vuce puno vise voltaže nego sto je potrebno sto rezultira i vecim temperaturama.

Battlelog: D3lBoy-00
11 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Auto voltaža ti je kako i samo kaze automatska i jako loša opcija jer cesto vuce puno vise voltaže nego sto je potrebno sto rezultira i vecim temperaturama.

auto je defualt opcija, i kada je ona aktivna vcore mi je 1.2750max isto kao i kad stavim normal ili kada stavim +0.0000v, zapravo, nekuzim, sve daju isti rezultat...

sta da radim onda sa northbridge, ram i cpu voltazom? da ostavim sve na auto, normal ili sto?

11 godina
neaktivan

Ostalo mozes ostavit na auto iako bi se mogao i NB spustit, ugl. osim Auto postavke imas offset i manual voltažu, manualnu je lakse namjestit i stabilniji oc zna bit sa manualnim namjestanjem ali je problem sto ti onda konstantno radi na toj voltaži npr. 1.39v i kad je u idleu i u loadu radi na full voltaži i brzine se ne downclockaju, dok sa offset mozes spustat i podizat voltažu (to +0.0000v) imaš u raznim programima kao Aida, CoreTemp... gdje mozes vidjet svoj VID to ti je stock voltaža sa kojom procesor dolazi za odredjenu brzinu, tako da npr. ako ti je VID 1.325v zbrajas 1.325v + offset 0.0250 i dobit ces 1.35v, ali nije tako jednostavno jer postoje dropovi u voltaži ovisno o maticnoj. Za smanjivanje dropova postoji Load Line Calibration opcija nju mozes staviti na High osim ako ne radis neki veliki OC i ono ce regulirati dropove pod loadom. Ali LLC i podiže temperature, tako da preporucam ti da pogledaš prvo malo tutoriale po youtubeu i slicno

13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Evo već par dana muku mučim sa dosta vručim chipsetom,tempe se kreću od 55 do 64 stupnjeva pod loadom(jbga stariji amd chipset Northbridge: AMD 870 koji je oduvjek bio prevruč u kombinaciji sa FX 8320 ) i dodavanje bočnog venta 140mm osim što mi je donio buku mlažnjaka nije donjelo ništa koristi pa sam isti i maknuo.Dodavanje aktivnog hlađenja na heatsink od northbrige-a(50 mm fan okrenut da puše na hladnjak) je donekle popravilo situaciju al i dalje se pod velikim opterečenjem chipset zagrijavao.E sad dolazi trik koji sam bio ljen prije istestirat al očaj je presudio.Pošto je phenom generacija briljirala sa porastom performanci u igrama i benčevima dizanjem cpu nb frekvencije kod FX serije sam se uvijerio da ta arhitektura ne dobiva ništa dizanjem cpu nb freq i ht link freq.Odlučio sam se na downclock cpu nb freq a isto tako sam spustio i ht link,sve na 2000 Mhz a pošto je cpu nb napon glavni krivac za grijanje chipseta isti sam mogao spustiti sa defaultnih 1.2V na 1.15V što je rezultiralo padom temperature za 10 i više stupnjeva sa nikakvim gubitkom performanci.Postavke sam istestirao sa cinebench,3dmark11,unigine,bf4,bf hardline igrama(FPS isti) i metro 2033 benchom i rezultati su isti ko i sa default cpu nb i ht link frekvencijom.

Pa eto kome se grije čipset ili se želi spremit za ljeto nek isproba.

Temperatura čipseta je sada 45 stupnjeva u loadu.

Ako si ti genije nisam ni ja budala.
Moj PC  
4 0 hvala 2
10 godina
AMD FX Club

Trebam li overclockati fx6300 za xfx r9 280tdfd. Matična mi je ASrock 970 extreme3 r2.0, napajanje xilience red wing 580w.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ma mislim da ne, al uvijek je dobro posto moze :D

13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Ako ti je upaljen turbo onda nemas potrebe OC ali ti preporycujem da ugasis turbo i provjeris sam. Mislim da ce ti 4ghz biti i vise nego dovoljno ali probaj i stock brzinu bez turba tj 3.5ghz

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
AMD FX Club

Na nekim zahtjevnijim igrama npr. ac unity, mgsv gz, evolve je niski gpu usage valjda bottelneck. Na tim igrama imam oko 70-90% iskoristivosti grafičke. Turbo je ono u biosu turbo core?

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2015 14:02 (pqweasdyxc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
AMD FX Club

Dal bi bilo dosta to napajanje cilience red wing 580w za fx8300 i isplati li se?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
pqweasdyxc kaže...

Na nekim zahtjevnijim igrama npr. ac unity, mgsv gz, evolve je niski gpu usage valjda bottelneck. Na tim igrama imam oko 70-90% iskoristivosti grafičke. Turbo je ono u biosu turbo core?

Sa gtx970 si overclockaj procesor na 4-4.5ghz i bit ce super. Ugasis turbo, povecas mp na 20-22 i gledaj dali je stabilan, ako ne, povecaj vcore i tako dok ne dobijes stabilan cpu, 4ghz bi trebalo ici na 1.3v

10 godina
AMD FX Club

Koliko bi imao fps-a na 1080p monitoru sada imam 900p (1440x900) npr ac unity imam 30fps, otprilike koliko bi imao na 1080p monitoru?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
pqweasdyxc kaže...

Koliko bi imao fps-a na 1080p monitoru sada imam 900p (1440x900) npr ac unity imam 30fps, otprilike koliko bi imao na 1080p monitoru?

Isto jer je cpu bottleneck u ac unity, overclockaj ga i imat ces 50tak fps na 1080p, cpu stavi na 4.5ghz

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice