AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 881.560
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Pozz, Jel može preporuka neke ploče , za 8320. Nekakav OC u granicama normale, i da ispunjava ove uvjete ,

-DDR3 (stim da je svaka skoro al ok)

-Sata 3

-USB 3.0

-2 x PCI-e x16

-ATX form factor

-TDP da izdrži 8320

- da nije ASRock

Cijenom što jeftinije može :) , ali naravno ako je nešto cca 50 kn skuplje a bolje da to može.

Pro audio equipment
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.4.2015 11:22 (Nikacc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Re: AMD FX Club

990fx bilo koja. 

13 godina
neaktivan
pqweasdyxc kaže...

Čak ni fx6300 nije baš loši za tu cijenu. Jedan lik ga je kloknuo na 5500mhz ali valjda ima super matičnu.

Super maticna ali jos bolji primjerak CPU-a :)

Ja sam eksperimentisao sa vodom i dosao sam do 4.9Ghz, prica u narodu je da se FX serija dobro clocka sto i jeste tako u 90% slucajeva mozda i malo vise, a imas baksusa koji za 4ghz traze 1.4v a sve iznad ga rusi :/

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
protjeran
Nikacc kaže...

Pozz, Jel može preporuka neke ploče , za 8320. Nekakav OC u granicama normale, i da ispunjava ove uvjete ,

-DDR3 (stim da je svaka skoro al ok)

-Sata 3

-USB 3.0

-2 x PCI-e x16

-ATX form factor

-TDP da izdrži 8320

- da nije ASRock

Cijenom što jeftinije može :) , ali naravno ako je nešto cca 50 kn skuplje a bolje da to može.

Zasto da nije AsRock ? Imam asrock 990fx sa tim proc na 4.0 stabilno klokan 

13 godina
neaktivan
Adict kaže...

Zato što imam u uredskom računalu asrockovu extreme 3 ploču u kombinaciji sa phenom x6 1055t i  seasonicom na kojoj je neki dan otišla integrirana grafika i to mi je dovoljan razlog da više nekupujem asrock.

Pro audio equipment
12 godina
Nikacc kaže...
Adict kaže...

Zato što imam u uredskom računalu asrockovu extreme 3 ploču u kombinaciji sa phenom x6 1055t i  seasonicom na kojoj je neki dan otišla integrirana grafika i to mi je dovoljan razlog da više nekupujem asrock.

Slab ti je razlog, meni je nova Asus Rampage Formula sprzila proc od tada 2000+ kuna pa jel to razlog da ne kupujem više Asus ?!!!?

I dalje mi je Asus izbor broj 1.

Svaka se ploca moze pokvarit bez obzira cija je.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
12 godina

?

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.4.2015 23:38 (nicky.sl).
12 godina
I meni je na Sabertooth ploci otisao onboard audio pa sam morao uzeti sound kartu.
http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
13 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

?

Ma dobro. Nije samo to razlog, svako ima neka svoja uvjerenja zašto je nešto lošije ili bolje. Nisu me oni baš nešto uvjerili. Ugl , Dali postoji neka alternativa tom sabertoothu, mislim što se tiče manjom cijenom. Samo nemojte sad napisat ASRock  ;)

Pro audio equipment
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.4.2015 8:28 (Nikacc).
13 godina
AMD FX Club

kolega, imam jadnu Asrokicu pod moj PC evo skoro 3 god i nijedan problem s njom. a jadna se muci sa tim procem, neznam kako prezivljava... SARKAZAM

je, da bi se bolje OCalo da je neka Asusica nutra umjesto nje, ali bi me to i kostalo koju kunu vise... isto misljenje ljudi imaju i za AMD grafe (da se kvare, da im driveri ne valjaju) pa mora da sam jedini coban na svijetu koji je stalno kupovao ATI/AMD i nije imao probleme ni s driverima, a ni s grafama koje nisam sam uzrokovao. (na Nvidia-i sam jer je bio dobar trade)

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
protjeran
AMD FX Club

Ja sam uspijesno klokao proc FX 8320 na 4.0 Ghz , imao sam problema pri klokanju u biosu , monitor mi se nije htio upaliti kad se restarta komp al sada je sve ok . Temp kad igram bf4 su oko 68 na procesoru , meni se cini nekako puno sta vi mislite ? Vrti od 60 pa do 130fpsa u bf4 . Sijetio sam se da imam doma mugena pa bi ga mogao staviti umjesto coolera kojeg imam pod moj pc . 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Adict kaže...

Ja sam uspijesno klokao proc FX 8320 na 4.0 Ghz , imao sam problema pri klokanju u biosu , monitor mi se nije htio upaliti kad se restarta komp al sada je sve ok . Temp kad igram bf4 su oko 68 na procesoru , meni se cini nekako puno sta vi mislite ? Vrti od 60 pa do 130fpsa u bf4 . Sijetio sam se da imam doma mugena pa bi ga mogao staviti umjesto coolera kojeg imam pod moj pc . 

Valja to hladiti, ja bih to hladio bolje sigurno na tvom mjestu!
FX ne treba popravilu drzati iznad 65*C jer je to lose za njih!

15 godina
neaktivan
AMD FX Club

vecer...

htio bih na svoju asus m5a97 r2.0 staviti fx 6300 ili 8320 i

posto nemam iskustva sa updejtom biosa zanima me samo potvrda dali

ce navedevi procesori raditi sa trenutnom verzijom 1302

prema asusu izgleda da hoce,ali bih htio vasu potvrdu da sam bas siguran

marroncevic
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Brkovi kaže...

vecer...

htio bih na svoju asus m5a97 r2.0 staviti fx 6300 ili 8320 i

posto nemam iskustva sa updejtom biosa zanima me samo potvrda dali

ce navedevi procesori raditi sa trenutnom verzijom 1302

prema asusu izgleda da hoce,ali bih htio vasu potvrdu da sam bas siguran

hoće, za te fx-eve je potreban bios minimalno 1006, a ti imas noviji od toga 1302, no ništa te ne košta da staviš najnoviji 2501

http://valid.canardpc.com/cache/banner/fmwm3z-4.png
15 godina
neaktivan
AMD FX Club

hvala

znam da me nekosta ali ako ce raditi necu se petljati....

nemam vremena za moguce probleme,iako nema razloga da ih bude..

marroncevic
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Citam malo od FX8300 ljudi ih na forumu preporucuju sakom i kapom, mada mene nesto brine sto on radi na "svega" 3.3ghz,  da se ne clocka kao 6300/8320/8350...

Kakva su vasa iskustva s njim, prvenstveno me interesuje OC potencijal, razmisljao sam eventualno da zamjenim 6300 za nesto jace pred ljeto..

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Citam malo od FX8300 ljudi ih na forumu preporucuju sakom i kapom, mada mene nesto brine sto on radi na "svega" 3.3ghz,  da se ne clocka kao 6300/8320/8350...

Kakva su vasa iskustva s njim, prvenstveno me interesuje OC potencijal, razmisljao sam eventualno da zamjenim 6300 za nesto jace pred ljeto..

Neisplati ti se mijenjati fx 6300 za fx 8300 uz r9 270, ajde da imas 280x ili nesto jace, ali ovako se ne isplati

13 godina
neaktivan
alien20 kaže...

Neisplati ti se mijenjati fx 6300 za fx 8300 uz r9 270, ajde da imas 280x ili nesto jace, ali ovako se ne isplati

Kakve veze ima "nesto" jace tipa 280x sa 6300, kad ce i ocan 6300 izgurati bez problema 290ku?!

Treba mi za druge svrhe sirova snaga a ne gaminig... (:

12 godina
chaselol kaže...

Mislim da svaki može izgurati 4.5-4.7GHz uz neki podnošlji napon a za 5GHz to nemože svaki tj. može al treba puno napona koje se nemože hladiti adekvatno, npr. moj FX8320 za IBTAVX da je stabilan na 5ghz treba 1.620V a za 4.8ghz 1.524V koje ja mogu ohladiti. Kako se povećava frekvencija tako i napon drasticno ide gore.Ja bi uzeo 8370E  ovi noviji primjerci rade na manjem naponu.

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
11 godina
neaktivan
chaselol kaže...
alien20 kaže...

Kakve veze ima "nesto" jace tipa 280x sa 6300, kad ce i ocan 6300 izgurati bez problema 290ku?!

Treba mi za druge svrhe sirova snaga a ne gaminig... (:

Sto to? I jedan i drugi proc idu na 4.5ghz bez beda, znaci dobijas samo 2 dodatne jezgre (25% jaci cpu), pa ti vidi dali ti se isplati mijenjat.

13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Imao FX 8120 i kloknuo ga na 4ghz na 990 Extreme 3 ploči.Radio je super sa 8GB rama i R9 280x :)
I radi financija sam ga morao prodati i sad imam Phenom x2 otkljucan na X4 i zadovoljan za nabacit LoL i malo WoW :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
AMD FX Club

Koje temperature gledati CPUTIN ili package na hwmonitor? Kad igram CPUTIN mi je oko 65C, a package oko 55C. Što da gledam?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD FX Club

CPUTIN gledat jer je to senzor od matične i točniji je.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.4.2015 8:28 (zagi988).
Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
AMD FX Club

kad oc-am trebam upaliti i llc? Pokušat ću na 4.2ghz.

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
AMD FX Club

Pozdrav, ovako, planiram kupit novu konfu pa me zanima sljedece, FX 8350 proc i grafa r9 280, mozete preporucit maticnu i napajanje potrebno za to dvoje, ne planiram nikakav oc, pa me zanima koja maticna odgovara za ovo dvoje i naravno koliko napajanje je dovoljno. Uz to, svugdje pise da je stock cooler katastrofa, jel bas neophodno uzimat drugi cooler ako necu oc-at? Naknadno cu uzet neki cooler, ali za pocetak nebih previse trosio ako nije potrebno.

Znaci FX8350
R9 280
maticna? 

napajanje? 

da bude jeftino, ali ne nebude bas neki srot.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
AMD FX Club

Upamti da se na napajanju nikad ne štedi ;)

Posao oslobađa.
Moj PC  
3 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
AMD FX Club

pozdrav..mala pomoc koji proc da kupim do 2000kn socket am3+ .....fx 8350 ili 9590

0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
sejtan kaže...

Pozdrav, ovako, planiram kupit novu konfu pa me zanima sljedece, FX 8350 proc i grafa r9 280, mozete preporucit maticnu i napajanje potrebno za to dvoje, ne planiram nikakav oc, pa me zanima koja maticna odgovara za ovo dvoje i naravno koliko napajanje je dovoljno. Uz to, svugdje pise da je stock cooler katastrofa, jel bas neophodno uzimat drugi cooler ako necu oc-at? Naknadno cu uzet neki cooler, ali za pocetak nebih previse trosio ako nije potrebno.

Znaci FX8350
R9 280
maticna? 

napajanje? 

da bude jeftino, ali ne nebude bas neki srot.

Matična , ovu ti mogu preporučit jer je imam. Mogla bi i ova, ali ima 5+1 power design, dok gigina ima 8+2 - u konačnici znači puno stabilniji napon prilikom OC-a. A vjeruj mi - OCat ćeš, zašto? Pa zato jer FX je stvoren za OC :) vjeruj mi, i ja sam govorio neću neću, ma kad sam vidio da on ide gore od šale...morao sam, i od tad nisam stao. A što se tiče stock hladnjaka, čuješ - ne moraš (ako želiš čut išta drugo osim njega u sobi). I ja sam mislio "ajd neću ocat, ovaj stock će bit ok valjda"...sve dok nije došlo ljeto a vent vrti 3k rpm. To se vjeruj mi ne može trpit. Jedan 212evo i mirna bosna. 

Napajanje poslušaj gore kolegu, ne smije biti neki šrot, al često je to drugi naziv za "malo skuplje". Nemoj štedit.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
13 godina
AMD FX Club

PC mi se nece da pali

Vrte se ventovi sve normalno al nedaje sliku

Na maticnoj svitli CPU_LED izvadio sam cpu promjenio pastu i probao opet ali i dalje isto svijetli

MBO je M5A99X EVO R2.0 a CPU je FX8320 Hladnjak je noctua NH-D14

SVe ostale specke su pod moj PC

SVe je kupljeno u 8. mjesec 2013. znaci jos bi trebalo imat garanciju

[URL=http://www.neobux.com/?r=Kelster][IMG]http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
AMD FX Club

Fx-ovci više nemogu biti član ovog kluba jer sam predao svoj 8320 dalje u dobre ruke, nedavno sam napravio razmjenu koju nisam mogao odbit (zamjena mog fx 8320 i asus m5a97 evo r 2.0 za niti tjedan dana stare i5 4590 i ploču). Pozdrav svima ;).

Moj PC  
3 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice