Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.581
|
čitano: 14.484.695
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Asus, Acer, Chuwi, HP, kako bi ih rangirali?

0 0 hvala 0
12 godina

Pozdrav, kupujem za prijatelja rabljeni laptop koji će mu služiti djeci samo za školu, znači internet i office. Na njuškalu sam našao ova dva, ali se ne mogu odlučiti koji uzeti. Lenovo ima i5 procesor, ali HP ima SSD disk što mi je isto primarno da laptop ima. Lenovo je 1000 kn, HP 900 KN. Budžet za laptop je nekih 1000 kn, može se protegnuti ako se isplati. Hvala.

https://www.njuskalo.hr/lenovo-prijenosnici/laptop-lenovo-t440-intelcore-i5-win10pro-office-512gb-oglas-36828800

https://www.njuskalo.hr/hp-prijenosnici/hp-15-bs035nm-intel-n3060-2.4ghz-4gb-ram-120gb-ssd-oglas-36764821

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.2.2022 14:06 (hrčak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
hrčak kaže...

Pozdrav, kupujem za prijatelja rabljeni laptop koji će mu služiti djeci samo za školu, znači internet i office. Na njuškalu sam našao ova dva, ali se ne mogu odlučiti koji uzeti. Lenovo ima i5 procesor, ali HP ima SSD disk što mi je isto primarno da laptop ima. Lenovo je 1000 kn, HP 900 KN. Budžet za laptop je nekih 1000 kn, može se protegnuti ako se isplati. Hvala.

https://www.njuskalo.hr/lenovo-prijenosnici/laptop-lenovo-t440-intelcore-i5-win10pro-office-512gb-oglas-36828800

https://www.njuskalo.hr/hp-prijenosnici/hp-15-bs035nm-intel-n3060-2.4ghz-4gb-ram-120gb-ssd-oglas-36764821

Za školu je bolje da ima jači procesor, a ssd se može naći za stotinjak kuna i sam ga ugradi 

14 godina

Pozdrav, može preporuka laptopa od 4k-5k
Namjena za nešto autocada, solidworksa i surfanje

Hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
6 godina
neaktivan
Pozz ljudi, kupujem laptop nakon dugo vremena do nekih 5000kn. Za klasicno surfanje mozda tu i tamo koji video lagano uredit nista zahtjevno. Moze neki best buy ? Tnx

0 0 hvala 0
16 godina

Pogledaj post prije tvoga, Lenovo za 4600-4800kn(dobre perfomanse i ekran), stranica prije lenovo za 3200kn, isti tako HP 255 3200-3900, samo treba paziti koji tip ekrana je na HP.

Pronađi postove ili pitaj kolegu picajzla0707 kako je zadovoljan HP-om.

Ako tražiš nešto s dužim radom na bateriji, pitaj dalje, tj. specificiraj što ti je važno kod laptopa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
neaktivan

Pozdrav,

Molio bih preporuku za laptop, oko 8000kn, uz mogućnost nešto pomicanja prema gore, ako ima ponuda koja se isplati.

Primarno poslovni laptop, programiranje, rad s podacima, excel, povremeno sitnice inkscape/gimp, obrada slika, video ne.

Fokus na kvaliteti izrade, ekranu, procesoru. Portabilnost je prednost, ali nije presudna. Tako da sam gledao 14", ili neki 15.6" ekran s manje "mesa". Slično i autonomija - nije presudna, jači procesor je bitniji.

Nekako sam gledao kombinacije s Ryzenom 5800H, čini mi se bolja opcija od Intelove ponude? Čekanje nove generacije Intelovih procesora bih radije izbjegao, jer bih htio laptop nešto prije, a i bojim se skupljih cijena.

Do sad su mi sljedeći laptopi zapeli za oko:

Asus Vivobook 15 Pro - 8000kn; (OLED ekran - burn-in i glossy?)

Lenovo IdeaPad 5 Pro - 8300 kn; 16" verzija izgleda isto dobro, uz relativno malu masu i male dimenzije

Yoga Slim 7 Pro - 9200kn (dosta skuplji)

Nisam previše sklon gaming verzijama (G15, IdeaPad Gaming 3...) zbog mase, debljine, malo napadnog dizajna, ali ako imate neku preporuku, ulazi u odabir.

Što kažete na navedene, imate li kakvu alternativu? 

0 0 hvala 0
12 godina

Jedno pitanje, čisto da vidim jesam li "ubo" ili sam "fulo", znaci samo info da znam hocu li trpiti ženine kritike dok ne zaboravi (a pamti k'o slon) ili mogu mirno sjediti. Kupio sam laptop za 910e:

Lenovo IdeaPad gaming 3, ryzen r5 4600h, gtx 1650, 16gb ram 3200, ssd 500gb i hdd 1tb i win 10home? I da se sakrijem ili......?

Pozdrav

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2022 9:53 (marionezi82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Sakrij se 

3 godine
neaktivan

Bok ljudi,

Trazim nesto sestri za faks,najvise ce sluzit crtanju(photoshop,krita i slicno) surfanju,mozda nesto sitno igre i programiranje.

Na stranicama prije iskopao sam ovo tj.vec sam pitao,zanima me jel to ok cijena/kvaliteta/namjena ? Ako imate sta bolje slicnog cjenovnog ranga bio bih zahvalan 😁

https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-lenovo-ideapad-3-82kv005esc-ryzen-5-5500u-12gb-512gb-ssd-radeon-graphics-17-3-ips-fhd-bez-os-sivo-014600868

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2022 15:34 (Ajmoplavi).

0 0 hvala 0
16 godina
Ajmoplavi kaže...

Bok ljudi,

Trazim nesto sestri za faks,najvise ce sluzit crtanju(photoshop,krita i slicno) surfanju,mozda nesto sitno igre i programiranje.

Na stranicama prije iskopao sam ovo tj.vec sam pitao,zanima me jel to ok cijena/kvaliteta/namjena ? Ako imate sta bolje slicnog cjenovnog ranga bio bih zahvalan 😁

https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-lenovo-ideapad-3-82kv005esc-ryzen-5-5500u-12gb-512gb-ssd-radeon-graphics-17-3-ips-fhd-bez-os-sivo-014600868

Po tko zna koji put kažem za tu cijenu odličan laptop,možda bi mu baterija trebala biti malo jača.

Evo linka sa recenzijom

https://laptopmedia.com/review/lenovo-ideapad-3-17-2021/#what8217s-in-the-box

7 godina

Pozdrav.... Moze li savjet oko ovog rabljenog laptopa, da li se ovo isplatit za 5000kn?

Sluzio bi za gaming (lol,wow,lost ark,elden ring,cod) da li je to dovoljna jacina za ove igre...

Hvala puno!

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.3.2022 20:04 (hackyuz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa!

Trebao bih laptop za rad u Revitu. Od ostalih softeare-a klasika (office, AutoCAD...). Igranje mi nije zanimljivo ali koliko vidim konfiguracije za game-ing i Revit su bliske.

Nisam arhitekt, inženjer elektrotehnike sam ali polako svi natječaji za projektiranje preferiraju rad u BIM-u pa moram naučiti rad u Revitu :)

Imam normalni monitor ali bi bilo poželjno da je i laptop sa 17.3" ekranom.

Cjenovni rang do nekih 6000, max. 7000 kn (što manje to bolje)

Prema Autodesku minimalni zahtjevi su:

Intel® i-Series, Xeon®, AMD® Ryzen, Ryzen Threadripper PRO. 2.5GHz or Higher.

8 GB RAM (bolje 16)

Basic Graphics:
Display adapter capable of 24-bit color
Advanced Graphics:
DirectX® 11 capable graphics card with Shader Model 5 and a minimum of 4GB of video memory

Vidim da su dobre recenzije za https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-lenovo-ideapad-3-82kv005esc-ryzen-5-5500u-12gb-512gb-ssd-radeon-graphics-17-3-ips-fhd-bez-os-sivo-014600868

Da li bi mi on bio dovoljan?

Pucajte s prijedlozima,

hvala 

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

0 0 hvala 0
14 godina
Slavonac-DJ kaže...

Pozdrav ekipa!

Trebao bih laptop za rad u Revitu. Od ostalih softeare-a klasika (office, AutoCAD...). Igranje mi nije zanimljivo ali koliko vidim konfiguracije za game-ing i Revit su bliske.

Nisam arhitekt, inženjer elektrotehnike sam ali polako svi natječaji za projektiranje preferiraju rad u BIM-u pa moram naučiti rad u Revitu :)

Imam normalni monitor ali bi bilo poželjno da je i laptop sa 17.3" ekranom.

Cjenovni rang do nekih 6000, max. 7000 kn (što manje to bolje)

Prema Autodesku minimalni zahtjevi su:

Intel® i-Series, Xeon®, AMD® Ryzen, Ryzen Threadripper PRO. 2.5GHz or Higher.

8 GB RAM (bolje 16)

Basic Graphics:
Display adapter capable of 24-bit color
Advanced Graphics:
DirectX® 11 capable graphics card with Shader Model 5 and a minimum of 4GB of video memory

Vidim da su dobre recenzije za https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-lenovo-ideapad-3-82kv005esc-ryzen-5-5500u-12gb-512gb-ssd-radeon-graphics-17-3-ips-fhd-bez-os-sivo-014600868

Da li bi mi on bio dovoljan?

Pucajte s prijedlozima,

hvala 

Gledaj si modele sa 1660Ti mobile, ako kupuješ novo kartica/keš...

Ili traži polovno sa 2060.

Integruše nemoj gledati, imaš dovoljno da kupiš laptop sa discrete GPU jer ti integruše nisu dostatne za taj tip rada.

1.

2.

3.

Imaj na umu, refurbished znači tvornički obnovljen radi nekog problema, greške.

Po meni to nije problem, neki imaju negdje sitnu ogrebotinu pa je zato niža cijena.

Svi navedeni podržavaju W11.

14 godina

Imas i novih laptopa sa RTX 3050 klik

14 godina
MGloc kaže...

Imas i novih laptopa sa RTX 3050 klik

Lošija i slabija.

klik

14 godina

Da po performansama mislim da nije tolika drasticna razlika ali imas pravo mozda je bolje da trazi karticu sa 6gb Vrama nego 3050 samo sa 4gb.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2022 12:34 (MGloc).
14 godina
MGloc kaže...

Da po performansama mislim da nije tolika drasticna razlika ali imas pravo mozda je bolje da trazi karticu sa 6gb Vrama nego 3050 samo sa 4gb.

Realno, to mu je najpametnije.

S tim da sam ti linkao usporedbu 3050 Ti, ne 3050 non Ti.

To mu je dugoročno najpametnije u tom budgetu.

Ako može malo van toga, onda 2060 i dodati 8GB rama, jer svi više manje za 8K imaju 8GB rama, to je 300kn ekstra...

13 godina

Osobno sam radio u Revitu (faks, freelance) i nije to nešto bogznakako zahtjevno. Bitniji je dobar procesor sa što boljim IPC-em. E sad koliki je benefit RTX tehnologije u projektima ovisi o budućoj implementaciji u softver koji koristiš te što radiš u tim softverima. Integrirana grafika u modernim laptopima je i više nego dovoljna za 99% scenarija. Bilo bi wasteful da kupiš laptop sa grafičkom koju nećeš koristiti jer em to plaćaš poprilično u odnosu na laptop bez dedicated grafičke, em su takvi laptopi teži, nezgrapniji sa lošijim baterijama. 

U firmi radim na 10g starom laptopu i za projekt zgrade od 53 stana (7 katova) i pozamašne cad fajlove je još uvijek skroz ok, a ryzen 5xxxU serija je jača od ovog do 10x po pitanju grafike, i 2-3x jača po cpu performansama i dolazi u laptopima koji su tanki, lagani sa dobrim baterijama

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

Osobno nisam radio u tom programu pa neznam, ako je tako šteta je jer je Lenovo Ideapad 5 Pro jučer sa kodom na Ekupi bio 5.499kn...

To je pravi stroj bez discrete GPU.

BTW, 5500U je Zen 2 CPU, 5600U/H i nadalje su Zen 3.

Tako da tu ima razlike, nije strašna ali je ima Maks :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2022 17:12 (zoharbizo).

1 0 hvala 0
10 godina

Ekipa kada na naše tržište dolaze laptopi sa Adler Lake procesorima jel

zna netko?

0 0 hvala 0
6 godina

Pozdrav,

Trazim laptop do nekih 3500kn i zapela su mi za oko sljedeca dva modela: 

https://www.instar-informatika.hr/notebook-lenovo-v15-g2-82kd000asc-156-fhd-amd-ryzen-3-5300u-up-to-38ghz-4gb-ddr4-256gb-nvme-ssd-amd-radeon-graphics-no-os-2-god-promo/0001242271/product/

https://www.instar-informatika.hr/notebook-lenovo-ideapad-ultraslim-3-82ku00qfsc-156-fhd-amd-ryzen-3-5300u-up-to-38ghz-8gb-ddr4-256gb-nvme-ssd-amd-radeon-graphics-no-os-2-god/4205251/product/

Namjena: Surfanje, Netflix, Puno Google tabova i multitaskinga

Postoji li jos neka znacnija razlika izmedju njih osim 4gb ram? (Ukoliko kupujem 4gb model, nadograditi cu jos 4-8gb)

lp

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.3.2022 22:04 (throwaway54).

0 0 hvala 0
14 godina
throwaway54 kaže...

Pozdrav,

Trazim laptop do nekih 3500kn i zapela su mi za oko sljedeca dva modela: 

https://www.instar-informatika.hr/notebook-lenovo-v15-g2-82kd000asc-156-fhd-amd-ryzen-3-5300u-up-to-38ghz-4gb-ddr4-256gb-nvme-ssd-amd-radeon-graphics-no-os-2-god-promo/0001242271/product/

https://www.instar-informatika.hr/notebook-lenovo-ideapad-ultraslim-3-82ku00qfsc-156-fhd-amd-ryzen-3-5300u-up-to-38ghz-8gb-ddr4-256gb-nvme-ssd-amd-radeon-graphics-no-os-2-god/4205251/product/

Namjena: Surfanje, Netflix, Puno Google tabova i multitaskinga

Postoji li jos neka znacnija razlika izmedju njih osim 4gb ram? (Ukoliko kupujem 4gb model, nadograditi cu jos 4-8gb)

lp

Ovo...

U opisu piše 1920*1080, provjeri još jednom s shopom.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice